vakiel
ارائه خدمات حقوقي

ارجاع پرونده از شوراي حل اختلاف به دادگاه در چه زماني و با چه شرايطي انجام مي‌شود؟ زماني كه اختلاف و دعوايي پيش ‌‌‌مي‌آيد اولين سياست قوه قضائيه براي حل و فصل آن ارجاع دعوي به شوراي حل اختلاف ‌‌‌مي‌باشد‌‌‌. از اين رو شاهد رسيدگي به بسياري از اختلافات در شوراهاي حل اختلاف هستيم كه نتايج بسياري خوبي هم داشته‌‌‌‌‌اند. اما بعضا پيش ‌‌‌مي‌آيد كه شاهد انتقال پرونده از شورا به دادگاه باشيم‌‌‌. در ادامه به بررسي جوانب اين انتقال ‌‌‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: ارجاع پرونده از شوراي حل اختلاف به دادگاه | انتقال پرونده از شورا به دادگاه

شوراي حل اختلاف و صلاحيت آن

همان طور كه از نام آن مشخص است شوراي حل اختلاف نهادي قضايي است كه براي حل دعوي از طريق صلح و سازش شكل گرفته است. بيشتر دعاوي كه به شورا ارجاع ‌‌‌مي‌شوند دعاوي هستند كه از اهميت و پيچيدگي كمتري برخوردار هستند. مانند دعاوي مربوط به اموال منقول تا 200 ميليون ريال.

شورا‌‌‌‌ها براي اين تشكيل شده‌‌‌‌‌اند تا از حجم پرونده دادگاه‌‌‌‌ها كاسته شده و قبل از ورود به پروسه هزينه بر و طولاني دادگاه پرونده با صلح و سازش حل گردد.

ارجاع پرونده از شوراي حل اختلاف به دادگاه

زماني كه دعوي مطرح ‌‌‌مي‌شود اگر از نظر مرجع قانوني امكان خاتمه دعوي با سازش و صلح باشد دعوي را به شورا ارجاع ‌‌‌مي‌دهد. طرفين دعوي اگر به هر دليلي از طريق سازش نتوانند جواب بگيرند ‌‌‌مي‌توانند درخواست ارجاع به دادگاه يا دادسرا را داشته باشند.

البته بايد به اين نكته نيز توجه نمود كه برخي از موارد به دليل جزئي بودن مسئله فقط در صلاحيت شورا هستند و به دادگاه منتقل ‌‌‌نمي‌شوند. اما در صورتي كه امكان بررسي در دادگاه باشد طرفين ‌‌‌مي‌توانند لايحه‌‌‌‌‌‌اي تنظيم كنند و در ضمن آن دلايل خود را مطرح نموده سپس درخواست آن‌‌‌‌ها به دادگاه ارجاع ‌‌‌مي‌شود.

معمولا در رويه قضايي به اين شكل ‌‌‌مي‌باشد كه تا زماني كه پرونده پيچيده و دشوار نشده است در شورا ‌‌‌مي‌ماند ولي هنگامي كه دعوي تشديد گردد به طوري كه ناگزير به انتقال پرونده باشد امكان بررسي دعوي در دادگاه به وجود خواهد آمد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد انتقال پرونده از شورا به دادگاه ‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ا‌نتقال پرونده از شورا به دادگاه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌نتقال پرونده از شورا به دادگاه پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آيا امكان انتقال پرونده از شورا به دادگاه وجود دارد‌‌‌‌‌‌ ؟

بله شورا براي صلح و سازش است. در صورتي كه اشخاص نتوانند با هم سازش كنند ‌‌‌مي‌توانند درخواست ارجاع پرونده به دادگاه را بدهند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا هر پرونده‌‌‌‌‌‌اي را ‌‌‌مي‌توان از شورا به دادگاه انتقال داد‌‌‌‌‌‌ ؟

خير تا زماني كه پرونده در صلاحيت شورا است و امكان صلح و سازش وجود دارد ‌‌‌نمي‌توان آن را به دادگاه منتقل نمود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۵۲:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قرار نهايي سامانه ثنا در كدام بخش قابل روئت است؟ امروزه با پيشرفت روز افزون فناوري و ارتباطات الكترونيكي بيشتر فعاليت‌‌ها با استفاده از اينترنت و از راه دور انجام ‌مي‌شود. سيستم قضايي ايران نيز در سال‌‌هاي اخير به سوي الكترونيكي شدن و ارائه خدمات از راه دور حركت كرده است. از اين رو سامانه ثنا براي ارائه خدمات قضايي الكترونيكي راه اندازي شده است. امروزه مشاهده قرار نهايي از طريق سامانه ثنا امكان پذير مي‌باشد‌. در اين مطلب به بررسي اين موضوع ‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
ٖٖمنبع: قرار نهايي سامانه ثنا | نحوه مشاهده قرار – رويت پرونده در سامانه

سامانه ثنا و نحوه ثبت نام در آن

در سال 95 قوه قضائيه سامانه سنا را در راستاي برنامه عدالت الكترونيك در بستر شبكه ملي راه اندازي نمود. سامانه ثنا مخفف عبارت ثبت نام الكترونيكي ‌مي‌باشد‌. در واقع سامانه‌اي است كه در آن اوراق قضايي از جمله ابلاغ‌‌ها، قرار‌‌ها و… قرار مي‌گيرد و هر شخص با ورود به اين سامانه از راه دور بدون اينكه نياز به مراجعه حضوري به مراجع قضايي باشد ‌مي‌تواند امور مربوط به پرونده خود را انجام دهد.

براي ثبت نام در اين سامانه دو راه وجود دارد يكي از طريق دفاتر ارائه خدمات الكترونيك قضايي و دوم از طريق ثبت نام آنلاين.

قرار نهايي چيست ؟

هر زمان كه در دادسرا تحقيقات به پايان برسد قرار نهايي صادر ‌مي‌شود. صدور اين قرار به معناي اين است كه تحقيقات به پايان رسيده و در مورد پرونده نتيجه گيري شده است. در اين صورت‌ پرونده دو حالت دارد يا در دادسرا خاتمه يافته و ديگر به دادگاه نمي‌رسد يا اينكه تحقيقات در دادسرا پايان يافته و پرونده بايد در دادگاه بررسي شود. قرارهاي نهايي از قبيل قرار جلب دادرسي‌ و قرار منع تعقيب‌ ‌مي‌باشد.

نحوه مشاهده قرار نهايي در سامانه ثنا

براي مشاهده هرگونه اطلاعات در سامانه ثنا در ابتدا بايد در اين سامانه ثبت نام كنيد تا نام كاربري و رمز عبور داشته باشيد. در اولين مرحله وارد سايت‌ adliran.ir ‌مي‌شويد. عكس

در سمت راست صفحه در بخش خدمات ويژه قسمت سامانه ابلاغ الكترونيك قضايي را انتخاب نماييد‌. عكس

در مرحله بعدي گزينه سامانه اصلي ابلاغ الكترونيكي را انتخاب نماييد. عكس

بعد از وارد نمودن كد ملي و رمز عبور ‌مي‌توانيد وارد سامانه ثنا شويد. عكس

در اين بخش ‌مي‌توانيد ببينيد كه پرونده شما در چه مرحله‌‌‌اي است و چه قراري براي آن صادر شده است. وقتي روي بخش قرارهاي صادره برويد در آنجا نوشته ‌مي‌شود در مورد پرونده‌……. قرار‌………. صادر شد.

پيامك صدور قرار نهايي و مشاهده آن در سامانه ثنا

يك راه ديگر براي كسب اطلاع در مورد قرار نهايي از طريق پيامك ‌مي‌باشد. زماني كه در مورد پرونده شما قرار نهايي صادر ‌مي‌شود با يك پيامك به شما اطلاع رساني ‌مي‌شود كه در مورد پرونده‌……. قرار نهايي صادر شده است. شما ‌مي‌توانيد اينكه چه قراري صادر شده است را از طريق سامانه ثنا پيگيري نماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد نحوه مشاهده قرار نهايي در سامانه ثنا ‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران و ساير شهرهاي وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرار نهايي سامانه ثنا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرار نهايي سامانه ثنا پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

قرار نهايي چيست ؟

قراري كه از سوي دادسرا بعد از پايان تحقيقات صادر ‌مي‌شود قرار نهايي است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

چطور قرار نهايي را ببينيم ؟

براي ديدن قرار نهايي ‌مي‌توانيد وارد سايت عدل ايران شويد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۴۸:۴۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

دادستان كيست؟ در دادسرا كه بخشي از دادگستري به حساب مي‌آيد. به امور جزايي و گاهي نيز غير جزايي رسيدگي مي‌شود. در قانون وظايف دادسراها كه مهم‌ترين آن رسيدگي به جرم است تعيين شد. اما چه كساني در دادسراها اين وظايف قانوني را انجام مي‌دهند. در دادسراها نيز همچون دادگاه سلسله مراتب وجود دارد. كه هركدام از اين مقامات با توجه به درجه‌شان وظايف اختيارات مختلفي دارند. يكي از مقامات مهم در دادسراها دادستان مي‌باشد. در ادامه اين مطلب به معرفي دادستان و وظايف آن‌ها مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: دادستان كيست ؟ وظايف و سطوح اختيارات دادستان چيست

دادستان كيست ؟

مدعي‌العموم يا همان دادستان به افرادي مي‌گويند كه در رأس دادسرا به عنوان رئيس اين مرجع قضايي قرار دارند. با توجه به نام مدعي‌العموم درمي‌يابيم كه دادستان‌ها به عنوان نمايندگان جامعه شناخته مي‌شوند. به عبارت ديگر هنگامي‌كه منافع، مصلحت و حقوق مردم جامعه درخطر باشد. دادستان موظف است براي حمايت از حقوق اجتماعي اقدامات قانوني را انجام بدهد.

تفاوت دادستان با قاضي در اين است. كه وظيفه دادستان تعقيب جرم مي‌باشد و دادستان‌ها رئيس دادسرا هستند. درحالي‌كه قاضي وظيفه دارد به پرونده‌ها رسيدگي نمايد. و درنهايت با توجه به قانون حكم نهايي را براي يك پرونده صادر نمايد. به عبارتي حكم قاضي به خصومت و دعوا خاتمه مي‌دهد.

البته علاوه بر مسئوليت تعقيب جرم دادستان‌ها مسئول مجموعه‌اي كه زير نظر آن‌ها در دادسرا فعاليت دارند؛ نيز مي‌باشند. بنابراين مي‌توانيم بگوييم كه اكثر مسئوليت‌هاي موجود در دادسراها توسط دادستان انجام مي‌پذيرد. دادستان‌ها داراي مراتب مختلفي نيز مي‌شوند كه در ادامه به آن اشاره مي‌كنيم.

مراتب مختلف دادستان ها

همان‌طور كه گفتيم دادستان‌ها مراتب مختلفي دارند. كه بر اساس آن به چند دسته تقسيم‌بندي مي‌شوند. اين دسته‌بندي به ترتيب شامل اول؛دادستان كل، دوم؛ دادستان شهرستان مركز استان و سوم؛ دادستان شهرستان مي‌شود. بر اساس اين مرتبه بندي دادستان‌ها فعاليت‌هاي دادستان‌هاي زيرمجموعه خود نظارت دارند.

به‌اين‌ترتيب دادستان شهرستان مركز بر فعاليت‌هاي دادستان ساير شهرستان‌هاي استان نظارت دارد. و دادستان كل بر عملكرد دادستان شهرستان مركز استان نظارت خواهد داشت. علاوه بر آن دادستان كل موظف است بر دادسراي عمومي و دادسراي انقلاب و دادسراي نظامي نيز نظارت داشته باشد.

وظايف دادستان چيست ؟

قبل‌تر توضيح داديم كه دادستان‌ها به عنوان رأس و رئيس دادسراها قرار دارند. و به عنوان مدعي‌العموم نماينده مردم اجتماع هستند. و منافع حقوق جامعه دفاع مي‌نمايند. به عبارتي در صورت بروز جرم عليه منافع اجتماعي تعقيب اين جرم به عهده دادستان قرار دارد. بنابراين بخشي از وظايف دادستان‌ها مربوط به فعاليت‌ها و وظايف قضايي آن‌ها مي‌باشد.

اما از طرفي دادستان‌ها به عنوان رئيس دادسراها نسبت به افرادي كه تحت نظارت آن‌ها فعاليت دارند نيز داراي وظايفي هستند. كه اين بخش از وظايف دادستان‌ها را وظايف اداري دادستان مي‌ناميم. بنابراين مي‌توانيم وظايف دادستان‌ها را به دودسته كلي وظايف قضايي و وظايف اداري تقسيم كنيم.

وظايف قضايي دادستان ها

مهم‌ترين بخش از وظايف يك دادستان به عنوان رئيس دادسرا وظايف قضايي او مي‌باشد. وظايف قضايي دادسرا به چند دسته تقسيم مي‌شود. كه برخي از آن‌ها عبارت است از: وظيفه دادستان در برابر جرائم با جنبه عمومي، در برابر جرائم قابل‌گذشت، در برابر صدور كيفر خواست ، در تعيين تكليف اشياي مورداستفاده در جرم، وظيفه دادستان براي حضور در دادگاه جهت محاكمه و وظايف دادستان در اجراي احكام كيفري.

جرائم با جنبه عمومي

دادستان‌ها در مواجهه با جرائم با جنبه عمومي اين وظيفه و صلاحيت را دارند. كه بدون نياز به شاكي خصوصي، اعلام‌جرم و رسيدگي به پرونده‌هاي با جنبه عمومي را شروع نمايند. از جمله جرائم با جنبه عمومي مي‌توانيم به جرم رابطه نامشروع يا بي‌حجابي در مكان عمومي اشاره كنيم.

مقصود از جرائم با جنبه عمومي اين است كه اگر يك جرم مثل بي‌حجابي در مكان عمومي اتفاق بيفتد. بدون اينكه شخصي از آن شكايت داشته باشد. يعني بدون شكايت شاكي خصوصي دادستان به عنوان نماينده جامعه مي‌تواند به اين جرم رسيدگي كند. وظيفه داد‌ستان در رسيدگي و تعقيب جرائم با جنبه عمومي مهم‌ترين وظيفه قضايي او محسوب مي‌شود.

جرائم قابل‌گذشت

دومين وظيفه قضايي دادستان‌ها وظيفه ايشان نسبت به جرائم قابل‌گذشت است. جرائم قابل‌گذشت برخلاف جرائم با جنبه عمومي صرفاً با شكايت شاكي خصوصي قابل‌پيگيري هستند. به عبارتي اين جرائم تنها با طرح شكايت توسط فرد يا افرادي از جامعه قابليت بررسي در دادگاه را دارد. دادستان‌ها در برابر جرائم قابل‌گذشت موظف هستند. پس از طرح شكايت توسط شاكي به موضوع جرم رسيدگي نمايند.

صدور كيفرخواست

سومين وظيفه قضايي دادستان مسئوليت وي در برابر صدور كيفرخواست مي‌باشد. مقصود از صدور كيفرخواست اين است. كه پس از انجام مراحل مربوط به تعقيب جرم و تفهيم اتهام يعني هنگامي‌كه مجرم مشخص گشت. دادستان كيفرخواست صادر مي‌نمايد. كه در اين كيفرخواست جرم انجام شده و انتصاب اين جرم به متهم يا مرتكب تعيين مي‌گردد. سپس اين كيفرخواست جهت رسيدگي مستند و مستدل به جرم به دادگاه ارسال مي‌شود.

تعيين تكليف ابزار جرم

هنگامي‌كه يك جرم رخ مي‌دهد احتمال دارد كه در اين جرم از اشيا و آلاتي استفاده شود. تعيين تكليف اين اشيا و وسايلي كه جرم با استفاده از آن‌ها انجام شد. بر عهده دادستان مي‌باشد. ضبط اين وسايل، فروش و … به طور كلي تعيين عاقبت اين ابزار جرم وظيفه داد‌ستان است.

حضور دادستان در دادگاه

ديگر وظيفه مهم قضايي يك دادستان حضور وي در دادگاه جهت رسيدگي به جرم و انجام محاكمه است. درواقع بدون حضور دادستان در جلسه دادگاه جلسه رسميت نخواهد داشت. اگر داد‌ستان قادر به شركت در جلسه دادگاه نبود. موظف است معاون يا يكي از دادياران خود را به عنوان نماينده به جلسه محاكمه بفرستد.

اجراي احكام كيفري

گفتيم كه دادستان‌ها به عنوان رأس دادسراها وظيفه تعقيب جرم، صدور كيفرخواست و ارسال آن به دادگاه سپس حضور در دادگاه براي آغاز محاكمه؛ را دارد. پس از اينكه دادگاه حكم خود را صادر نمود. 

وظايف اداري دادستان ها

ما به طور كلي وظايف دادستان‌ها را به دودسته وظايف قضايي و وظايف اداري تقسيم كرديم. و مقصود از وظايف اداري دادستان‌ها آن دسته از مسئوليت‌هاي داد‌ستان است. كه به عنوان رأس دادسرا نسبت به افرادي كه تحت نظر او فعاليت دارند دارد. وظايف اداري دادستان‌ها به دودسته نظارت بر اعمال ضابطان و امور حسبي تقسيم مي‌شود.

وظيفه نظارت بر اعمال ضابطان دادسرا

اولين و مهم‌ترين وظيفه اداري يك داد‌ستان نظارت بر اعمال ضابطان دادسرا است. دادستان‌ها به عنوان روساي دادسرا افرادي را تحت نظر خود در مجموعه دادسرا دارند. كه فعاليت‌هاي متنوعي را انجام مي‌دهند. اين افراد تحت عنوان ضابطان دادسرا شامل معاونين داد‌ستان، داديارها و بازپرس‌ها مي‌شوند. بنابراين داد‌ستان موظف است كه بر فعاليت ضابطان دادسرا نظارت داشته باشد. ضابطان مشغول در دادسراها توسط دادستان‌ها مورد آموزش قرار مي‌گيرند.

وظيفه رسيدگي به امور حسبي

حقوق افراد صغير مجنون و غايب مفقودالاثر را در اصطلاح حقوقي امور حسبي مي‌نامند. دومين وظيفه اداري دادستان‌ها رسيدگي و حفظ حقوق اين افراد مي‌باشد. جهت رسيدگي به حقوق و امور مربوط به اين افراد يك نهاد در دادسراها تحت عنوان واحد امور سرپرستي مهجوران قرار دارد. واحد امور سرپرستي مهجوران زير نظر دادستان‌ها مديريت مي‌گردد. و در حوزه امور حسبي فعاليت‌هاي لازم را انجام مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

دادستان كيست ؟

مدعي‌العموم يا همان دادس‌تان، رئيس دادسراها هستند و هنگامي‌كه منافع، مصلحت و حقوق مردم جامعه درخطر باشد. موظف است براي حمايت از حقوق اجتماعي اقدامات قانوني را انجام بدهد.

مراتب دادستاني چيست ؟

دادستان‌ها مراتب مختلفي دارند. كه به ترتيب شامل اول؛دادستان كل، دوم؛ دادس‌تان شهرستان مركز استان و سوم؛ داد‌ستان شهرستان مي‌شود.

وظايف دادستان چيست ؟

مي‌توانيم وظايف داد‌ستان‌ها را به دودسته كلي وظايف قضايي و وظايف اداري تقسيم كنيم. كه در متن مقاله شرح كامل وظايف توضيح داديم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ آبان ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۶:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی