vakiel
ارائه خدمات حقوقي

آيا امكان امتناع موجر از دريافت مال الاجاره وجود دارد؟ قرارداد اجاره يك قرارداد مرسوم ميان افراد جامعه است. به واسطه اين قرارداد مالك طي مدت زمان مشخصي ملك خود را در اختيار مستأجر مي‌گذارد. و مستأجر تا زماني كه قرارداد پابرجاست مي‌تواند از منافع ملك بهره ببرد. روابط موجر و مستأجر همواره با چالش‌هايي روبه‌رو است. يكي از مشكلاتي كه ممكن است ميان موجر و مستأجر ايجاد شود خودداري مالك از تحويل گرفتن مالي است كه آن را اجاره داده است. در ادامه مقاله به مسئله امتناع موجر از دريافت مال‌الاجاره مي‌پردازيم. براي آشنايي با نحوه نگارش اجاره نامه دستي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع: امتناع موجر از دريافت مال الاجاره | اقدامات لازم از طرف مستاجر

امتناع موجر از دريافت مال الاجاره

در روابط موجر و مستأجر يكي از مشكلاتي كه ممكن است به وجود بيايد امتناع مالك از تحويل‌گرفتن كليد ملك خودش است. وقتي زمان قرارداد اجاره تمام شود، قرارداد نيز خودبه خود به پايان مي‌رسد. اگر بعد از پايان قرارداد كليد ملك در دست مستأجر باشد، گويي ملك همچنان در تصرف مستأجر است. در اين شرايط گاهي ممكن است موجر به دلايلي از تحويل گرفتن كليد ملك امتناع كند. تصرف ملك پس از پايان قرارداد اجاره براي مستأجر مسئوليت‌هايي ايجاد مي‌كند. بنابراين مستأجر براي جلوگيري از اين مشكلات بايد حتماً كليد ملك را به موجر برگرداند. در صورتي كه پس از پايان قرارداد اجاره ملك همچنان در اختيار مستأجر باشد دو فرض ايجاد مي‌شود.

فرض اول در امتناع موجر از دريافت مال الاجاره

در فرض اول مستأجر بعد از پايان قرارداد اجاره ملك را با اجازه و رضايت موجر در تصرف دارد. در اين صورت مستأجر بايد در ازاي استفاده‌اي كه از ملك مي‌برد بايد هزينه و اجرت‌المثل آن را بپردازد. اين اجرت‌المثل ممكن است با اجاره‌بهاي تعيين شده در قرارداد متفاوت باشد. زيرا قرارداد اجاره به پايان رسيده است. و معمولاً اجرت‌المثل بر اساس شرايط عرفي تعيين مي‌شود. البته معمولاً مستأجر همان مبلغ اجاره‌بها را به عنوان اجرت‌المثل مي‌پردازد. مستأجر در اين شرايط اين امتياز را دارد كه در صورتي كه با وجود تصرف ملك از آن استفاده‌اي نكرده هزينه‌اي نپردازد.

فرض دوم در امتناع موجر از دريافت مال الاجاره

در فرض دوم مستأجر بعد از اتمام مدت قرارداد اجاره بدون اجازه مالك به تصرف ملك ادامه مي‌دهد. در اين حالت از نظر قانون مستأجر غاصب خواهد بود. غصب كننده مسئول تمامي عيب‌ها و نقص‌هاي ايجاد شده در ملك است. حتي اگر اين نقص ناشي از عمل مستأجر و يا ناشي از تعدي و تفريط وي نباشد. بنابراين اگر ايراد وارد بر ملك عامل خارجي داشته باشد مسئوليت آن با غاصب است.

اقدامات مستأجر پس از پايان قرارداد اجاره

بهتراست مستأجر بعد از آن كه قرارداد اجاره به پايان رسيد اقدام به تعيين تكليف قرارداد اجاره نمايد. در صورتي كه دو طرف تمايل به ادامه قرارداد باشند قرارداد اجاره تمديد مي‌شود. اما ممكن است موجر قرارداد اجاره را تمديد نكند. و با اين وجود كليد ملك را نيز تحويل نگيرد. در اين صورت مستأجر در زمره يكي از دو فرض مذكور قرار مي‌گيرد. قانون روابط موجر و مستأجر مشكل امتناع موجر از تحويل گرفتن كليد ملك را پيش‌بيني كرده است. ماده 13 اين قانون اقدامات لازم مستأجر را در اين شرايط به ‌تفصيل بيان مي‌كند. مستأجر مي‌تواند جهت تحويل دادن كليد قانوناً مراحل تأمين دليل را انجام دهد.

ماده 13 قانون روابط موجر و مستأجر

قانون روابط موجر و مستأجر در ماده 13 اقدامات مستأجر را در شرايط امتناع موجر از تحويل كليد ملك را اين‌گونه تعيين مي‌نمايد:

« هر‌گاه مستأجر به علت انقضاء مدت اجاره يا در مواردي كه به تقاضاي او حكم فسخ اجاره صادر شده مورد اجاره را تخليه كند و موجر از‌ تحويل گرفتن آن امتناع كند مستأجر مكلف است به وسيله اظهارنامه از موجر يا نماينده قانوني او تقاضا كند كه براي تحويل مورد اجاره حاضر شود. ‌در صورتي كه موجر ظرف پنج روز از تاريخ ابلاغ اظهارنامه حاضر نگردد مستأجر بايد به دادگاه محل وقوع ملك مراجعه و تخليه كامل مورد اجاره را‌ تأمين دليل نمايد و كليد آن را به دفتر دادگاه تسليم كند. ‌از اين تاريخ رابطه استيجاري قطع مي‌شود و دفتر دادگاه ظرف ۲۴ ساعت به موجر يا نماينده قانوني او اخطار مي‌كند كه براي تحويل گرفتن مورد اجاره‌ و دريافت كليد حاضر شود تا زماني كه مستأجر به ترتيب فوق عمل نكرده باشد تعهدات او به موجب مقررات اين قانون و شرايط اجاره‌نامه برقرار است.»

تأمين دليل در زمان امتناع موجر دريافت مال الاجاره

زماني كه افراد تشخيص بدهند در حال حاضر دليلي جهت اثبات حقشان در دعواي آينده وجود دارد تقاضاي تأمين دليل مي‌دهند. همچنين اگر اين احتمال وجود داشته باشد كه دلايل موجود تا شروع دادگاه از بين برود يا قابل استفاده نباشد تقاضاي تأمين دليل مي‌دهند. فرض كنيد افرادي وجود دارند كه مي‌توانند به نفع شما در دادگاه شهادت دهند. حال ممكن است تا زمان شروع دادگاه اين شاهدان منصرف شوند و يا ديگر در دسترس نباشند. در چنين شرايطي با تأمين دليل از بروز اين مشكل جلوگيري مي‌شود. درخواست تأمين دليل در شوراي حل اختلاف مطرح مي‌شود. شوراي حل اختلاف صالح آن شورايي است كه دلايل مورد درخواست تأمين دليل قرار مي‌گيرند در حوزه آن وجود داشته باشند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

در صورت امتناع مالك از دريافت مال‌الاجاره مستأجر چه اقدامي انجام دهد ؟

مستأجر مي‌تواند طبق ماده 13 قانون روابط موجر و مستأجر عمل كند و جهت تحويل دادن كليد قانوناً مراحل تأمين دليل را انجام دهد.

اجرت‌المثل استفاده از ملك بعد از پايان قرارداد اجاره چگونه تعيين مي‌شود ؟

از آنجايي كه قرارداد اجاره به پايان رسيده است و معمولاً اجرت‌المثل بر اساس شرايط عرفي تعيين مي‌شود. البته معمولاً مستأجر همان مبلغ اجاره‌بها را به عنوان اجرت‌المثل مي‌پردازد.

در چه صورتي مستأجر به عنوان غاصب شناخته مي‌شود ؟

در صورتي كه مستأجر بعد از اتمام مدت قرارداد اجاره بدون اجازه مالك به تصرف ملك ادامه مي‌دهد از نظر قانون مستأجر غاصب خواهد بود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: امتناع موجر از دريافت مال الاجاره | اقدامات لازم از طرف مستاجر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۵:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ابطال ضمانت نامه بانكي چگونه انجام مي‌شود؟‌ يكي از خدمات مهم و كاربردي بانك‌‌‌‌ها براي مشتريانشان ضمانت نامه‌‌‌‌هاي بانكي است. بانك به عنوان يك پشتوانه مالي قوي و سرمايه دار بزرگ مي‌تواند در صورت وجود شرايط لازم به درخواست مشتري ضمانت نامه بانكي صادر كند‌‌. بر اين اساس هر گاه كه مشتري نتواند تعهد مالي خود را انجام دهد بانك به عنوان ضامن به درخواست ذينفع پول را پرداخت مي‌كند. در ادامه توضيحاتي را در خصوص خاتمه بخشيدن به ضمانت نامه بانكي و نحوه ابطال آن خدمتتان ارائه خواهيم نمود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ابطال ضمانت نامه بانكي | ضوابط ابطال و خاتمه – نحوه ابطال و تمديد

ابطال و خاتمه ضمانت نامه بانكي

با توجه به اين كه ضمانت نامه‌‌‌‌هاي بانكي داراي استحكام هستند براي بانك اين امكان وجود ندارد كه بعد از ضمانت كردن از انجام تعهد خود سرباز زند. اما بر اساس بخشنامه بانك مركزي در موارد زير امكان ابطال ضمانت نامه بانكي وجود دارد.

1. سررسيد مدت اعتبار ضمانت نامه

بديهي است در صورتي تاريخ پايان اعتبار ضمانت نامه برسد اين ضمانت نامه باطل مي‌شود. حتي اگر ذينفع درخواست وصول ضمانت نامه را نداده باشد. به طور مثال اگر اعتبار ضمانت نامه شش ماه باشد بعد از گذشت شش ماه اين ضمانت نامه باطل مي‌گردد و ذينفع نمي‌تواند از آن استفاده نمايد.

البته بر اساس دستورالعمل نظارت بر ضمانت نامه‌‌‌‌هاي بانكي امكان تمديد آن‌‌‌ها وجود دارد.

2. درخواست مبني بر ابطال ضمانت نامه بانكي

با توجه به اين كه شخص ذينفع حق استفاده از ضمانت نامه را دارد خود او هم مي‌تواند اين حق را از خودش سلب كند.

اما حق ابطال براي بانك صادر كننده ضمانت نيز وجود دارد. عمدتا اين بانك‌‌‌‌ها هستند كه درخواست ابطال ضمانت نامه را مي‌دهند. در مواردي كه براي بانك محرز گردد عليرغم اينكه ضمانت خواه صلاحيت و شرايط لازم براي دريافت ضمانت نامه را نداشته است براي او ضمانت نامه بانكي صادر شده است مي‌تواند آن را ابطال نمايد. به طور مثال ضمانت نامه بر خلاف شرايط و نرخ سود اعلامي‌بانك مركزي بوده است.

همچنين در صورتي كه مشتري مدارك و اسناد جعلي به بانك ارائه داده باشد اين حق براي بانك ايجاد مي‌شود تا علاوه بر ارائه درخواست ابطال ضمانت نامه بانكي در دادسراي ويژه جرايم اقتصادي نيز شكايت نمايد.

3. ارائه سند يا اسنادي مبني بر حصول شرايط خاص مندرج در ضمانت نامه بانكي

در صورتي كه ضمانت نامه براي شرايط خاصي صادر شده باشد اگر آن شرط خاصي كه در ضمانت نامه قيد شده است اتفاق بيفتد ضمانت نامه خاتمه مي‌گردد.

4. به صفر رسيدن وجه ضمانت نامه

در دو صورت وجه الضمان به صفر مي‌رسد: اولا وقتي كه تمام آن يك جا به ذينفع پرداخت شود دوما از طريق تقليل وجه الضمان.

گاهي تمام وجه به يكباره به ذينفع پرداخت نمي‌شود بلكه در طي مراحلي اين وجه تقليل پيدا مي‌كند تا جايي كه به صفر مي‌رسد. تقليل وجه فقط از سوي ذينفع امكان دارد. شخص ذينفع مي‌تواند در طي يك درخواست كتبي از بانك ضامن بخواهد تا مبلغي را از كل وجه الضمان كسر نمايد. بانك موظف است نسبت به صدور اسناد مبني بر تقليل و ارسال آن‌‌‌ها جهت اطلاع ذينفع و مشتري اقدام نمايد.

در صورتي كه اين تقليل تا چند مرتبه ادامه پيدا كند و در نتيجه آن مبلغ ضمانت نامه به صفر برسد خود ضمانت نامه نيز ابطال مي‌گردد.

نحوه ابطال ضمانت نامه بانكي

در صورت هر يك شرايط ذكر شده در بالا اين امكان وجود دارد كه ضمانت نامه باطل شود‌‌. بعد از ابطال بانك مراتب را به ذينفع و مشتري اعلام مي‌دارد و وثايق و سپرده نقدي دريافتي از مشتري به وي بازگردانده مي‌شود.

نحوه تمديد ضمانت نامه بانكي

مدت زمان هر ضمانت نامه حداكثر يك سال است. در صورتي كه بيش از يك سال ضمانت نياز باشد اين امكان وجود دارد كه بعد از پايان مدت اعتبار ضمانت نامه تمديد گردد. به اين صورت كه ضمانت نامه يك ساله صادر مي‌شود و پس از آن شخص ذينفع درخواست كتبي خود را مبني بر تمديد مهلت به بانك ارائه مي‌دهد. هر ضمانت نامه حداكثر به مدت يكسال قابل تمديد است‌‌.

بانك موافقت كتبي ضمانت خواه و ذينفع را مبني بر تمديد مهلت ضمانت نامه دريافت مي‌كند به دنبال آن مدارك پرداخت كارمزد تمديد و در صورت تغيير وثائق مورد نظر بانك، تامين وثائق جديد نيز لازم مي‌باشد. بانك مي‌تواند با اين درخواست تمديد موافقت يا مخالفت نمايد.

مهلت تمديد ضمانت نامه بانكي تا پايان ساعت اداري تاريخ اعتبار ضمانت نامه است و بعد از آن درخواست تمديد ديگر پذيرفته نمي‌شود‌‌.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شما مي‌توانيد براي دريافت اطلاعات بيشتر در مورد ابطال ضمانت نامه بانكي از خدمات مشاوره حقوقي تهران وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ابطال ضمانت نامه بانكي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ابطال ضمانت نامه بانكي پاسخ دهند.

سوالات متداول

آيا امكان ابطال ضمانت نامه بانكي وجود دارد ؟

بله‌‌‌، اگر چه ضمانت نامه يك سند قطعي است و بانك بايد به تعهد خود براي ضمانت مشتري عمل كند اما با حصول شرايطي امكان ابطال وجود دارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا امكان تمديد مدت ضمانتنامه وجود دارد ؟

بله ضمانت نامه مي‌تواند به درخواست ذينفع تمديد گردد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

تا چه زماني مهلت تمديد ضمانت نامه وجود دارد ؟

تا پايان وقت اداري تاريخ خاتمه اعتبار ضمانت نامه مهلت دارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ابطال ضمانت نامه بانكي | ضوابط ابطال و خاتمه – نحوه ابطال و تمديد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۶:۰۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ارث عبارت است از حقوق و اموالي كه پس از مرگ مورث به ورثه تعلق مي‌گيرند. بر اساس ماده ۸۶۴ ق.م يكي از اشخاصي كه ارث به او تعلق مي‌گيرد هر يك از زوجين است. البته به شرطي كه هنگام فوت ديگري زنده باشد. موت و مرگ ممكن است حقيقي يا فرضي باشد كه در هر صورت، موجب تقسيم اموال و ارث مي‌شود. در اين نوشته به بررسي اين سوال مي‌پردازيم كه در چه صورت به زن از شوهرش ارث مي‌رسد؟ آيا در عقد موقت يا به زبان عاميانه همان صيغه نيز به زوجه ارث مي‌رسد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ارث صيغه | ارث عقد موقت – ارث بردن زن و فرزند در ازدواج موقت

ارث در عقد موقت

عقد موقت يا منقطعه عبارت است از عقدي كه تنها با خواندن صيغه عقد و با مدت و مهريه معلومي برقرار مي‌شود. در قانون مدني نيز در ماده ۹۴۰، تنها از ارث بردن زوجيني كه در عقد دائم يكديگر هستند صحبت شده است؛ بنابراين زني كه در عقد موقت مردي قرار دارد، از او ارث نمي‌برد. از نظر اغلب حقوقدانان و طبق قانون مدني شرط ارث بري هم در عقد موقت باطل است و اين امر نشدني است چرا كه قوانين راجع به ارث، از قوانين آمره و غير قابل تغيير هستند و نمي‌توان برخلاف آن‌ها عمل كرد.

ارث زوجه در صيغه يا همان ازدواج موقت

بر اساس ماده ۹۴۶ ق.م زن در صورت فرزند داشتن همسرش، يك هشتم از عين اموال منقول و يك هشتم از قيمت اموال غير منقول شوهرش را به ارث مي‌برد و در صورت فرزند نداشتن زوج، يك چهارم از كل اموال مرد به او تعلق مي‌گيرد. حال مي‌خواهيم بدانيم كه اين مقدار به زني كه در عقد موقت است هم تعلق خواهد گرفت يا خير؟

مطابق فقه و قانون و بر اساس مواد ق.م تنها زوجيني كه در عقد دائمي يكديگر قرار دارند از يكديگر ارث مي‌برند، البته در صورتي كه از دريافت ارث محروم نباشند.

پس زن در هيچ صورتي در ازدواج موقت ارث نمي‌برد مگر اينكه با مرد ازدواج دائم نمايد.

ارث فرزند از ازدواج موقت

فرزند مشروع مرد در هر حال مستحق ارث است. حال اين فرزند مي‌تواند حاصل عقد موقت باشد يا دائم. اين امر تفاوتي در تعلق ارث يا ميزان آن ايجاد نمي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث صيغه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث صيغه پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ارث صيغه | ارث عقد موقت – ارث بردن زن و فرزند در ازدواج موقت


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۴:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از برقراري عقد نكاح ميان زن و مرد و شروع زندگي مشترك آن‌ها، مطابق قانون براي هر يك حقوق و مسئوليت‌هايي در مقابل يكديگر ايجاد مي‌شود. به عنوان مثال زن ملزم به سكونت گزيدن در منزل و اقامتگاه شوهر و مرد نيز در مقابل ملزم به پرداخت نفقه و همچنين رياست و سرپرستي خانواده است. عدم انجام اين وظايف توسط زوجين گاهي جرم شناخته شده و مجازات كيفري در پي دارد. در زندگي مشترك، مردان معمولا به عنوان حامي و تكيه‌گاه خانواده شناخته مي‌شوند كه اين امر مسئوليت‌هايي برايشان به دنبال مي‌آورد. در اين بحث به پاسخ اين سوال مي‌پردازيم كه حكم قانوني ترك منزل توسط مرد بدون دليل قانع كننده و محكمه پسند چه مي‌باشد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حكم قانوني ترك منزل توسط مرد – مجازات ترك خانه از طرف شوهر

ترك منزل توسط مرد

گاهي اوقات مردان از مسئوليت‌ها و وظايف خود در زندگي مشترك و در قبال خانواده شانه خالي مي‌كنند و محل زندگي را بي‌هيچ دليل موجه و قابل قبولي ترك مي‌كنند. چنانچه اين ترك منزل به مدت حداقل ۶ ماه متوالي و يا ۹ ماه به طور متناوب رخ دهد، به طوري كه زندگي خانواده با عسر و حرج و مشقت همراه گردد، اين رفتار مطابق قانون قابل مجازات است. حال به بررسي انواع ضمانت اجراها و مجازات‌هاي عدم انجام وظايف ناشي از ترك خانه مي‌پردازيم.

حكم قانوني ترك منزل توسط مرد

ايجاد حق طلاق براي زن: در صورت ترك منزل توسط مرد زن در دو حال حق طلاق دارد:

۱- ترك منزل مذكور در شروط عقدنامه و سند ازدواج:

يكي از شروط دوازده‌گانه چاپ شده در سند ازدواج بند ۸ است كه بيان مي‌كند: چنانچه زوج بدون دليل و عذر موجه زندگي مشترك را ترك كند، زوجه مي‌تواند از دادگاه خانواده تقاضاي طلاق كند. البته تشخيص دليل و عذر و همچنين تشخيص ترك منزل به عهده دادگاه است و به نظر و راي محكمه بستگي دارد. پس مطابق اين بند ضمانت اجراي ترك خانه توسط زوج، استحقاق يافتن زن براي درخواست طلاق است.

۲- ترك منزل مذكور در ماده ۱۱۳۰ ق.م و به عسر و حرج افتادن زوجه:

مطابق اين ماده، ترك منزل توسط مرد به مدت حداقل ۶ ماه متوالي و يا ۹ ماه به طور متناوب و به سختي و عسر و حرج افتادن زوجه به طوري كه ادامه زوجيت و زندگي وي را با مشكل و مشقت همراه كند، حق طلاق را براي زوجه فراهم مي‌آورد. بنابر اين ماده اگر مرد بدون دليل خانه را ترك كند، پس از ۶ ماه متوالي و يا تكرار متناوب ترك منزل به مدت ۹ ماه، زوجه مي‌تواند با مراجعه به حاكم شرع، درخواست طلاق كند و اگر عسر و حرج و سختي زندگي زوجه به اثبات برسد، دادگاه زوج را مجبور به طلاق مي‌كند و در صورتي كه محل زندگي مرد مشخص و امكان اجبار ميسر نباشد، زوجه يكطرفه و با اجازه حاكم شرع طلاق داده مي‌شود.

حبس تعزيري مجازات ترك منزل و عدم پرداخت نفقه

حبس، توقيف اموال و ممنوع الخروج شدن ضمانت اجراهاي عدم انجام تكاليف مرد است.

مطابق ماده ۵۳ قانون حمايت از خانواده هرگاه زوج استطاعت مالي و توان پرداخت نفقه را داشته باشد اما از تمكين و پرداخت آن خودداري نمايد، در صورت شكايت زوجه و اثبات دلايل او به حبس تعزيري درجه ۶ محكوم مي‌گردد. حبس تعزيري درجه ۶ شامل حبس بيش از ۶ ماه تا دو سال، پرداخت جزاي نقدي و… است.

مي‌دانيم كه پرداخت نفقه به زن يكي از موارد تمكين براي مرد معرفي شده است. چنانچه مرد با استطاعت مالي، پس از ترك منزل، نفقه زوجه را نيز نپردازد علاوه بر موارد اشاره شده حبس تعزيري نيز براي وي تعيين مي‌گردد. در صورت نامعلوم بودن اقامتگاه زوج، زن مي‌تواند با مراجه به دادگاه و با داشتن حق توكيل ضمن عقد نكاح، نفقه و مهريه را مطالبه كند. در صورتي كه زوج از قدرت و استطاعت مالي براي پرداخت مهريه برخوردار نبود وي به حكم دادگاه تا زمان پرداخت مهريه ممنوع الخروج مي‌گردد و در صورتي كه مرد توان مالي داشته باشد اموال او از طرف دادگاه توقيف شده و از محل آن مهريه زوجه پرداخت مي‌گردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حكم قانوني ترك منزل توسط مرد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حكم قانوني ترك منزل توسط مرد پاسخ دهند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حكم قانوني ترك منزل توسط مرد – مجازات ترك خانه از طرف شوهر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۱۱:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه دادگاه‌هاي زيادي در سراسر كشور فعاليت مي‌كنند. اين دادگاه‌ها مطابق قانون موظف به اجراي قوانين و دفاع از حقوق افراد مي‌باشند. معمولا هر فردي كه احساس كند حقوقش تضييع گرديده، سعي مي‌كند با رجوع به دادگاه حق خود را مطالبه كند. براي رسيدگي به دعاوي مختلف در دادگاه و دفاع از حقوق خود، اشخاص مي‌بايست دادخواست تنظيم نمايند. اما در برخي موارد دادخواست توسط شخص ابطال و استرداد مي‌شود. در ادامه قصد داريم در مورد استرداد دادخواست و مهلت تعيين شده براي آن توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: استرداد دادخواست و مهلت آن | لايحه استرداد دادخواست توسط خواهان

دادخواست چيست‌ ؟

در ماده دوم قانون آيين دادرسي بيان شده است كه هيچ دادگاهي بدون درخواست خواهان، وكيل او، اشخاص ذي نفع، قائم مقام و… دعوا نمي‌تواند به پرونده‌اي رسيدگي كند‌. در واقع هر فردي كه خواهان رسيدگي به پرونده و دعوايي باشد مي‌بايست اين موضوع را از دادگاه صلاحيت دار درخواست كند.

حال براي اينكه بتوان دعوايي را در دادگاه طرح نمود مي‌بايست قبل از هركاري اقدام به تنظيم دادخواست نمود. دادخواست برگه مخصوصي مي‌باشد كه از قبل چاپ مي‌شود. افراد با پر كردن برگه دادخواست و تحويل آن به دادگاه مي‌توانند دعواي خود را طرح نمايند. اگر دادخواستي به دادگاه ارائه شود، آن دادگاه موظف به رسيدگي به موضوع پرونده خواهد بود.

استرداد دادخواست به چه معناست‌ ؟

‌‌استر‌داد دادخواست در مفهوم عاميانه به معناي پس گرفتن دادخواست و ابطال آن مي‌باشد. گاهي ممكن است افرادي كه به دادگاه دادخواستي را براي طرح دعوا ارائه نموده‌‌اند، قصد ادامه دعوا را نداشته باشند و بخواهند دادخواست خود را مسترد نمايند. در اين صورت مطابق ماده ۱۰۷ قانون آيين دادرسي مدني خواهان مي‌تواند دادخواست ارائه شده از طرف خود را مسترد نمايد. در صورتي كه خواهان با رعايت برخي قوانين خواستار ‌‌استر‌داد دادخواست شود، دادگاه دادخواست را باطل خواهد كرد.

دادگاه در اين مواقع قرار ابطال دادخواست صادر مي‌كند و اين قرار باعث زوال دعوا مي‌شود. نكته حائز اهميت اين است كه قانونگذار براي ‌‌استر‌داد دادخواست رضايت خوانده را به عنوان شرط تعيين نكرده است. يعني اگر خوانده نيز به اين امر رضايت نداشته باشد، خواهان مي‌تواند دادخواست خود را ‌‌استر‌داد نمايد.

مهلت تعيين شده براي استرداد دادخواست

قانونگذار براي ‌‌استر‌داد و پس گرفتن دادخواست مهلت مشخصي را تعيين نموده است. به بيان ساده‌تر اگر افراد در اين مدت زمان مشخص شده اقدام به ‌‌استر‌داد دادخواست نكنند، ديگر امكان باطل نمودن دادخواست وجود نداشته و برخي آثار حقوقي ديگر پديد مي‌آيند. حال سوال اينجاست كه مهلت تعيين شده براي ‌‌استر‌داد دادخواست چقدر است؟ در پاسخ به اين سوال مي‌بايست بگوييم مهلت ‌‌استر‌داد دادخواست تا اولين جلسه دادرسي مي‌باشد. يعني افراد مي‌توانند تا اولين جلسه دادرسي به دادگاه رجوع نموده و دادخواست خود را مسترد نمايند

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص استرداد دادخواست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون استرداد دادخواست پاسخ دهند.

سوالات متداول

دادخواست بايد توسط چه كسي تنظيم شود‌ ؟

دادخواست مي‌بايست توسط خواهان، وكيل او، ذي نفع دعوا و… تنظيم گردد.

آيا براي ‌‌استر‌داد دادخواست نياز به جلب رضايت خوانده مي‌باشد‌ ؟

خير، مطابق قانون جلب رضايت خوانده از شروط ‌‌استر‌داد دادخواست نيست.

مهلت پس گرفتن دادخواست چقدر است‌ ؟

مهلت پس گرفتن دادخواست تا اولين جلسه دادرسي مي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: استرداد دادخواست و مهلت آن | لايحه استرداد دادخواست توسط خواهان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۱۱:۳۹ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قرار‌ها بخش بسيار زيادي از آراي صادره توسط محاكم قضايي را تشكيل مي‌دهند و مي‌توانند تعيين كننده نتيجه دعاوي مختلف باشند. وقتي قاضي يك قرار صادر مي‌كند در واقع نظر و راي خود را در خصوص پرونده مورد نظر اعلام كرده است. برخي از قرار‌ها قابل اعتراض مي‌باشند و به برخي ديگر نيز نمي‌توان اعتراض نمود. قرار‌ها انواع و اقسام مختلفي دارند و هركدام با توجه به نوع پرونده و موضوع آن صادر مي‌شوند. يكي از انواع قرار‌هايي كه امروزه در دادگاه‌ها صادر مي‌شود قرار عدم استماع دعوا مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص قرار عدم استماع دعوي توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: عدم استماع دعوي | قرار و آثار حقوقي عدم استماع دعوي

قرار عدم استماع دعوي چيست‌ ؟

قرار عدم استماع دعوا يكي از انواع قرار‌هايي است كه در خصوص پرونده‌هاي مختلف در مراكز قضايي صادر مي‌گردد. اين قرار در مواقعي صادر مي‌گردد كه قاضي به طور قانوني، رسيدگي به اصل و ماهيت دعوا را مجاز نداند يا اين كار را بيهوده تلقي كند. در قانون مواردي پيش بيني شده‌اند كه در صورت وجود آن‌ها رسيدگي به اصل دعوا مجاز نيست يا بيهوده خواهد بود.

براي مثال فردي ادعا مي‌كند كه از شخص ديگري پول و طلبي دارد و براي دريافت طلب خود عليه او در دادگاه طرح دعوا مي‌نمايد. حال اگر در دادگاه ثابت شود كه خواهان پولي را كه به خوانده قرض داده است از طريق فروش مواد مخدر به دست آورده است، قاضي قرار عدم استماع دعوا صادر مي‌كند. اين به اين دليل است كه افراد نمي‌توانند در خصوص پولي كه از راه‌هاي نامشروع به دست آورده‌اند در دادگاه عليه ديگري طرح دعوا نمايند و در اينجا قرار عدم استماع دعوا صادر مي‌شود. اين قرار آثار حقوقي مختلفي را براي پرونده به دنبال خواهد داشت.

نكته: قرار عدم استماع دعوا قابل تجديد نظر خواهي مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله سقوط دعوا را مطالعه فرماييد.

آثار حقوقي قرار عدم استماع دعوي

قرار عدم استماع دعوا يكي از قرار‌هايي است كه در مواقعي كه رسيدگي به دعوايي مجاز نيست يا بيهوده است صادر مي‌گردد. اين قرار مي‌تواند آثار حقوقي بسيار زيادي براي پرونده داشته باشد. در زير برخي از آثار حقوقي اين نوع قرار را ذكر كرده‌‌ايم:

  • اين قرار هيچگونه آسيبي به حق و حقوق افراد وارد نخواهد كرد.
  • در صورتي كه اين قرار صادر شود هزينه دادرسي پرداخت شده توسط طرفين دعوا قابل بازگشت نخواهد بود.
  • قرار عدم استماع دعوا داراي اعتبار امر مختومه نخواهد بود.

اقامه مجدد دعوا پس از صدور قرار عدم استماع دعوي

يكي از سوالاتي كه اغلب در ذهن افراد مطرح مي‌شود اين است كه، آيا پس از صدور قرار عدم استماع دعوا مي‌توان دعوا را مجدد اقامه نمود‌ ؟ كه پاسخ اين سوال بسيار ساده مي‌باشد. قرار عدم استماع دعوا مطابق قانون داراي اعتبار امر مختومه نبوده و پس از صدور نمي‌توان موضوع پرونده را مختومه اعلام نمود. همچنين اين قرار باعث از بين رفتن حقوق طرفين دعوا نيز نمي‌شود. از اين رو خوانده دعوا مي‌تواند هر زمان كه بخواهد دوباره دعوا را در دادگاه طرح نمايد و خواهان رسيدگي به آن شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عدم استماع دعوي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عدم استماع دعوي پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

اگر فردي براي مطالبه پولي كه از راه نامشروع به دست آمده عليه كسي طرح دعوا نمايد چه قراري صادر مي‌شود‌ ؟

در اين صورت قرار عدم استماع دعوا صادر مي‌شود.

آيا مي‌توان نسبت به قرار عدم استماع دعوا درخواست تجديد نظر نمود‌ ؟

بله اين نوع قرار از جمله مواردي است، كه قابل تجديد نظر خواهي مي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: عدم استماع دعوي | قرار و آثار حقوقي عدم استماع دعوي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۶:۵۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

يكي از اصطلاحات رايج در مبحث بيع كه ممكن است بارها شنيده باشيد «خيار يا خيار فسخ» است. اشخاصي كه معاملات بزرگ و مهم انجام مي‌دهند با اين كلمه بسيار آشنا هستند. خيار به معني توانايي فسخ است. از منظر حقوقي «خيار» به معناي اختيار در برهم زدن معامله به صورت يك جانبه است. در شرايط خاصي قانونگذار اين اجازه را به طرفين معامله داده است كه يك جانبه معامله را برهم بزنند. به اين اختيار در فسخ يك جانبه اصطلاحا خيار يا خيار فسخ گويند. خيارات داراي انواع مختلفي هستند در اين مبحث به خيار تبعض صفقه مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: خيار تبعض صفقه | مفهوم و تعريف – نحوه اعمال – محاسبه ميزان ثمن

تعريف خيار تبعضه صفقه

تبعض در لغت به معناي تجزيه گشتن و صفقه نيز اصطلاحا معادل معامله مي‌باشد.

ماده 441 قانون مدني به طور كامل اين خيار را تعريف كرده است. به عبارتي وقتي كه بيع به دو قسم تقسيم و تجزيه مي‌شود كه يك قسمت صحيح است اما قسمت ديگر به دلايلي باطل است. در اينجا براي شخصي كه اين تجزيه شدن به ضرر او باشد اين حق وجود دارد كه كلا معامله را يك طرفه فسخ كند.

چگونگي اعمال خيار تبعض صفقه

بر اساس ماده 441 قانون مدني در صورتي كه مبيع يا ثمن هر كدام تجزيه شوند شخصي كه متضرر شده است مي‌تواند يك جانبه معامله را فسخ نمايد. اين خيار هم براي مبيع يعني آنچه كه مورد معامله قرار مي‌گيرد مثلا خانه و ماشين قابل اعمال است و هم براي ثمن يعني عوض معامله كه در مقابل مبيع، خريدار به فروشنده مي‌دهد مثلا پول يا طلا.

در اين صورت شخص مي‌تواند يا كلا معامله را فسخ كند يا اينكه بخشي از معامله كه باطل است را بهم بزند ثمن خود را پس بگيرد و قسمت ديگر كه صحيح است را بپذيرد. اختيار اين موضوع با كسي است كه حق خيار دارد.

قبول بخشي از معامله

همان طور كه در ماده 441 قانون مدني گفته شده است صاحب خيار اين حق را دارد كه با استناد به خيار تبعض صفقه كلا معامله را برهم بزند يا اينكه بخش صحيح را قبول كند و ثمن قسمت باطل را بگيرد. به طور مثال شخص الف خانه‌اي را به شخص ب مي‌فروشد. بعدا معلوم مي‌شود كه 2 دنگ از اين خانه متعلق به شخص ج بوده است. در اين صورت شخص ب اين حق را دارد كه يا كلا معامله را برهم بزند يا اينكه آن بخشي را كه متعلق به شخص الف بوده قبول كند و پولي را كه براي بخش شخص ج پرداخت كرده است پس بگيرد.

شرايط اعمال خيار تبعض صفقه

براي اينكه شخص بتواند از خيار تبعض صفقه استفاده نمايد يك شرط در ماده 443 قانون مدني مطرح شده است. زماني شخص مي‌تواند از خيار خود استفاده كند كه مشتري در هنگام معامله نسبت به اين مشكل آگاه نباشد. يعني در مثال قبلي كه مطرح شد، زماني ب كه خريدار است مي‌تواند از خيار تبعض صفقه استفاده كند كه در هنگام خريد عالم به اين موضوع نبوده كه دو دانگ متعلق به شخص ج است. اما اگر مي‌دانسته و باز هم معامله را انجام داده در اين صورت نمي‌تواند معامله را برهم بزند. در اين حالت پولي كه خريدار در برابر بخش باطل داده است به او برمي‌گردد اما معامله را نمي‌تواند برهم بزند.

اما اگر بخواهد بخشي را بپذيرد و بخش ديگر را رد كند علاوه بر شرط بالا بايد شرايط ديگري رعايت گردد از جمله:

1/ مورد معامله قابل تجزيه باشد. يعني بتوان آن بخشي از معامله را كه باطل است جدا كرد و بخش ديگر را كه نسبت به آن معامله درست است نگه داشت.

2/ بخشي كه باطل شده است از عناصر اصلي معامله نباشد. يعني به نحوي نباشد كه اگر آن بخش حذف شود باعث تغيير ماهيت و اقتضاي معامله گردد.

محاسبه ميزان ثمن در خيار تبعض صفقه

ماده 442 قانون نحوه تقسيط ثمن معامله را به طور كامل توضيح داده است. در ابتدا بايد قيمت مجموع مبيع را محاسبه كرد سپس قيمت قسمتي را هم كه در مالكيت مشتري قرار گرفته است محاسبه مي‌كنند. در انتها هر نسبتي كه بين قسمت كل مبيع و قسمتي كه در اختيار مشتري است ايجاد شد همان ميزان از ثمن را بايع نگه مي‌دارد و مابقي را به مشتري برمي‌گرداند.

آنچه مهم مي‌باشد قيمت كل و قيمت بخش صحيح معامله است كه مشتري مالك آن شده است. به طور مثال قسمتي كه مشتري صاحب آن شده است 1 ميليون تومان ارزش دارد و كل مال 3 ميليون مي‌ارزد. مشتري همه سه ميليون تومان را پرداخت كرده است. در اينجا ارزش قسمت مشتري به كل مبيع يك سوم است در اين صورت بايع فقط مي‌تواند يك سوم يا همان يك ميليون تومان را بردارد و مابقي را بايد به مشتري پس بدهد. چون قطعا معامله نسبت به يك سوم از مبيع انجام شده و نسبت به دو ميليون ديگر باطل است.

ماليت نداشتن قسمت باطل

در صورتي كه بعد از تجزيه مشخص شود قسمتي كه باطل شده است اصلا ارزش و ماليت ندارد تقسيط ثمن صورت نمي‌گيرد. به طور مثال دو نفر با هم چيزي را به مبلغ 6 ميليون معامله كرده‌اند. بعد از مدتي معلوم مي‌شود كه بخشي از اين مبيع غير قابل معامله بوده است، معامله نسبت به آن باطل بوده و اصلا ارزش و ماليتي ندارد. در اين صورت نيازي نيست كه 6 ميليون تقسيط شود. زيرا مشتري اين 6 ميليون را در واقع در برابر بخشي كه ارزش دارد پرداخت كرده و تمام آن بخش هم اكنون در دست او است و بخشي كه باطل شده اصلا ارزش نداشته است.

هنگامي كه در معاملات دچار مشكل مي‌شويد بهترين و مطمئن‌ترين راه مشورت كردن با يك وكيل مجرب است. شما مي‌توانيد از خدمات مشاوره حقوقي تلفني و آنلاين وكيل دات كام براي دريافت پاسخ سوالات خود در خصوص معاملات و خيار تبعض صفقه استفاده نماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص خيار تبعض صفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون خيار تبعض صفقه پاسخ دهند.

سوالات متداول

خيار تبعض صفقه چيست ؟

اختيار برهم زدن يك جانبه معامله به دليل تجزيه معامله به بخش صحيح و بخش باطل كه در مطلب به تفصيل پاسخ داده شده است.

آيا مي‌توان بخشي از معامله را قبول و بخشي ديگر را رد كرد ؟

بله با استفاده از خيار تبعض صفقه اين امكان وجود دارد كه در مطلب به تفصيل پاسخ داده شده است.

نحوه محاسبه ثمن در خيار تبعض صفقه چگونه است ؟

بر اساس نسبت قسمت صحيح بر كل مبيع محاسبه مي‌شود كه در مطلب به تفصيل پاسخ داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: خيار تبعض صفقه | مفهوم و تعريف – نحوه اعمال – محاسبه ميزان ثمن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۰۲:۳۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

قطعا وقف ثوابي كثير براي واقف به همراه دارد. در اين ثواب شخصي كه متولي مال موقوفه است نيز شريك است. شخصي كه وظيفه نگهداري از مال وقفي را بر عهده مي‌گيرد از اين جهت كه عهده‌دار كاري نيكو در راه خدا است مستحق پاداش و ثواب الهي است. البته گاهي پيش مي‌آيد كه به برخي دلايل شخص متولي از اين كار عزل مي‌شود. در ادامه به بررسي موارد عز‌ل متو‌لي وقف مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: عزل متولي | موارد عزل متولي مال موقوفه – نحوه عزل متولي در وقف عام و خاص

متولي مال موقوفه

شخصي كه براي انجام دادن امور مال وقفي انتخاب مي‌شود متولي مال وقفي است. بر اساس ماده 75 قانون مدني شخصي كه توليت مال وقفي را عهده‎دار مي‌باشد و كارها و اداره كردن مال موقوفه را انجام مي‌دهد متولي موقوفه نام دارد.

خود واقف يا شخص ديگري مي‌توانند متولي باشند. حتي اين امكان وجود دارد كه خود واقف به همراه شخص ديگري مشتركا با هم توليت مال وقفي را بر عهده بگيرند. واقف مي‌تواند هر شرطي را در مورد متولي قرار دهد مثلا شرط كند كه متولي مرد باشد يا سيد باشد.

متولي مي‌تواند يك نفر يا چند نفر به صورت مستقلا يا منضما باشد كه مال موقوفه را اداره مي‌كنند. به طور مثال واقف معين مي‌كند كه شخص الف و ب و ج با هم وظيفه اداره كردن مال وقفي را دارند. گاهي هم ممكن است واقف معين كند كه شخص الف مسئول مخارج مال وقفي، شخص ب مسئول تعميرات و شخص ج مسئول نظافت مال وقفي است.

مشخص نكردن متولي موقوفه

در صورتي كه واقف به هر دليلي متولي تعيين نكند دو حالت دارد يا وقف خاص است كه در اين صورت متولي مال موقوفه همان موقوف عليهم است. يا وقف براي عام است كه در اين صورت بر اساس ماده 81 قانون مدني حاكم شرع متولي مال وقفي است. در زمان حاضر اين وظيفه به اداره اوقاف سپرده شده است.

براي آشنايي بيشتر با انواع وقف كليك كنيد.

موارد عزل متولي موقوفه

با توجه 79 قانون مدني زماني كه واقف شخصي را به عنوان متولي انتخاب مي‌كند و در همان ابتدا متولي اين امر را قبول كرد امكان عزل وجود ندارد. اما با اينكه اولا و به‌ذات عزل متولي امكان ندارد اما در چند مورد قانون گذار اجازه عزل متولي را داده است.

عدم رعايت مصلحت موقوفه

عدم رعايت مصلحت مال موقوفه موجب عز‌ل متوليست. به طور مثال متولي باغ وقفي از سم پاشي براي درختان باغ استفاده نكند. قطعا متولي انتخاب شده است براي اينكه مال موقوفه به درستي اداره شود و اگر شخص مصلحت مال وقفي را در نظر نگيرد اين حق وجود دارد كه عزل شود.

براي عز‌ل متو‌لي در اولين مرحله به متو‌لي تذكر داده مي‌شود در صورتي كه وقف عام باشد اداره اوقاف اين تذكر را مي‌دهد. در صورتي كه باز متولي گوش نكند عزل خواهد شد.

عزل متولي از راه عدم رعايت مفاد وقف‌نامه

در صورتي كه متولي طبق آنچه در وقف نامه آمده است عمل نكند عزل خواهد شد. شخص واقف اين حق را دارد كه براي استفاده از موقوفه شرايط و مراتبي قرار دهد حالا اگر متولي به دليل ناتواني يا از روي عمد بر طبق مفاد وقف‌نامه اقدام ننمايد مي‌توان او را عزل كرد.

به طور مثال واقف مي‌خواهد تا خانه او براي دانشجويان دختر فقط استفاده شود ولي متولي خيانت كند و علاوه بر دانشجويان اشخاصي را كه دانشجو نيستند هم در خانه جاي دهد.

يا اينكه واقف بخواهد كه در باغ 100 عدد درخت سيب كاشته شود اما متولي توانايي انجام اين كار را ندارد.

در اين صورت در ابتدا تذكر داده مي‌شود و در صورتي كه متولي بر اساس وقف‌نامه عمل نكند عزل مي‌شود.

از دست دادن شرايط مدنظر واقف

بر اساس ماده 75 قانون مدني واقف مي‌تواند خود متولي وقف را انتخاب كند و براي او ويژگي‌ها و شرايطي كه مي‌خواهد را قرار دهد. در صورتي كه شخص از ابتدا اين ويژگي‌ها را نداشته باشد مثلا شرط شده كه سيد باشد بعدا معلوم شود متولي اصلا سيد نبوده است يا اينكه شرايط را در ابتدا داشته است اما سپس با گذشت زمان يا به هر دليلي ديگر آن ويژگي را از دست دهد امكان عزل متولي وجود دارد. به طور مثال واقف شرط كرده است كه متولي كمتر از 40 سال داشته باشد در اين صورت بعد از گذشت 40 سال مي‌توان او را عزل كرد.

نحوه عزل متولي

در صورتي كه مشخص شود هر يك از شرايط بالا به وجود آمده است در اولين گام به متولي تذكر داده مي‌شود. در صورتي كه متولي به تذكرات گوش ندهد عزل خواهد شد. اين عزل عمدتا از طرف خود واقف يا حاكم شرع است كه در زمان حاضر اداره اوقاف به عنوان نماينده حاكم شرع اين كار را مي‌كند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

مي‌توانيد براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره در خصوص عزل متولي وقف از خدمات مشاوره تلفني حقوقي وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص عز‌ل متو‌لي وقف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون عز‌ل متو‌لي وقف پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

متولي وقف كيست ؟

شخص يا اشخاصي كه وظيفه اداره كردن مال موقوفه را دارند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا امكان عزل متولي وقف وجود دارد ؟

خير در اصل اين امكان وجود ندارد مگر در موارد استثنايي كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: عزل متولي | موارد عزل متولي مال موقوفه – نحوه عزل متولي در وقف عام و خاص


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۳۲:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

جرم فساد و فحشا به معناي اعمالي است كه ارتكاب آن‌ها زشت و قبيح باشد. متاسفانه امروزه در موارد زيادي ديده مي‌شود كه مردم مرتكب اين نوع جرائم مي‌شوند. براي مثال زنا يكي از مصاديق فساد و فحشا مي‌باشد كه مجرمين مرتكب آن مي‌شوند. جرائم فساد و فحشا در قانون مجازات مشخصي دارند و گاهي شديد‌‌‌ترين مجازات براي مجرم در نظر گرفته مي‌شود. اما نكته مهم اين است كه، تنها ارتكاب فساد و فحشا جرم نبوده و در صورتي كه فردي مردم را تشويق به ارتكاب اين نوع جرائم نمايد نيز، به عنوان مجرم شناخته مي‌شود. جرم اشاعه فساد و فحشا در واقع‌‌‌ ترغيب و تشويق مردم به ارتكاب فساد و فحشا مي‌باشد. در ادامه اين مطلب قصد داريم در خصوص جرم اشاعه فساد و فحشا توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: فساد و فحشا | مجازات و عناصر جرم فساد و فحشا چيست

جرم اشاعه فساد و فحشا چيست‌ ؟

جرم اشاعه ‌فسا‌د و فحشا يكي از جرائم قبيح و زشت مي‌باشد كه قانونگذار به تعريف آن پرداخته است. مطابق قانون اشاعه ‌فسا‌د و فحشا به معناي تشويق و ترغيب مردم به انجام فحشا و ‌فسا‌د، و يا تاسيس مراكز انجام ‌فسا‌د و فحشا مي‌باشد. در اين مراكز جرم ‌فسا‌د و فحشا صورت مي‌گيرد.

براي مثال برخي از مجرمين مراكزي را تاسيس مي‌كنند كه در آن‌ها زنان و مردان مجرم به ارتكاب زنا مي‌پردازند. در اين صورت فرد تاسيس كننده آن مركز به جرم اشاعه ‌فسا‌د و فحشا محكوم گرديده، و مجازات تعيين شده در قانون شامل حال او خواهد شد.

مجازات تعيين شده در قانون براي جرم اشاعه فساد و فحشا

قانونگذار براي ارتكاب جرم ‌فسا‌د و فحشا مجازات نسبتا شديدي را در نظر گرفته است. اعمال اين نوع مجازات مي‌تواند از تكرار دوباره اين جرائم توسط متهم جلوگيري نمايد. مجازات اين جرم به قرار زير است:

  • مطابق قانون چنانچه فردي مردم را به انجام ‌فسا‌د و فحشا ترغيب نمايد و يا محلي را براي انجام اين جرم تاسيس و اداره كند، به حبس از يك تا ده سال محكوم خواهد شد. علاوه بر اين محلي كه براي انجام اين جرم تاسيس شده است نيز بسته خواهد شد.

عناصر تشكيل دهنده جرم اشاعه فساد و فحشا

جرم اشاعه ‌فسا‌د و فحشا نيز مانند اكثر جرائم داراي سه عنصر مادي، معنوي و قانوني مي‌باشد. اين عناصر در واقع جرم اشاعه ‌فسا‌د و فحشا را تشكيل مي‌دهند، و در صورت عدم وجود آن‌ها مي‌توان گفت كه جرم صورت نگرفته است. سه عنصر تشكيل دهنده اين جرم به قرار زير مي‌باشند:

  • عنصر مادي

عنصر مادي تاسيس محل وقوع جرم ‌فسا‌د و فحشا يا ترغيب مردم به اين جرم مي‌باشد، كه اگر توسط شخصي انجام بگيرد عنصر مادي جرم پديد مي‌آيد.

  • عنصر معنوي

عنصرمعنوي اين جرم يعني فرد با نيت قبلي و از روي عمد مرتكب آن شده باشد.

  • عنصر قانوني

عنصر قانوني نيز به اين معناست كه عمل ارتكابي در قانون جرم بر شمرده شده باشد كه، در قانون اشاعه ‌فسا‌د و فحشا جرم تلقي مي‌شود.

مصاديق جرم اشاعه فسا‌د و فحشا كدامند‌ ؟

ارتكاب اعمال بسيار زيادي مي‌توانند جزو مصاديق جرم ‌فسا‌د و فحشا در جامعه به حساب بيايند. در زير دو مورد از مصاديق اين نوع جرم را بيام نموده‌‌ايم:

  • انتشار تصاوير مبتذل و مستهجن حاوي آميزش جنسي زن و مرد يا برهنه بودن آن‌ها در فضاي مجازي
  • بد حجابي و برهنگي زنان در ملا عام
  • تاسيس مكاني براي قمار
  • و…

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اشاعه فسا‌د و فحشا، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون اشاعه فسا‌د و فحشا پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آيا ترغيب افراد به فساد و فحشا جرم است‌ ؟

بله اين عمل جرم تلقي شده و با عنوان اشاعه ‌فسا‌د و فحشا شناخته مي‌شود.

عنصر معنوي جرم اشاعه فساد و فحشا چيست‌ ؟

عنصر معنوي ‌فسا‌د و فحشا به اين معناست كه فرد با نيت خود و از روي عمد اين عمل را مرتكب شده باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: فساد و فحشا | مجازات و عناصر جرم فساد و فحشا چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۳۶:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از طلاق دادگاه يكي از والدين را مكلف خواهد كرد كه حضانت فرزند خود را به عهده بگيرد و از او به خوبي مراقبت نمايد. حضانت فرزند در واقع يكي از تكاليف پدر و مادر مي‌باشد كه بعد از طلاق مي‌بايست به آن عمل شود. پس از طلاق دادگاه صالح‌ترين فرد را براي حضانت فرزند انتخاب مي‌كند. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در خصوص حضانت فرزند دختر در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد حضانت دائم كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت دختر بعد از طلاق

حضانت چيست ؟

حضانت در واقع به معني نگهداري از فرزند و رسيدگي به او مي‌باشد. براي مثال وقتي حضانت فرزند به مادر سپرده مي‌شود او موظف است كه از فرزند خود به خوبي مراقبت نمايد و در راستاي برطرف نمودن نيازهاي او تلاش كند.

حضانت فرزند دختر بعد از طلاق

وقتي زوج و زوجه از يكديگر طلاق مي‌گيرند حضانت فرزند د‌ختر طبق قانون با مادر خواهد بود. مادر موظف است كه دختر را تا رسيدن به سن هفت سالگي تحت حضانت خود قرار دهد. البته اين در صورتي است كه مادر صالح باشد و صلاح كودك را بخواهد و در غير اين صورت حضانت دختر با پدرش خواهد بود.

در صورتي كه مادر حضانت فرزند دختر را نپذيرد تكليف چيست ؟

در برخي موارد ديده مي‌شود كه با وجود اينكه دادگاه حضانت د‌ختر را تا هفت سالگي به مادر مي‌دهد مادر حضانت فرزند را نپذيرفته و از دادگاه مي‌خواهد كه حضانت را به فرد ديگري واگذار كند. براي مثال اگر مادر از لحاظ مالي در شرايط خوبي نباشد و به همين دليل از حضانت د‌ختر خودداري كند دادگاه حضانت د‌ختر را به پدر واگذار خواهد كرد.

حضانت فرزند دختر در صورت ازدواج مادر

طبق قانون يكي از مواردي كه حضانت فرزند د‌ختر را از مادر سلب مي‌كند ازدواج مجدد او مي‌باشد. اگر مادر پس از طلاق با شخص ديگري ازدواج كند دادگاه حضانت د‌ختر را از او سلب نموده و به پدر او واگذار خواهد كرد.

حضانت فرزند دختر در سنين مختلف با چه كسي است ؟

حضانت فرزند د‌ختر در سنين مختلف با يكي از والدين نخواهد بود و در هر سن يكي از والدين مي‌تواند حضانت او را به عهده بگيرد. در ادامه حضانت د‌ختر را در سنين مختلف شرح داده‌ايم:

حضانت دختر تا هفت سالگي

همان طور كه در بالا گفته شد حضانت د‌ختر از زمان تولد تا زماني كه به سن هفت سالگي برسد با مادرش خواهد بود. اين به اين دليل است كه مادر در اين سن بهتر قادر است كه نيازهاي عاطفي دختر را برطرف كند و وابستگي زيادي به او دارد.

نكته: اين حق حضانت بيانگر حق تقدم مادر است. يعني چنانچه بين زن و مرد بعد از طلاق بر سر حضانت د‌ختر اختلافي ايجاد شود تا هفت سالگي مادر مقدم خواهد بود. وگرنه اگر مادر صلاحيت نداشته باشد يا از حضانت سر باز زند حضانت د‌ختر به پدرش مي‌رسد.

حضانت دختر از هفت سالگي تا نه سالگي

پس از رسيدن د‌ختر به سن هفت سالگي دادگاه حضانت او را به پدرش واگذار خواهد كرد. پدر نيز موظف است د‌ختر را تا سن نه سالگي در حضانت خود قرار دهد.

نكته: اين حق نيز بيانگر حق تقدم است. يعني چنانچه بعد از طلاق بر سر حضانت د‌ختر هفت تا نه ساله اختلاف باشد پدر مقدم است اما چنانچه پدر صلاحيت نداشته باشد بازهم حضانت د‌ختر به مادر مي‌رسد.

حضانت دختر پس از نه سالگي

مطابق قانون وقتي دختر به سن نه سالگي مي‌رسد كاملا بالغ شده است و مي‌تواند سرپرست خود را شخصا انتخاب نمايد. پس با اين وجود مي‌توان گفت كه پس از سن نه سالگي دختر با هر كدام از والدين كه بخواهد مي‌تواند زندگي كند.

آيا سرپرست دختر مي‌تواند او را به شهر يا كشور ديگري ببرد ؟

والد سرپرست دختر براي بردن دختر به يك شهر ديگر و تغيير مكان زندگي او مي‌بايست رضايت والد ديگر را نيز دريافت كند. در برخي موارد كه سرپرست مجبور به بردن دختر به شهري ديگر باشد قانون او را ملزم به دريافت اجازه از والد ديگر نخواهد كرد.

اما براي خروج از كشور اجازه والد ديگر كاملا الزامي خواهد بود و چنانچه سرپرست دختر را بدون اجازه والد ديگرش به كشوري ديگر ببرد والد ديگر اين امكان را خواهد داشت كه با شكايت از شخص سرپرست، خواهان ممنوع الخروجي دخترش شود.

آيا مي‌توان حضانت دختر را از پدر و يا مادرش سلب نمود ؟

بله چنانچه پدر يا مادر داراي خصوصيات منفي خاصي باشند كه در قانون برشمرده شده، دادگاه حضانت د‌ختر را از آن‌ها سلب خواهد كرد. ‌براي مثال اگر پدر اعتياد داشته باشد و يا به بيماري رواني مبتلا باشد و بيماري او به د‌ختر آسيب وارد كند دادگاه حضانت را از او سلب خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت دختر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت د‌ختر پاسخ دهند.

سوالات متداول

حضانت دختر تا سن هفت سالگي با چه كسي است ؟

با مادرش.

حضانت دختر پس از سن نه سالگي با چه كسي خواهد بود ؟

پس از سن نه سالگي دختر مي‌تواند سرپرستش را خودش انتخاب نمايد.

در صورتي كه مادر حضانت دختر را نپذيرد تكليف چه خواهد بود ؟

حضانت او با پدرش خواهد بود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت دختر بعد از طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت دختر بعد از طلاق،
موضوع:
[ ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۵۱:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی