vakiel
ارائه خدمات حقوقي

مهريه زن نازا چقدر است ؟ وقتي عقد نكاح ميان زن و شوهر خوانده ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شوند آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست وظايفي را كه در حين عقد به عهده آن‌ها گذاشته شده به خوبي انجام دهند. براي مثال زن وظيفه دارد كه منزل همسر خود را ترك نكند و در برقراري رابطه زناشويي با او كوتاهي نكند و مرد نيز در قبال وظايف زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست مهريه به او بپردازد. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در مورد مهريه زنان نازا در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد قانون مهريه كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مهريه زن نازا

تعريف مهريه در حقوق | مهريه زن نازا

مهريه يكي از حقوق زن در حين عقد نكاح ‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد كه مرد ملزم به پرداخت آن خواهد بود. زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند هر موقع كه بخواهد مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را طلب كند و مرد موظف است كه مهريه را به طور كامل به او پرداخت كند. ميزان مهريه را نيز زن و شوهر تعيين ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند و سپس مبلغ مهريه در سند ازدواج آن‌ها ذكر خواهد شد

مهريه زنان نازا

يكي از سوالاتي كه ممكن است براي افراد پيش بيايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين است كه آيا به زن نازا نيز مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي تعلق ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد؟ مهريه زن نازا چقدر است ؟ كه در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين باره بايد بگوييم قانون نا‌زايي زن را عيب تلقي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌كند و نا‌زا بودن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند مانع دريافت مهريه توسط زن شود. بعضي از مردان تصور ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند كه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند به خاطر ناز‌ا بودن زن به او مهريه پرداخت نكنند اما طبق قانون مهريه حقي است كه در حين عقد نكاح به زن تعلق گرفته است و ناز‌ايي به هيچ عنوان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند آن را از بين ببرد.

 

حالات مختلف مهريه زن نازا

در ادامه به بررسي حالات مختلف تعلق مهريه به زن نا‌زا مي‌پردازيم.

مهريه زن نازا قبل و بعد برقراري رابطه زناشويي

مهريه زن نا‌زا نيز همانند زنان ديگر با توجه به برقراري رابطه زناشويي ميان او و همسرش محاسبه ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. طبق قانون اگر زن نا‌زا قبل از برقراري رابطه زناشويي مهريه خود را مطالبه كند مستحق نصف مهريه خواهد بود و مرد ملزم به پرداخت نصف مهريه است. اما اگر زن بعد از برقراري رابطه زناشويي مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را مطالبه نمايد مرد موظف است كه تمام مهريه را به او پرداخت كند.

مهريه زن نازا در صورت فوت همسر

چنانچه زن نا‌زا مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را دريافت نكرده باشد و همسرش فوت كند ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش را تمام و كمال از اموال به جا مانده از مرد به او پرداخت نمايند.

مهريه زن نازا در عقد موقت و دائم

زن نا‌زا در عقد دائم و موقت مستحق دريافت مهريه خواهد بود و‌ دائمي يا موقت بودن عقد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند زن را از دريافت مهريه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش بازدارد. اما در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين دو نوع عقد نكاح مهريه زن نازا با توجه به باكره بودن يا نبودن به او پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

اگر باكره باشد نصف مهريه و در صورت وقوع رابطه جنسي تمام مهر به او تعلق مي‌گيرد.

نفقه و اجرت المثل زن نازا

اگر زن نا‌زا از شوهر خود تمكين عام و خاص نمايد مستحق دريافت تمام و كمال نفقه مي‌باشد. همچنين در صورت تمكين و مهيا بودن ساير شرايط چنين زني مستحق دريافت اجرت المثل ايام زوجيت نيز مي‌گردد.براي آشنايي با انواع تمكين كليك فرماييد. براي آشنايي با مفهوم و شرايط دريافت اجرت المثل ايام زوجيت زن كليك نماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه زن نا‌زا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه زن نا‌زا پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

آيا به زن نا‌زا مهريه تعلق خواهد گرفت ؟

بله نازا بودن زن ‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌تواند او را از دريافت مهريه بازدارد. براي استحقاق و دريافت مهريه فرقي بين زن نازا و غير آن وجود ندارد.

قبل از برقراري رابطه زناشويي مهريه زن نا‌زا چقدر است ؟

نصف خواهد شد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مهريه زن نازا

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مهريه زن نازا،
موضوع:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۷:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زن ناشزه كيست؟ وقتي عقد نكاح ميان مرد و زني منعقد مي‌گردد. براي طرفين حق و حقوق ايجاد مي‌شود. اغلب اين وظايف قانوني و حقوق نسبت به يكديگر ضمانت اجراي قانوني دارد. لذا عدم رعايت وظايف قانوني ازدواج توسط زوجين اين اجازه را به آن‌ها مي‌دهد. تا از همسر خود با استفاده از مجاري قانوني شكايت كنند و احقاق حق نمايد. اصطلاح زن ناشزه نيز مربوط به يكي از وظايف قانوني ازدواج و عدم رعايت آن توسط زن مي‌باشد. در ادامه اين مطلب به موضوع زن ناشزه و ويژگي‌هاي آن خواهيم پرداخت.

براي دريافت مشاوره حقوقي در مورد مهريه زن ناشزه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: زن ناشزه | خصوصيات زن ناشزه چيست

زن ناشزه كيست ؟

پس از انعقاد عقد نكاح زن و شوهر نسبت به يكديگر وظايف و حقوقي دارند. يكي از وظايف و تكاليف كه در عقد نكاح معني پيدا مي‌كند تكليف به تمكين است. بر اساس قانون مدني زن موظف است پس از عقد نكاح از شوهر خود تمكين نمايد. در غير اين صورت زن، ناشزه محسوب مي‌شود.

بنابراين براي درك مفهوم ناشزه ابتدا بايد تمكين را معني كنيم. تمكين داراي معني تمكين عام و تمكين خاص است. تمكين عام يعني زن رياست همسرش را در امور كلي زندگي و خانواده بپذيرد. و تمكين خاص در مورد روابط زناشويي ميان زوجين است. بنابراين از آنجايي كه قانون يكي از تكاليف زن مي‌شناسند. در صورت عدم رعايت اين تكليف و عدم تمكين از جانب زن بدون اين‌كه دليل موجه و قانوني وجود داشته باشد. زن به عنوان زن ناشزه شناخته مي‌شود كه برخي آثار حقوقي به دنبال دارد.

تمكين عام

همان‌طور كه گفتيم يكي از انواع تمكين، تمكين عام است. و به طور كلي منظور از پذيرش رياست شوهر در امور خانواده از جانب زن مي‌باشد. تمكين عام خود شامل موارد متعددي مي‌شود.
مورد اول مسئله محل سكونت زوجين است. بر اساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدني تعيين محل سكونت توسط شوهر انجام مي‌شود. وزن بايد در محلي كه همسرش تعيين نموده است زندگي كند. در اين صورت يكي از موارد تمكين عام توسط زن انجام مي‌شود. البته اگر زن در زمان ازدواج حق تعيين منزل را شرط كند. مي‌تواند بدون اجازه همسرش مسكن متفاوتي را جهت زندگي برگزيند. و اين عمل زن با وجود شرط مذكور عدم تمكين زن نمي‌باشد.
در ماده ۱۱۱۷ قانون مدني آمده است كه شوهر مي‌تواند. همسر خود را از شغلي كه منافي مصالح خانوادگي يا حيثيت خانواده است من نمايند. بنابراين يكي از موارد تمكين عام عدم اشتغال به مشاغل منافي مصالح خانواده و يا بالعكس اشتغال به شغل موافق مصالح خانواده مي‌باشد.
به طور كلي بر اساس ماده ۱۱۰۲ قانون مدني هنگامي كه عقد نكاح جاري شود. تكاليف و حقوق زن و شوهر نسبت به يكديگر آغاز مي‌گردد. لذا عمل به تمامي وظايفي كه بر اساس قانون بر گردن زن مي‌باشد از مصاديق تمكين عام است.

تمكين خاص

منظور از تمكين خواص مسائل مربوط به روابط زناشويي مي‌باشد. يا به عبارت ديگر به معني برقراري رابطه جنسي در حد متعارف زوجين است. بنابراين مقصود از تمكين خاص اين است كه زن براي رابطه جنسي در حد متعارف خودداري نكند. در صورت خودداري زن حكم به عدم تمكين وي داده مي‌شود. البته در مواردي كه زن عذر موجه دارد و در برخي موارد مجاز به عدم تمكين است.

بنابراين عدم تمكين يا نشوز زن از يكي از موارد ذكرشده در فوق با عنوان تمكين عام و تمكين خاص، موجب مي‌گردد زن، ناشزه به حساب بيايد. كه زن ناشزه آثاري حقوقي در پي خواهد داشت.

نفقه زن ناشزه

همان‌طور كه گفتيم زن ناشزه آثار حقوقي را به دنبال دارد. يكي از اين موارد مربوط به شرايط نفقه زن ناشزه است. در ماده ۱۱۰۸ قانون مدني شرايط مربوط به نفقه زن ناشزه بيان مي‌شود. اين ماده قانوني مي‌گويد زني كه بدون عذر موجه اي وظايف خود را انجام ندهد. يا به عبارتي تمكين نكند مستحق دريافت نفقه نيست.
بنابراين چنانچه گفتيم به زن ناشزه نفقه تعلق پيدا نمي‌كند. اما بايد توجه داشت مرد تنها در صورتي مي‌تواند به همسر خود بابت نشوز وي، نفقه ندهد. كه در گام اول به دادگاه خانواده مراجعه كند. سپس با طرح دعواي الزام به تمكين از دادگاه حكم عدم تمكين زن را دريافت نمايد. به اين ترتيب به صورت رسمي اثبات مي‌كند كه زن ناشزه است. و اجازه دارد نفقه زن را نپردازد.

مهريه زن ناشزه

در مطلب بالا گفتيم كه نفقه به زن ناشزه تعلق نمي‌گيرد. اما در مورد مهريه حكم متفاوت است. به موجب ماده ۱۰۸۲ قانون مدني همين كه عقد ازدواج جاري شود زن مالك تمام مهريه خواهد شد. قهوه مي‌تواند هرگونه تصرف اي كه بخواهد در مهريه خود انجام دهد.
در قانون ما برخلاف وضعيت نفقه زن ناشزه در مورد عدم تعلق مهريه به زن ناشزه چيزي مقرر نشده است. بنابراين با توجه به اينكه قانون مي‌گويد مهريه از زمان عقد متعلق به زن است. و عدم ذكر شرايطي د مورد مهريه زن ناشزه، بايد گفت مهريه به زن ناشزه تعلق مي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره حقوقي در مورد مهريه زن ناشزه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

زن ناشزه كيست ؟

زن موظف است پس از عقد نكاح از شوهر خود تمكين نمايد. در غير اين صورت زن، ناشزه محسوب مي‌شود.

آيا نفقه و مهريه به زن ناشزه تعلق مي‌گيرد ؟

به زن ناشزه نفقه تعلق نمي‌گيرد. اما حتي اگر زن ناشزه باشد باز هم مهريه از زمان عقد متعلق به زن است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: زن ناشزه | خصوصيات زن ناشزه چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۲۸:۱۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مبايعه نامه‌ها در معاملات املاك بسيار رايج هستند و معمولا در آن‌ها شرايطي قيد مي‌شود كه ضرر و زيان طبق مفاد مندرج در مبايعه نامه جبران مي شود. قطعا هر كسي كه تا به حال به هر دليلي معامله و خريد و فروش ملك انجام داده است اصطلاح مبايعه نامه را شنيده است. مبايعه نامه ‌‌‌‌بي‌شك يكي از مهم‌‌ترين اسناد در معاملات املاك مي‌باشد. البته بايد گفت مبايعه نامه فقط براي زمين و ملك نيست و براي هر چيزي مانند ماشين‌، موتور و… كاربرد دارد‌. اما عمدتا مبايعه نامه براي معاملات مسكن كاربرد دارد. طرفين در مبايعه نامه‌ها شروطي قيد مي‌كنند كه امضاي هر يك مي‌تواند بار مسئوليتي را بر دوش طرفين بگذارد و خسارات فراواني بر ايشان تحميل نمايد. از اين رو در‌‌‌‌‌‌‌ اين مطلب سعي در بررسي ضرر و زيان در مبايعه نامه داريم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ضرر و زيان در مبايعه نامه | نحوه تعيين، مطالبه خسارات بر اساس مفاد مبايعه نامه

تعريف مبايعه نامه

ريشه بيع سازنده كلمه مبايعه است و بيع به معناي معامله و هر گونه خريد و فروش مال است. از نظر لغتي مبايعه نامه به معناي سند و نوشته‌‌‌‌اي است كه در آن خريد و فروش مال ثبت مي‌گردد.

از نظر فقهي و حقوقي مبايعه نامه سندي عادي است كه خريدار و فروشنده در آن جزئيات معامله خود را ثبت مي‌كنند. مبايعه براي خريد و فروش هر مالي كاربرد دارد زيرا بيع به طور كلي به معناي خريد و فروش است كه مي‌تواند حتي شامل چيزهاي جزئي باشد. اما امروزه در عرف بازار مبايعه نامه بيشتر براي معاملات املاك كاربرد دارد و سندي است كه وقتي دو نفر ملكي را با هم معامله مي‌كنند تنظيم مي‌شود.

به طور مثال آقاي الف خانه خود را به آقاي ب مي‌فروشد. قبل از‌‌‌‌‌‌‌ اينكه سند انتقال خانه به صورت رسمي تنظيم شود يك سند به صورت كتبي با هم تاليف مي‌نمايند و توافق خود را مبني بر معامله خانه در آن ثبت مي‌كنند. به‌‌‌‌‌‌‌ اين سند مبايعه نامه يا بيع نامه گفته مي‌شود.

هر مبايعه‌‌‌‌اي كه تنظيم مي‌گردد داراي بندهاي مختلفي است كه براي طرفيني كه آن را امضا مي‌كنند مسئوليت به همراه دارد. يكي از‌‌‌‌‌‌‌ اين بند‌ها كه بسيار مهم مي‌باشد مربوط به ضرر و زيان‌هاي احتمالي است‌. هيچ شخص عاقلي معامله‌‌‌‌اي را انجام نمي‌دهد كه در آن دچار ضرر شود‌. براي همين طرفين معامله بايد در هنگام معامله كردن تمام جوانب را در نظر گرفته و حتي در مورد ضرر و زيان‌هاي معامله تصميم گيري كنند.

ضرر و زيان در مبايعه نامه

يكي از موارد مهمي كه در مبايعه نامه به آن پرداخته مي‌شود مبحث ضرر و زيان است. در معاملات بيع خريدار و فروشنده هر كدام تعهداتي دارند كه بايد به آن عمل كنند‌. در صورتي كه يك طرف نخواهد به تعهد خود عمل كند قطعا طرف مقابل دچار مشكل مي‌گردد. به همين خاطر در هنگام تنظيم مبايعه نامه دو طرف در‌‌‌‌‌‌‌ اين باره با هم توافق مي‌نمايند. خريدار و فروشنده مي‌توانند يك بخش از مبايعه نامه را به‌‌‌‌‌‌‌ اين موضوع اختصاص دهند و شرط كنند چه مواردي مصداق ضرر و زيان است و براي آن چه ميزان خسارتي بايد پرداخت شود. البته در‌‌‌‌‌‌‌ اين مورد نبايد از چارچوب قانون فراتر رفت.

نكته مهم‌‌‌‌‌‌‌ اين است كه ضرر و زيان تابع توافق بين طرفين است‌. يعني دو طرفي كه مبايعه نامه را تنظيم مي‌كنند مي‌توانند در مورد‌‌‌‌‌‌‌ اينكه چگونه ضرر و زيان جبران شود با هم توافق كنند. به طور مثال آقاي الف زمين خود را به آقاي ب مي‌فروشد‌. در مبايعه نامه مي‌نويسند در صورتي كه آقاي ب نصف پول را تا تاريخ‌……….. به فروشنده ندهد‌،‌‌‌‌‌‌‌ اين حق براي آقاي الف وجود دارد كه معامله را فسخ كند و موظف است كه مبلغ يك ميليون تومان به عنوان خسارت پرداخت كند.

مطالبه ضرر و زيان مندرج در مبايعه نامه

با توجه به ماده 10 قانون مدني در صورتي كه توافقات اشخاص بر خلاف قانون نباشد مورد حمايت قانون قرار مي‌گيرد‌. به همين جهت وقتي كه دو نفر با هم معامله مي‌كنند و‌‌‌‌‌‌‌ اين معامله خود را در قالب مبايعه نامه به ثبت مي‌رسانند و امضا مي‌كنند‌ قانون هم از آن حمايت مي‌كند.

اگر طرفين با هم توافق كرده باشند كه مثلا شخص الف در تاريخ‌ ……. ماشين را به آقاي ب تحويل دهد و اگر‌‌‌‌‌‌‌ اين كار را نكند معامله فسخ مي‌شود و علاوه بر برگرداندن ثمن معامله بايد مبلغ دو ميليون هم خسارت پرداخت كند ولي فروشنده از دادن ماشين خودداري كند در‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت خريدار مي‌تواند به دادگاه مراجعه كند و خسارت خود را بگيرد.

پس مي‌توان گفت كه ضرر و زيان مبايعه نامه تابع توافق طرفين است‌ و دادگاه نيز از‌‌‌‌‌‌‌ اين توافق حمايت مي‌كند و در صورتي كه خسارت مشخص باشد همان ميزان و در غير‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت به عرف براي تاديه خسارت رجوع مي‌نمايد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد ضرر و زيان مبا‌يعه نامه مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ضرر و زيان در مبا‌يعه نامه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ضرر و زيان در مبا‌يعه نامه پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مبايعه نامه چيست ؟

سندي است كه در آن خريد و فروش ثبت مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

ضرر و زيان در مبايعه نامه چطور منعكس مي‌شود ؟

در مبايعه نامه طرفين مي‌توانند در مورد ضرر و زيان‌هاي معامله توافق كنند و قانون از توافق آن‌ها حمايت مي‌كند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ضرر و زيان در مبايعه نامه | نحوه تعيين، مطالبه خسارات بر اساس مفاد مبايعه نامه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۴:۳۱:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جرائم منافي عفت چيست؟ كلمه منافي به اين معناست كه امري با چيز ديگري داراي منافات باشد. به‌عبارت‌ديگر به معناي تناقض است. اين جرم در دادسرا براي انجام تحقيقات مقدماتي مطرح مي‌شوند. مقصود از عفت نيز پاكدامني و جلوگيري از اعمال حرام به‌خصوص اعمال مربوط به مسائل جنسي مي‌باشد. بنابراين منافي عفت يعني هر اقدامي كه با پاكدامني مغاير است. در ادامه اين مطلب قصد داريم به معرفي آن دسته از اعمال كه جرم منافي عفت در نظر گرفته مي‌شوند بپردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: جرائم منافي عفت | مصاديق و مجازات ها جرم منافي عفت

جرائم منافي عفت چيست ؟

كلمه منافي به معناي منافات و تناقض يك موضوع با چيزهاي ديگر است. و كلمه عفت نيز به معني پاكدامني مي‌باشد. بنابراين عبارت منافي عفت يعني هرگونه عملي كه با پاكدامني مغاير باشد. علي‌الخصوص اعمالي كه مربوط به مسائل جنسي باشد.
جرائم منافي عفت به‌طور كامل به مسائل فرهنگي و ديني يك جامعه وابسته است. لذا اين جرائم نسبي هستند. يعني ممكن است يك عمل در سي سال پيش و با توجه به جامعه گذشته جرم منافي عفت باشد. اما امروزه چنين تلقي از آن اقدام نشود.
در كشور ما نيز آموزه‌هاي ديني و فقه ما و همچنين سنت و فرهنگ جامعه منشأ جرم انگاري اعمالي است كه جرم منافي عفت تلقي مي‌شود.

بيان برخي مصاديق از زبان قانون

منظور از جرائم منافي عفت در قانون، جرائم جنسي حدي است همچنين جرائم رابطه نا‌مشروع تعزيري مواردي مانند تقبيل و مضاجعه را در بر مي‌گيرد.
نكته‌اي كه بايد در خصوص به آن توجه كنيم اين است كه جرايم منافي عفت تقسيم مي‌شوند به جرايم حدي و جرايم تعزيري. از جرايم حدي بيشتر سخن خواهيم گفت و منظور ما از جرايم تعزيري مثل تقبيل و مضاجعه مي‌باشد. اگر بخواهيم از اين واژگان ابهام را رفع كنيم بايد بگوييم كه تقبيل به معناي بوسيدن و مضاجعه به معناي در آغوش گرفتن مي‌باشد. در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامي آمده است كه هر گاه زن و مردي كه بين آن‌ها علقه زوجيت نباشد، مرتكب روابط نامشروع يا عمل منافي عفت غير از زنا از قبيل تقبيل يا مضاجعه ‌شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محكوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اكراه باشد فقط اكراه ‌كننده مجازات مي‌شود.

جرائم منافي عفت در قانون و مجازات

در قانون ايران برخي از اعمال به‌عنوان اعمال منافي عفت جرم انگاري شده‌اند. و براي آن‌ها مجازات تعيين شده است. اعمالي كه در قانون ايران به‌عنوان جرائم منافي عفت معرفي‌شده‌اند داراي دامنه وسيعي مي‌شوند. اين جرائم شامل زنا، لواط، مساحقه، قوادي مي‌شود. جرائم منافي عفت شامل مجازات‌هاي حدي مي‌شوند. قانون مجازات اسلامي در مواد ۶۳۷ تا ۶۴۱ در بخش تعزيرات مسئله مربوط به جرائم اعمال منافي عفت مي‌پردازد.

البته به‌صورت پراكنده در همين قانون يا در ساير قوانين مطالب مربوط به جرائم منافي عفت مطرح مي‌شود. به‌عنوان مثال ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامي كه مربوط به ديه ازاله بكارت است. مجازات جرائم منافي عفت با توجه به اينكه افراد مرتكب كدام نوع از اين جرائم شوند متفاوت خواهد بود. و مجموعه‌اي از مجازات شلاق تا حبس و جزاي نقدي براي انواع مختلف جرائم منافي عفت وجود دارد.

جرائم منافي عفت، رابطه نامشروع مادون زنا

ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامي مي‌گويد. اگر زن و مردي كه علقه ازدواج اعم از موقت يا دائم ميان آن‌ها وجود ندارد. رابطه نامشروعي به‌جز زنا يا اعمال منافي عفت مرتكب شوند. به‌عنوان مثال عمل تقبيل يا بوسيدن و مضاجعه يا هم‌آغوشي محكوم به شلاق از يك ضربه تا ۹۹ ضربه مي‌شوند.

درصورتي‌كه يكي از طرفين برخلاف ميلش مجبور به انجام اين كارشده باشد. تنها آن فرد كه با اختيار اين عمل منافي عفت را انجام داده است. و ديگري را مجبور نموده است مجازات مي‌شود. البته عناويني كه در اين ماده ذكر شد صرفاً به‌عنوان مثال بيان‌شده است. و دايره اعمال منافي عفت مادون زنا بسيار گسترده است. حتي برخي از محاكم ارسال پيامك‌هاي مستهجن را هم رابطه نامشروع مادون زنا تلقي مي‌كنند. و برخي ديگر از محاكم وجود ارتباط فيزيكي كه خارج از فضاي مجازي اتفاق بيفتد را عنصر مادي جرم منافي عفت در نظر مي‌گيرند.

جرائم منافي عفت عمومي

ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامي اعمال منافي عفت عمومي را تشريح مي‌كند. بر اساس اين ماده افرادي كه در معابر و اماكن عمومي يعني مكاني كه در معرض ديد افراد جامعه است. عمل حرامي را مرتكب شود. اين افراد علاوه بر مجازات آن عمل حرام محكوم به حرف از ده روز تا دو ماه و همچنين محكوم به شلاق تا ۷۴ ضربه خواهد شد.
اگر خود آن عمل مجازاتي نداشته باشد اما موجب شود كه عفت عمومي جريحه‌دار گردد. مرتكب به حبس و شلاق به آن شيوه كه ذكر كرديم محكوم مي‌شود. بنابراين بر اساس اين ماده نزديكي همسران كه هيچ مانع شرعي ندارد. اگر در مكان عمومي صورت پذيرد مي‌تواند براي آن‌ها داراي كيفر باشد.
در تبصره همين ماده عدم رعايت حجاب شرعي در اماكن عمومي مشمول مجازات حبس از ۱۰ روز تا ۲ ماه و يا جريمه نقدي ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ريال مي‌شود.

مواد ۶۳۹، ۶۴۰ و ۶۴۱ قانون مجازات اسلامي

در مواد ۶۳۹، ۶۴۰ و ۶۴۱ قانون مجازات اسلامي اعمالي نظير برپايي مراكز فساد و فحشا و همچنين تشويق مردم به انجام اعمال فحشا جرم‌انگاري شده است. علاوه بر آن‌ها ساخت، انتشار، توزيع، نگهداري يا واردات و صادرات فيلم، نقاشي، عكس و … نامناسب و مستهجن نيز جرم است. و درنهايت ايجاد مزاحمت به‌وسيله تلفن و ساير دستگاه‌هاي مخابراتي نيز جرم‌انگاري شده است.

جرائم منافي عفت در فضاي مجازي

قانون جرائم رايانه‌اي در مواد ۱۴ و ۱۵ خود به جرائم عليه عفت عمومي مي‌پردازد. بر اساس اين مواد افرادي كه از طريق شبكه‌هاي اجتماعي مانند اينستاگرام، تلگرام و … و يا از طريق پيامك يا ايميل اقدام به ارسال محتويات مستهجن نمايند. و يا اقدام به توليد نگهداري و معامله اين محتويات مستهجن كنند. مشمول مجازات حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال و يا جزاي نقدي خواهند شد.

اگر محتويات مستهجن به كمتر از ۱۰ نفر ارسال گردد شخص فقط به جزاي نقدي محكوم مي‌گردد. اما اگر شخصي چنين اعمالي را به‌عنوان شغل خود قرار دهد. و يا توليد محتويات مستهجن و معامله آن به‌صورت سازمان‌يافته انجام گيرد. مرتكبين به حداكثر هر دو نوع مجازات محكوم خواهد شد. همچنين قابل‌ذكر است كه تحريك تهديد و تشويق ساير افراد براي ارتكاب اين جرم خود جرمي مستقل است و داراي مجازات مي‌باشد.

جرائم منافي عفت در قانون آيين دادرسي كيفري

قانون آيين دادرسي كيفري براي تعقيب و تحقيق در مورد جرائم منافي عفت مي‌گويد. كه هرگونه تعقيب و تحقيق در جرائم منافي عفت ممنوع مي‌باشد. تنها در مواردي كه جرم منافي عفت در منظر عموم و اماكن عمومي اتفاق بيفتد. و يا در مواردي كه شاكي خصوصي است و جرم منافي عفت به‌زور و اجبار يا به‌صورت سازمان‌يافته اتفاق بيفتد. در چنين شرايطي تحقيق و تعقيب توسط مقام قضايي مجاز است.

خوب است بدانيد كه در اين قانون اشاره مي‌شود درصورتي‌كه شاكي خصوصي وجود ندارد اما متهم قصد اقرار جرم ارتكابي دارد. قاضي توصيه به عدم اقرار توسط متهم مي‌كند. همچنين زماني كه افرادي قصد شهادت دارند. قاضي عواقب شهادت فاقد شرايط قانوني را به آن‌ها متذكر مي‌شود. تا به‌نوعي افراد از شهادت منصرف شوند. البته توجه كنيد اين اقدامات براي زماني است كه شاكي خصوصي وجود نداشته است. و اقدام منافي عفت به‌زور و اجبار و سازمان‌يافته رخ نداده است.

شاكي خصوصي در جرائم منافي عفت

جرائم منافي عفت جزو جرائم غيرقابل‌گذشت محسوب مي‌شود. يعني درصورتي‌كه اين جرم‌ها اثبات شوند حتي اگر شاكي خصوصي رضايت دهد. بازهم تعقيب و تحقيق و مجازات مجرم متوقف نمي‌شود. به‌عبارت‌ديگر پرونده‌هاي مربوط به جرائم منافي عفت از حيث جنبه عمومي رسيدگي مي‌گردند و مجرم به مجازات محكوم مي‌شود.

افرادي مرتكب جرائم منافي عفت شده‌اند با توجه به اينكه مجازات قابل‌گذشت نيست. در صورت امكان مي‌توانند از نهادهاي مربوط به تعليق، تخفيف و ساير نهادهايي كه در قانون مجازات اسلامي پيش‌بيني‌شده است براي تخفيف در مجازات خود استفاده كنند. تنها جرم قابل‌گذشت در اين دسته از جرائم جرم مزاحمت تلفني است. كه در ذيل ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامي جزئي از جرائم عليه عفت عمومي مطرح‌شده است.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص جرم منافي عفت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون جرايم منافي عفت پاسخ دهند .

سؤالات متداول

منظور از اعمال منافي عفت چيست ؟

عبارت منافي عفت يعني هرگونه عملي كه با پاكدامني مغاير باشد. علي‌الخصوص اعمالي كه مربوط به مسائل جنسي باشد.

جرائم منافي عفت چيست‌اند ؟

اعمالي كه در قانون ايران به‌عنوان جرائم منافي عفت معرفي‌شده‌اند داراي دامنه وسيعي مي‌شوند. اين جرائم شامل زنا، لواط، مساحقه، قوادي مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: جرائم منافي عفت | مصاديق و مجازات ها جرم منافي عفت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۲۸:۴۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي زوجين متوجه شوند كه با يكديگر تفاهم ندارند و امكان سازش ميان آن دو وجود ندارد ‌‌مي‌توانند از يكديگر طلاق بگيرند. با‌‌‌‌ اينكه طلاق يك عامل آسيب زا در جامعه است اما قانونگذار در مواردي كه تشخيص دهد امكان سازش ميان زن و مرد وجود ندارد به آن‌ها اجازه طلاق ‌‌مي‌دهد تا بتوانند با آرامش بيشتري زندگي كنند اما طلاق نيز مراحل قانوني خود را دارد كه ‌‌مي‌بايست طي شوند. در ادامه قصد داريم در مورد عدم حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق توضيحاتي را شرح دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: عدم حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق – حضور نيافتن زن و مرد

طلاق چيست و چرا اتفاق ‌‌مي‌افتد ؟

طلاق به جدايي ميان زن و مرد گفته ‌‌مي‌شود و به علت‌هاي مختلف اتفاق ‌‌مي‌افتد. براي مثال زنان و مردان ‌‌مي‌توانند به علت عدم سازش و تفاهم، خيانت، غايب بودن و… از يكديگر طلاق بگيرند و جدا شوند.

حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق

وقتي زوج يا زوجه براي طلاق اقدام ‌‌مي‌كنند براي هر دو احضاريه فرستاده مي‌شود تا در دفترخانه حضور پيدا كنند و طلاق به صورت رسمي ثبت شود. براي مثال اگر زن بخواهد طلاق را ثبت كند نيازمند حضور شوهر است اما براي ثبت طلاقي كه از طرف مرد درخواست شده حضور زن الزامي نيست كه در ادامه شرح آن خواهد آمد.

عدم حضور مرد در دفترخانه براي ثبت طلاق

چنانچه زن حق طلاق را از مرد دريافت كرده باشد و براي ثبت طلاق خود به دفترخانه مراجعه نمايد ‌‌مي‌بايست مرد نيز حضور داشته باشد تا دفتردار بتواند طلاق را ثبت كند. اما در صورتي كه مرد از حضور در دفترخانه امتناع نمايد دفتردار او را احضار ‌‌مي‌نمايد و احضاريه‌‌‌‌اي براي او ارسال خواهد نمود.

اگر بازهم مرد حضور نيابد صيغه طلاق بدون او جاري مي‌گردد و ثبت هم مي‌شود. در برخي موارد نيز ديده شده است كه مرد در دفترخانه حضور ‌‌مي‌يابد اما از ثبت طلاق و تاييد آن خودداري ‌‌مي‌كند كه در‌‌‌‌ اين صورت نيز دفتردار ‌‌مي‌تواند طلاق را ثبت نمايد و نياز به تاييد او نخواهد بود زيرا او از قبل حق طلاق را به زن داده است.

اما اگر حق طلاق با مرد باشد زن ‌‌مي‌بايست اجازه او را دريافت كند و چنانچه مرد حضور نيابد طلاق ثبت نمي‌شود.

نكته: تمامي موارد ذكر شده در بالا براي ثبت طلاق از طريق گواهي عدم امكان سازش مي‌باشد ولي اگر زن از دادگاه حكم طلاق بگيرد نيازي به حضور مرد براي ثبت دفترخانه‌اي طلاق نخواهد داشت.

نكته: اعتبار گواهي عدم سازش سه ماه از قطعيت آن است و اگر در اين مدت طلاق ثبت نشود گواهي از اعتبار ساقط مي‌گردد.

عدم حضور زن در دفترخانه براي ثبت طلاق

چنانچه مرد دلايل كافي براي طلاق داشته باشد و دادگاه به او گواهي عدم سازش دهد مرد ‌‌مي‌تواند براي ثبت طلاق به دفترخانه رجوع كند. براي ثبت طلاق از طرف مرد ‌‌مي‌بايست زن نيز در دفترخانه حضور پيدا كند و طلاق را تاييد نمايد. چنانچه زن از حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق امتناع كند دفتردار با كسب اجازه از دادگاه احضاريه‌‌‌‌اي را براي او ارسال ‌‌مي‌نمايد و از او مي‌خواهد كه ظرف مدت يك هفته در دفترخانه حضور يابد.

اما اگر زن پس از يك هفته به دفترخانه براي ثبت طلاق مراجعه ننمايد مرد ‌‌مي‌تواند بدون حضور او طلاق خود را ثبت رسمي كند. در ‌‌‌‌اين صورت دفتردار صيغه طلاق را بدون حضور زن جاري نموده و اين موضوع را به اطلاع زن نيز خواهد رساند.

پس نتيجه مي‌گيريم كه حضور زن در ثبت طلاقي كه به درخواست مرد بوده است الزامي نيست.

عدم حضور زن و مرد در دفترخانه براي ثبت طلاق توافقي

چنانچه زن و‌ مرد بخواهند كه به صورت توافقي از يكديگر جدا‌شوند ‌‌مي‌بايست هر دو در دفترخانه حضور يابند تا طلاق ثبت شود. اما اگر آن‌ها از حضور در دفترخانه امتناع نمايند و يا يكي از آن‌ها حضور پيدا نكند امكان ثبت طلاق توسط دفتردار وجود ندارد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در‌‌‌‌اين زمينه به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد و از خدمات ويژه اين سايت بهره مند گرديد. مركز وكيل دات كام شما را در حل پرونده‌‌‌هاي حقوقي خود ياري ‌‌مي‌نمايد. از بهترين خدمات اين مركز ‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حضوري و تلفني اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عدم حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عدم حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق پاسخ دهند.

سوالات متدوال

طلاق چيست ؟

طلاق به جدايي ميان زن و شوهر گفته ‌‌مي‌شود كه به علت‌‌‌هاي متفاوتي اتفاق ‌‌مي‌افتد.

در صورت عدم حضور مرد در دفترخانه براي ثبت طلاق امكان ثبت براي زن وجود ندارد ؟

اگر زن از قبل حق طلاق را دريافت كرده باشد ‌‌مي‌تواند بدون حضور مرد طلاق خود را ثبت كند اما بدون دريافت حق طلاق از مرد قادر به ثبت طلاق بدون حضور او نخواهد بود و ‌‌مي‌بايست مرد حتما حضور داشته باشد.

در صورت عدم حضور زن امكان ثبت طلاق وجود دارد ؟

بله مرد ‌‌مي‌تواند بدون حضور زن نيز طلاق خود را در دفترخانه ثبت رسمي كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: عدم حضور در دفترخانه براي ثبت طلاق – حضور نيافتن زن و مرد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۶:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اعتبار وويس در دادگاه چطور تعيين مي شود؟ شايد شما هم با اين مسئله برخورد كرده باشيد كه فردي با ضبط صداي كسي ادعايي كند؛ و يا قصد كند صداي ضبطي را به عنوان مدرك در دادگاه ارائه نمايد. پرسش اين است كه آيا مي‌توانيم از صداي ضبطي به عنوان مدركي قابل استناد در دادگاه بهره ببريم؟ با توجه به اينكه مطابق اصل 25 قانون اساسي حفظ حريم شخصي افراد بسيار اهميت دارد. و يكي از مصاديق حريم شخصي افراد ضبط مكالمه و مكاتبات شخصي آن‌هاست. آيا وويس يا ضبط صداي اشخاص صحيح است و در دادگاه اعتبار دارد؟ در ادامه اين مطلب به موضوع اعتبار وويس يا صداي ضبطي در دادگاه مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: اعتبار وويس در دادگاه | انكار صداي ضبط شده در دادگاه

اعتبار وويس يا صداي ضبطي در دادگاه به عنوان مدرك

برخي از افراد مكالمه ضبطي افراد را به عنوان مدركي قطعي به دادگاه ارائه مي‌نمايند. در صورتي كه بدون اطلاعات لازم درزمينهٔ ادله اثبات دعوا كه در قانون ذكرشده‌اند. موجب مي‌شود كه براي آن‌ها دردسرهايي ايجاد شود. چرا كه صداي ضبطي به عنوان مدرك در دادگاه اعتباري ندارد. به عبارتي دادگاه ادله‌اي كه به صورت غيرقانوني به دست بيايد را نمي‌پذيرد. هرچند وويس يا صداي ضبطي مي‌تواند به عنوان اماره قاضي در نظر گرفته شود.

اگر فردي در يك مكالمه تلفني مطلبي عليه خودش را اقرار كند. و اين مكالمه بدون اطلاع فرد ضبط‌شده باشد. اين اقرار انجام‌شده در دادگاه به عنوان اقرار قانوني در نظر گرفته نمي‌شود. به عنوان مثال تصور كنيد فردي در حين مكالمه تلفني بگويد من به تو ده ميليون بدهكار هستم. اما از ضبط شدن صداي خود هنگام بيان اين مطلب مطلع نباشد. در اين صورت استفاده از اين صدا در دادگاه به عنوان اقرار قانوني اعتباري ندارد.

البته همان‌طور كه گفتيم؛ باوجود مدارك و ادله ديگر اين صداي ضبطي و اقرار فرد در آن به علم قاضي كمك مي‌كند. و در اصطلاح حقوقي يك اماره در نظر گرفته مي‌شود.

 

ادله اثبات جرم كيفري چيست ؟

در قانون مجازات اسلامي ايران مواردي تحت عنوان ادله اثبات دعوا نام‌برده شد. كه افراد براي اثبات ادعاي خود در دادگاه تنها مي‌توانند از اين موارد بهره ببرند. و ساير موارد و دلايل غيرقانوني مي‌باشد. ماده 160 اين قانون به صراحت ادله اثبات دعوا را نام مي‌برد كه شامل اقرار، شهادت، قسامه و سوگند است.

لذا تنها اين موارد قانوني كه نام برديم به عنوان مدرك در صدور حكم نهايي قاضي تأثير دارد. البته قبلاً ذكر كرديم كه وويس يا صداي ضبطي به عنوان اماره در علم قاضي تأثير خواهد داشت.

بري آشنايي با ادله اثبات دعوا كليك كنيد.

 

جرم ضبط صدا چيست ؟

ضبط صداي افراد از نظر اخلاقي و اجتماعي كار پسنديده‌اي نمي‌باشد. به همين دليل ضبط مكالمات افراد بدون رضايت و از راه استراق سمع در بعضي از موارد جرم محسوب مي‌گردد. در بيان ديگر افراد عادي كه بدون مجوز قانوني اقدام به استراق سمع مي‌نمايند به نوعي مرتكب جرم شده‌اند. و بر اساس قانون مجازات اسلامي محكوم خواهند شد.

كسي كه اقدام به ضبط صداي ديگران نمايد و آن صدا را در دادگاه ارائه كند مرتكب جرم شده است. بر اساس قانون اساسي ايران، قانون مجازات اسلامي ايران ماده 582 بخش تعزيرات. و همچنين ماده 3 قانون جرائم رايانه‌اي استراق سمع به جز مواردي كه اجازه قانوني وجود دارد، جرم است. و فرد مرتكب با توجه به شرايط به حبس يا جزاي نقدي محكوم خواهد شد.

براي آشنايي با مجازات استراق سمع كليك كنيد.

بنابراين امكان پيگيري كيفري افرادي كه اقدام به ضبط صدا و استراق سمع مي‌نمايند،‌ وجود دارد. به همين ترتيب در صورتي كه ضبط صداي ديگران و همچنين نشر آن صدا به صورت غيرقانوني انجام گيرد. و اين صدا عليه كسي باشد توسط دادگاه به عنوان مدرك مورد پذيرش قرار نمي‌گيرد.

توجه داشته باشيد قانون شنود پنهاني يا همان استراق سمع را جرم انگاري كرده است. به عبارتي ورود يك شخص ثالث به صورت پنهاني به مكالمه تلفني و يا اطلاعات اينترنتي و ضبط آن استراق سمع و جرم محسوب مي‌شود. لذا طرفين مكالمه از اين قاعده مستثنا هستند.

براي آشنايي با شكايت از جرم ضبط صدا كليك كنيد.

 

ضبط صدا توسط افراد عادي

بعضي از افراد به واسطه شغلشان اقدام به ضبط صداي ديگران مي‌نمايند. به عنوان مثال خبرنگاران و روزنامه‌نگاران هنگام انجام مصاحبه و يا وكلا كه ممكن است صحبت‌هاي موكل خود را ضبط ‌كنند تا نكته‌اي از قلم نيافتد. همچنين برخي مؤسسات نيز مكالمات تلفني را ضبط مي‌نمايند. هرچند در ابتداي مكالمه تلفني اين ضبط صدا به طرف مقابل اطلاع داده مي‌شود. آيا اين موارد هم به عنوان ارتكاب به جرم قابل پيگيري است؟

قانون ايران صرف ضبط صداي ديگران به واسطه اشخاص عادي جرم انگاري نكرده است. يعني نمي‌توانيم تنها به علت ضبط صداي ما از كسي در دادگاه شكايت نماييم. ضبط صدا توسط اشخاص عادي فاقد وصف مجرمانه مي‌باشد.

فقط زماني كه از صداي ضبطي عليه شخص سوءاستفاده شود. و موجب ورود ضرر و خدشه به آبروي شخص شود. به طوري كه اين سوءاستفاده شامل تهمت، افترا، اخاذي و ساير عناوين مجرمانه باشد، امكان شكايت و پيگيري كيفري وجود دارد.

 

اعتبار وويس در دادگاه | ضبط صدا توسط كاركنان دولت و مأموران

اگر يكي از كاركنان دولتي  بدون اجازه قانوني اقدام به استراق سمع و ضبط صداي ديگران نمايد. و يا اينكه بدون اجازه‌ي صاحب صدا آن را منتشر كند. به موجب ماده 582 قانون مجازات اسلامي مرتكب جرم شده است. و به حبس از 1 تا 3 سال و يا جزاي نقدي محكوم مي‌گردد.

همان‌طور كه گفتيم اگر شخص ثالثي مرتكب استراق سمع از اشخاص عادي شود مشمول اين ماده و مجازات آن نمي‌شود. مگر در زماني كه اقدام وي مزاحمت تلفني يا استفاده غيرمجاز از تلفن تلقي شود. كه به ترتيب مشمول مواد 641 و 660 قانون مجازات اسلامي مي‌شوند. در اين صورت قابل پيگيري كيفري خواهند بود.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي تلفني مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

اعتبار وويس يا صداي ضبطي در دادگاه چه قدر است ؟

صداي ضبطي به عنوان مدرك در دادگاه اعتباري ندارد. به عبارتي دادگاه ادله‌اي كه به صورت غيرقانوني به دست بيايد را نمي‌پذيرد. البته مي‌توانيم وويس يا صداي ضبطي را به عنوان اماره قاضي در نظر بگيريم.

آيا ضبط صدا جرم است ؟

بله استراق سمع، بر اساس قانون اساسي ايران، قانون مجازات اسلامي ايران ماده 582 بخش تعزيرات. و همچنين ماده 3 قانون جرائم رايانه‌اي استراق سمع به جز مواردي كه اجازه قانوني وجود دارد، جرم است. شرح كامل آن را به تفضيل در مطلب آورده‌ايم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۵:۳۲:۳۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ارث پدر چگونه و بر چه اساس تقسيم مي شود؟ تقسيم ارث و تعيين سهم هر يك از وراث، موضوعي بسيار پيچيده و حساس در قانون به شمار مي‌رود. بر اساس ميزان قرابت، نسب و سبب وارثان تغيير مي‌كنند يا ممكن است به علت وجود برخي وراث،‌ ارث به سايرين تعلق نگيرد. در اين مقاله در رابطه با تقسيم ارث پدري و اينكه هر يك از فرزندان چه سهمي از اموال پدر خود را به ارث مي‌برند مطالبي را مي‌خوانيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ارث پدر | تقسيم ارث پدري، نحوه تقسيم و سهم الارث فرزندان و ساير بستگان

ارث چيست ؟

ارث عبارت است از اموالي كه پس از فوت متوفي به مرگ حقيقي يا فرضي، به ملكيت وراث او درمي‌آيد. البته در صورتيكه متوفي دين يا وصيتي دارد (وصيت تا يك سوم اموال نافذ است) ارث پس از تصفيه دين و وصيت از باقي مانده اموال متوفي پرداخت مي‌شود.

همه فرزندان از ارث پدر بهره‌مند مي‌شوند ؟

تمام فرزندان متوفي پس از مرگ او مي‌توانند با مراجعه به شوراي حل اختلاف و اخذ گواهي انحصار وراثت، با رعايت شرايط قانوني، ارث را ميان خود و ساير وراث تقسيم كنند. فرزندان با داشتن شرايط زير از پدر خود ارث مي‌برند:

۱- فرزند در هنگام فوت پدر، زنده باشد:

بر اساس ماده ۸۷۵ ق.م، فرزند در صورتي از ارث بهره مي‌برد كه در حين فوت پدر خود زنده باشد و قبل از او فوت نكرده باشد. حتي جنيني كه در حين فوت پدرش در رحم مادر است نيز از ارث سهم مي‌برد.

۲- فرزند در اثر رابطه مشروع به دنيا آمده باشد:

مطابق ماده ۸۸۴ ق.م، فرزندي كه از طريق زنا و رابطه نامشروع متولد شده باشد، از پدر و مادر و خويشاوندان آن‌ها ارث نمي‌برد. البته در صورتي كه عمل زنا براي يكي از والدين طفل اثبات نشده باشد، كودك از آن والد و اقوامش ارث مي‌برد.

طبقات ارث پدر

ارث پدر بر اساس نسب و سبب تقسيم مي‌شود. ارث بري افراد به گونه‌اي طبقه بندي شده است كه با وجود اشخاصي از طبقه اول، طبقه دوم و سوم ارث نمي‌برند. در صورت زنده بودن فرزندان متوفي،‌ افراد زير از او ارث مي‌برند:

۱- پدر و مادر.

۲- همسر متوفي.

بنابر موارد فوق در صورت فوت پد‌ر به فرزندان، همسر، پدر و مادرش ا‌رث تعلق مي‌گيرد. در صورتي كه فرزندي پس از پدر خود و قبل از تقسيم ارث فوت كند، ارث به فرزندان او ( نوه‌هاي متوفي) تعلق مي‌گيرد. البته در صورتي كه زوجه مهريه‌اش را درخوست كند، مهريه او دين متوفي محسوب مي‌شود و بايد قبل از تقسيم ارث پرداخت شود و در سهم الارث زوجه محاسبه نمي‌شود.

تقسيم ارث پدر

ارث ميان وراث به طور مساوي تقسيم نمي‌شود و قانون براي هر يك از وراث مقدار معيني ارث تعيين كرده است. به هر يك از وراث طبق الگوي مشخص شده در قانون ارث مي‌رسد. چنانچه متوفي فرزندي داشته باشد:

۱- هر يك از پدر و مادر متوفي يك ششم اموال را به ارث مي‌برند.

۲- به زوجه يك هشتم اموال ارث مي‌رسد.

۳- اگر متوفي تنها يك فرزند پسر داشته باشد (در كنار والدين و همسر)، تمام ارث باقي مانده به او مي‌رسد.

۴- در صورت تعدد فرزندان اگر همگي دختر يا همگي پسر باشند، ارث به طور مساوي بين آن‌ها تقسيم مي‌گردد.

۵- چنانچه فرزندان متعدد باشند و جنسيت متفاوت داشته باشند پسر دو برابر دختر ارث مي‌برد.

۶- بايد توجه داشت كه سهم الارث فرزندي كه از ازدواج موقت متولد مي‌شود نيز همانند ساير فرزندان است و هيچ تفاوتي ندارد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث پد‌ر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ار‌ث پدر پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ارث پدر | تقسيم ارث پدري، نحوه تقسيم و سهم الارث فرزندان و ساير بستگان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۰۰:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه همه ما مي‌دانيم امروزه در سراسر كشور دادگاه‌ها‌ و مراكز قضايي زيادي تاسيس گرديده‌‌‌‌اند‌ تا به شكايات مردم رسيدگي كنند. دادگاه‌ها‌ مطابق قانون انواع مختلفي دارند و داراي صلاحيت‌ها‌ي مشخصي هستند. يعني اگر ما بخواهيم عليه فرد ديگري در دادگاه طرح دعوا نماييم مي‌بايست در مرحله اول صلاحيت دار بودن دادگاه در زمينه شكايت مورد نظر را بررسي كرده و سپس اقدام كنيم. يكي از انواع دادگاه‌ها‌يي كه در سراسر كشور تشكيل مي‌شود دادگاه نظامي مي‌باشد كه به شكايات و امور حقوقي مربوط به نظاميان رسيدگي مي‌كند. در ادامه قصد داريم در خصوص تخفيف و تبديل مجازات در دادگاه نظامي توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

منبع: تخفيف مجازات در دادگاه نظامي | جهات و انواع تخفيف مجازات

دادگاه نظامي چيست و داراي چه نوع صلاحيتي است‌‌‌‌ ؟‌

دادگاه نظامي همانطور كه از نامش مشخص است يك مرجع قضايي مي‌باشد كه به شكايات و امور حقوقي مربوط به نظاميان رسيدگي مي‌كند. در واقع دادگاه نظامي در خصوص طرح دعاوي مربوط به نظاميان و نيروهاي مسلح حكم صادر كرده و تنها در اين زمينه داراي صلاحيت مي‌باشد.

اگر بخواهيم به طور ساده‌‌‌تر‌ توضيح دهيم مي‌بايست بگوييم شكايت از برخي جرائم با توجه به اينكه توسط چه كسي انجام شده‌‌‌‌اند‌ بايد در دادگاه مربوطه مطرح شود. شكايت از نظاميان يا هر امر حقوقي ديگري در خصوص آن‌ها‌ تحت صلاحيت دادگاه نظامي مي‌باشد. در اين دادگاه براي نظاميان با جرائم مختلف راي صادر شده و در برخي موارد كه قانونگذار تعيين كرده است ‌‌‌‌مجاز‌ات آن‌ها‌ تخفيف خورده يا تبديل مي‌شود.

تخفيف مجازات حبس نظاميان تا دو سال

طبق نظر قانونگذار اگر نظاميان و نيروهاي مسلح مرتكب جرمي شوند كه ‌‌‌‌مجاز‌ات آن تا دو سال حبس باشد، در صورتي كه شرايط تخفيف ‌‌‌‌مجاز‌ات وجود داشته باشد، تا يك سوم ‌‌‌‌مجاز‌ات آن‌ها‌ تخفيف داده خواهد شد. در نهايت ‌‌‌‌مجاز‌اتي كه تخفيف داده مي‌شود به يكي از موارد زير تبديل خواهد گرديد:

پرسنل نظامي غير وظيفه

  • منع نمودن از اشتغال به خدمت در نقاط معين و در مدت زمان ۶ ماه تا ۱ سال
  • انفصال نمودن موقتي و منع از خدمت در مدت زمان ۳ الي ۶ ماه
  • محروم نمودن فرد از دريافت ‌‌‌تر‌فيع از مدت زمان ۳ ماه الي ۱ سال
  • جريمه نقدي از ۲ الي ۲۰ ميليون ريال
  • كسر نمودن يك چهارم از حقوق و مزاياي شخص مجرم در مدت زمان ۶ ماه الي ۱سال

كاركنان وظيفه

  • منع نمودن از اشتغال مجرم به خدمت در يك نقطه مشخص و در يك مدت زمان تعيين شده
  • جريمه نقدي از ۱ ميليون الي ۱۰ميليون
  • اضافه شدن ۲ تا ۴ ماه اضافه خدمت

تخفيف مجازات حبس از ۲ تا ۵ سال

تبديل ‌‌‌‌مجاز‌ات حبس از ۲ تا ۵ سال نظاميان نيز امكانپذير بوده و قانونگذار شرايطي را در اين خصوص بيان نموده است. اگر نظاميان به چنين ‌‌‌‌مجاز‌اتي محكوم شوند مطابق قانون ‌‌‌‌مجاز‌ات آن‌ها‌ به يكي از موارد زير تبديل خواهد گشت:

پرسنل نظامي غير وظيفه

  • انفصال نمودن موقتي از ۶ ماه الي ۱ سال
  • تنزل و پايين آمدن ۱ درجه يا رتبه
  • محروم شدن از دريافت ترفيع در مدت زمان ۶ ماه الي ۲ سال
  • ۱۰ الي ۵۰ ميليون ريال جريمه نقدي

تخفيف مجازات كاركنان وظيفه

  • اضافه شدن ۳ الي ۶ ماه به مدت زمان خدمت
  • ۵ تا ۳۰ ميليون ريال جريمه نقدي

تخفيف يا تبديل مجازات حبس بيش از ۵ سال براي نظاميان

مطابق قانون اگر يك شخص نظامي مرتكب جرمي شود كه ‌‌‌‌مجاز‌ات او بيش از ۵ سال حبس باشد در صورت وجود شرايط تخفيف و تبديل قاضي مي‌تواند ‌‌‌‌مجاز‌ات او را به يكي از موارد زير تبديل نمايد:

پرسنل نظامي غير وظيفه

  • انفصال موقتي در مدت زمان ۱ سال
  • تنزل و پايين آمدن ۱ تا ۲ درجه يا رتبه
  • محروم شدن از دريافت ترفيع در مدت زمان ۲ تا ۴ سال
  • ۳۰ تا۱۰۰ ميليون ريال جزاي نقدي

كاركنان وظيفه

  • اضافه شدن شش ماه الي يك سال به مدت زمان خدمت
  • ۱۰ تا۵۰ ميليون جريمه نقدي

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص تخفيف مجازات، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون تخفيف مجازات پاسخ دهند.

سوالات متداول

دادگاه نظامي در چه زمينه‌‌اي‌ داراي صلاحيت است‌‌‌‌ ؟‌

دادگاه نظامي به امور حقوقي و شكايات مربوط به نظاميان رسيدگي مي‌كند.

آيا امكان تبديل ‌‌‌‌مجاز‌ات نظاميان وجود دارد‌‌‌‌ ؟‌

بله امكان تبديل ‌‌‌‌مجاز‌ات نظاميان وجود دارد و قاضي با توجه به نوع حبس و شرايطي كه دارند ‌‌‌‌مجاز‌ات ديگري را براي آن‌ها‌ در نظر خواهد گرفت.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: تخفيف مجازات در دادگاه نظامي | جهات و انواع تخفيف مجازات


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۱۴:۰۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه اكثر افراد داراي ملك و املاكي هستند كه از نظر قانوني تحت تصرف و مالكيت آن‌ها مي‌باشد. به موجب نظر قانونگذار هرگاه فردي داراي ملكي باشد، اختيار زيادي در خصوص آن دارد و مي‌تواند هر تصرفي را كه بخواهد در آن ملك ايجاد نمايد. يعني مي‌تواند ملك خود را اجاره بدهد، وقف كند يا هبه نمايد. به هر حال مالكين مي‌توانند هر تصميمي در خصوص ملك و املاك خود اتخاذ نمايند. يكي از حقوقي كه قانونگذار براي مالكين در نظر گرفته است حق انتفاع مي‌باشد، كه مالك مي‌تواند آن را به هر شخصي كه دوست دارد اهدا كند. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص اينكه حق انتفاع چيست و انواع آن توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حق انتفاع چيست | آشنايي با انواع حق انتفاع

حق انتفاع چيست ؟

حق انتفاع يكي از حقوقي است كه قانونگذار براي مالكين تعيين كرده است‌. انتفاع به معني نفع و بهره بردن مي‌باشد كه در اينجا منظور از انتفاع نفع بردن از ملك و مال افراد مي‌باشد. به موجب حق انتفاع افراد مي‌توانند از ملك ديگري نفع ببرند بدون آنكه صاحب و مالك آن شوند. براي مثال فردي خانه‌‌اي دارد كه خالي از سكنه است. حال خانه خود را به شخصي تحويل مي‌دهد تا بدون هزينه در آن سكونت داشته باشد. در اينجا شخصي كه صاحب خانه است حق انتفاع را به شخصي كه در خانه ساكن مي‌شود اهدا كرده است و اجازه داده كه آن شخص از خانه او نفع ببرد. در حق انتفاع به طور معمول دو طرف صاحب اصل مال و منتفع وجود دارند. حق انتفاع معمولا براي مدت زمان مشخصي به شخص منتفع اهدا مي‌گردد.

انواع حق انتفاع چيست ؟

حق انتفاع نيز مانند هر حق ديگري انواع مختلفي دارد. انواع حق انتفاع بيشتر با توجه به مدت زماني كه دارند تقسيم بندي مي‌شوند. در زير انواع حق انتفاع را ذكر نموده‌‌ايم:

  • عمري

حق انتفاع عمري اينگونه است كه صاحب ملك مي‌گويد من تا مدت زمان عمر خودم شخص منتفع و يا هر شخص ثالث ديگري، حق انتفاع را به تو اهدا مي‌كنم كه به آن حق انتفاع عمري مي‌گويند. براي مثال فردي مي‌گويد تا پايان عمرم مي‌تواني از محصولات باغ من استفاده كني، كه در اينجا با توجه به مدت زمان عمري كه دارد حق انتفاع را به شخص منتفع محول كرده است.

  • رقبي

حق انتفاع رقبي داراي مدت زمان مشخصي است كه توسط صاحب مال تعيين مي‌شود. براي مثال اگر شخصي مدت زمان سه سال حق استفاده از زمينش را در اختيار ديگري قرار دهد در واقع حق انتفاع رقبي را به او اهدا نموده است.

  • سكني

چنانچه فردي تنها به شخصي ديگر اجازه دهد كه در ملك و املاك او ساكن گردد حق انتفاع در اينجا از نوع سكني خواهد بود كه مي‌تواند رقبي يا عمري باشد.

  • حبس مطلق

حبس مطلق نيز يكي ديگر از انواع حق انتفاع مي‌باشد. در اين مورد مالك هيچگونه مدت زماني را براي حق انتفاع مالش در نظر نمي‌گيرد. در حق انتفاع حبس مطلق، اين حق تا پايان عمر مالك برقرار بوده و تنها راه باطل گرديدن آن رجوع مالك مي‌باشد.

زوال حق انتفاع

قانونگذار مواردي را پيش بيني نموده است كه مطابق آن‌ها در صورت وجود برخي شرايط زوال حق انتفاع اتفاق مي‌افتد. زوال حق انتفاع مطابق قانون در شرايط زير اتفاق مي‌افتد و اين حق از بين خواهد رفت:

  • تلف شدن مال

چنانچه مالي كه حق انتفاع آن به شخص ديگري محول شده است تلف شود و از بين برود حق انتفاع آن نيز از بين خواهد رفت.

  • تمام شدن مدت زمان حق انتفاع

در صورت تمام شدن مدت زماني كه براي حق انتفاع در نظر گرفته شده است، اين حق از بين خواهد رفت و منتفع ديگر اجازه استفاده از منافع مال را نخواهد داشت.

  • رجوع يا مرگ صاحب مال

در حق انتفاع حبس مطلق چنانچه صاحب مال از حق انتفاع رجوع كند و آن را پس بگيرد، اين حق از بين خواهد رفت. همچنين اگر در اين نوع حق انتفاع مالك فوت كند باز هم حق انتفاع از بين خواهد رفت

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حق انتفاع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حق انتفاع پاسخ دهند.

سوالات متداول

آيا در صورت اهدا كردن حق انتفاع، شخص منتفع مالك مال مي‌شود‌‌‌‌ ؟

خير، شخص منتفع در اين صورت تنها مي‌تواند از منافع مال استفاده كند.

در حق انتفاع سكني، شخص منتفع چه نوع نفعي از مال مي‌برد‌‌‌‌ ؟

در اين نوع حق انتفاع، شخص مي‌تواند تنها در ملك سكونت داشته باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حق انتفاع چيست | آشنايي با انواع حق انتفاع


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۳۱:۳۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مهريه ناشزه چقدر است ؟ يكي از وظايف زنان در هنگام عقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين است كه از همسر خود تمكين نمايند و زناني كه از همسر خود تمكين نكنند در واقع يك عمل غيرقانوني انجام داده‌‌‌‌‌اند و ممكن است از برخي حقوق خود محروم شوند. در ادامه قصد داريم درباره حكم مهريه چنين زناني كه به آن‌‌‌‌‌‌ها ناشزه گفته مي‌شود توضيحاتي را ارائه نماييم، با ما همراه باشيد

براي دريافت مشاوره حقوقي در مورد مهريه زن ناشزه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مهريه ناشزه | حكم و شرايط تعلق مهريه به زن ناشزه

زن ناشزه كيست ؟

زن ناشزه به زني گفته مي شود كه از دو نوع تمكين خاص و عام خودداري كند. دادگاه مرد را ملزم به پرداخت نفقه زن ناشزه نمي‌داند و مرد ‌‌‌‌مي‌تواند نفقه زن را پرداخت نكند

حكم مهريه زن ناشزه چيست ؟

اكثر مردان تصور ‌‌‌‌مي‌كنند كه چون زن نا‌شزه است و از آن‌‌‌‌‌‌ها تمكين نكرده است ‌‌‌‌مي‌توانند در دادگاه با ثابت كردن نشوز او از پرداخت مهريه امتناع كرده و مهريه را پرداخت نكنند كه در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين باره بايد بگوييم تصور اشتباهي است و طبق قانون نا‌شزه بودن زن ‌‌‌‌‌نمي‌تواند مانع دريافت مهريه شود. حكم مهريه در مورد زن نا‌شزه به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين شكل است كه مرد ‌‌‌‌مي‌تواند نفقه را به زن پرداخت نكند اما مهريه او ‌‌‌‌مي‌بايست به طور كامل پرداخت گردد. اگر زن نا‌شزه باكره باشد نصف مهريه به او تعلق خواهد گرفت اما‌ اگر رابطه زناشويي اتفاق افتاده باشد زن نا‌شزه مستحق دريافت تمام مهريه خواهد بود.

در صورت عدم پرداخت مهريه زن ناشزه ‌‌‌‌مي‌تواند به دادگاه مراجعه نمايد ؟

در صورتي كه مرد از پرداخت مهريه به زن نا‌شزه خودداري نمايد زن ‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خواهان مطالبه مهريه‌اش شود. دادگاه نيز با صدور حكم جلب و يا توقيف اموال مرد مهريه زن را وصول خواهد نمود.

تكليف مهريه زن ناشزه در صورت فوت همسر

چنانچه مرد در دادگاه از همسر خود به دليل نشوز شكايت كرده باشد و سپس فوت كند زن باز هم مستحق دريافت مهريه خواهد بود و ‌‌‌‌مي‌تواند مهريه خود را از طريق اموال به جا مانده از همسرش وصول نمايد.

مهريه زن ناشزه در عقد موقت و دائم

هيچ فرقي ‌‌‌‌‌نمي‌كند كه زن ناشزه با شوهر اقدام به عقد موقت نموده است يا دائم و ‌در هر صورت مهريه به او تعلق خواهد گرفت‌ ولي ميزان آن با توجه‌ به باكره بودن يا نبودن ‌او معين ‌‌‌‌مي‌شود. اگر باكره باشد نصف مهريه و اگر رابطه زناشويي اتفاق افتاده باشد تمام مهريه را مي‌گيرد.

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه مهريه زن ناشزه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در زمينه مهريه زن ناشزه به سايت وكيل دات كام مراجعه نماييد و از خدمات ويژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين سايت بهره مند گرديد. مركز وكيل دات كام شما را در به نتيجه رساندن پرونده‌‌‌‌‌‌هاي حقوقيتان ياري مي‌نمايد. از بهترين خدمات‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين‌ مركز ‌‌‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حضوري و تلفني اشاره نمود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مهريه ناشزه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مهريه ناشزه پاسخ دهند.

سوالات متدوال

آيا مهريه به زن ناشزه تعلق ‌‌‌‌مي‌گيرد ؟

بله ناشزه بودن زن ‌‌‌‌‌نمي‌تواند مهريه‌اش را از بين ببرد.

زن ناشزه باكره مستحق چه مقدار از مهريه‌اش خواهد بود ؟

نصف مهريه.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مهريه ناشزه | حكم و شرايط تعلق مهريه به زن ناشزه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ فروردين ۱۴۰۲ ] [ ۱۱:۵۴:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی