vakiel
ارائه خدمات حقوقي

زن و مرد زندگي مشترك خود (عقد دائم) را به قصد دوام آن شروع مي‌كنند و عقد نكاح نيز عقدي لازم و غير‌قابل فسخ است مگر در مواردي كه در قانون مدني ذكر شده است. ماده ۱۱۲۰ ق.م بيان مي‌دارد: عقد نكا‌ح دائم به وسيله فسخ يا طلاق پايان مي‌پذيرد و منحل مي‌گردد. سوالي كه مطرح مي‌شود اين است كه فسخ نكا‌ح چيست، چه تفاوتي با طلاق دارد و در چه مواردي قانون حق فسخ نكاح را به زوجين مي‌دهد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: فسخ نكاح

فسخ نكاح

گاه در حين زندگي مشترك شرايطي ايجاد مي‌شود كه يكي از زوجين را مجبور به برهم زدن عقد و از بين بردن اثر آن مي‌كند. يكي از مواردي كه باعث انحلال عقد و پايان يافتن آن مي‌شود فسخ نكا‌ح است. حق فسخ در اثر وجود شرايطي خاص مانند عيوب، تدليس و تخلف از شرط صفت به فرد زيان ديده تعلق خواهد گرفت. لازم به ذكر است كه مراحل انجام فسخ ازدواج بسيار ساده‌تر از طلاق است زيرا قانون گذار مي‌خواهد فرد متضرر به سرعت از آن شرايط خلاص شود و بيش از اين ضرر نكند.

در رابطه با شرط صفت ماده ۱۱۲۸ ق.م بيان مي‌كند كه اگر صفت به‌خصوصي براي يكي از طرفين شرط شده باشد ( چه زماني كه آن صفت در عقد تصريح شده باشد و چه زماني كه عقد متبانيا بر آن واقع شده باشد) و فرد فاقد آن شرط باشد براي طرف مقابل حق فسخ ايجاد مي‌شود.

براي آشنايي با شرايط تعليق نكاح كليك كنيد.

تفاوت فسخ نكاح و طلاق

براي مثال به چند نمونه از تفاوت‌هاي مسير انجام فسخ نكاح و طلاق اشاره مي‌كنيم:

۱- طلاق نوعي عقد تشريفاتي است و انجام آن مشروط به رعايت آداب خاصي مانند خواندن صيغه مخصوص طلاق، حضور دو شاهد عادل و… است؛ اما فسخ نكاح تشريفات خاصي نياز ندارد و تنها به اراده صاحب حق انجام پذير است.

۲- براي طلاق به اخذ حكم يا اذن از دادگاه نياز است در صورتي كه فسخ نكا‌ح اين مراحل را ندارد و دادگاه در رابطه با فسخ نكاح دخالتي نمي‌كند مانند داوري و اصلاح زوجين.

۳- مدت عده طلاق و فسخ نكاح يكسان است اما در عده طلاق رجعي زوج مي‌تواند به نكاح رجوع كند اما اين مجوز در فسخ نكا‌ح به زوج داده نشده و بازگشت به خانواده نيازمند بسته شدن مجدد عقد نكا‌ح است.

لازم به ذكر است كه خيار فسخ فوري است و در صورت داشتن خيار فسخ نكا‌ح و به تعويق انداختن آن، خيار ساقط شده و ديگر قابل استفاده نيست. مدت استفاده از خيار به عرف و عادت بستگي دارد و زمان خاصي براي آن در نظر گرفته نشده است.

فسخ نكاح به رضايت زوجين نياز ندارد و مي‌توان با داشتن حق فسخ، نكا‌ح را به صورت يك‌طرفه فسخ و منحل كرد.

براي انجام امور طلاق توافقي كليك كنيد.

عوامل ايجاد كننده حق فسخ نكاح

مواردي در قانون مدني اشاره شده است كه امكان فسخ نكا‌ح را فراهم مي‌كنند و طرفين عقد ضمن آگاهي از اين عوامل مي‌توانند اقدام به فسخ نكا‌ح كنند:

۱- جنون و ديوانگي مستقر هر يك از طرفين، چه دائمي و چه ادواري باشد براي طرف ديگر عقد حق فسخ ايجاد مي‌كند.

۲- نقص و عيوب ذيل در مرد باعث ايجاد حق فسخ نكاح براي زوجه مي‌شوند:

الف) خصاء (اخته بودن).

ب) عنن به شرطي كه حتي يك بار هم رابطه زناشويي برقرار نشده باشد.

ج) مقطوع بودن آلت تناسلي به طوري كه امكان رابطه زناشويي نباشد.

۳- عيوب ذيل نيز در زن، مجوز فسخ نكاح را به مرد مي‌دهد:

الف) استخوان زائدي در آلت تناسلي زن كه مانع انجام رابطه جنسي است.

ب) جذام.

ج) پيسي.

د) چنانچه مجراي ادرار و عادت ماهانه يكي شده باشد.

ه) زمين‌گيري.

ز) كوري از هر دو چشم.

براي آشنايي با نحوه تعيين تكليف مهريه فسخ نكاح كليك كنيد.

سخن آخر

گفتني است كه آگاه و مطلع شدن از اين عيوب قبل از بسته شدن عقد نكاح، موجب سقوط اين حق شده و استحقاق بهره‌مندي از آن را از بين مي‌برد و تنها در صورتي اين حق قابل استفاده است كه فرد متضرر بعد از برقراري عقد نكاح از اين عيوب آگاه شود. نكته بعدي آن است كه عيوبي كه براي زوجه نام برديم تنها در صورتي موجب فسخ نكاح هستند كه در حين عقد وجود داشته باشند و پس از عقد ايجاد نشده باشند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص فسخ نكا‌ح، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون فسخ نكا‌ح پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: فسخ نكاح


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فسخ نكاح،
موضوع:
[ ۱۲ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۱۹:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مديران شركت‌ها پس از تاسيس آن‌ها مي‌بايست برخي امور مهم را به انجام برسانند. براي مثال ثبت شركت يك امر مهم است كه توسط موسسين پس از افتتاح شركت‌ انجام مي‌گيرد. موسسين نام شركت خود را در اداره ثبت شركت‌ها ثبت و به مجموعه خود هويت قانوني مي‌بخشند. يكي از امور مهمي كه پس از تاسيس شركت مي‌بايست انجام گيرد دريافت كد اقتصادي مي‌باشد. كد اقتصادي يك شماره ۱۲رقمي بسيار مهم است كه دريافت آن مزاياي زيادي را براي صاحبان شركت‌ها به همراه دارد. در ادامه قصد داريم در خصوص دريافت كد اقتصادي و مدارك مورد نياز آن توضيحات مفيدي را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: دريافت كد اقتصادي

كد اقتصادي چيست و به چه منظور دريافت مي‌شود‌‌ ؟

كد ‌‌اقتصا‌دي يك كد بسيار مهم مي‌باشد كه به واسطه آن شركت‌ها در واحد مالياتي شناسايي مي‌شوند. اين كد در واقع يك شماره ۱۲ رقمي مي‌باشد. كد ‌‌اقتصا‌دي براي تمام افرادي كه به توليد كالا و ارائه خدمات در كشور پرداخته‌‌‌اند صادر مي‌شود. اين شماره دوازده رقمي هم به اشخاص حقيقي و هم به اشخاص حقوقي اهدا مي‌شود.

همه صاحبان شركت‌ها مطابق قانون موظف به دريافت اين كد مي‌باشند‌. موسسين شركت مي‌بايست ابتدا شركت خود را به ثبت برسانند. پس از ثبت شركت طي دوماه مالكان شركت بايد در دارايي تشكيل پرونده بدهند و درخواست دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي شركت خود را اعلام نمايند.

مزاياي دريافت كد اقتصادي براي شركت‌ها

دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي مزاياي زيادي براي صاحبان شركت‌ها خواهد داشت. به همين دليل دريافت اين شماره ۱۲ رقمي براي همه شركت‌ها الزامي است. در زير مزاياي مهم دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي براي شركت‌ها را نام برده‌‌ايم:

  • صاحبان شركت‌ها با دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي مي‌توانند كارت بازرگاني خود را نيز اخذ نمايند.
  • با دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي امكان شركت در مزايده‌ها نيز فراهم خواهد شد.
  • اخذ كد ‌‌اقتصا‌دي به صاحبان شركت‌ها امكان صدور فاكتور براي كالاي‌هاي خود را مي‌دهد.
  • امكان باز كردن حساب در بانك براي شركت از ديگر مزاياي دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي مي‌باشد.
  • صاحبان شركت‌ها پس از دريافت شماره ‌‌اقتصا‌دي مي‌توانند در مناقصات مختلف شركت نمايند‌.
  • با اخذ اين كد امكان عقد قرارداد با شركت‌هاي دولتي فراهم مي‌شود.

براي انجام امور ثبت شركت ها كليك كنيد.

نحوه دريافت كد اقتصادي و مدارك مورد نياز آن

براي دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي شركت‌ها مي‌بايست برخي مدارك را جمع آوري و ارائه نمود. اين مدارك به شرح زير مي‌باشند:

مدارك مورد نياز براي اشخاص حقيقي

  • كپي كارت ‌‌اقتصا‌دي
  • فرم اطلاعات هويتي شخص حقيقي
  • فيش پرداخت هزينه ۱۰۰۰۰ريالي
  • كپي از صفحات شناسنامه و كپي كارت ملي
  • ۳ قطعه عكس سه در دو از فرد متقاضي دريافت كد
  • كپي پروانه كسب شركت
  • درخواست صدور كد ‌‌اقتصا‌دي به صورت كتبي

مدارك مورد نياز براي اشخاص حقوقي

  • فرم اطلاعات هويتي
  • كپي كارت ‌‌اقتصا‌دي
  • كپي از كل صفحات شناسنامه شخص
  • فيش پرداخت مبلغ ده هزار ريالي
  • درخواست صدور كد شركت ‌به صورت كتبي
  • روزنامه كه تاسيس شركت در آن بيان گرديده است.

براي دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي هم اشخاص حقيقي و هم اشخاص حقوقي مي‌بايست اين مدارك را به حوزه مالياتي تحويل دهند. اين مدارك توسط مسئولين اين مركز ‌‌بررسي مي‌گردد. سپس مدارك از شما اخذ مي‌شوند و دفتر حوزه مالياتي به شما يك رسيد مي‌دهد‌.

در مرحله بعد اين مدارك براي اداره نظارت و پيگيري ارسال مي‌شوند‌. سپس اين اداره نيز مدارك را براي اداره كل اطلاعات و اداره شماره ‌‌اقتصا‌دي مي‌فرستد تا مورد ‌‌بررسي قرار گيرند. مسئولين اين دو اداره پس از ‌‌بررسي و تاييد مدارك كارت ‌‌اقتصا‌دي شركت را صادر خواهند كرد. در نتيجه كد ‌‌اقتصا‌دي در اختيار شركت قرار مي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالات ‌‌متداول

آيا نحوه دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي براي اشخاص حقيقي و حقوقي با هم تفاوت دارد‌‌ ؟

خير براي دريافت كد ‌‌اقتصا‌دي افراد حقيقي و حقوقي بايد به يك روش عمل نمايند.

كد ‌‌اقتصا‌دي به چه منظور صادر مي‌شود‌‌ ؟

كد ‌‌اقتصا‌دي به منظور شناسايي شركت‌ها در واحد مالياتي صادر مي‌گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دريافت كد اقتصادي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دريافت كد اقتصادي پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دريافت كد اقتصادي،
موضوع:
[ ۱۱ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۲۴:۱۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در رابطه با كيفر خواست تعاريف متعدد و متفاوتي گفته شده است كه خلاصه همه آن‌ها ادعايي است كه دادستان درباره مجرم بودن متهم مي‌كند. مانند تمام بحث‌هاي حقوقي، كيفرخواست نيز مراتبي دارد كه در ادامه سعي داريم به بررسي آن‌ها بپردازيم و حق مطلب را به طور واضح و روان ارائه دهيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: كيفر خواست

كيفر خواست

اول از همه بگوييم كه ادعانامه، نوشته‌‌اي رسمي و معتبر از سوي دادستان يا مقام ذي صلاح ديگري است كه براي شخصي كه مورد اتهام جرمي قرار گرفته است ( متهم ) تقاضاي رسيدگي و مجازات دارد. حال كيفرخواست عبارت است از ادعانامه دادستان عليه متهم و هنگامي كه تحقيقات مقدماتي انجام شده و تمام دلايل حاكي از متهم بودن شخص مورد اتهام است كه بعد از صدور قرار جلب دادرسي (قرار جلب دادرسي همان نظر مثبت بازپرس و يا دادستان و يا مقام شايسته براي ادامه مراحل رسيدگي پرونده مي‌باشد) كه عمدتاً توسط بازپرس تاييد مي‌شود‌‌، نوشته مي‌شود. يعني قرار جلب دادرسي مقدمه‌‌اي براي شروع كيفرخواست است‌‌، نه خود آن! و هنگامي كه كيفرخواست صادر شد رسيدگي پرونده در دادسرا مختوم و رسيدگي در دادگاه آغاز مي‌شود.

كيفرخواست نشان‌دهنده احراز جرم براي دادسرا است اما با اين حال متهم در صورتي مجرم شناخته مي‌شود كه دادگاه مجرميت او را تاييد كند.

پس كيفرخواست همان ادعايي است كه دادستان درباره مجرميت شخص متهم مي‌كند و از دادگاه مي‌خواهد كه به پرونده رسيدگي و حكم مربوطه را صادر كند.

براي آشنايي بيشتر با دادگاه كيفري كليك كنيد.

روند قانوني و تشكيل كيفر خواست

پس از اعلام جرم به كلانتري و يا اداره پليس رسيدگي به جرم آغاز مي‌شود. وظيفه رسيدگي به جرم و انجام روند مقدماتي آن با دادسرا است.

افرادي كه وظيفه انجام تحقيقات و بررسي وقوع جرم و شناسايي شخص مجرم را دارند بازپرس و داديار تحقيق هستند.

تا زماني كه مشخص شود كه جرم چگونه به وقوع پيوسته و مجرم كيست پرونده در دادسرا مي‌ماند و به محض اينكه بازپرس بتواند تصميم نهايي خود را درباره پرونده بگيرد سرنوشت ادامه يا متوقف كردن رسيدگي مشخص خواهد شد. در صورتي كه بازپرس تشخيص دهد كه شخص مورد اتهام، مجرم است اقدام به صدور كيفرخواست مي‌كند.

نظر بازپرس از دو حالت خارج نيست:

يا تشخيص مي‌دهد كه عمل متهم جرم نبوده و قرار موقوفي را صادر مي‌كند يا آن كه تشخيص مي‌دهد كه متهم مجرم است و قرار جلب دادرسي را صادر مي‌كند كه قرار جلب دادرس به دادستان ارسال مي‌شود. دادستان ۵ روز مهلت دارد تا نظر خود را درباره قرار جلب دادرس اعلام كند. (مطابق با ماده 264 ق. آ. د. ك) درصورتي كه دادستان موافقت خود را در مورد عمل مجرمانه‌‌اي كه صورت گرفته است اعلام كند، كيفرخواست صادر مي‌شود و به مرجع صالح ارسال مي‌گردد.

براي آشنايي با روند پرونده ها و شكايت كيفري كليك كنيد.

انواع كيفر خواست

طبق قانون آيين دادرسي كيفري مصوب 1392، دو نوع كيفرخواست پيش بيني شده است.

1)كيفرخواست كتبي

2)كيفرخواست شفاهي

كيفر‌ خواست كتبي

ماده ۲۷۹ ق.آ.د.ك : در كيفرخواست كتبي موارد زير قيد مي‌شود.

در كيفرخواست كتبي مواردي مانند نام‌‌، نام خانوادگي‌‌، نام پدر‌‌، شهرت، آزاد يا بازداشت بودن متهم و ديگر اطلاعات مندرج در ماده 279 قانون مذكور همچنين دلايل انتساب متهم و تفهيم اتهام به وي و مستندات قانوني اعم از عكس، فيلم و هر مستند ديگر نيز قيد مي‌گردد.

همچنين هرگاه در صدور كيفرخواست اشتباه صورت گيرد يا جمله بندي غلط يا غلط املايي و يا هر اشتباه ديگري كه غير عمد اتفاق افتاده باشد رخ بدهد دادستان موظف است تا قبل از ارسال به دادگاه آن را اصلاح كند و بعد از ارسال كيفرخواست به دادگاه موارد اصلاح شده را به همان دادگاه ياد آور شود.

كيفر خواست شفاهي

ماده‌ 86 همين قانون ( آ.د.ك) در خصوص كيفرخواست شفاهي مقرر مي‌دارد:

در جرائم خارج از موضوع ماده 302 اين قانون، اگر متهم و شاكي حضور داشته باشند و يا متهم حاضر و شاكي نباشد و يا شاكي گذشت كرده باشد و تحقيقات مقدماتي كامل شده و قرار جلب دادرسي كه در بالا متذكر شديم صادر شده باشد، دادستان مي‌تواند شخصاً به طور مستقيم و بي‌واسطه و يا به درخواست بازپرس پرونده، متهم را منفرداً و يا با حضور شاكي به دادگاه بفرستد و دعواي كيفري را فوراً بدون صدور كيفرخواست به طور شفاهي مطرح كند كه در اين صورت دادگاه بدون تاخير تشكيل جلسه داده و متهم را آگاه مي‌كند ( در اصطلاح حقوقي تفهيم مي‌كند درست است). متهم حق دارد براي تعيين وكيل و تدارك دفاع از خود مهلت بخواهد كه در صورت درخواست وي، حداقل سه روز به او مهلت داده مي‌شود.

در صورتمجلس دادگاه، آگاه كردن متهم براي انتخاب وكيل و تداركات براي دفاع از خود(تفهيم) و پاسخ متهم براي درخواست مهلت يا رد آن‌‌، حتما بايد قيد شود. اگر متهم از مهلتي كه دادگاه در اختيارش گذاشته نخواهد استفاده كند، دادگاه در همان جلسه بررسي كرده و راي را صادر مي‌كند و اگر نياز به تحقيقات بيشتر بود، دستور تكميل تحقيقات را به دادرس يا بازپرس پرونده مي‌دهد.

صدور كيفر خواست توسط دو مرجع

اگر متهم داراي دو اتهام باشد و بررسي هريك از اين اتهامات در صلاحيت دادگاه‌هاي متفاوتي قرار گيرد، طبق ماده ۵۵ قانون آيين دادرسي كيفري عمل مي‌شود. يعني دادسرا دو كيفرخواست جداگانه خطاب به مراجعي كه صلاحيت رسيدگي آن پرونده را دارد (مراجعي كه موضوع آن پرونده در زيرمجموعه موضوعات آن مرجع يا دادگاه قرار مي‌گيرد) صادر و براي يكي اصل و براي ديگري رونوشت پرونده (كپي) را ارسال مي‌كند.

در صورتي كه قرار منع صادر شود، شاكي پرونده مي‌تواند تا مدت ۱۰ روز از تاريخ ابلاغ به آن اعتراض كند. اين اعتراض در جلسه اداري خارج از نوبت و بدون حضور در دادگاه ذيصلاح مطرح مي‌شود كه اين راي صادره توسط دادگاه قطعي است.

حال اگر اين اعتراض توسط دادگاه پذيرفته شد قرار دادسرا را فسخ و پرونده براي ادامه تحقيقات و صدور كيفرخواست به دادسرا عودت داده مي‌شود و بالعكس اگر توسط دادگاه پذيرفته نشد با رد اعتراض قرار را تاييد مي‌كند.

قرار مجرميت دادسرا همان قرار جلب دادرسي است كه هنگامي صادر مي‌شود كه نظر بازپرس براي ادامه رسيدگي به پرونده مثبت است كه اين قرار مجرميت بعد از صدور قابل اعتراض نيست. اما زماني كه بازپرس قرار موقوفي تعقيب را صادر مي‌كند (در مقابل قرار مجرميت قرار موقوفي تعقيب قرار دارد كه به زبان ساده‌‌‌تر‌‌، نظر منفي بازپرس براي ادامه رسيدگي به پرونده است ) مي‌توان به صدور قرار اعتراض كرد.

علت آن است كه اگر متهم اعتراض و شكايتي نسبت به كيفرخواست داشته باشد مي‌تواند آن را در دادگاه ذيصلاح مطرح كند.

براي آشنايي با ضوابط آخرين دفاع متهم كليك كنيد.

استرداد و اصلاح كيفرخواست

بر اساس ماده 282 ق.آ.د.ك، بعد از ارسال پرونده به دادگاه‌‌، دادستان نمي‌تواند نظر خود را در مورد كيفرخواست صادر شده و اتهام صورت گرفته تغيير دهد و آن را اصلاح كند. تنها مي‌تواند دلايل جديدي را كه كشف شده و ممكن است به سود يا زيان متهم باشد به دادگاه اعلام نمايد.

بر اساس ماده 283 همين قانون نيز، اگر بعد از صدور كيفرخواست و پيش از ارسال آن، در جرايم قابل گذشت، شاكي رضايت خود را اعلام كند، در صورتيكه پرونده در دادسرا باشد، دادستان مي‌تواند آن را تغيير و قرار موقوفي تعقيب صادر كند.

همينطور در جرايمي كه غير قابل گذشت باشند، اگر شاكي رضايت قطعي خود را به دادستان اعلام كند، دادستان در شرايطي كه شروط صدور قرار تعليق تعقيب وجود داشته باشد، قادر است كه از كيفرخواست مربوطه گذشت كرده و تعقيب را معلق گرداند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص كيفرخواست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون كيفرخواست پاسخ دهند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كيفر خواست،
موضوع:
[ ۱۰ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۱:۳۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلبكاران تاجر ورشكسته براي وصول طلب خود چه اقداماتي مي‌توانند انجام دهند؟ هنگامي‌كه تاجر ورشكسته شود يعني ديگر توانايي پرداخت ديون خود را به طلبكاران ندارد. كه در اين صورت با حكم دادگاه اموال او مورد بررسي قرار مي‌گيرد و سپس به فروش مي‌رسد تا بدين ترتيب بدهي‌هاي تاجر به طلبكاران تصفيه گردد. اما قانون در مورد تمام طلبكاران تاجر ورشكسته حكم يكساني نداده است. برخي از طلبكاران بر سايرين به دليل دارا بودن ويژگي خاص برتري دارند. به اين معني كه پرداخت و تصفيه ديون تاجر ورشكسته به طلبكاران ويژه متفاوت از طلبكاران عادي است.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: طلبكاران تاجر ورشكسته

طلبكاران تاجر ورشكسته

طلبكاران تاجر ورشكسته به سه دسته طبقه‌بندي مي‌شوند. طلبكاران با حق وثيقه، طلبكاران با حق تقدم و طلبكاران عادي يا همان غرما اين سه دسته را تشكيل مي‌دهند. هنگام پرداخت طلب، اموال تاجر ميان طلبكاران مختلف به همين ترتيب كه بيان شد پرداخت مي‌شود. يعني ابتدا طلب طلبكاران طبقه اول پرداخت مي‌گردد و مابقي اموال و دارايي‌هاي تاجر ورشكسته به طبقه بعدي مي‌رسد.

طلبكاران باحق وثيقه تاجر ورشكسته

گاهي ممكن است تاجر به برخي از طلبكارانش وثيقه‌اي بابت طلبشان بدهد. كه در اين صورت پس از ورشكستگي تاجر طلبكاراني كه يكي از اموال تاجر را به‌عنوان وثيقه دارند با فروش آن مال وثيقه‌اي ابتدا طلب آن‌ها پرداخت مي‌شود. فروش مال وثيقه بر عهده اداره تصفيه امور ورشكستگي است. اگر قيمت فروش وثيقه بيشتر از طلب طلبكار باشد، مبلغ باقي‌مانده طبيعتاً ميان ساير طلبكاران تاجر ورشكسته تقسيم خواهد شد. ولي اگر قيمت فروش وثيقه كمتر از طلب طلبكار باشد، تمام آن مبلغ به طلبكار داده مي‌شود و طلبكار براي دريافت باقي‌مانده‌‌ طلب خود در صف طلبكاران عادي تاجر قرار مي‌گيرد.

براي آشنايي با راه هاي رفع بازداشت اموال تاجر ورشكسته كليك كنيد.

طلبكاران با حق تقدم يا رجحان تاجر ورشكسته

قانون‌گذار برخي از طلبكاران را نسبت به ساير طلبكاران برتر مي‌داند. به اين معني كه مطابق قانون پيش از طلبكاران عادي ابتدا ديون آن‌ها بايد پرداخته شود. ماده 58 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي اين طلبكاران را مشخص كرده است. طلبكاران با حق تقدم نيز خود داراي طبقه‌بندي هستند كه شامل 4 طبقه مي‌شوند. نكته مهم اين است كه طبق رأي ديوان عالي كشور طلبكاران ويژه كه نسبت به باقي طلبكاران ارجحيت دارند درواقع يك استثنا هستند. بنابراين نمي‌توان اين موضوع را تعميم داد و فقط مواردي كه در قانون اداره تصفيه و قانون تجارت نام ‌برده شدند جزو طلبكاران با حق تقدم تلقي مي‌شوند.

طبقه اول

پرداخت حقوق خدمه و كاركنان خانه به مدت يك سال پيش از توقف و اعلام ورشكستگي تاجر، پرداخت حقوق كاركنان شركت يا همان تجارتخانه به مدت 6 ماه قبل از توقف و پرداخت حقوق كارگران روزمزد يا هفتگي به مدت 3 ماه قبل از توقف و اعلام ورشكستگي تاجر در طبقه‌‌ اول طلبكاران با حق تقدم قرار مي‌گيرد.

طبقه دوم

طبقه دوم مربوط به طلب اشخاصي است كه تاجر ولي يا قيم آن‌ها بوده است. و به‌اين‌ترتيب اموال آن‌ها در اختيار تاجر ورشكسته قرار داشت. البته اين در صورتي است كه هنگام توقف و ورشكستگي تاجر همچنان ولي يا قيم محجور باشد يا حداقل در زمان توقف فقط يك سال از انقضاي قيموميت يا ولايت تاجر ورشكسته بر محجور گذشته باشد.

طبقه سوم

درصورتي‌كه تاجر يا خانواده‌‌ او تا يك سال قبل از توقف و ورشكستگي تاجر مورد درمان پزشك قرارگرفته باشند و تاجر به پزشك يا داروفروش بدهكار باشد. به‌طوركلي مي‌توان گفت هزينه‌هايي كه جهت مداوا و مسائل بهداشتي و درماني تاجر ورشكسته و خانواده‌اش پرداخت‌شده است.

طبقه چهارم

نفقه‌‌‌ گذشته زن كه بر اساس قانون مدني فقط نفقه‌‌ ايام گذشته‌‌ زن دين محسوب مي‌شود. و مهريه زن، كه در متن ماده 58 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي آمده است مهريه تا ميزان ده هزار ريال ارجحيت دارد. آن‌هم به شرطي كه ازدواج 5 سال پيش از ورشكستگي تاجر باشد. براي دريافت باقي مهريه هم بايد جزو طلبكاران عادي قرار بگيرد.

براي آشنايي با نحوه صدور حكم ورشكستگي كليك كنيد.

طلبكاران عادي يا غرماي تاجر ورشكسته

اين طلبكاران همان‌گونه كه از نامشان پيداست شامل هيچ استثنايي در قانون نمي‌شوند و ويژگي‌هاي دودسته پيشين را ندارند. ازاين‌رو اصل تساوي حقوق طلبكاران براي آن‌ها اجرا مي‌گردد. طلب هر طلبكار با توجه به نسبتي كه به كل ميزان مطالبات تاجر ورشكسته دارد پرداخت مي‌گردد. ممكن است تمام طلب طلبكار تصفيه نشود كه در اين صورت براي طلبكاران گواهي عدم‌كفايت دارايي تاجر صادر مي‌گردد تا بتواند هرزماني كه تاجر به تمكن مالي رسيد باقي‌مانده‌‌ طلبش را دريافت كند.

مدت تصفيه

ماده 50 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي در مورد مدت‌زمان تصفيه مطالبات طلبكاران تاجر ورشكسته را اين‌گونه بيان مي‌دارد: « ورشكستگي بايد از تاريخ وصول حكم آن به اداره تصفيه در ظرف هشت ماه تصفيه گردد. هنگام ضرورت رئيس دادگاه استان مي‌تواند اين مدت را تمديد نمايد.»

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

طلبكاران تاجر ورشكسته به چند دسته تقسيم مي‌شوند ؟

طلبكاران تاجر ورشكسته شامل طلبكاران با حق وثيقه، طلبكاران با حق تقدم و طلبكاران عادي يا غرما مي‌شوند.

مال تاجر كه به‌عنوان وثيقه طلبكار باشد چگونه فروخته مي‌شود و مبلغ فروش آن متعلق به چه كسي است ؟

اداره تصفيه امور ورشكستگي با فروش مال مورد وثيقه، ابتدا طلب طلبكاري كه وثيقه متعلق به او بود را پرداخت و در صورت باقي ماندن مبلغ ميان ساير طلبكاران تقسيم مي‌گردد.

مدت تصفيه مطالبات طلبكاران تاجر ورشكسته چه قدر است ؟

مطابق ماده 50 قانون اداره تصفيه امور ورشكستگي، بايد از تاريخ وصول حكم ورشكستگي به اين اداره ظرف 8 ماه مطالبات تصفيه گردد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص طلبكاران تا‌جر ورشكسته، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون طلبكاران تا‌جر ورشكسته پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: طلبكاران تاجر ورشكسته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: طلبكاران تاجر ورشكسته،
موضوع:
[ ۹ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۲:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه مي‌دانيد شركت‌ها انواع مختلفي داشته، و هر شركت در يك حوزه مشخص فعاليت مي‌كند. براي مثال يك‌ شركت تجاري معمولا اقدام به توليد كالا و فروش و صادرات آن مي‌نمايد. اما شركت‌هاي غير تجاري در حوزه‌هاي ديگري فعاليت مي‌كنند. يكي از انواع شركت‌هايي كه امروزه نام آن بر سر زبان‌ها افتاده است، شركت دانش بنيان مي‌باشد. شركت‌هاي دانش بنيان نيز با وجود اينكه فعاليت كاملا متفاوتي دارند، مي‌بايست مانند ساير شركت‌ها به ثبت برسند. ثبت شركت‌هاي دانش بنيان در چند مرحله ساده صورت مي‌پذيرد. در ادامه قصد داريم در خصوص ثبت شركت دانش بنيان و مراحل آن توضيحات مفيدي را در اختيار شما عزيزان قرار دهيم، با ما همراه باشيد. براي آشنايي بيشتر با انواع شركت ها كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ثبت شركت دانش بنيان

شركت دانش بنيان چيست و در چه حوزه‌‌اي فعاليت مي‌كند‌‌ ؟

شركت‌ها انواع و اقسام مختلفي دارند، هركدام در يك زمينه خاص فعاليت مي‌كنند. يكي از انواع شركت‌هايي كه امروزه بسيار شناخته شده است، شركت دانش بنيان مي‌باشد. شركت‌هاي دانش بنيان در جهت اهدافي كاملا متفاوت از ساير شركت‌ها تاسيس مي‌شوند.

در واقع در تعريف شركت‌هاي دانش ‌‌بنيا‌ن مي‌بايست بگوييم، به شركت‌هايي دانش ‌‌بنيا‌ن گفته مي‌شود كه بر پايه علم، تحقيقات، نوآوري و… تاسيس شده‌اند و در حوزه اجرا و توليد اختراعات و ايده‌هاي جديد فعاليت مي‌كنند. در واقع شركت‌هاي دانش ‌‌بنيا‌ن به منظور پيشرفت علم و استفاده بهينه از دانش تاسيس مي‌شوند. به همين دليل افرادي كه مي‌خواهند اقدام به تاسيس اين نوع شركت نمايند مي‌بايست داراي اختراعات و نو آوري‌هاي جديد باشند.

براي آشنايي بيشتر با شرايط شركت دانش بنيان كليك كنيد.

مراحل و نحوه ثبت شركت دانش بنيان

ثبت شركت دانش ‌‌بنيا‌ن با ساير شركت‌ها هيچ تفاوتي ندارد. در واقع افراد ابتدا مي‌بايست شركت خود را به ثبت رسانده و سپس آن را به شركت دانش ‌‌بنيا‌ن تبديل كنند. براي ثبت شركت دانش ‌‌بنيا‌ن مي‌بايست افراد برخي مراحل را به انجام برسانند. اين مراحل به شرح زير مي‌باشند:

  • ابتدا فرد مي‌بايست وارد سامانه ثبت شركت‌ها شود، تا بتواند مراحل ثبت شركت خود را به صورت غير حضوري انجام دهد. عكس
  • سپس مي‌بايست در اين سامانه وارد قسمت ثبت شركت شده، و اطلاعات خواسته شده در خصوص شركت را در سامانه تكميل نمايد. عكس
  • سپس در صورت ناقص بودن مدارك، درخواست او رد مي‌شود، و مي‌بايست مدارك خود را تكميل كند. عكس
  • اما در صورت تكميل بودن مدارك، مسئولين سامانه براي فرد تاييديه ارسال مي‌كنند و آدرس شعبه خود را ضميمه آن مي‌كند. فرد مي‌بايست مدارك ثبت شركت را به آن آدرس ارسال نموده و منتظر تاييد نهايي باشد.

براي انجام امور ثبت شركت ها كليك كنيد.

مدارك مورد نياز جهت ثبت شركت دانش بنيان

براي ثبت شركت دانش ‌‌بنيا‌ن مي‌بايست افراد برخي مدارك را جمع آوري نموده و ارائه نمايند. اين مدارك مي‌بايست كامل بوده و در صورت ناقص بودن درخواست ثبت شركت برگشت مي‌خورد. مدارك مورد نياز براي ثبت شركت دانش ‌‌بنيا‌ن به شرح زير مي‌باشند:

  • آخرين ليست بيمه شركت
  • آخرين اظهارنامه مالياتي
  • كپي مدارك تحصيلي اعضا و موسسين شركت
  • كپي شناسنامه اعضاي هيئت مديره
  • كپي كارت ملي اعضاي هيئت مديره
  • تصوير آگهي تاسيس شركت
  • اظهارنامه و اساسنامه شركت
  • رزومه شركت

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا ثبت شركت دانش ‌‌بنيا‌ن با ساير شركت‌ها تفاوت دارد‌‌ ؟

خير ثبت اين نوع شركت نيز مشابه ساير شركت‌ها است.

شركت‌هاي دانش ‌‌بنيا‌ن بر چه پايه‌اي فعاليت مي‌كنند‌‌ ؟

شركت‌هاي دانش ‌‌بنيا‌ن بر پايه علم و نو آوري فعاليت مي‌كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت شركت دانش بنيان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت شركت دانش بنيان پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ثبت شركت دانش بنيان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ثبت شركت دانش بنيان،
موضوع:
[ ۸ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۹:۵۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا با مراحل و شرايط باطل كردن شناسنامه متوفي آشنايي داريد؟ هنگامي كه يك كودك متولد مي‌شود والدين كودك بايد با مراجعه به اداره ثبت‌احوال تولد وي را ثبت نمايند و براي كودك مدارك هويتي دريافت كنند. همين‌طور زماني كه يك شخص فوت مي‌كند بايد وفات وي به ادارات ثبت‌احوال اطلاع داده شود. تا بدين ترتيب گواهي فوت شخص و باطل كردن شناسنامه متوفي انجام گيرد. در ادامه روند و نحوه باطل كردن شناسنامه متوفي و مدارك مورد نياز آن توضيح داده‌ايم. براي آشنايي با آثار فوت در حقوق كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: باطل كردن شناسنامه متوفي

باطل كردن شناسنامه متوفي

وقتي شخصي فوت مي‌كند بايد وفات وي به اداره ثبت‌احوال اطلاع داده شود تا براي متوفي گواهي فوت صادر گردد. علاوه بر صدور گواهي فوت بايد يك اقدام قانوني ديگر نيز انجام شود كه آن باطل‌كردن شناسنامه متوفي است. باطل‌كردن شناسنامه مراحل و مدارك مخصوص به خود را دارد. و در صورتي كه خويشاوندان نزديك و ورثه متوفي اقدام به باطل نمودن شناسنامه متوفي نكنند، مرتكب جرم شده و مجازات مي‌شوند. بنابراين مي‌توان چنين نتيجه گرفت كه باطل‌كردن شناسنامه متوفي از نظر قانوني بسيار اهميت دارد.

آيا امكان باطل كردن شناسنامه متوفي به صورت الكترونيكي وجود دارد ؟

ادارات ثبت‌احوال با توجه به سازوكار اخير دولت ايران مبني بر دولت الكترونيك يك سامانه به نام درگاه خدمات الكترونيكي سازمان ثبت‌احوال كشور را راه‌اندازي نموده‌اند. با اين وجود باطل كردن شناسنامه متوفي و گذراندن تمام مراحل آن نمي‌تواند بدون مراجعه حضوري به ثبت‌احوال و به صورت الكترونيكي انجام گيرد. اما خويشاوندان نزديك متوفي مي‌توانند براي اعلام فوت و دريافت گواهي فوت متوفي به سامانه درخواست گواهي فوت سازمان ثبت‌احوال كشور مراجعه نمايند و بعضي از مراحل مربوط به باطل كردن شناسنامه متوفي را در اين سامانه انجام دهند.

مراحل قابل انجام در سامانه درخواست گواهي فوت سازمان ثبت‌احوال كشور شامل دريافت گواهي فوت به صورت غيرحضوري مي‌شود. با دريافت غيرحضوري گواهي فوت اقوام نزديك متوفي مي‌توانند از ضمانت اجراهاي قانوني كه مربوط به عدم ابطال شناسنامه متوفي و مجازات‌هاي آن، جلوگيري نمايند. اما به هر حال براي ابطال شناسنامه فرد بايد به صورت حضوري به يكي از ادارات ثبت‌احوال مراجعه كنند.

نحوه باطل كردن شناسنامه متوفي و مراحل آن

هنگامي كه يك شخص فوت مي‌شود وراث وي بايد وفات را اعلام نمايند و مراحل باطل كردن شناسنامه متوفي را انجام دهند. در غير اين صورت از نظر قانوني مرتكب جرم شده‌اند، و مشمول مجازات براي عدم ابطال شناسنامه متوفي مي‌گردند. جهت ابطال شناسنامه متوفي بايد مراحلي طي شود كه در ادامه آن‌ها را شرح داده‌ايم.

  • مرحله اول از باطل كردن شناسنامه متوفي ورود به سامانه درخواست گواهي فوت ثبت‌احوال مي‌باشد. به اين صورت كه شما وارد مرورگر كامپيوتر يا هر دستگاه ديگري كه داريد مي‌شويد و عنوان سامانه درخواست گواهي فوت ثبت‌احوال را جستجو مي‌نماييد. و سپس وارد صفحه‌اي كه آدرس آن death.sabteahval.ir است مي‌شويد.
  • سپس در مرحله بعدي بعد از ورود به سامانه مذكور بر روي گزينه درخواست صدور گواهي فوت كليك مي‌كنيد. و طبق دستورات سايت مراحل مربوطه را انجام داده هزينه لازم را به صورت اينترنتي پرداخت مي‌كنيد تا گواهي فوت متوفي توسط اداره ثبت‌احوال صادر شود. البته دريافت گواهي فوت و ارائه مدارك و هزينه لازم براي دريافت آن به صورت مراجعه حضوري به ادارات ثبت‌احوال نيز انجام مي‌شود.
  • پس از گذراندن مراحل قبل و دريافت گواهي فوت در مرحله پاياني، متقاضي بايد شناسنامه متوفي را باطل كند. بدين صورت كه شما با داشتن گواهي فوت و مدارك لازم و شناسنامه متوفي به اداره ثبت‌احوال مراجعه مي‌كنيد و درخواست باطل كردن شناسنامه متوفي را مي‌نمايد. با انجام اين مراحل شما وظيفه قانوني خود را براي اطلاع دادن وفات شخص مذكور انجام داده‌ايد. و ديگر مشمول مجازات جرم عدم ابطال شناسنامه متوفي نخواهيد شد.

مدارك لازم براي ابطال شناسنامه متوفي

خويشاوندان نزديك متوفي و ورثه او موظف هستند كه فوت وي را به اداره ثبت‌احوال اعلام نموده و شناسنامه متوفي را باطل كنند. در غير اين صورت مرتكب جرم شده‌اند و از نظر قانوني مشمول مجازات مي‌شوند. براي ابطال شناسنامه متوفي لازم است كه مداركي به اداره ثبت‌احوال ارائه داده شود. مدارك لازم براي ابطال شناسنامه متوفي عبارت هستند از:

  • شناسنامه شخصي كه فوت‌شده است.
  • كارت ملي شخص فوت‌شده.
  • يك گواهي از جانب پزشك يا بيمارستان يا مسئولين آرامگاهي كه محل دفن متوفي است. در صورتي كه امكان ارائه گواهي مذكور وجود نداشته باشد خويشاوندان متوفي مي‌توانند دو شاهد را معرفي نمايند. كه اين دو شاهد بايد همراه با مدارك شناسايي در اداره ثبت‌احوال حضور يابند.
  • براي افراد غايب مفقودالاثر نيز حكم قطعي فوت فرضي دادگاه جهت ابطال شناسنامه متوفي لازم است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

آيا اطلاع وفات شخص و باطل كردن شناسنامه وي الزامي است ؟

بله قانوناً الزامي است و در صورتي كه خويشاوندان نزديك و ورثه متوفي اقدام به باطل نمودن شناسنامه متوفي نكنند مرتكب جرم شده و مجازات مي‌شوند.

مدارك لازم براي ابطال شناسنامه متوفي چيست ؟

شناسنامه و كارت ملي متوفي، گواهي از پزشك، بيمارستان يا مسئول آرمگاه و… كه در متن توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: باطل كردن شناسنامه متوفي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۲:۳۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا با مراحل و قانون ازدواج در ايران آشنايي داريد؟ ممكن است معناي ازدواج براي هر شخصي متفاوت باشد. اما ازنظر قانوني ازدواج و قوانين آن مشخص است و جزئياتي دارد كه ممكن است همه افراد از آن‌ها باخبر نباشند. قوانين مربوط به ازدواج در قانون مدني مشخص شده‌اند. اين قوانين به موضوعاتي مثل انواع عقد نكاح، شرايط ضمن عقد،موانع عقد ازدواج، حقوق زوجين و طلاق مي‌پردازد. در ادامه اين مقاله قصد داريم به معرفي مختصر عقد ازدواج و قوانين آن بپردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
 منبع: قانون ازدواج در ايران

قانون ازدواج در ايران

قوانين مربوط به ازدواج در كشور ما، ايران بر مبناي قوانين و شرعيات دين اسلام است. در تعريف ازدواج مي‌توان گفت كه اين عمل يك قرارداد حقوقي و قانوني ميان زن و مرد است كه به‌واسطه آن يك زندگي مشترك را ايجاد نمايند. قرارداد ازدواج نيز مانند هر قرارداد قانوني ديگري موجب ايجاد تعهدات و وظايفي براي طرفين مي‌گردد. در قانون ايران ازدواج به دو دسته موقت و دائمي تقسيم مي‌شود. مهم‌ترين تفاوت ميان عقد موقت و عقد دائم، اين است كه عقد موقت داراي مدت زمان است. بايد در عقدنامه عقد موقت به صراحت مدت زمان آن مشخص گردد. اگر اشاره‌اي به زمان نشود عقد انجام شده دائم تلقي مي‌گردد.

مقايسه عقد دائم و عقد موقت

همان‌طور كه اشاره كرديم مهم‌ترين تفاوت عقد دائم و عقد موقت ازدواج مدت‌دار بودن عقد موقت مي‌باشد. اما علاوه بر آن اين دو قسم از عقد ازدواج داراي تفاوت‌هاي ديگر و همچنين شباهت‌هايي نيز مي‌باشند. در هر دو عقد ازدواج يعني هم عقد دائم و هم عقد موقت بايد براي زن مهريه تعيين شود.

در عقد موقت پرداخت نفقه توسط مرد امري الزامي نمي‌باشد، مگر آنكه در زمان جاري شدن عقد پرداخت نفقه شرط گردد. عقد موقت با پايان يافتن زمان تعيين‌شده در عقد تمام مي‌شود. اما عقد دائم تنها در صورت جاري شدن طلاق و يا فوت يكي از زوجين پايان مي‌يابد.

ديگر شباهت عقد موقت و عقد دائم عده زوجه مي‌باشد. عده به معناي زمان پاك شدن زوجه و امكان ازدواج مجدد اوست كه هم در عقد موقت و هم در عقد دائم بايد رعايت شود. مدت‌زمان عده براي زن در حالت‌هاي مختلف مثل حاملگي، مرگ زوج، يائسه بودن زن و يا حالت عادي متغير مي‌باشد. در آخر يكي از مهم‌ترين تفاوت‌هاي عقد دائم و عقد موقت اين است كه زوجين در عقد موقت از يكديگر ارث نخواهند برد.

شروط اوليه قانون براي اجراي عقد ازدواج در ايران

در قانون كشور ايران چهار شرط مهم وجود دارد كه براي جاري شدن ازدواج در ايران حتماً بايد اين چهار شرط وجود داشته باشد. شروط مذكور عبارت‌اند از؛

اول، اختلاف جنس زوجين يعني ازدواج تنها ميان يك زن و يك مرد اتفاق مي‌افتد.

دوم، براي مسلمانان ازدواج با مسلمان امكان‌پذير است. بر اساس ماده ۱۰۵۹ قانون مدني، ازدواج يك مسلمان با غيرمسلمان در ايران امكان‌پذير نمي‌باشد.

سوم رضايت قلبي دو طرف براي ازدواج است در غير اين صورت ازدواج شرعاً صحيح نمي‌باشد.

و چهارم اهليت طرفين ازدواج يعني بلوغ و سلامت عقلي زن و مرد در زمان عقد ازدواج الزامي است.

براي آشنايي بيشتر با نحوه اثبات صحت ازدواج كليك كنيد.

شرايط صحت عقد ازدواج

براي اينكه مطمئن شويم عقد نكاح به درستي انجام شده يا نه ۴ شرط قانوني وجود دارد. شروط صحت عقد نكاح عبارت هستند از:

  • اجازه براي قرائت عقد حتماً بايد با كلام داده شود. فقط در صورتي كه شخص قدرت تكلم نداشته باشد مي‌تواند استثنائاً به صورت اشاره اجازه خود را بيان كند.
  • عاقد بايد ويژگي‌هاي عاقل، و بالغ و قاصد داشته باشد.
  • طرفين عقد نكاح بايد مشخص باشند و نبايد ابهامي در هويت ايشان وجود داشته باشد. به عبارتي مشخص باشد كه خانم چه كسي است و قرار است با كدام آقا ازدواج كند.
  • امكان تعليق در عقد نكاح وجود ندارد و تعليق باعث باطل شدن عقد نكاح مي‌شود.

براي آشنايي با شرايط لازم براي وكالت در ازدواج كليك كنيد.

شرايط قانون ازدواج براي خواستگاري

قانون ايران براي خواستگاري نيز شرايط پيش‌بيني كرده است. بر اساس ماده ۳۴ قانون مدني مرد مي‌تواند از هر خانمي كه خالي از موانع نكاح باشد خواستگاري كند. در مواردي كه يك خانم در عده وفات همسرش مي‌باشد خواستگاري به صورت تلويحي امكان‌پذير است، اما براي خواستگاري رسمي بايد تا پايان زمان عده صبر كرد. همچنين خواستگاري از زني كه در شرايط طلاق بائن باشد يعني طلاق بدون امكان رجوع، به صورت تلويحي ممكن است اما براي خواستگاري رسمي بايد تا پايان عده صبر كرد.

البته آقايان بايد توجه داشته باشند كه خواستگاري كردن داراي آداب و شرايطي است. مثلاً طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامي اگر در اماكن عمومي يا معابر براي اطفال يا بانوان مزاحمت ايجاد شود يا به آن‌ها توهين شود؛ ممكن است فرد به حبس از ۲ تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضربه شلاق محكوم گردد.

اجازه ازدواج دختران

يكي از قوانين ايران الزامي بودن اجازه پدر يا جد پدري براي ازدواج دختر باكره است. به عبارتي تنها زماني كه زن قبلاً ازدواج كرده باشد جهت ازدواج مجدد قانونا نياز به اجازه پدر و جد پدري نخواهد داشت. توجه داشته باشيد كه اجازه ازدواج دختر تنها در انحصار پدر و جد پدري است. و در صورت نبود و فوت اين دو فرد دختر قانونا براي ازدواج نياز به اجازه شخص ديگري نخواهد داشت.

البته در شرايط خاص دختر مي‌تواند با راهكارهاي قانوني براي ازدواج خود اجازه قانوني كسب كند‌. مثلاً در مواردي كه پدر يا جد پدر به دلايل غيرموجه اي اجازه ازدواج دختران مي‌دهند دختر مي‌تواند توسط مراجع قانوني و معرفي همسر خود به مراجع قانوني اجازه ازدواج را دريافت كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

در قانون ايران ازدواج چند نوع است ؟

ازدواج در ايران به دو نوع عقد موقت و عقد دائم تقسيم مي‌شود.

آيا عقد ازدواج بدون رضايت قلبي طرفين امكان‌پذير است ؟

رضايت قلبي دو طرف براي ازدواج الزامي است در غير اين صورت ازدواج شرعاً صحيح نمي‌باشد.

اجازه ازدواج دختر باكره به چه صورت است ؟

اجازه ازدواج دختر باكره تنها در انحصار پدر و جد پدري است و در صورت نبود اين دو دختر نياز به اجازه كس ديگري ندارد. البته در شرايطي دختر مي‌تواند بدون اجازه پدر و جد پدري از مراجع قانوني اجازه ازدواج دريافت كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قانون ازدواج در ايران،
موضوع:
[ ۶ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۶:۲۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

رفع بازداشت اموال تاجر ورشكسته چگونه است ؟ هنگامي كه يك تاجر ورشكسته شود، دادگاه او را از اداره اموالش ممنوع مي‌كند. اين ممنوعيت شامل اداره اموال شخصي و حتي اموالي كه بعد از صدور حكم ورشكستگي به او ارث برسد، نيز مي‌شود. علت اين منع قانوني جلوگيري از تصرفات احتمالي تاجر در اموالش است. زيرا اين اموال پس از ورشكستگي تاجر منبع پرداخت طلب طلبكاران مي‌باشد و دخل و تصرف تاجر در اموالش ممكن است به ضرر طلبكاران تمام شود. به همين جهت قانون تمام اموال تاجر را توقيف مي‌نمايد و به تاجر اجازه اداره اموالش را نمي‌دهد. نماينده‌ اداره تصفيه به جاي تاجر، اموال وي را مورد بررسي قرار مي‌دهد و براي آن‌ها تعيين و تكليف مي‌كند تا بدهي‌هاي تاجر تصفيه گردد. در ادامه به بررسي دقيق رفع بازداشت از اموال تاجر ورشكسته مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: رفع بازداشت اموال تاجر ورشكسته

رفع بازداشت از اموال تاجر

بازداشت اموال تاجر به معني توقيف نمودن اموال و رفع آن نيز يعني آزاد نمودن اموال. دادگاه به همراه صدور حكم ورشكستگي دستور مي‌دهد كه تمامي اموال تاجر بازداشت و توقيف شوند تا زماني كه اداره تصفيه مطابق با قواعد و مقررات آن‌ها را مورد بررسي قرار دهد و سپس به فروش برساند. اما برخي از اموال تاجر استثنائاً بازداشت نمي‌شود. در اصطلاح حقوقي عمل را مستثنا كردن اموال تاجر مي‌نامند. مستثنا كردن اين اموال بايد به درخواست مدير تصفيه باشد و سپس با اجازه ناظر دادگاه رفع بازداشت از اين اموال مستثنا شده صورت مي‌پذيرد. از مستثنيات اموال تاجر ورشكسته در ماده 444 قانون تجارت ايران نام‌برده شده است. در واقع اگر اين دست از اموال تاجر ورشكسته بازداشت شوند رفع توقيف مي‌شوند.

براي آشنايي با قوانين بازداشت اموال تاجر ورشكسته كليك كنيد.

مستثنيات اموال تاجر ورشكسته | رفع بازداشت اموال تاجر

مسكن مناسب جهت سكونت تاجر و اعضاي خانواده او از موارد مستثنيات اموال تاجر است. لباس و لوازم ضروري زندگي كه تاجر و خانواده وي براي گذران زندگي و بر طرف كردن نياز‌هاي روزمره به آن نيازمند هستند نيز جزء اين اموال است. همچنين لازم است آذوقه يك ماه تاجر ورشكسته و خانواده‌اش تأمين گردد. بنابراين از اين اموال تاجر ورشكسته رفع توقيف مي‌گردد.

حتي تاجر ورشكسته هم بايد براي تأمين زندگي خود و خانواده‌اش به كاري مشغول شود. لذا مطابق قانون، اسناد تاجر – به غير از اوراق بهادار – و وسايلي كه تاجر بتواند از آن‌ها براي شغل غير تجاري‌اش استفاده كند به عنوان مستثنيات اموال تاجر ورشكسته رفع بازداشت مي‌شوند. البته بايد توجه داشت كه تنها از آن دسته از اموال و اسناد تاجر ورشكسته رفع بازداشت مي‌شود كه به ضرر طلبكاران نباشد. همچنين اگر بازداشت برخي از اموال تاجر ورشكسته كه جهت به كار افتادن مجدد سرمايه و خروج از ورشكستگي از آن استفاده مي‌شد، باعث وارد شدن خسارت به طلبكاران شود بايد رفع بازداشت گردد.

علاوه بر موارد فوق برخي از اموال تاجر ورشكسته بر اساس قوانين خاص غيرقابل بازداشت هستند مثل اموالي كه زود فاسد مي‌شوند و از بين مي‌روند و يا با گذشت زمان و در انتظار تشريفات فروش مزايده‌اي دچار كسر قيمت مي‌شوند. اين اموال تاجر ورشكسته در صورت بازداشت نيز رفع توقيف مي‌گردد. اين اموال به صورت عادي، بدون قيمت كارشناسي شده توسط كارشناس دادگاه و با قيمت عرف بازار به فروش مي‌رسند. به غير از موارد اشاره شده ساير اموال تاجر ورشكسته در توقيف و بازداشت مي‌مانند تا وضعيت نهايي حكم دادگاه مشخص گردد و سپس براي فروش توسط اداره تصفيه رفع توقيف مي‌شوند.

تنظيم صورت دارايي بعد از رفع توقيف اموال ورشكسته

هنگامي كه اموال تاجر ورشكسته از بازداشت خارج شد، مدير تصفيه بايد يك صورت دارايي براي اموال وي تنظيم نمايد. مواد 451 تا 453 قانون تجارت در مورد تنظيم صورت دارايي اموال تاجر ورشكسته پس از رفع بازداشت توضيح مي‌دهد.

ماده 451 قانون تجارت: «مدير تصفيه پس از تقاضاي رفع توقيف شروع به تنظيم صورت دارايي نموده و تاجر ورشكسته را هم در اين موقع احضار مي‌كند ولي عدم حضور او مانع از عمل نيست.»

ماده 452 قانون تجارت: «مدير تصفيه به تدريجي كه رفع توقيف مي‌شود صورت دارايي را در دو نسخه تهيه مي‌نمايد. يكي از نسختين به دفتر محكمه تسليم‌شده و ديگري در نزد او مي‌ماند.»

ماده 453 قانون تجارت: «مدير تصفيه مي‌تواند براي تهيه صورت دارايي و تقويم اموال از اشخاصي كه لازم بداند استمداد كند صورت اشيايي كه موافق ماده ۴۴۴‌ در تحت توقيف نيامده ولي قبلاً تقويم شده است ضميمه صورت دارايي خواهد شد.»

براي آشنايي با شرايط لازم براي فروش اموال تاجر ورشكسته كليك كنيد.

وصول مطالبات و فروش اموال تاجر

پس از آنكه صورت دارايي تاجر ورشكسته توسط مدير تصفيه تنظيم شد تمام اموال تاجر اعم از وجه نقد و اسناد و اثاثيه و… به وي تسليم مي‌شود. البته به غير از مستثنيات اموال تاجر كه ماده 444 قانون تجارت از آن‌ها نام‌برده است. پس از تسليم اموال تاجر ورشكسته به مدير تصفيه به مرحله‌ وصول مطالبات طلبكاران تاجر وارد مي‌شويم كه مدير تصفيه با نظارت عضو ناظر اقدام به پرداخت ديون تاجر ورشكسته مي‌نمايد.

مدير تصفيه موظف است پيش از آنكه اموال تسليم شده را با اجازه‌ دادستان به فروش رساند، تاجر ورشكسته را احضار و توضيحات و اظهارات وي را استماع كند. در صورت نبودن هيچ خللي پس از فروش اموال مدير تصفيه بايد بلافاصله مبلغ دريافتي از فروش را به صندوق عدليه تحويل دهد. صندوق عدليه نيز برابر قانون براي تأمين مخارج ورشكسته حساب مخصوصي باز مي‌كند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

به چه دليل اموال تاجر ورشكسته بازداشت مي‌شود ؟

علت بازداشت يا توقيف اموال ورشكسته جلوگيري از تصرفات احتمالي تاجر در اموالش است زيرا اين اموال پس از ورشكستگي تاجر وسيله پرداخت طلب طلبكاران مي‌باشد و تصرفات تاجر ممكن است به ضرر طلبكاران تمام شود.

كدام اموال تاجر ورشكسته رفع توقيف مي‌شوند ؟

ماده 444 قانون تجارت برخي از اموال تاجر را به عنوان مستثنيات دين معرفي مي‌كند كه امكان توقيف و بازداشت آن وجود ندارد. مانند مسكن، البسه، لوازم ضروري زندگي و…

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص رفع بازداشت اموال تاجر ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون رفع بازداشت اموال تاجر پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: رفع بازداشت اموال تاجر ورشكسته


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۶:۲۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

دين حال تاجر ورشكسته چه آثاري دارد ؟ حق ديني يكي از انواع حقوق مالي اشخاص است. فرض كنيد شما متعهد شده‌ايد به شخصي مبلغي پول پرداخت كنيد كه اين مبلغ پول در واقع ديني بر گردن شماست. در اصطلاح حقوقي شخص متعهد مديون و شخص طلبكار دائن ناميده ‌مي‌شوند. دين دو نوع دارد يا بدون سررسيد و يا مدت‌دار است. دين بدون سررسيد يعني ديني كه بلافاصله با درخواست دائن بايد پرداخت شود و به اصطلاح حال يا عندالمطالبه است. اما دائن براي دريافت دين مدت‌دار حتماً بايد منتظر بماند تا زمان سررسيد دين فرا برسد كه به اين دين به اصطلاح دين مؤجل مي‌گويند. در اين مقاله به حال شدن ديون مؤجل مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: دين حال

حال شدن دين مؤجل

تجار در انجام معاملات تجاري و پرداخت ديون خود معمولاً برخلاف مردم عادي عمل مي‌كنند. اغلب مردم عادي به صورت نقدي خريد و فروش مي‌كنند اما تجار با استفاده از اسناد تجاري به معامله مي‌پردازند كه غالب اين اسناد مدت‌دار هستند. به عبارتي تاجران با اعتبار خود تجارت مي‌كنند. افراد تنها زماني به طرف معامله خود براي پرداخت ديونشان مهلت مي‌دهند كه براي آن‌ها اعتبار قائل باشند و اطمينان داشته باشند در زمان موعود مديون دين خود را پرداخت خواهد كرد. اگر زماني اين اطمينان و اعتبار از ميان برود چاره‌اي جز حال شدن دين نمي‌ماند. يعني همان لحظه كه پشتوانه و اعتبار منطقي از بين رفت ديني كه بر گردن تاجر است بدون توجه به موعد سررسيد سند تجاري، حال خواهد شد.

براي آشنايي با عواقب فرار از دين كليك كنيد.

مصاديق حال شدن دين

حقوق تجارت در موضوعات مختلفي، حال شدن ديون را مطرح مي‌كند. از موضوعات مورد اهميت آن مي‌توان به حال شدن ديون تاجر ورشكسته، حال شدن ديون ضامنين، حال شدن ديون در اسناد تجاري و حال شدن ديون شركت‌هاي تجاري نام برد. در ادامه مقاله به توضيح حال شدن ديون تاجر ورشكسته مي‌پردازيم.

حال شدن دين تاجر ورشكسته

قانون تجارت ايران در ماده 421 خود مي‌گويد: «همين كه حكم ورشكستگي صادر شد قروض مؤجل با رعايت تخفيفات مقتضيه نسبت به مدت به قروض حال مبدل مي‌شود.» حال شدن ديون تاجر ورشكسته دلايل متفاوتي دارد كه مهم‌ترين دليل آن سلب اعتماد شدن از تاجر ورشكسته است. از ديگر دلايل آن مي‌توان به اصل تساوي حقوق طلبكاران و اصل سرعت در تصفيه ديون اشاره كرد.

سلب اعتماد تاجر ورشكسته

وقتي دادگاه حكم ورشكستگي تاجري را صادر كند به اين معني است كه اعتبار تاجر از بين رفته است. البته تاجر مي‌تواند پس از رفع مشكلات مجدداً اعاده اعتبار كند اما تا آن زمان ديگر به عنوان يك تاجر نمي‌تواند تجارت كند.

همان‌گونه كه پيش‌تر اشاره كرديم هنگامي اشخاص به معاملات اعتباري رضايت مي‌دهند كه طرف مقابل در يك معامله قابل اعتماد و اطمينان باشد و نزد آن‌ها اعتبار داشته باشد. در صورتي كه تاجر اعتباري نزد طلبكار نداشته باشد، طلبكار معامله را نقدي انجام مي‌دهد و هرگز راضي به انجام يك معامله نسيه نخواهد شد. وقتي اعتبار تاجر با ورشكستگي وي از ميان برود دليل پذيرش مؤجل شدن ديون از طرف طلبكار نيز از ميان مي‌رود. بنابراين كاملاً طبيعي است كه تاجر پس از ورشكستگي سلب اعتماد شده و ديون وي حال شوند.

رعايت اصل تساوي حقوق طلبكاران

ورشكستگي تاجر به اين دليل است كه دارايي تاجر جهت پرداخت ديون كفايت نكند. تصور كنيد هنگام ورشكستگي تاجر طلب عده‌اي از طلبكاران، حال و طلب عده‌اي ديگر مؤجل باشد. در اين شرايط اگر تمام دارايي باقي‌مانده تاجر ميان طلبكاراني كه طلب آن‌ها حال است تقسيم گردد ممكن است ديون مؤجل تاجر كه هنوز سررسيد آن نيامده ديگر وصول نشود. اين اتفاق به ضرر طلبكاراني است كه طلبشان مدت‌دار بوده است. بنابراين رعايت انصاف موجب مي‌شود قانون تجارت تمام بدهي‌هاي تاجر را حال تصور نمايد تا تقسيم اموال تاجر ورشكسته ميان تمام طلبكاران صورت پذيرد.

رعايت اصل سرعت در تصفيه

ممكن است اين پيشنهاد مطرح شود كه براي رعايت اصل تساوي حقوق طلبكاران تقسيم دارايي پس از تاريخ آخرين سررسيد اسناد طلبكاري انجام شود. اما بايد توجه داشت در اين مدت زمان امكان ورود خسارت به دارايي تاجر ورشكسته وجود دارد. علاوه بر آن به افرادي كه طلب آن‌ها حال شده است خسارت تأخير تأديه پرداخت نمي‌گردد و به نحوي در حق آنان اجحاف مي‌شود. بنابراين با توجه قانون تجارت و اصل سرعت در تصفيه ديون اين پيشنهاد قابل اجرا نخواهد بود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

حال شدن دين به چه معناست ؟

لحظه‌اي كه اعتبار يك تاجر از بين رفت ديني كه بر گردنش است بدون توجه به موعد سررسيد سند تجاري، حال خواهد شد.

قانون حال شدن دين را در مورد چه موضوعاتي مطرح كرده است ؟

حال شدن ديون تاجر ورشكسته، حال شدن ديون ضامنين، حال شدن ديون در اسناد تجاري و حال شدن ديون شركت‌هاي تجاري موضوعاتي است كه در قانون مطرح شده است.

علت حال شدن دين تاجر ورشكسته چيست ؟

مهم‌ترين دليل آن سلب اعتماد از ورشكسته است. از ديگر دلايل آن مي‌توان به اصل تساوي حقوق طلبكاران و اصل سرعت در تصفيه ديون اشاره كرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دين حال ، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دين حال پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: دين حال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دين حال،
موضوع:
[ ۴ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۰۲:۳۰:۲۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

صدمه به ديگران به طوري كه فرد دچار آسيب جسماني شود ‌‌‌‌مي‌تواند شامل ديه شود و قانونگذار براي‌‌‌‌ آسيب زدن‌ به هر عضوي از بدن ديگري ديه مشخصي را تعيين نموده است. علت تعيين ديه در قانون كشور ما اين است كه ‌افراد اصلاح شوند و بدانند كه اگر كوچك‌‌‌‌‌‌‌ترين ‌آسيبي به جسم ديگري وارد كنند مجازات سختي برايشان در نظر گرفته ‌‌‌‌مي‌شود و هيچ فردي اجازه ندارد به جسم ديگري صدمه بزند. پرده گوش نيز يكي از اجزاي بدن است كه قانونگذاران آسيب زدن ‌به آن را شامل ديه دانسته‌‌‌‌ و مقدار ديه آن با توجه به ميزان آسيب معين ‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه قصد داريم در خصوص ديه پاره شدن پرده گوش توضيحات مفصلي را خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد. براي آشنايي با نحوه محاسبه ديه گوش كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه ديه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ديه پاره شدن پرده گوش

ديه پاره شدن پرده گوش

پرده گوش عضو مهمي به شمار ‌‌‌‌مي‌رود و كاربرد زيادي در بدن خواهد داشت. اين عضو به شنوايي انسان بسيار كمك ‌‌‌‌مي‌كند. پرده گوش بسيار نازك و حساس بوده و به سادگي پاره ‌‌‌‌مي‌شود. چنانچه فردي طي حادثه، درگيري يا جنايتي باعث پارگي پرده گوش ديگري شود ‌‌‌‌مي‌بايست ديه او را با توجه به ميزان آسيب ديدگي بپردازد. با اين حساب ‌‌‌‌مي‌توان گفت كه پارگي پرده گوش نيز شامل ديه ‌‌‌‌مي‌شود و قرباني مستحق دريافت ديه خواهد بود.

براي آشنايي بيشتر با اين مبحث مقاله ديه چيست را بخوانيد.

مقدار ديه پاره شدن پرده گوش

همانطور كه گفتيم پارگي پرده گوش نيز شامل ديه ‌‌‌‌مي‌شود. حال شايد برايتان سوال شود كه مقدار ديه پارگي پرده گوش چقدر است؟ كه در اين خصوص بايد بگوييم چنانچه فردي با ضربه زدن، ارتكاب‌‌‌‌ جنايت، بروز حادثه و… باعث آسيب به پرده گوش ديگري شود ‌‌‌‌مي‌بايست به او ديه يا ارش بپردازد. ارش ديه‌‌‌‌‌‌اي است كه با توجه به ميزان جراحت تعيين ‌‌‌‌مي‌شود و مقدار مشخصي در قانون ندارد. پس ‌‌‌‌مي‌توان نتيجه گرفت كه ميزان ديه پارگي پرده گوش بر اساس ميزان آسيب ديدگي معين ‌‌‌‌مي‌شود و‌‌‌‌ در هر مورد ديه ممكن است‌‌‌‌ بيشتر يا كمتر باشد.

براي آشنايي بيشتر با مقادير ديه اعضاي بدن كليك كنيد.

ديه پارگي پرد‌ه گوش كه سبب از بين رفتن شنوايي شود چقدر است‌ ؟

در برخي موارد ممكن است پارگي پرده گوش باعث شود كه فرد قرباني شنوايي خود را نيز از دست بدهد كه در اين صورت مجرم موظف به پرداخت مقدار ديه بيشتري خواهد بود. در اين مورد مقدار ديه پارگي پرده گوش افزايش ‌‌‌‌نمي‌يابد اما مجرم موظف است كه مقدار ديه از بين رفتن شنوايي قرباني و ديه پارگي پرده گوش‌‌‌‌ او را با هم پرداخت نمايد.

نحوه مطالبه ديه پارگي پرده گوش

براي مطالبه ديه پارگي پرده گوش قرباني ‌‌‌‌مي‌بايست ابتدا به دادگاه رجوع نمايد و ديه خود را مطالبه‌‌‌‌ كند. در صورت صحيح‌‌‌‌ بودن ادعاي او دادگاه با نظر كارشناس ارش را براي قرباني تعيين كرده و مجرم را موظف به پرداخت آن ‌‌‌‌مي‌كند. در اين صورت مجرم ‌‌‌‌مي‌بايست در مدت زمان معين شده ديه پارگي پرده گوش را به قرباني بپردازد و در غير اين صورت قرباني ‌‌‌‌مي‌تواند از او به علت عدم پرداخت‌‌‌‌ ديه شكايت‌‌‌‌ كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه ديه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا پارگي پرده گوش نيز ‌‌‌‌مي‌تواند شامل ديه شود‌ ؟

بله شامل ديه شده و به قرباني ديه تعلق ‌‌‌‌مي‌گيرد.

ديه پارگي پرده گوش چقدر است‌ ؟

ديه پارگي پرده گوش بر اساس ميزان آسيب ديدگي آن معين ‌‌‌‌مي‌شود كه توضيحات كامل‌‌‌‌‌‌‌تر در متن مقاله آمده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ديه پاره شدن پرده گوش، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ديه پاره شدن پرده گوش پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ديه پاره شدن پرده گوش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديه پاره شدن پرده گوش،
موضوع:
[ ۳ مهر ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۲۱:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی