vakiel
ارائه خدمات حقوقي

مطالبه نفقه با چه روش هايي انجام مي شود؟ نفقه يكي از حقوقي است كه حين عقد به زن تعلق مي‌گيرد. مرد ‌مي‌بايست نفقه زن را پس از عقد به طور كامل پرداخت‌ نمايد. براي مثال اگر زن قصد تهيه لباس و خوراك را داشته باشد مرد مسئول تامين نمودن آن‌‌‌ها است. اما دريافت نفقه نيز راه‌ها و مراحل قانوني خود را دارد كه ‌مي‌بايست طي شوند. در ادامه قصد داريم در مورد راه‌‌‌هاي مطالبه نفقه توضيحاتي را خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: مطالبه نفقه | راه‌ها و شيوه‌هاي مطالبه – پيامدهاي حقوقي اقدام از طريق هر كدام

مطالبه نفقه

زن ‌مي‌تواند هر گاه كه بخواهد نفقه خود را از مرد مطا‌لبه كند و مرد نيز موظف است كه نفقه را با توجه به اصول قانوني به او پرداخت نمايد. مطالبه نفقه زمان خاصي ندارد و پس از عقد زن قادر به مطالبه آن خواهد بود. از آن جايي كه نفقه شامل نياز‌‌‌هاي ضروري زن براي زندگي ‌مي‌باشد مرد ‌مي‌بايست براي تامين آن تلاش متعارف كند.
چه راه‌‌‌هايي براي مطالبه وجود دارد ؟

راه‌‌‌هاي بسيار زيادي براي مطا‌لبه نفقه وجود دارد و زن ‌مي‌تواند از طريق مراكز مربوطه اقدام به مطا‌لبه و دريافت نفقه خود نمايد. در ادامه دو مورد از اصولي‌ترين راه‌‌‌هاي مطالبه نفقه را شرح داده‌‌‌‌ايم:

مطالبه نفقه از طريق دادگاه حقوقي

زن ‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه حقوقي و ارائه دادخواستي از قاضي بخواهد كه نفقه‌‌‌‌‌اش را از طريق توقيف و فروش اموال مرد وصول نمايد. اگر مرد در قيد حيات باشد نفقه از طريق اموالش و در صورت فوت از تركه‌اش به زن پرداخت ‌مي‌شود. توجه نماييد كه اگر زن به دادگاه حقوقي مراجعه كند ‌مي‌بايست حتما دادخواست تنظيم نمايد.
مطالبه نفقه از طريق دادگاه‌‌‌هاي كيفري

برخي از افراد تصور ‌مي‌كنند كه مطالبه نفقه فقط از طريق دادگاه‌‌‌هاي حقوقي امكان دارد كه در اين خصوص بايد بگوييم زن ‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه‌‌‌هاي كيفري نيز خوا‌‌هان دريافت نفقه خود شود كه شرايط خاصي دارد مثلا اينكه مرد متمول باشد. در صورت رجوع زن به دادگاه كيفري براي دريافت نفقه دادگاه مرد را احضار ‌مي‌كند و در صورت عدم حضور اموال او را توقيف مي‌نمايد تا نفقه زن را وصول كند. مرد ممكن است به تحمل زندان نيز محكوم گردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مطا‌لبه نفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مطا‌لبه نفقه پاسخ دهند.

سوالات متدوال

براي دريافت نفقه ‌مي‌بايست به چه دادگاهي مراجعه نمود ؟

دادگاه‌‌‌هاي حقوقي و كيفري.

در صورت عدم حضور مرد در دادگاه براي پرداخت نفقه تكليف چيست ؟

در صورت عدم حضور مرد در دادگاه قاضي حكم توقيف اموال وي را صادر خواهد كرد و نفقه را از طريق ‌اموال او به زن پرداخت ‌مي‌كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۷:۴۲:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر را از كجا تهيه كنيم؟ پس از طلاق مرد و زن ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست براي تعيين ‌‌‌‌‌‌سرپرست فرزندانشان در دادگاه حضور پيدا كنند. دادگاه با توجه به مصلحت فرزند پدر يا مادر او را به عنوان شخص ‌‌‌‌‌‌سرپرست انتخاب ‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد و چنين فردي داراي مسئوليت‌هايي ‌‌‌‌‌‌مي‌شود كه ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست به خوبي به آن‌ها توجه نمايد. در ادامه قصد داريم در مورد سلب حضانت از پدر و نمونه دادخواست آن توضيحات مفيدي را خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر | عدم صلاحيت پدر براي حضانت از فرزند

حضانت فرزند به چه معناست ؟

حضانت فرزند به معناي نگهداري از او ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد، شخص ‌‌‌‌‌‌سرپرست موظف است كه از فرزند به خوبي مراقبت نمايد و نيازهاي او را برطرف كند. شخص ‌‌‌‌‌‌سرپرست ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست صلاح كودك را بخواهد و عملي را انجام‌ ندهد كه مصلحت‌ فرزندش به مخاطره بيفتد.
سلب حضانت از پدر | نمونه دادخواست

همان طور كه ‌‌‌‌‌‌مي‌دانيد اولويت حضانت دختر از هفت سالگي تا نه سالگي و اولويت حضانت پسر از هفت سالگي تا پانزده سالگي با پدرش خواهد بود. اما در برخي موارد ممكن است پدر صلاحيت‌هاي لازم براي نگهداري از فرزند را نداشته باشد و در اين صورت مادر ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند حضانت را از او سلب نمايد. مادر ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست براي سلب حضانت فرزند از پدر به دادگاه خانواده مراجعه نمايد و طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه حضانت پدر را سلب كند.

نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر

براي ارائه دادخواست مبني بر سلب حضانت از پدر مادر ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست متن مرتبط با اين موضوع را در دادخواست ذكر نمايد و سپس آن را به دادگاه خانواده ارائه دهد تا حضانت از پدر سلب شود. متن يك دادخواست اصولي براي سلب حضانت از پدر به شرح زير ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد:

با سلام  و احترام خدمت رياست محترم دادگاه خانواده، اينجانب….. در تاريخ…. با آقاي….. اقدام به عقد نكاح نموده‌ام و بنا به دلايلي نكاخ را فسخ نموده و جدا شده‌ايم. طبق نظر دادگاه حضانت فرزندم به نام….. به پدرش واگذار شده است. احتراما به استحضارتان ‌‌‌‌‌‌مي‌رسانم كه پدر صلاحيت‌هاي اخلاقي كافي را براي حضانت فرزندم ندارد و اعمال او مانند…. باعث به خطر افتادن مصلحت فرزندم شده است. اينجانب از شما خواهان صدور حكم سلب حضانت ‌‌‌‌‌‌مي‌باشم و تقاضا دارم كه از اين پس ‌‌‌‌‌‌سرپرست فرزندم باشم.

اين متن يك دادخواست براي تقاضاي سلب حضانت از پدر ‌‌‌‌‌‌مي‌باشد كه مادر ‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با ارائه آن به دادگاه خواهان سلب حضانت شود. در صورتي كه نزد دادگاه اثبات شود پدر صلاحيت حضانت را ندارد حضانت از او سلب خواهد شد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نمونه دادخواست سلب حضانت از پدر پاسخ دهند.

سوالات متداول

اولويت حضانت دختر و پسر از چه سني تا چه سني با پدرشان است ؟

دختر از هفت سالگي تا نه سالگي و پسر از هفت سالگي تا پانزده سالگي.

آيا ‌‌‌‌‌‌مي‌توان حضانت را از پدر سلب نمود ؟

بله اگر دلايل كافي وجود داشته باشد امكانپذير خواهد بود.

در متن دادخواست سلب حضانت از پدر ‌‌‌‌‌‌مي‌بايست نام مادر و فرزند نيز قيد شود ؟

بله


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۸:۱۰:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج سفيد چيست؟ هنگامي كه واژه ازدواج را مي‌شنويم به آنچه در قانون و شرع ما پذيرفته‌شده است يعني ازدواج دائم يا موقت، فكر مي‌كنيم. اما ازدواج سفيد يك پديده تازه و نوظهور مي‌باشد. كه جايگاهي در شرع و قانون ندارد. اين ازدواج ريشه در فرهنگ كشور ما ندارد و از فرهنگ كشورهاي غربي گرفته‌شده است. و در آن خطبه عقد شرعي و قانوني خوانده نمي‌شود. سال‌هاي اخير به دلايل اقتصادي، عدم تعهد و … در كشور ما نيز  ظهور پيداكرده است. در ادامه اين مطلب به معرفي ازدواج سفيد و جرم و مجازات آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد
منبع: ازدواج سفيد | جرم ، حكم و مجازات ازدواج سفيد.

ازدواج سفيد چيست ؟

ازدواج سفيد به ازدواجي مي‌گويند كه زن و مرد؛ بدون اجراي صيغه نكاح كه روش قانوني و شرعي مي‌باشد زندگي مشترك خود را شروع كنند. اين نوع از ازدواج وجاهت قانوني و شرعي ندارد و مدت زمان مشخصي نيز براي آن تعيين نمي‌شود.

در قانون مدني ما آن ازدواجي صحيح است كه ايجاب و قبول در آن صراحتاً به قصد ازدواج زن و مرد دلالت كند. از آنجا كه قصد طرفين در ازدواج سفيد صراحتاً دلالت بر ازدواج نمي‌كند مي‌توانيم بگوييم كه اين ازدواج وجاهت قانوني ندارد. وقتي زن و مرد بدون توجه به مسائل شرعي و بدون ثبت قانوني و رسمي ازدواج خود، زندگي مشترك را شروع مي‌كنند. طبيعتاً نسبت به يكديگر تعهد شرعي و قانوني هم ندارند.

بنابراين زن و مرد در ازدواج سفيد نمي‌توانند در محاكم قانوني نسبت به هم ادعاي حق و حقوقي داشته باشند. شايد بتوانيم عدم تعهد طرفين به يكديگر يكي از دلايل گرايش افراد در اوضاع اقتصادي حال حاضر به ازدواج سفيد بدانيم.

آيا ازدواج سفيد در ايران جرم است ؟

زماني يك ازدواج از جانب قانون مورد حمايت قرار مي‌گيرد كه ازدواج با توجه به مقررات و اصول قانون منعقد گردد. در غير اين صورت ازدواج، مورد حمايت قانون نخواهد بود. بنابراين ازدواج سفيد كه بدون رعايت مقررات شرعي و قانوني است در نظر قانون‌گذار و قانون ايران رسميت نخواهد داشت. همچنين اين‌گونه از ازدواج به عنوان رابطه نامشروع و زنا امكان مجازات طرفين را دارد.

به عبارتي در قانون ايران، ازدواج سفيد به صورت صريح جرم انگاري نشده است. و با توجه به اينكه زيست دو فرد نامحرم با يكديگر مشروعيت ندارد. مي‌توانيم ازدواج سفيد را از جنبه زنا، در صورت اثبات، به عنوان يك جرم تلقي نماييم. مجازات براي ازدواج سفيد با توجه به اينكه زناي اثبات‌شده محصنه يا غير محصنه باشد تعزير يا حد مي‌باشد. كيفيت حد نيز با توجه به زناي اثباتي متفاوت خواهد بود.

ماده‌قانوني براي ازدواج سفيد

ماده 221 قانون مجازات اسلامي زنا را اين‌گونه تعريف مي‌نمايد:«زنا عبارت است از جماع مرد و زني كه علقه زوجيت بين آن‌ها نبوده و از موارد وطي به شبه نيز نباشد. » منظور از جماع مباشرت جنسي مرد و زن است. از آنجا كه ازدواج سفيد در ايران به عنوان رابطه زوجيت در نظر گرفته نمي‌شود. پس ارتباط زن و مرد تحت عنوان ازدواج سفيد نيز در تعريف زنا گنجانده مي‌گردد. و با اثبات زناي طرفين امكان مجازات آن‌ها به عنوان زناكار وجود دارد.

مطابق قانون اگر يكي از آن دو يا هر دو طرف داراي تأهل باشند. به عنوان زناي محصنه در نظر گرفته مي‌شود و مجازات سنگين‌تري دارد.

مجازات ازدواج سفيد چيست ؟

همان‌طور كه قبل‌تر اشاره كرديم ازدواج سفيد به طور صريح در قانون ما جرم انگاري نشده است. اما مي‌توانيم بر اساس ساير مواد قانوني اين‌گونه از ازدواج را مورد بررسي قرار دهيم. و حتي براي طرفين نيز مجازات تعيين نماييم.

بر اساس قانون ايران تنها ازدواج‌هايي كه با اصول شرعي و قانوني منعقد شوند مورد حمايت قانون‌اند. و ازدواج‌هاي سفيد در زيرمجموعه قوانين روابط نامشروع كه شامل زنا مي‌شود قرار مي‌گيرند. و امكان مجازات طرفين وجود دارد. اگر ازدواج سفيد به عنوان زنا اثبات شود با توجه به اينكه زناي محصنه است يا غير محصنه در كيفيت مجازات حدي طرفين تأثير خواهد داشت.

از طرف ديگر ازدواج سفيد از آن جهت كه به صورت رسمي و قانوني ازدواج را ثبت نكردند نيز قابل پيگيري قانوني مي‌باشد. چرا كه طبق قانون ايران واقعه ازدواج بايد توسط زوجين، به صورت رسمي ثبت شود. در غير اين صورت زوج محكوم و مجازات مي‌گردد.

از ديگر آثار قانوني كه ازدواج سفيد به وجود مي‌آورد مسئله فرزنداني است كه حاصل اين‌گونه ازدواج هستند. با توجه به اينكه ازدواج سفيد بدون رعايت شرع و قانون انجام مي‌شود مورد حمايت قانون نخواهد بود. و عدم وجاهت قانوني اين ازدواج‌ها موجب سلب برخي از حقوق قانوني از فرزندان حاصل ازدواج سفيد خواهد شد.

فرزندان حاصل ازدواج سفيد و حقوق آن‌ها

همان‌طور كه گفتيم ازدواج‌هاي سفيد بدون رعايت اصول شرعي و قانوني انجام مي‌گيرند. لذا مورد حكايت قانون نيز نخواهند بود. به همين ترتيب فرزندان حاصل از اين ازدواج‌ها نيز مورد حمايت قانون نخواهند بود. و از نظر قانوني از برخي حقوق مانند دريافت ارث از والدين محروم مي‌شوند.

از يك طرف اين احتمال كه طرفين چنين ازدواج‌هايي فرزند خود را پس بزنند وجود دارد. بنابراين فرزندان حاصل از اين ازدواج‌ها به لحاظ روحي و گاهي حتي جسمي متحمل خسارات جبران‌ناپذيري خواهند شد.

البته بايد توجه داشت كه با وجود اينكه فرزندان حاصل ازدواج سفيد از برخي حقوق نظير ارث محروم مي‌شوند. اما پدر و مادر همچنان از نظر قانون موظف به نگهداري از فرزند خود و دريافت شناسنامه براي اين فرزند هستند.

قانون ثبت‌احوال مصوب سال 1355 در بند الف ماده يك خود آورده است. كه صدور شناسنامه براي كودكان متولد ايران از پدري ايراني يكي از وظايف سازمان ثبت‌احوال مي‌باشد. با توجه به اين قانون مشاهده مي‌كنيم كه تفاوتي ميان فرزندان مشروع و فرزندان حاصل از ازدواج سفيد جهت دريافت شناسنامه قائل نشده‌اند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ازدواج سفيد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه معو‌قه پاسخ دهند.

سؤالات متداول

ازدواج سفيد چيست ؟

ازدواج سفيد به ازدواجي مي‌گويند كه زن و مرد؛ بدون اجراي صيغه نكاح كه روش قانوني و شرعي مي‌باشد زندگي مشترك خود را شروع كنند.

آيا ازدواج سفيد در ايران جرم است ؟

در قانون ايران، ازدواج سفيد به صورت صريح جرم انگاري نشده است. ولي توجه به اينكه زيست دو فرد نامحرم با يكديگر مشروعيت ندارد. مي‌توانيم ازدواج سفيد را از جنبه زنا، در صورت اثبات، به عنوان يك جرم تلقي نماييم.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۱۱:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نفقه معوقه زن چطور محاسبه و دريافت مي‌شود؟ پس از ازدواج زوجين قانونگذار زن را مكلف ‌‌‌‌‌مي‌داند كه با مرد رابطه جنسي برقرار كند اما در قبال‌ اين كار به زن حقوقي تعلق مي‌گيرد و مرد نيز در مقابل ‌‌‌‌‌مي‌بايست به تمام تكاليف خود توجه نمايد. يكي از تكاليفي كه مرد پس از ازدواج با زن به عهده دارد پرداخت نفقه ‌‌‌‌‌مي‌باشد. در ادامه توضيحات مختصري را درباره نفقه معوقه زن بيان نموده‌ايم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: نفقه معوقه زن | راه‌هاي مطالبه نفقه گذشته – شرايط و پيامدهاي حقوقي

نفقه چيست و در چه مدت زماني بايد پرداخت شود ؟

نفقه يكي از حقوق قانوني زن است كه پس از عقد نكاح به او تعلق گرفته و پرداخت ‌آن‌ نيز هيچ مدت زمان خاصي ندارد و پس از عقد نكاح زن ‌‌‌‌‌مي‌تواند نفقه‌اش را از مرد مطالبه كند.‌ براي مثال وقتي زن ‌‌‌‌‌مي‌خواهد لباس يا خوراك بخرد و يا هزينه‌‌‌‌‌‌هاي درمان خود را بدهد مرد موظف به تامين همه‌ اين‌‌‌‌‌‌ها خواهد بود كه به‌ اين كار مرد پرداخت نفقه گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود. نفقه با توجه به شرايط مالي مرد و مشخصات خانوادگي، عادت زن و… پرداخت خواهد شد.

نفقه معوقه زن

شايد شما نيز بارها شنيده باشيد كه نفقه معو‌قه نيز وجود دارد كه در‌ اين باره بايد بگوييم وقتي زن مدتي مثلا يك يا چند سال نفقه دريافت نكرده است در صورتي كه به دادگاه مراجعه كند و خواهان دريافت نفقه‌اش شود دادگاه نفقه او را معوقه تلقي ‌‌‌‌‌مي‌نمايد.‌ اين بدان معناست كه نفقه مربوط به گذشته يا سال‌‌‌‌‌‌هاي پيش ‌‌‌‌‌مي‌باشد اما در هر حال زن ‌‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه آن را مطالبه نمايد و هيچ دليلي وجود ندارد كه زن نتواند نفقه معو‌قه خود را مطالبه كند.
راه مطالبه نفقه معوقه زن

زن ‌‌‌‌‌مي‌بايست براي مطالبه نفقه معو‌قه خود به دادگاه مراجعه و طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه نفقه را از اموال مرد وصول‌ نمايد‌. دادگاه نيز با سنجش سطح مالي مرد اقدام به تعيين ميزان نفقه نموده و مرد را ملزم ‌‌‌‌‌مي‌كند‌ كه در تاريخ معين‌ شده توسط قاضي نفقه را به زن پرداخت كند.

شكايت كيفري براي دريافت نفقه معوقه

با وجود‌ اينكه دريافت نفقه معوقه يكي از حقوق قانوني زنان ‌‌‌‌‌مي‌باشد اما قانون به زن اجازه نمي‌دهد كه براي دريافت‌ اين نوع نفقه از مرد شكايت كيفري كند و انجام‌ اين نوع شكايت براي دريافت نفقه معوقه امكان پذير نخواهد بود.

به علاوه شكايت كيفري نفقه در مواردي مطرح مي‌شود كه مرد با وجود توان مالي نفقه شما را نمي‌پردازد ولي اگر تمكن مالي ندارد اقدام از طريق دادگاه كيفري وجهي ندارد.

دادگاه حقوقي

اصولا براي دريافت نفقه خود ( چه معو‌قه و غير آن) بايد به دادگاه حقوقي مراجعه كنيد مگر اينكه زمينه شكايت كيفري فراهم باشد كه توضيح آن پيشتر آمد.

نتيجه مي‌گيريم كه مطالبه نفقه معو‌قه فقط از طريق داگاه حقوقي ممكن است.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.[/box]

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه معو‌قه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه معو‌قه پاسخ دهند.

سوالات متداول

نفقه در چه زمان بايد پرداخت شود ؟

براي پرداخت نفقه مدت زمان خاصي معين نشده است و مرد پس از ازدواج بايد آن ‌را پرداخت كند.

نفقه معوقه چيست ؟

به نفقه‌‌‌‌‌‌هاي عقب افتاده و پرداخت نشده زن نفقه معوقه گفته ‌‌‌‌‌مي‌شود.

آيا ‌‌‌‌‌مي‌توان براي دريافت نفقه معوقه شكايت كيفري نمود ؟

خير.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۹:۵۲:۱۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

اسناد ثبت احوال در كجا و چگونه نگهداري مي شود؟ از ابتداي تولد تا هنگام مرگ هر شهروند ايراني داراي يكسري اسناد هويتي است كه نشان دهنده احوال شخصي او ‌‌مي‌‌باشد از جمله كارت ملي و شناسنامه. شناسنامه را ‌‌مي‌توان مهم‌ترين سند هويتي هر ايراني دانست كه تمام اطلاعات شخصي او از جمله نام، تاريخ تولد، محل تولد و… در آن ثبت ‌‌مي‌‌گردد.

علاوه بر اين اطلاعات كلي، وقايع مهم زندگي اشخاص اعم از ازدواج، طلاق، ولادت فرزند و در آخر هم وفات در شناسنامه اشخاص ذكر ‌‌مي‌گردد. وظيفه ثبت تمام اين موارد با ادار‌‌‌ه ثبت احوال ‌‌مي‌‌باشد. ادار‌‌‌ه ثبت احوال در سراسر ايران داراي دفاتري است كه به عنوان نماينده آن به ثبت اطلاعات و احوال شخصي ‌‌مي‌‌پردازند. اما وظيفه ثبت احوال فقط به تنظيم شناسنامه ختم ‌‌نمي‌‌شود بلكه اسناد مختلفي وجود دارد كه وظيفه تنظيم آن‌‌‌ها بر عهد‌‌‌ه ادار‌‌‌ه ثبت احوال است. در اين مطلب به بررسي ا‌سناد ثبت احوال و انواع آن ‌‌مي‌‌پردازيم. 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: اسناد ثبت احوال | تعريف ماهيت – اسناد و مدارك – انواع

اسناد ثبت احوال

ادار‌‌‌ه ثبت احوال از ادارات دولتي است و همان طور كه از نام آن معلوم است مربوط به احوال شخصيه افراد ‌‌مي‌‌باشد. در ابتدا اين اداره وظائف محدودي در رابطه با اطلاعات شخصي هر ايراني داشت و در دفاتري دستي تمام اطلاعات ثبت ‌‌مي‌‌شدند. اما در زمان حاضر با گسترش جمعيت و پيچيدگي‌هاي ثبت و نگهداري اين اطلاعات بر تعداد اسناد ثبتي افزوده شده و ديگر به شكل دستي نيستند و همه چيز در سيستم مركزي ثبت ‌‌مي‌گردد. همچنين از نظر قانوني افراد به ملزم به ثبت تمام وقايع شخصي از جمله طلاق، ولادت و… هستند از اين رو به تعداد اسناد رسمي نيز افزوده شده است.

بر اساس آنچه كه در قانون ثبت احوال ذكر گرديده است سند ثبت احوال هر گونه سندي در خصوص احوال شخصي از جمله وفات، طلاق و… است كه توسط ماموران رسمي تنظيم ‌‌مي‌گردد.پ

انواع اسناد ثبت احوال

مجموع اسنادي كه ثبت احوال آن‌‌‌ها را به ثبت ‌‌مي‌‌رساند به شرح زير است:

1/ سند ثبت ولادت.

2/ سند ثبت مرگ.

3/ دفتر كل ثبت وقايع.

4/ برگ ولادت.

5/ گواهي ولادت: براي كودكان خارجي است كه بعد از ثبت ولادت يك گواهي هم مربوط به ولادت براي آن‌‌‌ها صادر ‌‌مي‌‌شود.

6/ شناسنامه.

7/ كارت شناسايي.

8/ دفتر رسمي ازدواج، عقدنامه‌ها و قباله نكاح.

9/ دفتر رسمي طلاق.

10/ دفتر نام خانوادگي.

11/ رونوشت شناسنامه: دفتري كه تقدم اشخاص نسبت به نام خانوادگي را نشان ‌‌مي‌‌دهد. به طور مثال نام خانوادگي كريمي كه در اين دفتر ثبت ‌‌مي‌‌شود نشان مي‌دهد كه اين نام براي اولين بار توسط چه شخصي ثبت شده است و براي فرد نسبت به سايرين در خصوص اين فا‌‌ميلي حق تقدم وجود دارد.

12/ ساير اسناد سجلي.

بر اساس ماد‌‌‌ه 8 قانون ثبت اسناد تمام موارد بالا جزو اسناد رسمي غير قابل انكار و ترديد است. اين اسناد تا زماني كه به موجب تصميم هيات اختلاف يا راي دادگاه باطل نشوند داراي اعتبار ‌‌مي‌‌باشند. 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شما ‌‌مي‌‌توانيد براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد اسناد ثبت احوال از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ا‌سناد ثبت احوال، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌سناد ثبت احوال پاسخ دهند.

سوالات متداول

اسناد ثبت احوال چيست ؟

هر گونه سند مربوط به احوال شخصي كه توسط ماموران رسمي ثبت ‌‌مي‌‌گردد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۰:۱۸:۳۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا خريد و فروش دارو‌‌هاي غيرمجاز در ايران جرم مي‌باشد؟ آيا براي خريدوفروش داروهاي غيرمجاز در ايران مجازاتي تعيين‌شده است؟ مجازات فروش و توزيع داروها به صورت غيرمجاز در قانون ايران چيست؟ در ادامه اين مطلب قصد داريم به مسئله خريدوفروش داروهاي غيرمجاز و جرم و مجازات آن در قانون ايران بپردازيم. اگر در اين خصوص دچار مشكلات حقوقي شده ايد حتما از خدمات وكيل پايه يك دادگستري مجموعه وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: جرم خريد وفروش دارو‌هاي غيرمجاز و مجازات آن

جرم خريد وفروش داروهاي غيرمجاز

خريد و فروش و توزيع داروها در ايران بايد با مجوز رسمي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش انجام گيرد. اگر دارويي بدون مجوز رسمي از اين نهاد خريداري شود و در ايران به فروش برسد غيرمجاز و غيرقانوني است. به عبارتي ديگر واردات و صادرات داروهاي بدون مجوز از وزارت بهداشت غيرقانوني و جرم است. براي خريد و فروش داروهاي غيرمجاز مطابق قانون ايران مجازات نيز تعيين‌شده است.

در زمان كشف محموله‌هاي دارويي غيرمجاز، جهت تعيين و تكليف قابليت مصرف آن‌ها به وزارت بهداشت تحويل داده مي‌شود. و داروها به نفع وزارت بهداشت ضبط مي‌شوند.

موضوع جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز چيست ؟

موضوع جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز همان‌طور كه از عنوان آن مشخص است؛ دارو و مواد دارويي است. همان‌طور كه گفتيم خريدوفروش دارو بايد با مجوز وزارت بهداشت انجام گيرد. و آن دسته از داروها كه بدون مجوز صادر و وارد مي‌شوند. و در ايران به فروش مي‌رسند داروهاي غيرمجاز هستند.

اسامي و مشخصات اين داروها توسط وزارت بهداشت اعلام مي‌شود. لازم به ذكر است تمامي فراورده‌هايي كه با عنوان تقويتي و تحريك‌كننده و ويتامين‌ها و … نيز جز اقلام دارويي محسوب مي‌گردند. لذا آن دسته از فراورده‌هايي كه اسامي آن‌ها توسط وزارت بهداشت اعلام شود؛ به عنوان داروي غيرمجاز محسوب و خريدوفروش آن ممنوع است.

جرم خريد و فروش غيرمجاز دارو توسط چه كساني انجام ‌مي‌شود؟

دامنه افرادي كه مشمول جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز مي‌شوند گسترده است. به عبارتي براي اين جرم مصاديق وسيعي از مرتكبين به جرم وجود دارد. و ويژگي يا صفت خاصي در قانون براي مرتكبين به جرم خريد و فروش دارو غيرمجاز نيامده است. اما به طور كلي و از جهت تعيين مجازات مي‌توانيم مرتكبين به جرم خريد و فروش داروي غيرمجاز را به دو دسته تقسيم كنيم. كه اين دو دسته شامل: الف؛ افراد عادي جامعه. ب؛مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو مي‌شوند.

مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين ساخت و تهيه و توزيع دارو

اگر افرادي كه مرتكب جرم خريد و فروش دارو غيرمجاز مي‌شوند. از مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات امور پزشكي و دارويي خوردني و آشاميدني باشند. و يا از مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو و تجهيزات پزشكي باشند. در اين صورت طبق قانون مجازات آن‌ها تشديد خواهد شد. و براي ارتكاب به جرم خريدوفروش داروي غيرمجاز، متحمل مجازات سنگين‌تري مي‌شوند.

بر اساس قانون اگر افراد مذكور مرتكب جرم خريدوفروش داروهاي غيرمجاز شوند. يا در توزيع و ارائه خدمات درماني كوتاهي نمايند. و اعمال ايشان موجب ايجاد اخلال در نظام توزيع دارو گردد. علاوه بر مجازات مقرر براي خريدوفروش داروهاي غيرمجاز از اشتغال در حرفه خود به مدت يك تا ده سال محروم خواهند شد.

مجازات جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز چيست ؟

در قانون ايران براي جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز مجازات و جريمه نقدي پيش‌بيني شده است. اما ميزان اين مجازات با توجه به اين كه مرتكب جرم چه كسي باشد و چه ويژگي‌هايي داشته باشد؛ متغير خواهد بود. پيش‌تر اشاره كرديم افرادي كه مرتكب جرم خريدوفروش داروهاي غيرمجاز مي‌شوند در يك تقسيم‌بندي كلي شامل افراد عادي جامعه و مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو مي‌شوند.

علاوه بر تقسيم‌بندي مذكور مسئله دفعات ارتكاب به جرم نيز در ميزان مجازات تأثيرگذار است. به عبارتي اين نكته كه مرتكب براي اولين بار دست به ارتكاب جرم خريدوفروش دارو مي‌زند. يا سابقه تكرار اين جرم را دارد؛ در تعيين ميزان مجازات داراي اهميت است.

اگر مجرم يكي از مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو باشد. يا سابقه تكرار جرم خريدوفروش دارو غيرمجاز را داشته باشد. به عنوان ويژگي‌هاي تشديدكننده مجازات مشمول مجازات سنگين‌تري خواهد شد. اما در مجموع مي‌توانيم بگوييم كه مجازات خريد و فروش داروهاي غيرمجاز شامل جزاي نقدي از 5 تا 100 ميليون ريال و يا دو برابر ميزان قيمت داروهاي كشف‌شده مي‌شود. همچنين مجازات محروميت از اشتغال به مدت 1 تا 10 سال. كه براي مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو در نظر گرفته مي‌شود.

دادگاه صالح جهت رسيدگي به جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز

در ايران دادگاه‌هاي مختلفي اعم از دادگاه‌هاي خانواده، عمومي كيفري و … وجود دارند. و هريك در بررسي موضوعات مشخصي از دعاوي و شكايات فعاليت مي‌نمايند. بنابراين رسيدگي به هر يك از دعاوي و شكايت قانوني در ايران بايد توسط دادگاهي كه صلاحيت رسيدگي به موضوع آن پرونده را دارد بررسي شود. پرسش اين است در بررسي جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز كدام دادگاه در ايران صلاحيت رسيدگي دارد؟

بر اساس قانون تمامي جرائمي كه مربوط به قانون و مقررات امور پزشكي، دارويي، خوردني و آشاميدني مي‌شوند. كه يكي از مصاديق آن خريدوفروش داروهاي غيرمجاز است.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد جرم خريد و فروش داروهاي غيرمجاز ‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص داروهاي غيرمجاز، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون داروهاي غيرمجاز پاسخ دهند.

سؤالات متداول

جرم خريدوفروش داروهاي غيرمجاز چيست ؟

اگر دارويي بدون مجوز رسمي از وزارت بهداشت خريداري شود و در ايران به فروش برسد غيرمجاز و غيرقانوني است. به عبارتي ديگر واردات و صادرات داروهاي بدون مجوز از اين نهاد غيرقانوني و جرم است.

مجازات جزم خريدوفروش داروهاي غيرمجاز چيست ؟

مجازات با توجه به ويژگي‌هاي تشديد مجازات مجرم متغير است. اما در مجموع مجازات خريدوفروش داروهاي غيرمجاز شامل جزاي نقدي از 5 تا 100 ميليون ريال و يا دو برابر ميزان قيمت داروهاي كشف‌شده است. همچنين مجازات محروميت از اشتغال به مدت 1 تا 10 سال. كه براي مسئولين موضوع ماده 3 قانون مقررات پزشكي و مسئولين مراكز ساخت و تهيه و توزيع دارو در نظر گرفته مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: جرم خريد وفروش دارو‌هاي غيرمجاز و مجازات آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۱:۰۶:۵۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در كشور‌‌‌‌‌‌‌ ايران بر اساس آنچه در قانون كار مطرح شده است بعد از هر 6 روز كاري كارگران يك روز تعطيل هستند. اما گاهي ممكن است كه قبل از فرا رسيدن روز تعطيلي‌‌‌، موقعيتي پيش بيايد و كارگر نتواند سر كار حاضر شود. او در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت ‌‌مي‌تواند از حق مرخصي خود استفاده نمايد. در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين مطلب به بررسي زمان و نحوه استفاده از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي توسط كارگران ‌‌مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مرخصي كارگر | زمان و نحوه استفاده از مرخصي توسط كارگران – محاسبه

مرخصي كارگر و انواع آن

يكي از حقوق اوليه كارگران كه از ديرباز در قانون براي آن‌ها در نظر گرفته شده است ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي ‌‌مي‌باشد. بر اساس تعريف ارائه شده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي حقي است براي كارگران مبني بر اينكه در روز كاري و خارج از زمان تعطيلي ‌‌مي‌توانند سر كار حضور پيدا نكنند.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي با توجه به دليلي كه از سوي كارگر مطرح ‌‌مي‌شود داراي انواع مختلفي است از جمله‌‌‌:

1/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بارداري و زايمان براي كارگران زن.

2/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي استعلاجي‌‌‌: زماني كه كارگران بيمار هستند.

3/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي تحصيلي.

4/ مرخصي استحقاقي يا سالانه‌‌‌: هر كارگر كه در مشاغل عادي فعاليت مي‌كند دو و نيم روز در ماه و مجموعا 26 روز در سال حق ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي گرفتن از كارفرماي خود را دارد.

5/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي حج واجب.

6/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بدون حقوق: ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين شكل از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بسته به توافق ميان كارگر و كارفرما است.

7/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي ازدواج دايم.

8/ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي فوت نزديكان.

زمان استفاده از مرخصي توسط كارگران

بر اساس آنچه كه در ماده 69 قانون كار مطرح شده است تاريخ استفاده از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بستگي به توافق كارگر با كارفرماي خود دارد. كارگر زماني كه نياز به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي داشته باشد به طور مثال در هنگام فوت نزديكان با كارفرماي خود صحبت مي‌كند و با توافق در زمان دلخواه خود به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي ‌‌مي‌رود.

البته اگر درباره تاريخ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي با كارفرما به توافق نرسند اختلاف با نظر اداره كار و اداره اجتماعي حل مي‌گردد. قطعا نظر و خواست كارفرما نيز مدنظر قرار مي‌گيرد چرا كه ممكن است نبود كارگر باعث ضرر و زيان به كارفرما گردد كه در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين صورت امكان ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي دادن وجود ندارد.

همچنين با توجه به تبصره‌‌‌‌‌‌‌‌ اين ماده در صورتي كه كار كارگران پيوسته و زنجيره‌‌‌‌‌‌‌اي بوده باشد و براي پيشبرد كار حضور حداقل يك كارگر الزا‌‌مي‌ باشد كارفرما بايد جدول ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي سالانه براي كارگران تنظيم نمايد.

نحوه استفاده از مرخصي توسط كارگر

در صورت احتياج به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي كارگر موظف است اگر امكان داشته باشد از 24 ساعت قبل درخواست مكتوب خود را به همراه علت به كارفرما تحويل دهد به طور مثال براي استفاده از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي زايمان با توجه به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه زمان آن تا حدودي مشخص است كارگر ‌‌مي‌تواند درخواست و مستندات پزشكي خود را حتي از يك ماه قبل به كارفرما ارائه دهد.

اما گاهي پيش ‌‌مي‌آيد كه كارگر در شرايط اضطراري و غير قابل پيش بيني است و نياز به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي همان روز و يا به شكل ساعتي دارد كه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين نوع از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي هم بايد با هماهنگي اوليه و حداقل شفاهي با كارفرما باشد و در زمان مناسب درخواست مكتوب به همراه مستندات و علت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي به كارفرما داده شود.

نحوه محاسبه مر‌خصي كارگران

قانون كار به طور كامل با توجه به نوع ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي، تعداد روزها و ساعات آن را تعيين كرده است‌‌‌. به طور مثال ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بدون حقوق حداكثر تا يك ماه در سال است.‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مر‌خصي بارداري و زايمان 9 ماه است.

اما آنچه كه مسلم است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بر اساس قانون كار‌‌‌، كارگر حق ندارد بيشتر از 9 روز از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي سالانه خود را نگه دارد. يعني‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه كارگر مي‌تواند در طول يك سال به هيچ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي نرود و تمام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي‌‌‌هاي خود را جمع كند و به يكباره از آن استفاده نمايد اما نبايد تعداد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي‌‌‌هايي كه مي‌خواهد يك جا استفاده كند بيشتر از 9 روز باشد. اگر بيشتر از 9 روز شود اضافه آن را كارفرما محاسبه كرده و پول آن را به كارگر ‌‌مي‌پردازد. اگر در محاسبه و نحوه استفاده از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي خود مشكل داريد ‌‌مي‌توانيد با وكلاي وكيل دات كام در ارتباط باشيد و سوالات خود را از ايشان بپرسيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد زمان و نحوه استفاده از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي توسط كارگران ‌‌مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام بهره ببريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي كارگر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي كارگر پاسخ دهند.

سوالات متداول

چه زماني ‌‌مي‌توان از مرخصي استفاده نمود‌‌‌ ؟

كارگر و كارفرما با هم در مورد زمان و تاريخ و تعداد روزهاي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي بايد توافق كنند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در صورت اختلاف در مورد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي حق با چه كسي است‌‌‌ ؟

در مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اينكه كارگر يا كارفرما حق دارد اداره كار تصميم مي‌گيرد و دلايل هر دو طرف در نظر گرفته ‌‌مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا ‌‌مي‌توان تمام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مر‌خصي‌‌‌ها را جمع كرد و به طور يكجا استفاده نمود‌‌‌ ؟

بله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين امكان وجود دارد ولي نبايد از 9 روز بيشتر باشد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مرخصي كارگر | زمان و نحوه استفاده از مرخصي توسط كارگران – محاسبه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۱۲:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مشخصات مورد معامله چطور تعيين مي شود؟ امروزه يكي از راه‌هاي اصلي كسب درآمد معامله و خريد و فروش است. روزانه ميليون‌ها مورد معامله در ايران اتفاق مي‌افتد به همين جهت معامله كردن بخش مهمي از زندگي روزمره مردم را به خود اختصاص مي‌دهد. قطعا براي چنين موضوع مهمي قواعد و چارچوب‌هايي معين شده است. هر كسي نمي‌تواند هر چيزي را كه مي‌خواهد معامله كند. قانون‌گذار در قوانين به خوبي اين چارچوب‌ها را مشخص كرده است. يكي از مسائل مهم در معاملات كه در قانون نيز به آن پرداخته شده است مشخصات مورد معامله است. در اين مطلب به بررسي مشخصات موضوع معامله مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مشخصات مورد معامله | بررسي ويژگي‌هاي موضوع معامله – ملزومات مال موضوع انتقال

مورد معامله چيست ؟

مورد معامله هر چيزي است كه بين دو طرف معامله مي‌شود. در ماده 214 قانون مدني مورد معامله را مال يا يك عمل مي‌دانند كه طرفين معامله متعهد مي‌شوند آن را تسليم كنند يا آن كار را انجام بدهند. به طور مثال در معامله ماشين، طرفين در مقابل يك مبلغ مشخصي با هم توافق مي‌كنند كه شخص الف ماشين خود را به شخص ب بفروشد. در اين جا ماشين مورد معامله است. يعني چيزي كه دو طرف در مورد آن توافق كرده‌اند و چيزي كه مورد خريد و فروش قرار گرفته است.

مشخصات مورد معامله

در قانون مدني مواد 214، 215 و 216 به موضوع مورد معامله پرداخته است. در اين مواد مشخص شده است كه هر چيزي كه قرار است معامله شود بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد. مال در صورت داشتن اين ويژگي‌ها قابل معامله است و در غير اين صورت نمي‌توان آن را معامله كرد.

موجوديت مورد معامله

هر چيزي كه مورد معامله قرار مي‌گيرد بايد در هنگام عقد موجود باشد. بر اساس ماده 361 قانون مدني نمي‌توان چيزي را كه موجود نيست معامله كرد و اگر چيزي را كه موجود نيست معامله كنند آن معامله باطل است.

ممكن است اين سوال پيش بيايد كه پس قراردادهاي پيش فروش چطور مورد قبول هستند. بايد گفت كه قراردادهاي پيش فروش در واقع بيع نيستند بلكه در قالب تعهد به واگذاري هستند به همين دليل است كه مورد قبول قرار مي‌گيرند. به طور مثال در پيش فروش يك آپارتمان شخص الف متعهد مي‌شود كه در مدت 6 ماه يك واحد آپارتمان را بسازد و به صاحب آن واگذار كند كه اين كار درست و مورد قبول است اما جدا از مبحث بيع است.

معلوم و معين بودن مورد معامله | مشخصات مورد معامله

منظور از معلوم بودن مال معامله در ماده 216 قانون مدني اين است كه مقدار، جنس و وصف چيزي كه قرار است مورد معامله باشد از قبل معلوم و مشخص باشد. به طور مثال يك عدد ماشين پرايد سفيد رنگ مدل سال 80 به پلاك …. مورد معامله قرار مي‌گيرد.

بر اساس ماده 351 در صورتي كه مورد معامله بر موارد مختلفي صدق كند در صورتي معامله صحيح است كه مشخصات آن كاملا معلوم شود. مثلا اگر در يك نمايشگاه ماشين طرفين يك پرايد را مورد معامله قرار دهند اين معامله فقط زماني درست است كه دقيقا مشخص شود كدام پرايد مدنظر است وگرنه ممكن است چندين پرايد در يك نمايشگاه موجود باشد. همچنين بايد معين باشد. مثلا نمي‌توان گفت آپارتمان طبقه پنجم يا ششم بلكه طرفين بايد تعيين كنند كه كدام آپارتمان را معامله مي‌كنند.

البته در بخش پاياني ماده 216 گفته شده است كه اصل معين بودن با يك مورد زير سوال مي‌رود و آن كفايت علم اجمالي بر موضوع مي‌باشد. قانون گذار مصاديق اين موارد را مشخص كرده است. در مواد 563 و 564 و 694 مشتمل بر مواردي هستند كه علم اجمالي در آن‌ها كفايت مي‌كند. مواد 564 و 563 مربوط به عقد جعاله است يعني در جايي كه شخصي در مقابل يك اجرتي ديگري را مامور به انجام كاري مي‌كند.

به طور مثال شخص الف به شخص ب مي‌گويد در صورتي كه فلان كار را انجام دهي مبلغ يك ميليون به تو مي‌دهم. در اين مورد قانون گذار اين اجازه را داده است كه در مورد عملي كه بايد انجام شود و اجرتي كه بايد پرداخت شود علم اجمالي باشد.

ماده 694 در مورد ضمانت است كه در اين جا هم قانون گذار علم اجمالي به آنچه كه مورد ضمانت است را كافي دانسته است.

قابل نقل و انتقال باشد | مشخصات مورد معامله

مورد معامله بايد چيزي باشد كه بتوان آن را به شخص ديگري منتقل كرد به طور مثال هيچ كس نمي‌تواند اموال عمومي را معامله كند زيرا چيزي نيست كه قابل نقل و انتقال باشد. يا اينكه معامله مشروبات الكلي و مواد مخدر صحيح نيست زيرا از نظر قانوني قابليت نقل و انتقال ندارند.

ماليت داشته باشد

چيزي مي‌تواند مورد معامله قرار گيرد كه داراي ارزش مالي باشد. چيزي كه در معامله كردن آن منفعت عقلايي وجود داشته باشد. در اين مورد عرف بازار ملاك قرار مي‌گيرد و مورد معامله بايد در بازار به عنوان يك مال ارزش داشته باشد. البته برخي اشيا كه در عرف ارزش داد و ستد ندارد براي طرفين معامله داراي ارزش مالي است. اگر در معامله مالي منفعت عقلايي وجود داشته باشد از نظر قانوني اجازه معامله كردن آن وجود دارد. به طور مثال عكس‌هاي خانوادگي كه فقط براي طرفين معامله ارزشمند است ولي در عرف بازار ارزشي ندارد.

قابليت تسليم داشته باشد

در معاملات چيزي كه مورد معامله قرار مي‌گيرد بايد چيزي باشد كه آن را بتوان به طرف ديگر تسليم كرد. اگر امكان تسليم كردن آن نباشد اين معامله باطل است. به طور مثال معامله كردن ماشيني كه واردات آن به كشور ممنوع است و شخص نمي‌تواند آن را به خريدار تحويل دهد سبب اشكال در معامله مي‌شود.

مالكيت فروشنده بر مورد معامله

هيچ كس نمي‌تواند چيزي را كه متعلق به خودش نيست مورد معامله قرار دهد. هر كسي فقط مي‌تواند چيزي را معامله كند كه يا متعلق به خودش باشد يا اين كه از نظر قانوني حق معامله آن را داشته باشد در غير اين صورت معامله مال غير است. به طور مثال شخص الف نمي‌تواند خانه شخص ج را به ديگري بفروشد زيرا اصلا مالك آن خانه نيست.

توصيه مي‌شود پيش از انجام دادن معاملات خود با يك وكيل مجرب در رابطه با معاملات مشورت انجام دهيد تا از مشكلات بعدي جلوگيري گردد. گروه وكيل دات كام پاسخگوي شما در خصوص مشخصات مورد معامله در سريع‌ترين زمان هستند. شما مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي آنلاين و تلفني وكيل دات كام براي دريافت پاسخ سوالات خود در خصوص مورد معامله استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مشخصات مورد معامله، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مشخصات مورد معامله پاسخ دهند

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مشخصات مورد معامله | بررسي ويژگي‌هاي موضوع معامله – ملزومات مال موضوع انتقال


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۰۱:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

علاوه بر آن كه هر شخص حقيقي و حقوقي براي شناخته شدن و متمايز بودن از سايرين نامي دارد بايد محلي نيز به عنوان اقامتگاه و مركز مهم امور او در نظر گرفته شود تا در آن محل شناخته شود. اقامتگاه صرفا محل حضور فيزيكي و سكونت شخص نيست؛ بلكه محلي است كه از نظر قانون، شخص در آن جا حضور فرضي دارد و از نظر حقوقي به آن وابسته است. اقامتگاه تنها مختص شخص حقيقي نيست و قانونگذار براي هر شخص حقوقي نيز اقامتگاهي، ‌تحت عنوان اقامتگاه انتخابي يا قراردادي مشخص مي‌كند كه در اين بحث به توضيح اين اقامتگاه و آثار آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: اقامتگاه انتخابي يا قراردادي – آثار اقامتگاه انتخابي يا قراردادي در آيين دادرسي

اقامتگاه چيست ؟

مطابق ماده ۱۰۰۲ و ۱۰۰۳ ق.م اقامتگاه هر شخص حقيقي و حقوقي، محل سكونت او يا مركز مهم امور اوست كه براي انجام هر چه سريع‌تر امور مهم و روابط حقوقي، قانونگذار تنها اجازه انتخاب يك اقامتگاه را به شخص مي‌دهد و شخص نمي‌تواند بيش از يك اقامتگاه انتخاب كند. بنابراين ممكن است محل سكونت شخص و محل انجام امور مهم او متفاوت باشد كه در اين صورت مركز مهم امور او به عنوان اقامتگاه در نظر گرفته مي‌شود.

اقامتگاه انتخابي يا قراردادي

اقامتگاه انتخابي و قراردادي تقريبا به يك معنايند و تفاوت جزئي دارند.

در ماده ۱۰۱۰ ق.م در تعريف اقامتگاه قراردادي چنين آمده است كه اگر طرفين قرارداد، محلي را براي انجام تعهدات و تكاليف معامله ميان خود در نظر بگيرند براي دعاوي و امور حقوقي مربوط به آن معامله، اقامتگاه همان محل انتخاب شده محسوب مي‌شود؛ بنابراين امور حقوقي مربوط به قرارداد و معامله، مانند ابلاغ اوراق دعوي و احضار و اخطار در محل اقامتگاه صورت مي‌گيرد.

اقامتگاه انتخابي ممكن است تنها ناشي از قرارداد نباشد و هر يك از طرفين معامله يا وكيل ايشان به عنوان خواهان، مي‌تواند خواستار ارسال اوراق ابلاغي خود كه مي‌تواند اوراق دعوا، اخطار و احضار باشد به محلي كه خود بدون توافق طرف مقابل و به صورت يكطرفه براي اقامتگاه تعيين كرده است بشود.

البته لازم به ذكر است كه طرفين مي‌توانند براي هر يك از دعاوي خود اقامتگاهي جداگانه انتخاب كنند؛ به همين دليل اين اقامتگاه را اقامتگاه انتخابي طرف دعوي براي ابلاغ اوراق دادرسي نيز مي‌نامند.

آثار اقامتگاه انتخابي يا قراردادي

۱- دادگاهي كه در محل اقامتگاه انتخابي است واجد صلاحيت براي رسيدگي به دعاوي و اختلافات معامله مي‌شود. مي‌دانيم زماني كه خوانده عليه خواهان اقامه دعوي مي‌كند، خواهان ملزم است به دادگاه اقامتگاه خوانده مراجعه كند؛ اما در اقامتگاه قراردادي يا انتخابي دادگاه موجود در اقامتگاه، صلاحيت لازم را جهت رسيدگي به دعاوي دارد و نيازي نيست كه خواهان در دادگاه محل اقامتگاه خوانده حضور يابد.

۲- ممكن است كه يكي از طرفين، به شخصي وكالت دهد كه اوراق دادرسي را دريافت كند. در اين صورت اقامتگاه وكيل اقامتگاه انتخابي شناخته مي‌شود و در حكم اقامتگاه حقيقي طرف دعوا به شمار مي‌رود.

لازم به ذكر است كه اقامتگاه انتخابي ممكن است يكي از آثار فوق را داشته باشد؛ كه اين امر به توافق و اراده طرفين بستگي دارد.

۳- در صورت تغيير يافتن اقامتگاه انتخابي و اطلاع متعهدله، همچنان اقامتگاه انتخابي قبلي معتبر است، مگر آن كه اقامتگاه جديد بر اساس قانون و مقررات جديد مشخص شده باشد.

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اقامتگاه انتخابي يا قراردادي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اقامتگاه انتخابي يا قراردادي پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

سوالات متداول

آيا اقامتگاه تنها مختص شخص حقيقي است ؟

خير، شخص حقوقي نيز اقامتگاهي مشخص دارد.

براي پيگيري دعاوي ناشي از قرارداد چه دادگاهي واجد صلاحيت است ؟

دعاوي ناشي از قرارداد در دادگاه محل اقامتگاه انتخابي بررسي مي‌شوند.

آيا خواهان مي‌تواند اقامتگاه وكيل خود را به عنوان اقامتگاه انتخابي پيشنهاد كند ؟

بله در اين صورت اقامتگاه وكيل خواهان، در مورد دعاوي معامله همان اقامتگاه انتخابي و اقامتگاه خواهان در نظر گرفته مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: اقامتگاه انتخابي يا قراردادي – آثار اقامتگاه انتخابي يا قراردادي در آيين دادرسي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۱۲:۵۳:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

گاهي شخص بر اثر بيماري ناشي از كار يا موارد ديگر، توانايي انجام كار و حضور در محل كار خود را از دست مي‌دهد؛ بنابراين قانون حمايت از كار و همچنين قانون مديريت خدمات كشوري كه به ترتيب مرجع رسيدگي به حقوق كارگران و كارمندان هستند، به كارگر يا كارمند اجازه مي‌دهند تا هنگام بيماري مدت زماني را تحت عنوان مرخصي استعلاجي جهت استراحت و پيگيري روند درمان تا بهبودي و فراغت از بيماري سپري كند. در اين مقاله به توضيح اينكه مرخصي ا‌ستعلاجي چيست، مدت آن چقدر است و چه شرايطي دارد مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مرخصي استعلاجي | انواع – مدت زمان – شرايط استفاده – پرداخت دستمزد

مرخصي استعلاجي چيست ؟

استعلاج به معناي معالجه طلبيدن و تقاضاي درمان است. شخص بيمار ممكن است تا زمان بهبودي توانايي كار كردن نداشته باشد و از طرفي خرج و مخارج او در اين مدت كم‌تر كه نشود هيچ، ممكن است افزايش هم بيابد. در اين راستا قانون كار براي آن كه كارگر تنها رنج بيماري را تحمل كند و رنج مضاعفي ناشي از عدم دريافت حقوق بر او تحميل نشود، جهت حمايت از او مرخصي ا‌ستعلاجي را پيش بيني كرده است كه در اين مدت بر اساس قانون حقوق كارگر تا پايان بيماري پرداخته مي‌شود.

استفاده از مرخصي ا‌ستعلاجي

بر اساس بند ۷ ماده ۲ قانون تامين اجتماعي، بيماري عبارت است از شرايط جسمي يا روحي كه شخص را از انجام كار منع و نيازمند درمان مي‌كند. در ماده ۷۴ بيان شده است كه براي اينكه اين مدت جزو سوابق كاري و بازنشستگي كارگر محسوب شود نياز به تاييديه سازمان تامين اجتماعي هست. بنابر اين دو ماده،‌ مرخصي ا‌ستعلاجي از موارد تعليق كار به شمار مي‌رود و كارگر پس از بهبودي از بيماري مي‌تواند مجددا به كار خود برگردد.

بر اساس قانون اداره كار، تاييد مرخصي ا‌ستعلاجي به عهده موارد زير است:

۱‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي كم تر از ۷ روز يا در تمام سال نهايتا ۱۵ روز باشد:

چنانچه مرخصي ا‌ستعلاجي كم تر از ۷ روز يا در كل سال تنها ۱۵ روز باشد، تنها ارائه گواهي تاييد پزشك معالج كفايت مي‌كند.

۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي بين ۱۵ تا ۶۰ روز باشد:

اما چنانچه بيمار ۱۵ تا ۶۰ روز به مرخصي ا‌ستعلاجي نياز داشته باشد، مستلزم آن است كه از پزشك مورد اعتماد سازمان تامين اجتماعي گواهي تاييد اخذ كند.

۳‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي بيش از ۶۰ روز به طول انجامد:

در صورتي كه شخص به بيش از ۶۰ روز استراحت تا زمان بهبودي نياز داشته باشد نيز تاييد شوراي پزشكي تامين اجتماعي معتبر خواهد بود.

قابل ذكر است كه مدت مرخصي ا‌ستعلاجي محدود نيست و با توجه به نوع بيماري هر شخص متفاوت است اما سقف مرخصي در سال ۴ ماه است و در صورتي كه بيماري صعب‌العلاج شناخته شود، كارگر بازنشسته مي‌شود.

انواع مرخصي استعلاجي

با توجه به نوع مرخصي ا‌ستعلاجي، پرداخت حقوق در اين ايام متفاوت است و بر عهده سازمان تامين اجتماعي يا كارفرماست. بر اساس ماده ۶۲ قانون تامين اجتماعي، پرداخت غرامت دستمزد در بيماري‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هايي كه به علت كار ايجاد نشده باشند از روز چهارم آغاز مي‌شود؛ بنابراين پرداخت حقوق از طرف سازمان تامين اجتماعي براي مرخصي ا‌ستعلاجي بيش از ۳ روز است. در مرخصي ا‌ستعلاجي كم‌تر از ۳ روز نيز كارفرما مي‌تواند حقوق كارگر را پرداخت كند ولي قانونا ملزم به انجام اين كار نيست. انواع مرخصي ا‌ستعلاجي عبارتند از:

۱‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي ا‌ستعلاجي تا حداكثر ۳ روز:

در مرخصي ا‌ستعلاجي كه كم‌تر از ۳ روز يا حداكثر ۳ روز تمام شود، پرداخت حقوق بر عهده كافرماست. ( مطابق قانون مجبور نيست و در صورت تمايل مي‌تواند پرداخت كند.)

۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي ا‌ستعلاجي بيش از ۳ روز:

زماني كه كارگر بيش از ۳ روز مرخصي ا‌ستعلاجي دريافت كند، پرداخت حقوق وي بر عهده سازمان تامين اجتماعي قرار دارد.

۳‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- مرخصي ا‌ستعلاجي زايمان:

زنان باردار شاغل،‌ در مدت زمان بارداري خود مي‌توانند از ۶ ماه مرخصي ا‌ستعلاجي زايمان استفاده كنند كه ۳ ماه آن بايد پس از زايمان سپري شود. پرداخت حقوق در اين ايام بر عهده سازمان تامين اجتماعي است.

ميزان حقوق در مدت استفاده از مرخصي ا‌ستعلاجي

مقدار حقوق پرداخت شده در ايام استفاده از مرخصي ا‌ستعلاجي بر اساس شرايط كارگر است كه مطابق ماده ۶۲ قانون تامين اجتماعي:

۱‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- چنانچه فرد بيمار بيمه شده، همسر يا فرزند يا پدر و مادر تحت تكفل داشته باشد، حقوق او به ميزان سه چهارم آخرين دستمزد يا حقوق روزانه او پرداخت مي‌شود.

۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- اگر شخص بيمار بيمه شده، همسر، فرزند و پدر و مادر تحت تكفل نداشته باشد، برابر دو سوم آخرين مزد يا حقوق روزانه‌اش حقوق دريافت مي‌كند و در صورتي كه شخص با هزينه سازمان تامين خدمات درماني جهت معالجه بستري شود، به ميزان يك دوم آخرين مزد يا حقوق روزانه‌اش، غرامت و دستمزد دريافت مي‌كند.

شروط دريافت مرخصي ا‌ستعلاجي

افراد زير مي‌توانند از مرخصي استعلاجي استفاده كنند:

۱‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- افرادي كه به علت حادثه در كار يا بيماري مربوط به كار قادر به انجام كار نباشند.

۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- افرادي كه به علت بيماري‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي عادي بستري شده‌اند.

۳‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- افرادي كه به دليل بيماري اولا سرپايي درمان و سپس بستري شوند.

۴‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- جانبازان انقلاب اسلامي حتي بدون بستري شدن و به دليل بيماري‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي عادي.

مدارك لازم جهت اخذ دستمزد مرخصي ا‌ستعلاجي

جهت اخذ دستمزد روزهاي سپري شده در مرخصي ا‌ستعلاجي، بايستي مدارك زير به اداره تامين اجتماعي تحويل داده شوند:

۱‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- اصل گواهي استراحت پزشكي.

۲‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- تاييديه گواهي توسط سازمان تامين اجتماعي.

۳‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌- استعلام وضعيت يا فرم كامل شده معرفي به كار توسط كارفرما.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مرخصي استعلاجي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مرخصي استعلاجي پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مرخصي استعلاجي | انواع – مدت زمان – شرايط استفاده – پرداخت دستمزد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ] [ ۰۲:۲۱:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی