vakiel
ارائه خدمات حقوقي

آيا آموزش اصناف شميرانات را مي‌شناسيد؟ مراكز آموزش اصناف در شهرستان‌هاي مختلف جهت آسان‌سازي و ارائه آموزش يكپارچه به متقاضيان دريافت جواز كسب تأسيس مي‌شوند. يكي از اين مراكز آموزشي اصناف، مركز آموزش اصناف شميرانات است. كه به متقاضيان دريافت پروانه كسب كه ساكن شميرانات هستند. دوره‌هاي آموزشي قانوني براي صدور جواز كسب ارائه مي‌نمايند. در ادامه اين مطلب به معرفي آموزش اصناف شميرانات و سايت اين مركز و ثبت‌نام در دوره‌هاي آموزشي اصناف شميرانات مي‌پردازيم. 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: آموزش اصناف شميرانات academy.asnafplus.ir/fa

معرفي مركز آموزش اصناف شميرانات

بسياري از افراد جامعه در زمان انتخاب شغل ترجيح مي‌دهند اقدام به راه‌اندازي يك كسب‌وكار مستقل نمايند. اما براي راه‌اندازي يك كسب‌وكار به صورت قانوني بايد جواز كسب دريافت نمود. بر اساس قانون متقاضيان دريافت جواز كسب موظف‌اند در دوره‌هاي آموزشي عمومي و اختصاصي مربوط به رسته شغلي خود، شركت كنند.

ارائه خدمات آموزشي به متقاضيان دريافت جواز كسب در هر شهرستان توسط مركز آموزشي اصناف همان شهر ارائه مي‌شود. يكي از اين مراكز آموزشي، مركز آموزش اصناف شميرانات است. كه خدمات آموزشي مربوط به دريافت جواز كسب را به متقاضيان جواز كسب ارائه مي‌نمايد. اين مركز در تهران، شميرانات، بلوار اندرزگو، 35 متري قيطريه، مقابل پارك قيطريه، كوچه حداد نژاد بن‌بست املاك، پلاك 2، طبقه 5، واحد 11 واقع‌شده است. و راه ارتباطي و شماره تماس مركز آموزش اصناف شميرانات 02122215420 مي‌باشد.

سايت آموزش اصناف شميرانات

مركز آموزش اصناف شميرانات از سال 98 با راه‌اندازي سايت اصناف پلاس به نشاني اينترنتي academy.asnafplus.ir دوره‌هاي آموزشي و مديريتي را به متقاضيان كسب‌وكار ارائه مي‌نمايد. سايت اصناف پلاس در چند محور مختلف فعاليت دارد و خدمات ارائه مي‌دهد.

مهم‌ترين فعاليت و خدمت سايت اصناف پلاس ارائه آموزش‌هاي لازم و كاربردي به متقاضيان دريافت جواز كسب است. اين دوره‌هاي آموزشي شامل دوره‌هاي عمومي و دوره‌هاي ويژه هر صنف مي‌شود. بدين ترتيب سايت آموزش اصناف شميرانات يا اصناف پلاس، موجب مي‌گردد متقاضيان دريافت جواز كسب به آساني به آموزش‌ها دسترسي داشته باشند. و به صورت غيرحضوري و اينترنتي در اين دوره‌هاي آموزشي ثبت‌نام و شركت نمايند.

اصناف پلاس با برگزاري دوره‌هاي مختلف نكات مهم قوانين، مقررات و نكات مديريتي را به متقاضيان خود ارائه مي‌نمايد. علاوه بر آن سايت اصناف پلاس با برگزاري نشست‌هاي تخصصي و آموزشي، معضلات اصناف مختلف را مورد بحث قرار مي‌دهد. كه در اين نشست‌ها از نظرات اساتيد، كارشناسان متخصص و صاحب نظران استفاده مي‌شود.

ورود و ثبت‌نام در سايت اصناف پلاس

پيش‌تر اشاره كرديم مركز آموزش اصناف شميرانات از سال 98 با هدف ارائه دوره‌هاي آموزشي و مديريتي به متقاضيان دريافت جواز كسب در اصناف مختلف، سايتي تحت عنوان اصناف پلاس با نشاني academy.asnafplus.ir راه‌اندازي كرد. اگر شما قصد استفاده از سايت اصناف پلاس را داريد. پيش از هر چيز بايد در اين سايت ثبت‌نام نماييد. ثبت‌نام در سايت اصناف پلاس فرايندي بسيار ساده و آسان دارد.

شما مي‌توانيد با ثبت‌نام در سايت اصناف پلاس به خدمات و امكانات اين سامانه ازجمله دوره‌هاي آموزشي عمومي و ويژه اصناف، آزمون پايان دوره، دريافت گواهي پايان دوره و … دسترسي پيدا مي‌كنيد. همچنين اگر پيش از اين در سايت ثبت‌نام كرديد مي‌توانيد با انتخاب گزينه ورود در اين سايت به صفحه كاربري خود دسترسي پيدا كنيد و از خدمات سايت اصناف پلاس استفاده كنيد.

سامامه آموزش اصناف شميرانات فقط مربوط به متقاضيان كسب و كار در منطقه يك تهران (محله تجريش) است. براي دريافت گواهي آموزش كسب و كار تجارت ساير مناطق بايد به سامانه آموزش اصناف تهران مراجعه نماييد.

دوره‌هاي عمومي و ويژه اصناف سايت آموزش اصناف شميرانات

سايت اصناف پلاس كه رسانه آموزشي مركز آموزش اصناف شميرانات است. يكي از مهم‌ترين خدمات آن ارائه دوره‌هاي آموزشي متعدد است. دوره‌هاي آموزشي ارائه‌شده در سايت اصناف پلاس به دودسته دوره‌هاي عمومي و دوره‌هاي ويژه اصناف تقسيم مي‌شود. در ادامه به معرفي مختصر اين دو بخش مي‌پردازيم.

دوره‌هاي آموزشي عمومي

اصناف پلاس در دوره‌هاي عمومي ارائه‌شده خود به متقاضيان دريافت جواز كسب، مواردي نظير مديريت، حقوق و بهداشت را آموزش مي‌دهد. شركت در دوره‌هاي مديريت و حقوق و بهداشت براي تمامي افراد از رسته‌هاي مختلف شغلي امكان‌پذير است. سامانه اصناف پلاس بهترين نكات مديريتي، حقوقي و قانوني و نكات بهداشتي را در اين دوره‌ها به متقاضيان ارائه مي‌نمايد.

دوره‌هاي آموزشي ويژه اصناف

سايت اصناف پلاس در دوره‌هاي آموزشي ويژه اصناف خود دودسته دوره مختلف ارائه مي‌دهد. اين دودسته شامل دوره‌هاي سطح شميرانات و دوره سطح كشوري مي‌شود. كلاس‌هاي ارائه‌شده در دوره‌هاي سطح شميرانات شامل سه مورد؛ دوره آموزشي  صدور مجوز (احكام تجارت كسب‌وكار)، دوره آموزشي مبارزه با قاچاق اقلام سلامت محور و دوره آموزشي مبارزه با پول‌شويي در حوزه اصناف مي‌شود. اما در دوره سطح كل كشور، تنها دوره آموزشي پيش‌نياز صدور مجوز (احكام تجارت كسب‌وكار) ارائه مي‌شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مركز آموزشي اصناف شميرانات در كجا واقع شده است ؟

اين مركز در تهران، شميرانات، بلوار اندرزگو، 35 متري قيطريه، مقابل پارك قيطريه، كوچه حداد نژاد بن‌بست املاك، پلاك 2، طبقه 5، واحد 11 واقع‌شده است.

نشاني سايت آموزش اصناف شميرانات چيست ؟

مركز آموزش اصناف شميرانات از سال 98 با راه‌اندازي سايت اصناف پلاس به نشاني اينترنتي academy.asnafplus.ir دوره‌هاي آموزشي و مديريتي را به متقاضيان كسب‌وكار ارائه مي‌نمايد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۶:۲۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پدر و مادر سال‌‌‌ها كار و تلاش ‌‌مي‌كنند تا بتوانند با پس انداز حقوق خود ملك‌‌‌هايي را خريداري كنند و به اموال و دارايي خود بيفزايند. اما مسلما پس از مرگ همه افراد ديگر دسترسي به اموال خود ندارند و اين ورثه هستند كه ‌‌مي‌توانند از اين اموال به جا مانده يا همان ارث استفاده كنند. در ادامه قصد داريم در مورد ارث و موانع آن توضيحات مفيدي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: موانع ارث | بررسي موانع ارث در فقه و قانون

ارث چيست‌‌‌‌ ؟

هرگاه پدر و يا مادر فوت ‌‌مي‌كنند هر نوع مالي كه از آن‌‌‌ها به جاي بماند به ورثه آن‌‌‌‌ها تعلق خواهد داشت. ورثه در واقع‌‌ همان فرزندان هستند كه تمام اموال به جا مانده از پدر و مادرشان به آن‌‌‌ها ارث خواهد رسيد. 

موانع ارث در قانون مدني

اين صحيح است كه ارث حق قانوني هر فرد است و او ‌‌مي‌تواند ‌پس از مرگ مورث آن را دريافت كند اما در اين مورد بايد بگوييم در قانون مدني شرايطي پيش بيني شده است كه در صورت وجود آن‌ها ممكن است به فرد ارث تعلق نگيرد و يا دريافت ارث او به مدت زمان بيشتري احتياج داشته باشد. در زير موانع ارث را شرح داده‌ايم:

قتل عمد

طبق ماده ۸۸۰ قانون مدني اگر فردي مورث خود را به صورت عمدي به قتل برساند ديگر از او ارث ‌‌نمي‌برد و ‌‌نمي‌تواند ارثي را پس از مرگ مورث مطالبه نمايد.

كفر

طبق ماده ۸۸۱ قانون مدني اگر پدري كه مسلمان است فوت كند و اموالي از او به جاي بماند در صورتي كه فرزندش كافر باشد و جزو مسلمانان به شمار نرود آن فرزند ‌‌نمي‌تواند ارث خود را مطالبه كند زيرا طبق قانون فردي كه كافر است ‌‌نمي‌تواند از يك فرد مسلمان ارث ببرد.

عدم وجود رابطه خوني

اگر پدر اعلام كند كه فرزندش متعلق به او نيست و همسرش را به انجام زنا متهم كند فرزند ‌‌نمي‌تواند از پدر ارث ببرد و همچنين پدر نيز در اين مورد از فرزند ارث نخواهد برد و فرزند تنها ‌‌مي‌تواند از اموال به جا مانده بستگان مادرش ارث ببرد.

رابطه نامشروع | موانع ارث

چنانچه فرزندي نتيجه زناي ميان پدر و مادرش باشد ديگر ‌‌نمي‌تواند از آن‌‌‌ها ارث ببرد و از دريافت ارث محروم ‌‌مي‌شود.

وجود جنين | موانع ارث

مطابق ماده ۸۷۸ قانون مدني اگر مورث فوت كند و در حين فوت او همسرش باردار باشد و در اين ميان جنيني وجود داشته باشد همه وارثين موظفند تا به دنيا آمدن آن جنين صبر نمايند و تكليف ارث او را نيز مشخص كنند. البته اين در صورتي است كه آن جنين به صورت قانوني از پدر ارث ببرد.

وارث مفقود الاثر

مطابق ماده ۸۷۹ قانون ‌مدني اگر يكي وارثين مفقود الاثر باشد و هيچ نشانه‌اي از او‌ وجود نداشته باشد وارثين ديگر موظف‌اند كه سهم ارث او را محفوظ نگه دارند تا تكليف او مشخص شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص موانع ارث، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون موانع ارث پاسخ دهند.

 

 

سوالات متدوال

به اموالي كه از پدر و مادر براي فرزندان به جا ‌‌مي‌ماند چه ‌‌مي‌گويند‌‌‌‌ ؟

به اموالي كه از پدر و مادر براي فرزندان به جا بماند ارث ‌‌مي‌گويند.

كسي كه نتيجه زناي پدر و مادرش باشد ارث ‌‌مي‌برد‌‌‌‌ ؟

خير چنين افرادي طبق قانون مستحق دريافت ارث نخواهند بود.

اگر مورث توسط وارث به قتل برسد تكليف ارث آن وارث چيست‌‌‌‌ ؟

در اين‌صورت وارث ديگر ‌‌نمي‌تواند از مورث خود ارث ببرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۱۲:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا با نمونه سوالات امتحان و كلاس آنلاين اصناف تهران آشنايي داريد؟ سامانه آموزش اصناف جهت آموزش يكپارچه متقاضيان جواز كسب‌وكارها راه‌اندازي شده است. جهت صدور پروانه كسب يا تمديد آن در هر رسته از مشاغل، متقاضيان ملزم مي‌شوند چند ساعت آموزش بگذرانند. در اين مطلب به معرفي سامانه آموزش اصناف، كاربرد اين سامانه و نحوه شركت در كلاس‌هاي آن خواهيم پرداخت.

منبع: نمونه سوالات امتحان و كلاس انلاين اصناف تهران

سامانه آموزش اصناف تهران

افراد زيادي در جامعه ما تمايل به راه‌اندازي كسب‌وكار و مشاغل آزاد دارند. براي شروع يك كسب‌وكار ابتدا بايد مجوز قانوني مربوط به آن شغل را دريافت كرد. سامانه آموزش اصناف مخصوص متقاضيان اصناف و مشاغل مي‌باشد. اين سامانه باهدف سازمان‌دهي كلاس‌ها و آموزش يكپارچه متقاضيان دريافت پروانه كسب ايجاد گشت.

سامانه آموزش اصناف تهران به آدرس (ecoat.otaghasnaftehran.ir) موجب مي‌شود دسترسي متقاضيان جواز كسب به آموزش‌هاي الزامي، كلاس‌هاي مخصوص، شركت در آزمون و… سهل گردد. به اين ترتيب كه متقاضيان مي‌توانند با استفاده از اين سامانه به صورت غيرحضوري و اينترنتي در كلاس‌هاي آموزشي خود ثبت‌نام كنند. همچنين پرداخت هزينه‌هاي لازم و پيگيري گواهي‌هاي آموزشي، توسط متقاضيان دريافت جواز كسب از طريق اين سامانه امكان‌پذير است.

نحوه حضور در كلاس هاي اصناف تهران

بعد از ثبت نام در كلاس ها حال فقط از طريق لينك (http://ecoat.otaghasnaftehran.ir/login/members) با شماره ملي و شماره موبايل خود مي توانيد وارد پنل كاربري اصناف شده و ويديوهاي از پيش ضبط شده را مشاهده نماييد.

چگونه در آموزش اصناف امتحان كسب و كار تجارت دهيم؟

هنگام ثبت نام در كلاس هاي اصناف تهران به شما رسيدي داده شد كه بر روي آن روز  و ساعت امتحان درج شده است. پس در تاريخ و ساعت مشخص شده وارد پنل كاربري خود شويد (همانطور كه براي ديدن ويديوها وارد شده بود). اما اين بار در منوي سمت راست روي آزمون الكترونيك كليك كرده و براي شروع آزمون روي دكمه شروع كليك كنيد. توجه داشته باشيد كه در صورت باز شدن سوالات امتحان زمان شما شروع شده و تا زماني كه به همه سوالات پاسخ نداده ايد پنجره سوالات را نبنديد.

نمره قبولي در امتحان اصناف تهران چقدر است؟

امتحان اصناف تهران حاوي 30 سوال چهار گزينه اي است كه براي قبولي در اين امتحان حتما بايد به 20 سوال جواب درست بدهيد. اگر نمره شما كمتر از 20 شود (از 30 نمره)، بايد مجدد امتحان دهيد. امتحان اصناف در دور اول الكترونيكي و انلاين برگزار مي شود. اما ممكن است در صورت افتادن در اين امتحان نياز به امتحان حضوري باشد.

 

نحوه پيگيري گواهي آموزشي در سامانه آموزش اصناف تهران

در اين مقاله ذكر كرديم كه شما براي راه‌اندازي كسب‌وكار خود و دريافت پروانه كسب نيازمند يك دوره چندساعته آموزشي هستيد. و سامانه آموزش اصناف نيز در جهت ثبت‌نام كلاس‌هاي آموزشي صنف موردنظر ، پرداخت هزينه‌هاي كلاس و … به تمامي متقاضيان كمك مي‌كند. هنگامي كه شما دوره‌هاي آموزشي مربوط به صنف خود را مي‌گذرانيد.

براي اثبات آن و ارائه مدرك جهت دريافت جواز كسب، يك گواهي پايان دوره آموزشي در پايان دوره و قبولي در آزمون دوره به شما تعلق مي‌گيرد. سامانه آموزش اصناف علاوه بر ثبت‌نام در كلاس و پرداخت هزينه به شما در جهت پيگيري گواهي آموزشي‌تان ياري مي‌رساند. به عبارتي شما مي‌توانيد براي پيگيري گواهي پايان دوره آموزشي و استعلام آن به سامانه آموزش اصناف مراجعه كنيد.

در سامانه آموزش اصناف با انتخاب گزينه استعلام گواهي آموزشي مي‌توانيد از قابليت سامانه در راستاي استعلام گواهي آموزشي بهره ببريد و وضعيت صدور گواهي آموزشي خود را پيگيري كنيد. با دريافت استعلام از وضعيت گواهي آموزشي، سامانه به شما نشان مي‌دهد. كه آيا شما در آزمون پايان دوره آموزشي قبول شده‌ايد و گواهي آموزشي شما صادر مي‌شود يا خير.

دريافت استعلام از گواهي پايان دوره آموزشي

هنگامي كه وارد سامانه آموزش اصناف شديد. مي‌توانيد بخش پيگيري آموزشي را انتخاب نماييد. و از اين طريق به دريافت استعلام از گواهي پايان دوره آموزشي خود اقدام كنيد. هنگامي كه گزينه پيگيري آموزشي را انتخاب كرديد. سامانه جهت نمايش وضعيت گواهي آموزشي‌تان از شما دو فاكتور مهم را درخواست مي‌كند. كه اين دو فاكتور شامل شماره پيگيري و تاريخ ثبت‌نام مي‌شود.

همچنين بايد اتحاديه صنفي خود را مشخص كنيد. با درج اين اطلاعات و انتخاب گزينه پيگيري گواهي آموزشي در پايين صفحه، نتيجه آزمون و وضعيت صدور گواهي آموزشي شما نمايش داده مي‌شود. اگر در آزمون پاياني دوره آموزشي خود قبول شده باشيد گواهي آموزشي شما صادرشده و قابل دريافت است. البته طبعي است كه تنها نسخه الكترونيكي گواهي آموزشي از طريق سامانه قابل دريافت است.

براي دريافت مشاوره حقوقي و اطلاع از نحوه حضور در كلاس و امتحان اصناف تهران مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

درگاه ورود به كلاس و امتحان اصناف تهران كجاست؟

براي ورود به كلاس ها و امتحان اصناف تهران بايد از لينك http://ecoat.otaghasnaftehran.ir/login/members وارد بشويد.

نام كاربري و رمز عبور كلاس اصناف را از كجا دريافت كنم؟

اگر در سامانه آموزش اصناف ثبت نام كرده باشيد، به جاي نام كاربري و رمز عبور، مي توانيد با شماره موبايل و كد ملي تون وارد كلاس ها بشويد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۰۸:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اموال منقول به كدام دسته از اموال گفته مي شوند؟ اموال هر فرد جزو دارايي‌‌‌‌هاي او به حساب ‌‌‌مي‌آيند و مطابق قانون او حق دارد كه هر تصرفي را در آن‌ها ايجاد نمايد. اموال افراد به دو دسته منقول و غير منقول تقسيم بندي ‌‌‌مي‌شوند كه هر كدام ويژگي‌‌‌‌هاي خاص خود را دارند. در ادامه قصد داريم در مورد اموال منقول توضيحاتي را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: اموال منقول | تعريف چيستي – انواع – مصاديق و امثال – تفاوت با غيرمنقول

تعريف اموال منقول

اموا‌ل منقول به اموا‌لي گفته ‌‌‌مي‌شود كه ‌‌‌مي‌توان به راحتي آن‌ها را حمل و نقل نمود و اين حمل و نقل هيچگونه آسيبي به آن‌ها ‌‌‌‌نمي‌رساند. هر مالي كه بتوان آن را حمل كرد بدون اينكه آسيب ببيند مال منقول ناميده ‌‌‌مي‌شود.

براي مثال ميوه‌‌‌‌هاي يك درخت تا زماني كه بر روي آن درخت هستند جزو اموا‌ل غير منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند زيرا ‌‌‌‌نمي‌توان براي حمل آن‌ها درخت را جابه‌جا كرد اما به محض اينكه اين ميوه‌‌‌‌ها از درخت‌ چيده شوند جزو اموا‌ل منقول به شمار ‌‌‌مي‌روند زيرا پس از چيده شدن‌ قابليت نقل و انتقال خواهند داشت.

براي آشنايي با ليست اموال غير منقول كليك كنيد.

اموال منقول چه انواعي دارند ؟

توضيحاتي كه در بالا نام برده شد براي آشنايي شما با اموا‌ل منقول ‌‌‌مي‌باشد. در ادامه چند مورد از انواع مال‌‌‌‌هاي منقول‌ را‌ نام مي‌بريم‌ تا شما را با اين نوع اموا‌ل بيشتر آشنا كنيم.

براي آشنايي با انواع و اقسام مال و اموال كليك كنيد.

كشتي

كشتي يكي از اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد زيرا ‌‌‌مي‌توان كشتي را بدون اينكه آسيبي ببيند از جايي به جاي ديگر برد و حمل و نقل كرد.

پنجره خانه

پنجره خانه نيز جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد زيرا ‌‌‌مي‌توان آن را بدون اينه آسيب ببيند از جايي به جايي ديگر برد. البته پنجره خانه در صورتي يك مال منقول است كه‌ هنوز نصب نشده باشد و به محض اينكه پنجره در خانه نصب شود جزو اموا‌ل غير منقول به حساب خواهد آمد.

مصالح بنايي

مصالح بنايي نيز جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند، براي مثال آجري كه با آن خانه ساخته ‌‌‌مي‌شود را ‌‌‌مي‌توان حمل و نقل كرد زيرا يك مال منقول است. اما همين آجر اگر براي ساخت خانه مورد استفاده قرار گيرد ديگر مال منقول نخواهد بود و جزو اموا‌ل غير منقول شمرده ‌‌‌مي‌شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اموا‌ل منقول، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اموا‌ل منقول پاسخ دهند.

 

 

سوالات متدوال

چه نوع مالي جزو اموال منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيد ؟

اموا‌لي كه قابليت حمل و نقل داشته باشند و در صورت جابه‌جايي آسيبي به آن‌‌‌‌ها نرسد همگي جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند.

اگر از مصالح بنايي در ساخت خانه استفاده شود اين مصالح مال منقول هستند ؟

خير در صورتي كه مصالح در ساخت ساختمان مورد استفاده قرار گيرند ديگر جزو اموا‌ل منقول نيستند زيرا امكان حمل و نقل آن‌ها وجود ندارد.

كشتي‌‌‌‌ها جزو اموال منقول هستند يا غير منقول ؟

كشتي‌‌‌‌ها جزو اموا‌ل منقول به حساب ‌‌‌مي‌آيند زيرا قابليت جابه‌جايي و حمل و نقل دارند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: اموال منقول | تعريف چيستي – انواع – مصاديق و امثال – تفاوت با غيرمنقول


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۴۵:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مبلغ نفقه زن چقدر است؟ هنگامي كه يك زن و مرد باهم ازدواج مي‌كند. مرد موظف مي‌شود از زمان ازدواج به همسر خود نفقه بپردازد. نفقه حق قانوني زن محسوب مي‌شود. در صورتي كه مرد به وظيفه قانوني پرداخت نفقه به همسر عمل نكرد. زن مي‌تواند جهت مطالبه اين حق خود از شوهرش در مراجع قانوني شكايت كند. اما پرسش ما اين است كه مبلغ نفقه چگونه تعيين مي‌شود؟ تعيين مبلغ نفقه به عوامل مختلفي بستگي دارد. در ادامه قصد داريم به مبلغ نفقه زن و عوامل مؤثر در تعيين و محاسبه آن بپردازيم. ما را در ادامه اين مطلب همراهي كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: مبلغ نفقه زن در سال 1402| عوامل موثر در تعيين و محاسبه نفقه در سال 1402

نفقه زن چيست ؟

هنگامي كه زن و مردي باهم ازدواج مي‌كنند. برخي حقوق و تكاليف براي هر دو طرف ايجاد مي‌شود. يكي از تكاليف قانوني آقايان در قبال همسرشان پرداخت نفقه است. به عبارتي مرد وظيفه دارد پس از ازدواج در قبال انجام وظايف همسري، هزينه‌هايي جهت تأمين نيازهاي او بپردازد كه به اين پول نفقه مي‌گوييم.

بنابراين نفقه حق قانوني زن است كه براي تأمين نيازهاي ضروري او پرداخت مي‌شود. به عنوان مثال غير از هزينه زندگي نظير خوراك و پوشاك و مسكن اگر زن به بيماري مبتلا شود. اين مرد است كه بايد هزينه‌هاي درمان او را بپردازد. و اين نوع هزينه‌ها نيز جزء نفقه محسوب مي‌شود.

مبلغ نفقه زن چقدر است ؟

در توضيح نفقه زن گفتيم كه پس از ازدواج مرد موظف است تا هزينه زندگي همسر خود را تأمين نمايد. اين هزينه مي‌تواند شامل هزينه‌هاي مربوط به خوراك، پوشاك، مسكن و هزينه‌هاي درماني و … شود. اما پرسش ما اين است كه ميزان مبلغ نفقه زن چقدر است؟ آيا يك ميزان و مبلغ مشخصي در قانون براي هزينه زن تعيين‌شده است؟

در پاسخ به اين پرسش‌ها بايد گفت كه در قانون ايران هيچ مبلغ مشخصي براي نفقه تعيين نشده است. بنابراين ما براي تشخيص ميزان دقيق نفقه نمي‌توانيم به متن قانون مراجعه كنيم.

نكته قابل‌توجه در مورد ميزان نفقه بانوان اين است. كه مبلغ نفقه براي هر زن با زن ديگر متفاوت است. البته تفاوت نفقه بانوان با يكديگر به عوامل مختلفي بستگي دارد.  به طور كلي مي‌توانيم بگوييم كه نرخ و ميزان نفقه زن با توجه به نرخ تورم تعيين مي‌گردد.

شكايت براي دريافت نفقه

با وجود اينكه پرداخت نفقه توسط مرد به زن پس از ازدواج وظيفه قانوني مرد است. اما گاهي ممكن است پس از ازدواج مرد از پرداخت نفقه به همسر خود سر باز زند. از آنجايي كه گفتيم دريافت نفقه حق قانوني زن در رابطه زوجيت است. زن مي‌تواند در صورتي كه پس از ازدواج از طرف همسر خود نفقه دريافت نكرد اقدام به شكايت عليه مرد نمايد.

بدين ترتيب كه زن با مراجعه به يكي از شعب دادگاه‌هاي خانواده، به شكايت عليه همسر تحت عنوان عدم پرداخت نفقه اقدام نمايد. پس از طرح شكايت زن عليه همسرش مسئله تعيين و محاسبه مبلغ نفقه پيش مي‌آيد.

در اينجا پرسشي مطرح مي‌شود كه دادگاه مرد را به چه مبلغي جهت پرداخت نفقه همسر محكوم مي‌نمايد؟ و براي تعيين مبلغ نفقه زن از چه روشي استفاده مي‌كند؟ عوامل مؤثر در تعيين نفقه زن چيست؟

نحوه محاسبه نفقه زن توسط دادگاه

هنگامي كه زن براي دريافت نفقه خود عليه مرد به دادگاه شكايت كند. دادگاه موظف است ابتدا ميزان نفقه زن را تعيين نمايد. بنابراين دادگاه براي آن‌كه مسائل مرتبط با تعيين مقدار نفقه احراز شود. يك قرار كارشناسي تعيين مي‌كند تا طي آن ميزان نفقه زن، به صورت دقيق و كارشناسي شده مشخص شود.

پيش‌تر به صورت مختصر اشاره كرديم كه محاسبه ميزان نفقه زن به عوامل مختلفي بستگي دارد. و همين تعدد و تفاوت عوامل در تعيين ميزان نفقه زن باعث مي‌شود كه مبلغ نفقه هر زن با زن ديگر يكسان نباشد. بنابراين دادگاه يا شوراي حل اختلاف موظف است. كه اين عوامل مختلف را بررسي نمايد. و بر اساس آن ميزان نفقه زن را معين كند.

هنگام كارشناسي و محاسبه مبلغ نفقه، قاضي دادگاه خانواده شرايطي را در نظر مي‌گيرد. قاضي با توجه به سطح خانواده زن، سن او و ساير شرايط مربوط به زن و ميزان درامد مرد مبلغ نفقه موردنياز را موردبررسي قرار مي‌دهد. علاوه بر اين موارد مسئله تورم اقتصادي نيز در تعيين نفقه زن توسط دادگاه تأثيرگذار است.

قاضي تمامي مخارجي كه زن در زندگي به آن نيازمند است مثل مخارج مربوط به پوشاك، خوراك، مسكن، درمان و … را در نظر مي‌گيرد. با يك جمع‌بندي تمام اين اطلاعات قاضي درميابد كه زن براي تأمين نيازهاي زندگي خود چه ميزان نفقه لازم دارد. بدين ترتيب دادگاه ميزان نفقه هر زن را تعيين مي‌كند. و مرد محكوم به پرداخت اين ميزان از نفقه خواهد شد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در اين زمينه به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد و از خدمات ويژه اين سايت بهره‌مند گرديد. سايت وكيل دات كام از معتبرترين سايت‌هايي مي‌باشد كه در زمينه‌هاي حقوقي فعاليت مي‌كند. از بهترين خدمات مركز وكيل دات كام مي‌توان به حل انواع پرونده‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حقوقي حضوري و تلفني اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مبلغ نفقه ز‌ن در سال ۹۹، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مبلغ نفقه ز‌ن در سال ۹۹ پاسخ دهند.

 

سؤالات متداول

نفقه زن چيست و شامل چه مواردي است ؟

مرد وظيفه دارد پس از ازدواج هزينه‌هايي جهت تأمين نيازهاي زن بپردازد اين نفقه حق قانوني زن است كه براي تأمين نيازهاي ضروري او پرداخت مي‌شود. كه شامل هزينه خوراك و پوشاك و مسكن و درمان و … مي‌شود.

براي تعيين نفقه زن چه عواملي در نظر گرفته مي‌شود ؟

قاضي با توجه به سطح خانواده زن، سن او و ساير شرايط مربوط به زن و ميزان درامد مرد مبلغ نفقه موردنياز را موردبررسي قرار مي‌دهد. علاوه بر اين موارد مسئله تورم اقتصادي نيز در تعيين نفقه زن توسط دادگاه تأثيرگذار است.

آيا سطح خانوادگي زن براي تعيين نفقه در سال 1402 يك ملاك است ؟

در سال 1402 نيز مانند سال‌هاي ديگر سطح خانوادگي زن تعيين كننده نفقه او خواهد بود زيرا سطح خانوادگي هر فرد با فرد ديگر تفاوت دارد و ممكن است در مخارج زندگي او نيز تاثير گذار باشد و مخارج او را كمتر يا بيشتر كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۹:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پرداخت هزينه ساختمان به عهده چه كساني است؟ وقتي ما در ساختماني چند طبقه و يا يك خانه ويلايي زندگي ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنيم موظف هستيم كه برخي هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت نماييم. اين هزينه‌‌‌‌‌‌‌ها شامل حقوق نگهبانان ساختمان و باغبان، هزينه قبوض آب، برق، تلفن و…‌‌‌‌‌‌‌ مي‌شوند كه پرداخت آن‌‌‌‌‌‌‌ها با توجه به برخي شرايط به عهده موجر يا مستاجر خواهد بود. اما سوال اينجاست كه مستاجر بايد هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت كند يا موجر؟ كه در ادامه در اين مورد توضيحات مفصلي را ارائه نموده‌‌‌‌‌‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: پرداخت هزينه ساختمان | مسئوليت پرداخت – سهم مالك و مستاجر – محاسبه

چه كسي مسئول پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

شايد براي اكثر افراد اين سوال پيش بيايد كه وقتي ساختمان اجاره ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود مستاجر بايد هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي آن را پرداخت كند يا موجر كه در اين باره بايد بگوييم اگر خانه نياز به تعميرات داشته باشد و يا براي زندگي در آن خانه نياز باشد كه تغييراتي را در آن ايجاد كرد صاحب خانه موظف است كه اين هزينه‌‌‌‌‌‌‌ها را پرداخت نمايد.

اما اگر خانه براي زندگي كاملا مناسب باشد و مستاجر بخواهد كه براي زيباسازي خانه و يا تغييرات سليقه‌‌‌‌‌‌‌اي خود اقداماتي انجام دهد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست هزينه را نيز خودش بپردازد.

براي مثال تصور كنيد خانه رنگ شده است و ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان در آن زندگي كرد اما مستاجر براي زيباسازي خانه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌خواهد كه ديوار را كاغذ ديواري بزند كه در اين صورت هزينه كاغذ ديواري به عهده مستاجر خواهد بود. اما اگر خانه نياز به تعميري مثل گچ كاري، تغيير نما و… داشته باشد موجر ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست هزينه انجام اين تعميرات را به عهده بگيرد.
مسئوليت مشترك مالك و مستاجر در پرداخت هزينه به مدير ساختمان

گاهي نياز است تا اين هزينه‌ها مشتركا توسط موجر و مستاجر پرداخت گردد. براي مثال مدير ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند هزينه شارژ ساختمان را هم از مالك دريافت كند و هم از مستاجر و هيچ تفاوتي براي او ندارد.

چنانچه مستاجر از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان به مدير خودداري كند مالك ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با كسر مبلغ وديعه او ( پول پيش) هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را به مدير پرداخت كند و همچنين اگر مالك از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان كه به عهده او هستند خودداري كند و به مدير هيچ مبلغي را پرداخت نكند مستاجر موظف است كه اجازه بهاي ماهانه را به جاي اهدا به مالك به مدير ساختمان بدهد و با اين كار هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي ساختمان را پرداخت نمايد.
براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012

 

تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پردا‌خت هزينه ساختمان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پردا‌خت هزينه ساختمان پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي تعمير ساختمان به عهده چه كسي است‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به عهده موجر.

پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي غير ضروري براي خانه مانند زدن كاغذ ديواري به عهده كيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

به عهده مستاجر.

اگر موجر از پرداخت هزينه‌‌‌‌‌‌‌هاي تعميرات ساختمان به مدير خودداري كند تكليف چيست‌‌‌‌‌‌‌ ؟

در اين مورد مستاجر به جاي پرداخت اجاره بها به موجر آن هزينه را براي تعمير ساختمان به مدير ‌‌‌‌‌‌‌مي‌پردازد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۶:۳۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مفقودي پاسپورت چه تبعاتي دارد؟ گذرنامه يا پاسپورت يكي از مدارك مهم جهت خروج از كشور و سفر به كشورهاي ديگر مي‌باشد. بدون پاسپورت خروج شما از كشور و ورود به خاك كشور ديگر غيرقانوني محسوب مي‌شود. در اين صورت شما با تبعات ورود و خروج غيرمجاز روبه‌رو خواهيد شد. بنابراين لازم است در نگهداري اين مدرك مهم دقت نماييد. اما گاهي ممكن است افراد به دلايلي پاسپورت خود را گم كنند. پرسش اين است كه در اين صورت چه كاري مي‌توانيم انجام دهيم؟ در ادامه اين مطلب به موضوع مفقودي پاسپورت و راه‌حل آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مفقودي پاسپورت | مدت زمان صدور گذرنامه مفقود شده

اعلام مفقودي پاسپورت

گذرنامه يا پاسپورت شما يكي از مدارك مهم هويتي در زمان سفر به كشورهاي خارجي مي‌باشد. سفر و خروج از مرزهاي كشور و ورود به خاك كشور ديگر بدون پاسپورت غيرقانوني است. و طبيعتاً انجام اين عمل غيرمجاز تبعات و مجازاتي به دنبال دارد. امام گاهي ممكن است شما به دلايلي اين مدرك مهم را گم كنيد و در دسترس نداشته باشيد.

از آنجايي كه پاسپورت يك مدرك هويتي مهم و بين‌المللي است. مفقودي آن ممكن است علاوه بر تبعات و آثار حقوقي كه براي صاحب پاسپورت دارد مشكلات ديگري هم ايجاد نمايد. به عنوان مثال ممكن است يابنده پاسپورت از آن سوءاستفاده‌هاي اقتصادي يا سياسي نمايد و يا براي كلاهبرداري از آن استفاده كند. در اين صورت چه بايد كنيم تا از تبعات حقوقي مفقودي پاسپورت در امان بمانيم؟ چگونه مي‌توانيم از سوءاستفاده‌هاي احتمالي يابنده پاسپورت شما جلوگيري كنيم؟

بهتر است كه شما در نگهداري و حفظ پاسپورت يا گذرنامه خود دقت نماييد. اما در صورت مفقودي پاسپورت راه‌حل شما براي آنكه از تبعات حقوقي و سوءاستفاده ديگران از پاسپورت در امان بمانيد. اين است كه بلافاصله مفقودي پاسپورت را در مراجع ذي‌ربط و قانوني اعلام نمايد. و سپس بر اساس نحوه اعلام مفقودي مي‌تواند از طريق سامانه استعلام مفقودي گذرنامه اين مسئله را پيگيري كند.

براي آشنايي با مدارك لازم براي دريافت پاسپورت كليك كنيد.

مراحل اعلام مفقودي پاسپورت

گفتيم در صورتي كه شما پاسپورت خود را مفقود كرديد لازم است بلافاصله اين مفقودي را گزارش نمايد. اما در اينجا يك نكته مهم وجود دارد. گاهي ممكن است پاسپورت مفقودي فاقد اعتبار باشد. به عبارتي اعتبار پاسپورت پايان يافته باشد. اقدامات لازم براي گزارش پاسپورت مفقودي بااعتبار و بدون اعتبار و روش جلوگيري از سوءاستفاده اين دودسته پاسپورت با يكديگر متفاوت است. در ادامه اقدامات لازم بعد از مفقودي پاسپورت داراي اعتبار و پاسپورت بدون اعتبار را به طور جداگانه توضيح مي‌دهيم.

پاسپورت داراي اعتبار

اگر شما پاسپورت داراي اعتبار خود را مفقود كرده‌ايد. در صورتي كه ساكن ايران هستيد. بايد هر چه زودتر و براي جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي احتمالي از مدرك شما، به اداره گذرنامه در شهر خود مراجعه كنيد. و سپس با مراجعه به اداره گذرنامه مفقودي پاسپورت خود را اعلام نماييد. پس از اعلام مفقودي اگر تمايل به دريافت گذرنامه جديد داريد. مي‌توانيد با ارائه مدارك لازم صدور گذرنامه المثني را درخواست نماييد.

براي دريافت ابتدا بايد به اداره گذرنامه مراجعه نماييد و مفقودي پاسپورت را اعلام كنيد. سپس بايد به يكي از دفاتر پليس +10 مراجعه و صدور پاسپورت المثني را درخواست كنيد. فرم مربوط به صدور پاسپورت المثني كه دو برگ است را تكميل كنيد. و مدارك لازم كه شامل مدارك هويتي، فيش پرداخت هزينه صدور مجدد گذرنامه و .. مي‌شود.

اما در صورتي كه هنگام مفقودي پاسپورت شما خارج از كشور هستيد. بايد به نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در همان كشور مراجعه نماييد. سپس در اين مرجع مفقودي پاسپورت خود را اعلام كنيد. همچنين درخواست يك گذرنامه جديد نماييد. چرا كه براي بازگشت قانوني به كشور نيازمند پاسپورت خود هستيد.

پاسپورت بدون اعتبار

گاهي ممكن است شما پاسپورت خود را مفقود نماييد. اما اين پاسپورت مفقودي فاقد اعتبار باشد. يعني مدت اعتبار آن به پايان رسيده باشد. در اين صورت نياز به اعلام مفقودي نيست و شما تنها بايد به يكي از دفاتر پليس +10 مراجعه كنيد. سپس با ارائه مدارك لازم و تكميل فرمهاي مربوطه براي صدور پاسپورت جديد به علت اتمام تاريخ اعتبار درخواست نماييد. دفاتر پليس +10 نيز بعد از بررسي مدارك شما گذرنامه جديد شما را صادر مي‌نمايد.

براي تمديد پاسپورت كليك كنيد.

آيا امكان اعلام مفقودي پاسپورت از طريق سامانه الكترونيكي وجود دارد ؟

شايد براي شما سؤال باشد كه آيا مي‌توانيم به‌جاي مراجعه حضوري به اداره گذرنامه شهر يا محل سكونتمان. به صورت الكترونيكي و از طريق سامانه اينترنتي مفقودي پاسپورت را اعلام نماييم؟ در پاسخ بايد گفت با وجود اين‌كه امكان درخواست گذرنامه به صورت غيرحضوري و تمديد الكترونيك پاسپورت وجود دارد. اما در حال حاضر متأسفانه براي اعلام مفقودي پاسپورت در سامانه بخشي راه‌اندازي نشده است.

شما مي‌توانيد با مراجعه به سامانه الكترونيكي مربوطه و با ارائه مدارك، تكميل فرم‌هاي لازم و پرداخت هزينه به صورت آنلاين درخواست صدور پاسپورت يا گذرنامه را ثبت نماييد. تا بعد از بررسي و باگذشت چند روز به وسيله پست گذرنامه به شما تحويل داده شود.

اما افرادي كه به هر دليلي پاسپورت داراي اعتبار خود را مفقود كرده‌اند. و نياز به اعلام و گزارش مفقودي پاسپورت در اداره گذرنامه را دارند. نمي‌توانند از طريق سامانه اقدام كنند. و تنها بايد با مراجعه حضوري به اداره گذرنامه و با طي مراحل لازم مفقودي پاسپورت خود را گزارش كنند.

جهت ثبت درخواست كد فراگير اتباع كليك كنيد.

مراحل اعلام مفقودي پاسپورت ايرانيان خارج از كشور

افرادي كه خارج از ايران به دلايلي نظير كار يا تحصيل اقامت دارند. پاسپورت براي آن‌ها به عنوان يك مدرك هويتي بين‌المللي اهميتي بسيار كليدي دارد. اگر اين افراد پاسپورت خود را مفقود كنند. بايد مراحل زير را طي نمايند:

ابتدا بايد به پليس محل سكونتشان مراجعه كنند  و اعلام نمايند كه پاسپورت خود را گم كردند. و سپس از پليس يك گزارش در خصوص مفقودي پاسپورت دريافت كنند.

در مرحله بعدي بايد به سامانه ميخك با آدرس mikhak.mfa.gov.ir مراجعه نمايند. و سپس براي صدور گذرنامه جديد با دليل مفقودي يا سرقت درخواست خود را ثبت كنند. براي افراد زير 18 سال سرپرست ايشان بايد به سامانه مراجعه كند و ساير مراحل را انجام دهد.

سومين مرحله بارگذاري مدارك خواسته‌شده در سامانه ميخك است. اين مدارك شامل تصوير كارت ملي، تصوير پشت و رو كارت پايان خدمت يا معافيت (براي آقايان)، تصوير صفحه اول گذرنامه و آخرين صفحه آن (در صورت دسترسي و وجود عكس از قبل)، تصوير گزارش پليس محل مبني بر مفقودي پاسپورت و باقي مدارك اعلامي در سايت وزارت خارجه، مي‌شود.

درنهايت فرد بايد به صورت حضوري به نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در محل زندگي خود مراجعه نمايد. كد رهگيري ثبت درخواست خود در سامانه ميخك را ارائه كند. و همچنين اصل مداركي كه در سايت بارگذاري نموده است را ارائه نمايد. لازم به ذكر است كه افراد زير 18 سال و بانوان داراي همسر در زمان مراجعه بايد به همراه سرپرست و همسر خود مراجعه كنند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اقدامات لازم هنگام مفقودي پا‌سپورت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مفقودي پا‌سپورت پاسخ دهند.

 

 

سؤالات متداول

مفقودي پاسپورت چه تبعاتي دارد ؟

علاوه بر تبعات و آثار حقوقي براي صاحب پاسپورت، مشكلات ديگري هم ايجاد مي‌نمايد. به عنوان مثال ممكن است يابنده پاسپورت از آن سوءاستفاده‌هاي اقتصادي يا سياسي نمايد و يا براي كلاهبرداري از آن استفاده كند.

اعلام مفقودي پاسپورت به چه صورت است ؟

براي اعلام مفقودي پاسپورت داراي اعتبار در ايران بايد ، به اداره گذرنامه در شهر خود مراجعه كنيد. و خارج از ايران بايد به نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در همان كشور مراجعه نماييد. اما براي پاسپورت فاقد اعتبار نياز به اعلام مفقودي نيست فقط بايد به يكي از دفاتر پليس +10 مراجعه و جهت صدور پاسپورت جديد به علت اتمام تاريخ اعتبار درخواست نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مفقودي پاسپورت | مدت زمان صدور گذرنامه مفقود شده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ شهريور ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۴۳:۳۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

بر اساس ماده ۲ ق.م.ا جرم عبارت است از انجام دادن يا انجام ندادن كاري كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد؛ بنابراين رفتار مجرمانه با مجازات و كيفر همراه است. اما گاهي شرايطي ايجاد مي‌شود كه شخص براي دفاع از يك سري موارد، مجبور به انجام جرم است. آيا در اين هنگام نيز مسئوليت كيفري به دنبال شخص است و او بايد مجازات شود؟ در قانون مجازات اسلامي، يك سري شرايط وجود دارد كه با وجود آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و انجام فعل مجرمانه، شخص مجرم شناخته نمي‌شود و مجازاتي در پي او نيست. اين موارد تحت عنوان دفاع مشروع در قانون ذكر شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. براي بررسي دفاع مشروع و شرايط آن تا پايان اين مطلب همراه ما باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: دفاع مشروع | تعريف – شرايط تحقق – مباني و اركان – حكم به پرداخت ديه

دفاع مشروع چيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ؟

دفاع به معناي دور كردن و دفع كردن و مشروع نيز به معناي قانوني و مجاز است؛ طبق معاني جداگانه اين دو جزء، دفاع مشروع يعني دفع كردن قانوني و دفاع مجاز. ماده ۱۵۶ ق.م.ا چنين بيان كرده است كه چنانچه فردي جهت دفاع و دور كردن ضرري از نفس، ناموس، مال و آزادي تن خود و شخص ديگر در برابر تجاوز و خطري كه در حال وقوع و رخ دادن است يا نزديك است رخ دهد، با رعايت مراحل دفاع و وجود شرايط دفاع مشرو‌ع كه در قانون ذكر شده است، مرتكب رفتار مجرمانه شود، مجازات نمي‌شود و مسئوليت كيفري به دنبال نخواهد داشت.

به عنوان مثال شخصي به شما حمله مي‌كند يا مطمئن هستيد كه قصد حمله دارد و شما براي دفاع از خود و جلوگيري از وقوع خطر، به او ضربه ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌زنيد و وي آسيب مي‌بيند؛ در اين صورت شما مرتكب عمل مجرمانه شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ايد اما اين جرم در راستاي دفع خطر و دفاع از خود بوده و مجازاتي در پي ندارد. البته همانطور كه گفتيم هر دفاعي نيز، دفاع مشر‌وع محسوب نمي‌شود و بايد شرايطي داشته باشد.
موضوع خطر و تجاوز در رابطه با دفاع مشروع

بر اساس ماده ۱۵۶ ق.م.ا، تجاوز و خطر بايد در رابطه با يكي از موارد زير باشد تا دفاع مشروع تلقي شود.

۱- نفس:

نفس در اين جا به معناي وجود مادي و جسماني فرد است و خطر در اينجا آسيب رسيدن به حيات و زندگي و سلامت شخص معني مي‌دهد.

۲- عرض:

عرض نيز يعني آبرو،‌ حيثيت و شرف. دفع خطر و تجاوز از عرض نيز مشروع است.

۳- ناموس:

خطر و تجاوز براي ناموس، به معناي خطر براي عصمت، پاكي و پاكدامني است.

۴- مال:

در اين ماده دفع خطر براي حفظ مال نيز مشروع دانسته شده است.

۵- آزادي تن:

نجات خود از حبس و تلاش براي خلاصي تن خود با انجام عمل مجرمانه، دفاع مشروع است.

دفاع مشر‌وع از فرد ديگر

در تبصره ۲ ق.م.ا آمده است كه در صورتي شخص مي‌تواند از نفس، مال،‌ عرض، ناموس و آزادي فرد ديگر دفاع كند و دفاعش مشروع محسوب مي‌شود كه:

۱- فرد از نزديكان مدافع باشد.

۲- دفاع از او بر عهده مدافع باشد.

۳- از دفاع از خود عاجز باشد.

۴- از فرد مدافع تقاضاي مساعدت و كمك كند.

۵- در موقعيتي قرار داشته باشد كه امكان درخواست كمك وجود نداشته باشد.

شرايط دفاع مشروع

در ادامه ماده ۱۵۶ ق.م.ا ‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌خوانيم كه وجود شرايط زير باعث مجاز شدن عمل دفاع و مشروعيت آن مي‌شود.

۱- دفاع ضروري باشد:

هنگامي كه فرد ناگزير از انجام عمل مجرمانه براي دفاع و دفع تجاوز و خطر باشد و هيچ راه ديگري پيش رويش باقي نمانده باشد، عمل مجرمانه وي مشروع است.

۲- دفاع با توجه به شواهد موجود يا ترس عاقلانه باشد:

اين شرط بدين معناست كه اگر شما بدون اطمينان از وقوع تجاوز و خطر يا فقط با استناد به حدس و گمان و ترس ناشي از بروز خطر قريب الوقوع، مرتكب جرم شويد، دفاع مشروع تلقي نمي‌شود. به عنوان مثال تنها با تصور اينكه شخص رو به روي شما قصد حمله به شما را دارد ‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌توانيد با ارتكاب عمل مجرمانه از خود دفاع كنيد؛ بنابراين بايد از وقوع خطر يا نزديك بودن آن بر اساس عقل و شواهد تصميم بگيريد.

۳- خطر يا تجاوز به علت رفتار خود فرد صورت نگرفته باشد:

مطابق اين شرط، شخص مدافع، خود نبايد عامل وقوع خطر باشد و موجبات ايجاد آن و تهاجم طرف مقابل را فراهم كند. چنانچه متجاوز بر اساس رفتار مدافع، تحريك شود و حمله كند، دفاع شخص مدافع مشروع شناخته نشده و مجازات در پي دارد.

۴- امكان دسترسي سريع به قواي دولتي وجود نداشته باشد:

چنانچه فرد مطمئن شود كه در صورت انتظار براي رسيدن قواي دولتي جهت دفاع، تجاوز و آسيب صورت مي‌گيرد و به اصطلاح كار از كار مي‌گذرد، يا اينكه حتي با حضور قواي دولتي كاري از دست آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ساخته نيست و آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نمي‌توانند خطر را دفع كنند، وي مجاز است كه اقدام به دفاع ‌‌‌‌‌‌‌‌كند و دفاع او مشروع شناخته مي‌شود.

حكم پرداخت ديه در دفاع مشروع

موارد فوق، شرايطي بودند كه وجود همه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها جهت تحقق يافتن دفاع مشروع لازم و ضروري است. در صورتي كه عمل مجرمانه به حكم قانون دفاع مشروع ناميده شود، شخص از مجازات و پرداخت ديه معاف است. البته چنانچه شخص مهاجم مجنون و ديوانه باشد، ديه او توسط بيت المال پرداخت مي‌شود.

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۵۶ ق.م.ا، چنانچه عمل دفاع براي دفع خطر ثابت شده باشد اما رعايت شرايط آن آشكار و ثابت نشده باشد، اثبات رعايت نشدن شروط دفاع مشروع بر عهده فرد مهاجم قرار دارد.

دفاع در برابر مامور قانون

مقاومت در مقابل ماموران انتظامي و ساير ضاطين دادگستري، با شرط اينكه آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در حال انجام وظيفه و كار خود باشند، دفاع مشروع نيست. اما چنانچه اين ماموران و ضابطين بيش از وظيفه خود عمل كنند و شواهد ثابت كنند كه نتيجه اعمال آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها قتل، جرح، تعرض به آبرو، ناموس و مال مي‌شود، دفاع قانوني، مجاز و مشروع محسوب مي‌شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دفا‌ع مشروع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دفا‌ع مشروع پاسخ دهند.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۰۱:۴۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

عدم حضور در دادگاه براي خوانده چه پيامدهايي دارد؟ با يك نگاه اجمالي به تمامي دعوي كيفري و حقوقي متوجه ‌‌‌‌‌‌مي‌شويم كه اين دعوي عمدتا داراي دو طرف هستند. يك طرف مرتكب عمل خلاف قانون شده است و طرف ديگر از اين كار آسيب ديده است. هر دو طرف دعوي ملزم ‌‌‌‌‌‌مي‌باشند تا خود يا نماينده قانوني آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه حاضر شوند‌‌‌‌‌‌. اما گاهي يك طرف يعني خواهان يا خوانده در جلسه دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند. در اين مطلب سعي در بررسي عدم حضور خوانده در دادگاه داريم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: عدم حضور در دادگاه | عواقب عدم حضور خوانده در جلسه دادرسي – صدور راي

خوانده كيست ؟

از نظر حقوقي خوانده اعم است از شخص حقوقي و حقيقي است كه عليه او ادعايي مبني بر ارتكاب عملي غير قانوني توسط او مطرح شده است‌‌‌‌‌‌. در مقابل خوانده‌‌‌‌‌‌، خواهان قراردارد كه همان شاكي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد يعني كسي كه بر عليه ديگري شكايت كرده است و مدعي شده است كه بر عليه او جر‌‌‌‌‌‌مي‌ اتفاق افتاده است از اين رو به او شاكي يا مدعي ‌‌‌‌‌‌مي‌گويند.

حضور طرفين در جلسه دادگاه

از نظر قانوني در ماده 93 قانون آيين دادرسي آمده است كه اصحاب دعوي ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند در جلسه دادگاه شركت كنند‌‌‌‌‌‌. همچنين از نظر قانوني هيچ ايرادي وجود ندارد كه شخص در صورتي كه نتواند شركت نمايد لايحه بنويسيد. به اين شكل كه شخص از قبل دفاعيات و گفته‌‌‌‌‌‌‌‌هاي خود را به شكل نوشته حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند كه به آن لايحه گفته ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. سپس بدون اينكه در دادگاه حضور فيزيكي داشته باشد لايحه خود را به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌مي‌دهد و قاضي با خواندن لايحه راي مقتضي را صدور ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد.

بر اساس ماده 94 قانون آيين دادرسي مدني طرفين دعوا ‌‌‌‌‌‌مي‌توانند به جاي خود وكيل به دادگاه معرفي كنند‌‌‌‌‌‌. در اين صورت ديگر نياز به حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد و به جاي او وكيل از حق او دفاع ‌‌‌‌‌‌مي‌كند. البته در صورتي كه حضور خوانده در دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد بايد در برگه احضاريه قيد گردد كه خوانده حتما بايد شركت كند و ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند به جاي خود وكيل به دادگاه بفرستد.
عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه

بر اساس قانون اين كه طرفين در دادگاه حضور پيدا كنند حق آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها است و الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌وجود ندارد. مگر در مواردي كه خوانده ملزم به حضور در دادگاه است كه در صورت عدم حضور او در دادگاه با حكم جلب و دستگير شدن او را ملزم به حضور در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

اما به طور كلي ‌‌‌‌‌‌مي‌توان گفت حضور خوانده حقي براي او است تا بتواند دفاعيات خود را مطرح كند. اما اگر به هر دليلي در جلسه دادگاه شركت نكند اين امر مانع از برگزاري جلسه و صدور راي نيست. بر اين اساس ماده 95 قانون آيين دادرسي مدني عدم حضور خوانده يا وكيل او در جلسه دادگاه مانع از برگزاري جلسه يا اتخاذ تصميم ‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد. در اين صورت راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌.

البته اين امكان وجود دارد در صورتي كه دادگاه نتواند بدون حضور خوانده و توضيحات او تصميم بگيرد جلسه برگزار گردد ولي اتخاذ تصميم به جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر موكول شود. يعني در جلسه‌‌‌‌‌‌‌اي ديگر با حضور خوانده راي نهايي خود را صادر نمايد.

عذر موجه عدم حضور در جلسه دادگاه حقوقي

قطعا قانونگذار براي زماني كه خوانده ‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند در قانون استثنائاتي مطرح كرده است‌‌‌‌‌‌. يعني در صورتي كه حضور خوانده در جلسه دادگاه الزا‌‌‌‌‌‌مي ‌باشد و خوانده به دليل عذر موجه و قانوني نتواند حضور پيدا كند دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌پذيرد. اين دلايل موجه اعم از موارد زير است:

1/ فوت يكي از بستگان نسبي مانند فرزند يا سببي مانند همسر تا درجه اول از طبقه دوم.

2/ حوادث قهري كه مانع از حضور خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌شود. حوادث قهري يعني حوادثي كه خوانده در وقوع آن و جلوگيري از وقوع آن هيچ اختياري ندارد مانند سيل و زلزله.

3/ ابتلا به مرضي كه مانع از حركت خوانده باشد يا اينكه حركت كردن براي خوانده مضر باشد مانند فلج شدن.

4/ هرگونه اتفاقي كه خارج از اراده و اختيار خوانده باشد مانع حضور او در جلسه دادگاه شود.

عذر موجه عدم حضور در دادگاه كيفري

در دعاوي كيفري نيز بر اساس ماده 178 قانون آيين دادرسي كيفري در صورتي كه متهم يكي از عذر‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي زير را براي عدم حضور داشته باشد و نتواند در موعد مقرر شركت نمايد مورد قبول دادگاه قرار ‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد.

1/ احضاريه به دست متهم نرسد يا اينكه اينقدر دير به او برسد كه زمان كافي براي حضور در دادگاه نداشته باشد.

2/ بيماري سخت متهم يا والدين‌‌‌‌‌‌، همسر يا اولاد او به طوري كه نتواند در جلسه دادگاه حاضر شود.

3/ فوت همسر يا هر يك از بستگان تا درجه سوم از طبقه دوم‌‌‌‌‌‌.

4/ در توقيف و حبس باشد و نتوان او را در جلسه حاضر نمود.

5/ وقوع حوادث قهري مانند سيل‌‌‌‌‌‌ به طوري كه امكان تردد نباشد و يا دچار شدن به يك حادثه مهم و خارج از اختيار متهم مانند بيماري واگيردار‌‌‌‌‌‌.

6/ هر مورد ديگري كه از نظر قاضي عذر موجهي براي عدم حضور باشد.

عدم حضور بعضي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جلسه دادگاه

گاهي پيش ‌‌‌‌‌‌مي‌آيد كه تعداد خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در يك پرونده بيشتر از يك شخص است‌‌‌‌‌‌. به طور مثال دو يا سه‌‌‌‌‌‌ نفر به عنوان خوانده احضار ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند‌‌‌‌‌‌. برخي از خوانده‌‌‌‌‌‌‌‌ها در دادگاه حاضر ‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و برخي ديگر در جلسه حاضر ‌‌‌‌‌‌نمي‌شوند و حتي لايحه نيز به دادگاه ارائه ‌‌‌‌‌‌نمي‌دهند‌‌‌‌‌‌.

در اين صورت بر اساس ماده 304 قانون آيين دادرسي مدني دادگاه به دعواي مطروحه عليه تمام خواندگان رسيدگي كرده سپس راي مقتضي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. راي نسبت به خواندگاني كه در جلسه حاضر نشده‌اند و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي ارسال نكرده‌اند غيابي محسوب ‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

صدور راي بدون حضور خوانده

دادگاه در صورتي كه خوانده يا وكيل يا قائم مقام او يا نماينده قانوني او در هيچ يك از جلسات دادگاه حاضر نشود و هيچ لايحه‌‌‌‌‌‌‌اي هم ارائه ندهند‌‌‌‌‌‌ راي را صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌. يعني دادگاه در مواردي كه نياز به حضور خوانده نباشد راي را صادر مي‌كند. اين راي اصطلاحا راي غيابي ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد. البته راي در صورتي غيابي است كه خوانده در هيچ يك از جلسات حاضر نشده باشد يا اينكه لايحه نداده باشد.

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به اين راي غيابي اعتراض كند و درخواست واخواهي بدهد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد عدم حضور خوانده در جلسه دادگاه ‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عد‌م حضور در دادگاه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عد‌م حضور در دادگاه پاسخ دهند.

سوالات متداول

خوانده چه كسي است ؟

اعم از شخص حقوقي و حقيقي كه ادعا ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كار غير قانوني انجام داده است كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا حضور خوانده در دادگاه الزامي است ؟

خوانده ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند در دادگاه حضور پيدا كند ولي الزامي وجود ندارد مگر در مواردي كه از نظر قانوني حضور خوانده الزامي باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

اگر خوانده در دادگاه حاضر نشود بازهم راي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

بله‌‌‌‌‌‌، راي به شكل غيابي صادر ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۷:۴۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شرط عدم نزديكي در ازدواج در چه زماني تاثير دارد؟‌ ازدواج جوانان از جمله اعمال پسنديده‌‌‌‌اي است كه سبب ارضاي چارچوب مند نيازهاي جنسي ايشان در قالب خانواده گشته و باعث تداوم نسل آن‌ها نيز خواهد شد. اما در برخي موارد ممكن است در ازدواج نزديكي صورت نگيرد كه در ادامه توضيحات مختصري را در خصوص شرط عدم نزديكي در ازدواج خدمتتان ارائه نموده‌‌‌‌ايم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: شرط عدم نزديكي در ازدواج | شرط عدم وقوع رابطه زناشويي در نكاح

شرط عدم نزديكي در ازدواج به چه معناست ؟

در برخي موارد ديده شده است كه زوجه در حين عقد شرط ‌‌مي‌كند‌ كه پس عقد زوج حق برقراري رابطه جنسي را با او نداشته باشد. طبق نظر اكثر فقها و حقوقدانان اين شرط باطل است چراكه خلاف ذات عقد ازدواج است و يكي از بنيان‌هاي ازدواج در اسلام توليد مثل و فرزندآوري مي‌باشد. البته اين شرط باطل خللي به خود عقد نكاح وارد نمي‌سازد چراكه راه‌هاي فسخ و برهم زدن نكاح انحصاري هستند.

البته طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي شرط عدم رابطه زناشويي در عقد نكاح موقت صحيح مي‌باشد.

اگر مرد از شرط عدم نزديكي تخلف نمايد تكليف چيست ؟

طبق قانون مرد موظف به رعايت شرط عدم ‌نزديكي نيست و چنانچه از اين شرط تخلف كند عواقب قانوني نخواهد داشت.

اگر بپذيريم كه در نكاح موقت مي‌توان چنين شرطي درج كرد چنانچه مرد تخطي كند و با زن‌ رابطه زناشويي برقرار نمايد به زن ارش البكاره تعلق ‌‌مي‌گيرد و مرد موظف به پرداخت آن ‌خواهد بود. البته اگر مرد از اين شرط تخلف كند رابطه او حرام نبوده و زنا محسوب ‌‌نمي‌شود اما از نظر فقها برقراري رابطه با وجود چنين شرطي جايز نيست و حتي برخي از قانونگذاران معتقد هستند كه براي برقراري رابطه ‌‌مي‌بايست زن و شوهر عقد جديدي را تنظيم نمايند.

اگر زن در عقد موقت با وجود شرط عدم نزديكي پس از عقد به برقراري رابطه زناشويي رضايت دهد تكليف چيست ؟

زن ‌‌مي‌تواند پس از انعقاد عقد نكاح موقت به برقراري رابطه زناشويي رضايت دهد و چنانچه رضايت دهد مرد ‌‌مي‌تواند با او رابطه برقرار كند و اين مورد هيچگونه منع قانوني ندارد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

مركز معتبر وكيل دات كام شما را در حل پرونده‌‌‌هاي حقوقي ياري ‌‌مي‌نمايد. از بهترين خدمات اين مركز ‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره‌‌‌هاي حقوقي تهران اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شرط عد‌م نزديكي در ازدواج، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شرط عد‌م نزديكي در ازدواج پاسخ دهند.

 

 

سوالات متدوال

عدم‌ نزديكي در عقد نكاح يك شرط مشروع به حساب ‌‌مي‌آيد ؟

در ازدواج دائم خير.

اگر مرد از شرط عدم نزديكي در عقد موقت تخلف كند ‌به زن چه چيزي تعلق ‌‌مي‌گيرد ؟

ارش البكاره كه بايد توسط مرد پرداخت شود و قانونگذار ميزان آن‌ را تعيين خواهد كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ ] [ ۰۶:۰۳:۵۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی