vakiel
ارائه خدمات حقوقي

در شرع اسلام همواره در مورد اهميت نطفه آدمي سخن گفته شده است. اهميت موضوع تا بدان حد است كه روايات و احاديث فراواني در مورد چگونگي انعقاد نطفه‌اي حلال مطرح شده است. اما متاسفانه امروزه با آزاد شدن روابط بين زن و مرد شاهد آن هستيم كه روابط جنسي خارج از چارچوب نكاح افزايش يافته كه حاصل آن فرزندان نامشروع مي‌باشد. از منظر قانون و شرع فرزندي كه حاصل رابطه جنسي و آميزش ميان زن و مرد باشد در حالي كه بين آن‌ها هيچ علقه زوجيتي وجود ندارد فرزند نامشروع يا ولد زنا است. تكليف و حقوق فرزندي كه به شكل نامشروع به دنيا آمده چيست؟ آيا چنين فرزندي ارث دارد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ارث فرزند نامشروع | شرط ارث بري فرزند متولد از روابط خارج ازدواج

ارث فرزند نامشروع

پدر و مادر چنين كودكي عملي غير قانوني انجام داده‌اند اما قطعا اين طفل معصوم و بي‌گناه است. بي‌شك حالا اين فرزند يك انسان است و بايد مانند سايرين از حقوقي برخوردار باشد. يكي از انواع حقوق فرزند نامشروع مربوط به امور مالي است از جمله ارث بردن او از والدين خود.

بر اساس آن چه كه در ماده 861 قانون مدني آمده است موجب ارث بردن اشخاص از هم دو چيز است نسب و سبب. در مورد فرزند نامشروع قانون معتقد است كه زنا مانع ايجاد نسب بين فرزند نامشروع و والدين است. به همين دليل ولدزنا از والدين خود ارث نمي‌برد. از نظر قانوني براي ارث بردن بايد نسبت خوني يا سببي باشد در حالي كه فرزند نامشروع نسبتي مشروع با والدين خود ندارد پس ارث نمي‌برد.

ماده 884 قانون مدني به صراحت تكليف ارث فرزند نامشروع را مشخص كرده است. بر اساس اين ماده ولدزنا نه از والدين خود نه از اقوام آنان هيچ ارثي نخواهد برد.

براي آشنايي با شرايط محروميت از ارث كليك كنيد.

شرط ارث بردن فرزند نامشروع

با اينكه اصل اين است كه فرزند نا‌مشروع ارث نمي‌برد اما در قسمت دوم ماده يك استثنا بيان شده است. در صورتي كه طرفين يا يكي از آن‌ها نسبت به عمل زنا دچار اشتباه شده يا جاهل بوده باشد نسبت به آن طرف فرزند ارث مي‌برد و بالعكس.

گاهي پيش مي‌آيد كه يكي از طرفين زنا يا هر دو طرف نسبت به اين كه عمل زنا است دچار اشتباه مي‌شوند يا اينكه جاهل هستند. يعني نمي‌دانند كه كار آن‌ها زنا است بلكه گمان مي‌كنند مشروع است. به طور مثال زن و مردي كه براي 6 ماه با هم صيغه بودند بدون توجه به زمان صيغه با هم رابطه برقرار مي‌كنند در حالي كه فكر مي‌كنند هنوز زن و شوهر هستند اما در حقيقت مدت صيغه تمام شده است.

از منظر قانوني در اين صورت فرزند متولد شده داراي نسبت با والدين خود است و از آن‌ها مي‌تواند ارث ببرد زيرابه خاطر اين شبهه در عمل زنا سبب ارث بردن ايجاد شده است.

بيشتر بخوانيد: شروط تقسيم ارث پدر

البته فقط رابطه وراثت با آن طرفي برقرار مي‌شود كه دچار اشتباه شده است. در مثال بالا اگر مرد مي‌دانسته و زن جاهل بوده كه عمل زنا بوده است فرزند از مادر ارث مي‌برد و اگر زن نسبت به زنا بودن مطلع بوده اما مرد دچار اشتباه شده از پدر ارث مي‌برد. اگر دو طرف هم جاهل بوده‌اند كه از دو طرف ارث مي‌برد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شما مي‌توانيد براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد ارث بردن فرزند نا‌مشروع از خدمات مشاوره حقوقي تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث فرزند نا‌مشروع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث فرزند نا‌مشروع پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آيا فرزند نامشروع ارث مي‌برد ؟

خير، فرزند نا‌مشروع ارث نمي‌برد اين موضوع در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

در چه صورت فرزند نامشروع ارث مي‌برد ؟

در صورت وجود شبهه و جهل نسبت به زنا كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ارث فرزند نامشروع | شرط ارث بري فرزند متولد از روابط خارج ازدواج


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۸ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۷:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زندگي مشترك ممكن است به جدايي بكشد و در برخي از موارد زماني كه طرفين از همديگر كراهت دارند يا به هر دليلي امكان ادامه زندگي مشترك براي آن‌ها وجود ندارد با توافق يكديگر از هم جدا مي‌شوند كه اصطلاحا به اين نوع از جدايي طلاق توافقي مي‌گويند. آنچه كه در اين جا قصد بررسي آن را داريم خود موضوع طلاق توافقي نيست بلكه رجوع كردن از طلاق توافقي است. با توجه اينكه در طلاق توافقي طرفين هر دو خواستار جدايي هستند سوال اصلي كه مطرح است اين مي‌باشد كه آيا امكان رجوع‌ازطلاق‌توافقي وجود دارد؟ آيا اراده شوهر براي رجوع از طلاق به تنهايي كافي است يا خير؟ يا رجوع هم بايد با توافق طرفين باشد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: رجوع در طلاق توافقي | بررسي شرايط رجوع از طلاق توافقي و ثبت آن

ماهيت طلاق توافقي

براي مشخص شدن اين موضوع كه آيا امكان رجوع از طلاق توافقي وجود دارد ابتداي امر بايد بررسي كرد كه ماهيت طلاق توافقي رجعي است يا بائن. در رابطه با اين موضوع دو ديدگاه ديده مي‌شود. به نظر گروهي ماهيت طلاق توافقي مانند طلاق مبارات است كه طرفين از يكديگر اكراه دارند پس نمي‌شود از آن رجوع كرد. اما نكته مهم اين است كه گاهي در طلاق‌توافقي اصلا مالي هبه نمي‌شود يا بذل مهريه وجود ندارد در حالي كه در طلاق مبارات اصولا بذل مهر و هبه عوض وجود دارد. از نظر گروهي ديگر طلاق توافقي از اقسام طلاق رجعي است و امكان رجوع از آن وجود دارد اما نظر غالب بر بائن بودن آن است.

رجوع از طلاق توافقي

بعد از بررسي دو نظر مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه طلاق توافقي اولا و بالذات رجعي است و امكان رجوع از آن وجود دارد. زيرا ممكن است كه طرفين از هم جدا شوند و در مقابل مرد تمام حق و حقوق زن را پرداخت نمايد و با اينكه از هم كراهت دارند اما نيازي نباشد تا زن عوضي را پرداخت كند. اما اگر شرايطي به وجود بيايد كه در هنگام طلاق توافقي زن مجبور شود عوض بپردازد يا از مهريه خود بگذرد كه در اين صورت اين طلاق توافقي زير مجموعه طلاق مبارات قرار مي‌گيرد.

د‌ر صورتي كه طلا‌ق‌توافقي به شكل مبارات باشد با رعايت شرايط ر‌جوع د‌ر طلاق مبارات شوهر نمي‌تواند به زن خود رجوع كند مگر تحت يك استثنا. د‌ر طلاق مبارات فقط د‌ر صورتي حق ر‌جوع وجود دارد كه عوض هبه شده يا مهريه بذل شده به زن برگردد. يعني زن از بخشيدن مهريه‌اي كه بذل كرده منصرف شود يا اينكه بخواهد آن عوضي را كه هبه كرده است پس بگيرد. در اين صورت طلاق قابل رجوع است.

چگونگي رجوع در طلاق توافقي

د‌ر صورت توافقي بودن شرايط ر‌‌جوع‌ازطلا‌‌ق همان گونه است كه د‌ر قانون مطرح شده است يعني بايد د‌‌ر زمان عده زن باشد. مرد مي‌تواند با كلام يا گفتار خود به همسرش رجوع‌كند و از او بخواهد كه به زندگي برگردد.

ثبت رجوع در طلاق توافقي

بر اساس ماده 20 قانون حمايت از خانواده رجوع از طلاق توافقي هم بايد در دفترخانه‌اي كه طلاق صورتجلسه شده است ثبت شود. مرد يك ماه فرصت براي ثبت دارد. در صورتي كه طلاق توافقي از نوع رجعي بوده كه به آساني ثبت مي‌گردد. اما اگر از نوع مبارات بوده است در ابتدا اثبات مي‌گردد كه زن از بذل مهريه پشيمان است يا اينكه عوضي را كه داده پس گرفته است. بعد وقتي اين موضوع ثابت شد حالا مي‌توان رجوع‌ازطلاق را ثبت كرد. قطعا عدم ثبت واقعه رجوع سبب مجازات از سوي قانونگذار است.

عدم امكان رجوع از طلاق توافقي

موانع رجو‌ع از طلا‌ق‌توافقي همان است كه ماده 1145 قانون مدني به طور كلي براي طلاق مطرح نموده است. از جمله طلاق زن يائسه و طلاق قبل از نزديكي به دليل نداشتن عده و همچنين طلاق بعد از سه بار وصلت متوالي و طلاق خلع و مبارات كه در اين خصوص پيش از اين گفته شده است كه در چه صورت امكان رجوع وجود دارد. نكته: معمولا زنان در طلاق توافقي تمام يا بخشي از مهريه خود را مي‌بخشند تا روند طلاق تسريع و همچنين حق رجوع از مرد سلب گردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در خصوص رجوع‌درطلاق توافقي مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد. وكيل دات كام پاسخگوي مشكلات حقوقي شما در سريع‌ترين زمان است. براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ر‌جوع د‌ر طلاق توافقي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ر‌جوع در طلاق تو‌افقي پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آيا امكان رجوع از طلاق توافقي وجود دارد ؟

بله امكان رجوع هست اما طلاق توافقي عمدتا بائن است كه در متن به تفصيل پاسخ داده شده است.

چه كسي د‌ر طلاق توافقي بايد رجوع كند ؟

در صورت رجعي بودن طلاق مرد رجوع مي‌كند و در صورت بائن بودن مرد چنين حقي ندارد كه د‌ر متن به تفصيل پاسخ داده شده است.

آيا د‌ر طلاق تو‌افقي بايد رجوع از طلاق ثبت شود ؟

بله بايد رجوع ثبت شود و مرد در صورت عدم ثبت مجازات مي‌شود كه در متن به تفصيل پاسخ داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: رجوع در طلاق توافقي | بررسي شرايط رجوع از طلاق توافقي و ثبت آن


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۴:۱۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

هر امضايي كه شما بر روي كاغذ مي‌زنيد قطعا اثراتي به دنبال دارد. اين كه انسان بدون هيچ آگاهي و يا بدون خواندن سند و برگه‌اي آن را امضا كند اشتباه محض است. گاهي انسان تحت تاثير شرايط و جو اطراف شروطي را مي‌پذيرد و حتي بدون آگاهي زير اين شروط را امضا مي‌كند. يكي از اين مواقع در هنگام ازدواج است. سر سفره عقد هر دو عروس و داماد به قدري خوشحال هستند كه هر شرطي را بي‌چون و چرا امضا مي‌كنند. در داخل عقدنامه بخشي مربوط به شروط دوازده گانه طلاق مي‌باشد. در اين مطلب به بررسي شروط ضمن عقد قباله ازدواج پرداخته‌ايم. براي دريافت خدمات مشاوره طلاق كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: شروط دوازده گانه طلاق | بررسي شروط مندرج در قباله ازدواج – آثار حقوقي و عملي هر يك

شروط دوازده گانه طلاق

از سال 1360 در عقدنامه دو بند به شكل پيش فرض قرار گرفت كه در هنگام عقد سردفتر ملزم به خواندن آن‌ها براي زوجين است. بعد از توضيح هر بند بايد آن‌ها را به امضاي زوجين برساند. در بند ب عقدنامه دوازده شرط مطرح شده است كه در صورت وجود اين شروط زوجه حق دارد تقاضاي طلاق از شوهر را بكند. در ادامه هر يك از اين شروط توضيح داده مي‌شود. البته طرفين مي‌توانند خارج از اين موارد براي ازدواج خود شروطي را مطرح كنند.

براي آشنايي با نحوه درخواست طلاق كليك كنيد.

شرط اول از شروط دوازده گانه طلاق

يكي از حقوق مسلمي كه زن در زندگي مشترك دارد حق دريافت نفقه از شوهر است. در شرط اول ذكر شده است كه اگر شوهر به مدت 6 ماه حقوق مالي زوجه را پرداخت نكند و امكان اجبار او وجود نداشته باشد زن حق طلاق دارد. حقوق مالي زن كه بايد شوهر پرداخت كند نفقه، اجرت المثل و مهريه است. در صورتي كه شوهر اين حقوق را پرداخت نكند ابتدا دادگاه او را مجبور به پرداخت مي‌كند و اگر چنين چيزي ممكن نباشد زن مي‌تواند طلاق بگيرد.

شرط دوم از شروط دوازده گانه طلاق

بد رفتاري شوهر اگر به حدي برسد كه براي زوجه غير قابل تحمل شود اين حق را براي زن ايجاد مي‌كند كه بتواند طلاق بگيرد. بر اساس ماده 1103 قانون مدني زوجين ملزم به خوش رفتاري با يكديگر هستند. قطعا حسن معاشرت معناي مختلفي براي هر كس دارد. بنابراين براي اين كه رفتار شوهر را حسن معاشرت دانست يا سوء رفتار بايد به دو معيار عرف اجتماعي و شخصيت زوجه توجه كرد. در صورتي كه شوهر رفتاري داشته باشد كه از نظر عرف جامعه بد رفتاري باشد به طور مثال مدام اخم كند و اصلا مهربان نباشد يا اينكه با توجه به شخصيت زوجه در هنگام حرف زدن با همسرش از الفاظ نامناسب استقاده كند مصداق عدم رعايت حسن برخورد است. اگر اين رفتارها به حدي برسد كه غير قابل تحمل باشند نه اينكه گاهي بخاطر شرايط خاص شوهر بداخلاقي كند، اين حق براي زن ايجاد مي‌شود كه طلاق بگيرد.

شرط سوم از شروط دوازده گانه طلاق

هنگامي كه شوهر يك بيماري خطرناك دارد و اين بيماري قابل درمان نباشد و سلامتي زن را به خطر بيندازد زن مي‌تواند براي حفظ جان طلاق بگيرد.

شرط چهارم

ديوانه بودن زوج اين حق را براي زن ايجاد مي‌كند كه طلاق بگيرد. البته در ابتداي امر امكان فسخ نكاح وجود دارد ولي در صورتي كه نكاح را نتوان فسخ كرد زن مي‌تواند طلاق بگيرد. قطعا استفاده از واژه ديوانه نشان مي‌دهد كه هر گونه بيماري رواني شوهر باعث ايجاد حق طلاق براي زوجه مي‌شود.

شرط پنجم

اشتغال مرد به شغلي كه به حيثيت و آبرو و مصالح خانوادگي زن آسيب مي‌زند. الزاما اين شغل نبايد خلاف قانون باشد. گاهي شغلي كاملا قانوني است اما با شان و آبروي زن مغايرت دارد. در اين صورت دادگاه با بررسي موقعيت اجتماعي و خانوادگي زن و سپس با بررسي شغل در صورت وجود مغايرت اجازه طلاق را به زن مي‌دهد.

شرط ششم

در صورتي كه شوهر مرتكب عملي شود و به دنبال آن به مجازات حبس 5 سال يا بيشتر محكوم شود و حكم مجازات نيز در حال اجرا باشد يعني شوهر در حبس باشد و اين حبس بيشتر از 5 سال طول بكشد زن ملزم به ادامه زندگي مشترك نيست. البته اگر شوهر محكوميت مالي داشته باشد و به خاطر ناتواني از پرداخت محكوم‌به به 5 سال حبس شود يا اينكه به حبس و جزاي نقدي محكوم شود كه مجموعا باعث شود 5 سال يا بيشتر در حبس بماند حق طلاق براي زن ايجاد مي‌گردد. آن چه اهميت دارد محكوم به حبس بودن به مدت 5 سال و بيشتر است حالا هر دليلي كه داشته باشد و اينكه حكم در حال اجرا باشد نه اين كه در حال تعليق باشد يا به هر دليلي اجراي آن متوقف شده باشد.

شرط هفتم

اعتياد شوهر به هر چيزي كه به تشخيص دادگاه سبب شده باشد زندگي براي زن سخت شده باشد و حتي به سلامتي او آسيب وارد كند به طور مثال اعتياد به مشروبات الكلي يا مواد مخدر. البته اين جا چيزي درمورد دخانياتي مانند سيگار و قليان و… گفته نشده است زيرا از نظر عرفي سيگار كشيدن اعتياد بسيار مضر نيست اما اين امكان وجود دارد كه در شرايطي خاص با صلاح ديد دادگاه استعمال اين دخانيات نيز ايجاد حق طلاق براي زوجه بكند.

شرط هشتم

در صورتي كه زوج بدون هيچ عذر موجهي و بدون اطلاع دادن به مدت 6 ماه متوالي غيبت كند. البته اين 6 ماه بايد پشت سر هم باشد گاهي غيبت از 6 ماه هم بيشتر است اما چون متوالي نبوده مثلا گاهي شوهر برمي‌گشته يا خبري از خود مي‌داده است حق طلاق ايجاد نمي‌كند.

شرط نهم

از ديگر مواردي كه براي زن حق طلاق را ايجاد مي‌كند محكوميت شوهر به مجازاتي است اعم از حدي يا تعزيري كه مغايرت با شان و موقعيت زن دارد. قطعا تشخيص مغايرت داشتن يا نداشتن با دادگاه است.

شرط دهم

اگر بعد از گذشت 5 سال از زندگي مشترك مرد نتواند بچه‌دار شود زن مي‌تواند طلاق بگيرد. اين بچه‌دار نشدن مي‌تواند به هر دليلي باشد مثلا عقيم بودن مرد. فرقي در اين كه اين مشكل از ابتدا بوده يا بعد از ازدواج به وجود آمده است نيست بلكه مهم آن است كه بعد از 5 سال مرد نتواند بچه‌دار شود.

شرط يازدهم

در صورتي كه زوج مفقودالاثر شود و به مدت 6 ماه بعد از مراجعه زن به دادگاه اثري از او نباشد زن اجازه طلاق دارد. تفاوت مفقودالاثر شدن با غيبت شوهر در اين است كه اولا در غيبت بايد 6 ماه متوالي صبر كرد تا زن بتواند طلاق بگيرد ولي مفقودالاثري حتي اگر يك ماه هم باشد كافي است. فقط بايد اثبات گردد كه مرد مفقودالاثر شده در اين صورت زن مي‌‌تواند اقدامات اوليه طلاق خود را انجام دهد. دوم در غيبت شوهر ملاك مدت زمان عدم مراجعه شوهر است كه بايد 6 ماه طول بكشد ولي در مفقودالاثري مهم زمان مراجعه زوجه به دادگاه است كه از آن زمان بايد 6 ماه را محاسبه كرد. ممكن است كه شوهر 1 سال است كه گم شده يا يك ماه، هيچ فرقي ندارد. مهم تاريخ مراجعه زن به دادگاه براي طلاق است.

شرط دوازدهم

آخرين شرط كه در زندگي زناشويي زياد پيش مي‌آيد ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول است كه براي زن حق طلاق ايجاد مي‌كند.

براي آشنايي با شرايط رجوع از طلاق كليك كنيد.

استفاده از شروط دوازده گانه طلاق

با توجه به اين كه از نظر شرعي و قانوني حق طلاق با مرد است قانون گذار سعي كرده است تا با درج اين شروط در عقدنامه از حقوق زن در زندگي مشترك دفاع كند تا زن مجبور به ادامه زندگي مشترك در حالي كه براي او رنج‌آور است نشود. در صورت بروز هر يك از شروط بالا زن مي‌تواند با ادله خود به دادگاه مراجعه نمايد و طلاق بگيرد. البته اينكه زن در واقعيت در رويه قضايي تا چه حد مي‌تواند حق خود را بگيرد موضوعي جداست. توصيه مي‌شود حتما براي تسهيل در روند پرونده طلاق از يك وكيل حرفه‌اي كمك بگيريد. با استفاده از دانش يك وكيل خانواده مجرب مي‌توانيد راحت‌تر و سريع‌تر به خواسته خود برسيد زيرا پرونده طلاقي كه از سوي زن مطرح شود داراي پروسه‌اي پيچيده و طولاني است كه وكلاي وكيل دات كام به راحتي مي‌توانند شما را در اين مسير همراهي كنند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص شروط دوازده گانه طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون شروط دوازده گانه طلاق پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آيا امضاي تمام شروط دوازده گانه الزامي است ؟

خير، طرفين هر شرطي را كه بخواهند مي‌توانند امضا كنند و هر كدام را كه نمي‌خواهند مي‌توانند رد كنند كه در مطلب به تفصيل بيان شده است.

آيا علاوه بر شروط دوازده گانه طلاق مي‌توان شرط ديگري مطرح كرد ؟

بله، هر شرطي كه طرفين بخواهند مي‌توانند اضافه كنند كه در مطلب به تفصيل بيان شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: شروط دوازده گانه طلاق | بررسي شروط مندرج در قباله ازدواج – آثار حقوقي و عملي هر يك


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۱:۱۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

شروع زندگي مشترك را مي‌توان شروع يكسري از حقوق و تكاليف براي زوجين دانست. هر كدام متعهد مي‌شوند وظائفي را بر عهده بگيرند كه بسياري از اين تكاليف را قطعا در دوران مجردي خود نداشتند. شرع و قانون حدود اين وظائف را به وضوح مشخص كرده است. يكي از اين وظائف مربوط به امور مالي در زندگي مشترك است كه بر عهده مرد مي‌باشد. مرد به عنوان رئيس خانواده بايد خانواده خود را تامين كند. نفقه مصداق بارز يكي از وظائف مالي اصلي مرد در مقابل زوجه است وظيفه‌اي كه قانون گذار در ماده 1106 قانون مدني بر دوش مرد گذاشته است اما زمان پرداختن نفقه زن چه موقع است و چه شرايطي دارد؟

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: زمان پرداختن نفقه زوجه | شرايط پرداختن نفقه همسر – بررسي زمان تعلق نفقه

نفقه و مصاديق آن

ماده 1107 قانون مدني مصاديق نفقه را به عنوان نمونه مطرح كرده است. بر اساس اين ماده مرد موظف است تا با توجه به موقعيت و وضعيت زن همه نيازهاي او را برطرف كند از جمله نياز به خوراك، لباس، مسكن و هزينه‌هاي بهداشت و درمان. حتي قانون گذار از نيازهاي اساسي و اوليه فراتر رفته و مرد را موظف كرده در صورتي كه زن عادت به داشتن خدمتكار داشته يا اينكه از انجام دادن كارها ناتوان است براي او خادم بگيرد.

البته همان طور كه گفته شد آن چه در ماده بيان شده فقط از باب مثال است و انحصاري نيست. در نتيجه طرفين مي‌توانند در مورد موارد ديگر با هم توافق كنند به طور مثال توافق براي تامين هزينه‌هاي تحصيل زوجه.

زمان پرداختن نفقه به زن

با توجه به ماده 1102 قانون مدني همين كه عقد نكاح به درستي واقع شود رابطه زوجيت نيز بين طرفين ايجاد مي‌شود. داشتن رابطه زوجيت شروع تكاليف و حقوق طرفين نسبت به يكديگر است. در نتيجه به محض وقوع عقد زن مستحق دريافت نفقه است و مي‌تواند نفقه خود را از شوهر مطالبه كند.

شرايط پرداختن نفقه زوجه

براي اينكه زن مستحق دريافت نفقه باشد دو شرط وجود دارد:

1/ عقد نكاح دائم: در ماده 1106 قانون مدني فقط زماني كه عقد دائم بين طرفين باشد شوهر ملزم به پرداخت مهريه است. البته در ازدواج موقت مي‌توان شرط كرد كه مرد نفقه را پرداخت كند ولي از نظر قانوني در صورتي كه از قبل توافق نشده باشد مرد وظيفه پرداخت نفقه زوجه در عقد موقت را ندارد.

2/ عدم نشوز زن: همان طور كه مرد تكليف به پرداخت نفقه دارد زن هم بايد از شوهر خود تمكين كند. به محض وقوع عقد همان طور كه زن حقوق مالي دارد بايد متقابلا تكاليف زناشويي را نسبت به شوهر خود انجام بدهد. ماده 1108 قانون مدني زني را كه تمكين نكند مستحق دريافت نفقه نمي‌داند.

دريافت نفقه | زمان پرداختن نفقه زن

به محض وقوع عقد مي‌توان نفقه را مطالبه كرد و در صورت استنكاف مرد از دادن نفقه زن مي‌تواند از طريق مراجع قانوني براي گرفتن حق خود اقدام نمايد.

قطعا كمك گرفتن از يك وكيل مجرب در مراحل گرفتن نفقه مي‌تواند كمك بزرگي براي زوجه باشد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شما مي‌توانيد براي دريافت مشاوره در خصوص نفقه و زمان پرداخت آن از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص زمان پرداختن نفقه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون زمان پرداختن نفقه پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

نفقه از چه زماني به زن تعلق مي‌گيرد ؟

از زمان وقوع عقد نكاح كه در رابطه با اين موضوع در مطلب توضيح مفصل داده شده است.

نفقه بر چه اساسي پرداخت مي‌شود ؟

بر اساس وضعيت و موقعيت زوجه كه در رابطه با اين موضوع در مطلب توضيح مفصل داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: زمان پرداختن نفقه زوجه | شرايط پرداختن نفقه همسر – بررسي زمان تعلق نفقه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۴:۱۸:۳۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ايجاد رفاه و تهيه لوازم زندگي فرزندان به عهده پدر آن‌هاست. به اين لوازم و رفاه به اصطلاح نفقه مي‌گويند و بر اساس ماده ۱۲۰۴ ق.م نفقه شامل مسكن، پوشاك، خوراك و همچنين فراهم نمودن شرايط تحصيل و… مي‌شود. بر اساس ماده ۱۱۱۹ ق.م چنانچه پدر فوت كند يا استطاعت مالي كافي جهت پرداخت نفقه نداشته باشد، نفقه فرزند به ترتيب بر عهده اجداد پدري، مادر و اجداد مادري قرار مي‌گيرد. زماني كه پدر با داشتن قدرت مالي كافي جهت پرداخت نفقه، از پرداخت آن سر باز زند، مادر فرزند مي‌تواند نسبت به عدم پرداخت نفقه از سوي او اقامه دعوي كند و وي را ملزم به اجراي حكم دادگاه نمايد. حال مي‌خواهيم بدانيم براي مطالبه نفقه فرزند دادگاه صالح كدامست كه مي‌تواند به دادخواست مادر رسيدگي كند؟ براي كسب اطلاع درباره نفقه فرزند كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند | شرايط بهره‌مندي فرزند از نفقه

فرزند تا چه زماني از نفقه بهره مي‌برد ؟

لازم است بدانيد هميشه پرداخت نفقه فرزند از طرف پدر الزامي نبوده و تحت شرايط خاصي نفقه‌اي به فرزند تعلق نمي‌گيرد. حال مي‌خواهيم بدانيم چه زماني نفقه به فرزند تعلق مي‌گيرد؟

الف) افراد ملزم به انفاق استطاعت مالي داشته باشند. بر اساس ماده ۱۱۹۸ ق.م زماني فرد ملزم و مجبور به پرداخت نفقه است كه از تمكن و قدرت مالي كافي برخوردار باشد و بابت پرداخت آن در مضيقه قرار نگيرد. تشخيص اين امر با توجه به تعهدات و نحوه زندگي فرد و به عهده دادگاه است.

ب) فرد ذي نفع از نفقه، نيازمند و فقير باشد. مطابق ماده ۱۱۹۷ ق.م زماني به فرد نفقه تعلق مي‌گيرد كه تنگدست و محتاج باشد و نتواند مايحتاج خود را تهيه كند؛ بنابراين تا زماني كه مطابق قانون فرزند، شغلي ندارد و يا در حال تحصيل است، نفقه او بر عهده پدر است. البته نفقه فرزند دختر و پسر با هم تفاوت دارد؛ چنانچه:

الف) دختر تا زماني كه شغلي ندارد و مجرد است نفقه مي‌گيرد اما چنانچه بعد از ازدواج و طلاق به خانه پدر برگردد واجب النفقه نخواهد بود.

ب) پسر تا ۲۰ سالگي و پس از آن چنانچه در حال تحصيل باشد، واجب النفقه است. البته بايد توجه داشت كه زماني هزينه تحصيل جزو نفقه است كه تحصيل واجب و ضروري باشد؛ در غير اين صورت پدر وظيفه‌اي در قبال پرداخت هزينه تحصيل ندارد.

در ضمن بايد گفت كه نفقه معوقه و گذشته به فرزند تعلق نمي‌گيرد و قابل درخواست نيست و تنها از زمان شكايت و اقامه دعوا نفقه حال و آينده محاسبه گرديده و به فرزند پرداخت مي‌شود؛ به عنوان مثال نفقه پرداخت نشده سال‌هاي گذشته فرزند، قابل مطالبه نخواهد بود.

دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند

هنگامي كه مادر نفقه فرزندش را مطالبه مي‌كند، بايد به چه دادگاهي رجوع كند و دادگاه صالح جهت رسيدگي به اين امر چه دادگاهي است؟

بر اساس قانون، هر دادگاه از دو حيث قابل قابل بررسي است، صلاحيت ذاتي و صلاحيت محلي.

منظور از صلاحيت ذاتي دادگاه شايستگي و صلاحيت آن جهت رسيدگي به نوع خاصي از دعاوي است كه در اين صورت دادگاه صالح جهت مطالبه نفقه، دادگاه خانواده است؛ بنابراين مادر براي اقامه دعوي و شكايت عليه پدر فرزندش بايد به دادگاه خانواده رجوع كند.

از طرفي ما تعداد زيادي دادگاه خانواده در سطح كشور داريم؛ آيا مادر فرزند مي‌تواند به هر دادگاهي جهت رسيدگي به پرونده كودك خود رجوع كند؟ در اينجا بحث صلاحيت محلي دادگاه به ميان مي‌آيد، چون دادگاه صالح جهت درخواست نفقه، دادگاه محل اقامت پدر يا شخص مسئول پرداخت نفقه فرزند است؛ بنابراين مادر براي مطالبه نفقه خود، بايد به دادگاه خانواده محل اقامت پدر فرزند خود مراجعه كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: دادگاه صالح براي مطالبه نفقه فرزند | شرايط بهره‌مندي فرزند از نفقه


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۵:۳۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پس از طلاق زوجين مي‌بايست مشخص كنند كه كدام يك از آن‌ها حضانت فرزندشان را به عهده بگيرد. چنانچه ايشان در تعيين سرپرست اختلاف نظر داشته باشند دادگاه با توجه به مصلحت فرزند شخص مناسب را انتخاب خواهد كرد. اما حضانت فرزند نيز روزي به پايان خواهد رسيد و پدر و مادر پس از اين مدت به لحاظ قانوني به عنوان سرپرست و مراقب فرزند شناخته نمي‌شوند. در ادامه توضيحاتي در خصوص پايان حضانت فرزند دختر و پسر ارائه خواهيم نمود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: پايان حضانت فرزند دختر و پسر

حضانت فرزند

حضانت فرزند در واقع به معناي حمايت و مراقبت پدر و ‌مادر از او مي‌باشد. دادگاه پس از طلاق حضانت فرزند را به يكي از والدين او‌ واگذار مي‌كند‌. فردي كه‌ به عنوان سرپرست انتخاب مي‌شود مي‌بايست بسيار صالح باشد و مصلحت فرزند را بخواهد. مطابق قانون دختر و پسر از زمان تولد تا سن هفت سالگي تحت حضانت مادر مي‌باشند. پس از هفت سالگي نيز پسر تا سن ۱۵ سالگي و دختر تا سن ۹ سالگي تحت حضانت پدر خواهند بود. براي كسب اطلاع دقيق در مورد حضانت كليك كنيد.

پايان حضانت فرزند دختر و پسر

پايان حضانت دختر و پسر با رسيدن سن آن‌ها به ۹ و ۱۵سال فرا مي‌رسد. پس از رسيدن آن‌ها به اين سنين طبق قانون دختر و پسر ديگر بالغ و عاقل مي‌باشند. فرزندان با رسيدن به اين سن مي‌توانند سرپرست خود را شخصا انتخاب نمايند. براي مثال دختر مي‌تواند مادر را به عنوان سرپرست خود انتخاب كند و با او زندگي كند.

بيشتر بخوانيد : سن قانوني تصميم گيري حضانت

پس از پايان حضانت فرزند پدر و مادر مي‌توانند حضانت دائمي آن‌ها را از دادگاه دريافت كنند ؟

چنانچه دختر يا پسر يكي والدين را به عنوان سرپرست خود انتخاب كند و بخواهد كه‌ با او زندگي كند فرد انتخاب شده مي‌تواند حضانت دائمي فرزندش را از دادگاه دريافت نمايد اما اين به اين معني نيست كه والد ديگر از حقوقش محروم شود. او طبق قانون هر گاه كه بخواهد قادر به ديدار با فرزند خود خواهد بود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد حضانت دائم كليك كنيد.

فرزندان پس از رسيدن به سن 9 و 15 مي‌توانند خودشان انتخاب كنند كه با چه كسي زندگي كنند. همچنين چنانچه سرپرستي كه طبق حكم قطعي دادگاه حضانت را گرفته صلاحيت خود را از دست بدهد مي‌توان از وي سلب حضانت نمود. اين مطلب تحت عنوان موانع حضانت مقاله‌اي جداگانه به خود اختصاص داده است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص پايان حضانت فرزند دختر و پسر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون پايان حضانت فرزند دختر و پسر پاسخ دهند.

 

سوالات متدوال

حضانت به چه معناست ؟

سرپرستي، مراقبت، تربيت و نگهداري از فرزند.

پايان حضانت دختر و پسر در چه سني اتفاق مي‌افتد ؟

پسر در سن ۱۵ سالگي و دختر در سن ۹ سالگي.

فرزندان از زمان تولد تا سن هفت سالگي تحت حضانت چه كسي هستند ؟

تحت حضانت مادر.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: پايان حضانت فرزند دختر و پسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۳۲:۴۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج سرآغاز زندگي مشترك زن و مرد است. براي بستن صحيح عقد نكاح با فرد مورد نظر مي‌بايست به برخي قوانين پاي‌بند بود تا به راحتي بتوان با آن فرد ازدواج كرد. ازدواج براي دختران قوانيني دارد كه يكي از اين قوانين اجازه جد پدري براي ازدواج دختر مي‌باشد. در ادامه توضيحات مختصري را در اين خصوص بيان نموده‌ايم، با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات دقيق در مورد ثبت ازدواج و مدارك لازم براي ثبت ازدواج كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: اجازه جد پدري براي ازدواج دختر | رضايت پدر بزرگ پدري در نكاح دختر

آيا دختر براي ازدواج نيازمند اجازه جد پدري مي‌باشد ؟

مطابق ماده ۱۰۴۳ قانون‌مدني دختر باكره مي‌بايست براي ا‌زدواج خود از پدر يا جد پد‌‌ري خود اجازه بگيرد. در اكثر موارد دختران با كسب اجازه از پدر خود براي ازدو‌اج اقدام مي‌نمايند اما اگر پدر دختر فوت نموده باشد دختر در صورت دسترسي داشتن و در قيد حيات بودن جد پد‌ر‌ي بايد بر‌اي كسب ا‌جازه به ايشان مراجعه نمايد. در صورتي كه پدر نيز در قيد حيات باشد اما به دختر اجازه ازدواج ندهد نيز دختر مي‌تواند با كسب اجازه از جد پد‌ري خود (در صورت وجود و در قيد حيات بودن) ازدواج كند.

براي آشنايي با شرايط لازم براي اجازه پدر براي ازدواج دختر كليك كنيد.

در چه صورت دختر مي‌تواند بدون اجازه جد پدري براي ازدواج اقدام نمايد ؟

در موارد زيادي قانون گذار به دختر اجازه مي‌دهد كه بدون كسب اجا‌زه از جد پدري برا‌ي ازدواج اقدام كند. در ادامه سه مورد اصلي ازدواج دختر بدون اذن جد پدري را بيان نموده‌ايم:

جنون و ديوانگي

در صورتي كه جد پد‌ري دختر در سلامت عقلي نباشد و دچار جنون و ديوانگي شده باشد دختر مي‌تواند بدون كسب اجازه از او ازدواج كند.

بيشتر بخوانيد : ازدواج مجنون

عدم ارائه دليل منطقي

در صورتي كه جد پدري بدون دليلي منطقي به دختر اجازه ازدواج ندهد دختر مي‌تواند با دريافت اجازه از دادگاه برا‌ي ا‌زدواج اقدام كند.

در دسترس نبودن

چنانچه جد پدري دختر در دسترس نباشد و دختر نتواند براي كسب اجازه به او دسترسي پيدا كند قانون به او اجازه ازدواج مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ا‌جازه جد پدر‌ي براي ا‌زدواج دختر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ا‌جازه جد پدر‌ي براي ا‌زدواج دختر پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

در صورتي كه پدر به دختر اجازه ازدواج ندهد دختر با دريافت اجازه از جد پدري قادر به ازدواج‌خواهد بود ؟

بله در صورتي كه پدر يا جد پدري به دختر اجازه ازدواج دهند دختر مي‌تواند برا‌‌ي ا‌زدواج اقدام كند و نيازي به اجازه هردوي آن‌ها نيست.

اگر جد پدري بدون دليل به دختر اجازه ازدواج ندهد تكليف چيست ؟

دختر مي‌تواند با كسب اجازه از دادگاه بر‌اي ا‌زدواج اقدام كند.

جد پدري كيست ؟

جد پدري همان پدربزرگ پدري دختر است كه مي‌تواند به او اجازه ازدواج دهد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: اجازه جد پدري براي ازدواج دختر | رضايت پدر بزرگ پدري در نكاح دختر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ دى ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۳:۲۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همانطور كه مي‌دانيد ميليون‌ها انسان بر روي كره زمين در كنار يكديگر زندگي مي‌كنند كه، هركدام داراي نظر و عقيده متفاوتي مي‌باشند. اين تفاوت نظر و عقيده گاهي ممكن است باعث بروز اختلافاتي ميان افراد يك جامعه شود و در نتيجه يك درگيري خشونت آميز را به بار آورد. به همين دليل قانونگذار درگيري، دعوا، مشاجره و… را صحيح ندانسته و در صورت وجود برخي شرايط اين كار را به عنوان جرم بر شمرده است. جرم نزاع يكي از جرائمي است كه توسط قانونگذار تعيين شده است و در واقع همان درگيري ميان افراد مي‌باشد در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص اينكه جرم نزاع چيست و چه عناصر و مجازاتي دارد توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: نزاع چيست | تعريف و عناصر جرم نزاع و درگيري خياباني

تعريف جرم نزاع در قانون چيست ؟

جرم نزاع يكي از جرائمي است كه مي‌تواند باعث آسيب مالي و جاني به يك يا چندين نفر شود. هر گاه دو يا چند نفر اقدام به مشاجره و دعوا با يكديگر نمايند و يكديگر را مورد ضرب و شتم قرار دهند، در واقع مرتكب جرم نزاع شده‌‌اند و مطابق قانون مجازات خواهند گرديد.

جرم نزاع نيز مانند برخي جرائم ديگر براي تحقق نياز به وجود سه عنصر مادي، قانوني و معنوي دارد كه در اين جرم هركدام از آن‌ها تعريف جداگانه‌‌اي دارند. نكته حائز اهميت در تحقق جرم نزاع اين است كه افراد به قصد آسيب به يكديگر اين عمل را مرتكب شده باشند. اما اگر فرد به طور نا خواسته و براي دفاع شخصي از خود اين عمل را مرتكب شده باشد، در واقع مجرم شناخته نخواهد شد.

توصيه مي‌كنيم مقاله دفاع مشروع را مطالعه نماييد.

عناصر جرم نزاع چيست ؟

جرم نزاع نيز مانند اكثر جرائم داراي سه عنصر مادي، معنوي و قانوني است، كه در صورت وجود آن‌ها مي‌توان گفت جرم صورت گرفته است. اين سه عنصر در زير به طور كامل شرح داده شده‌‌اند:

  • عنصر مادي

عنصر مادي جرم نزاع يعني فرد مرتكب عمل درگيري و ضرب و شتم شده باشد.

  • عنصر معنوي

عنصرمعنوي اين جرم نيز به معناي اين است كه فرد به قصد نزاع و درگيري و آسيب به ديگران مرتكب اين عمل شده باشد.

  • عنصر قانوني

عنصر قانوني به معناي جرم تلقي شدن عمل در قانون مي‌باشد، كه قانونگذار نزاع و درگيري را به عنوان جرم تلقي نموده است.

مجازات جرم نزاع در قانون چيست ؟

جرم نزاع در قانون مجازات مشخصي دارد. نزاع معمولا توسط چند نفر صورت مي‌گيرد و قانونگذار براي همه شركت كنندگان اين جرم مجازات تعيين كرده است. مجازات جرم نزاع بر اساس ميزان آسيب ديدگي در ضرب و شتم و برخي شرايط مجرمان تعيين مي‌گردد. در زير مجازات تعيين شده در قانون براي جرم نزاع ذكر گرديده است:

  • اگر نزاع باعث قتل يك انسان شود، همه شركت كنندگان در اين جرم به حبس از يك تا سه سال محكوم خواهند گشت.
  • چنانچه نزاع و درگيري باعث قطع يكي از اعضاي بدن شخصي شود، مجازات مرتكبين شش ماه تا سه سال حبس خواهد بود.
  • اگر درگيري باعث ضرب و جرح افراد شود، مجرمين به سه ماه تا يك سال حبس محكوم خواهند شد.

نكته: در برخي موارد كه قاضي صلاح بداند، برخي از مرتكبين جرم نزاع به مجازات‌هايي مثل اعدام، قصاص، پرداخت ديه و… محكوم خواهند شد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نزاع، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نزاع پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

مجازات نزاع منجر به قتل يك انسان چيست ؟

در اين صورت مجازات مرتكبين مابين يك تا سه سال حبس خواهد بود.

عنصر قانوني جرم نزاع چيست ؟

عنصر قانوني جرم نزاع يعني اين عمل در قانون به عنوان جرم شناخته شده باشد، كه قانونگذار نزاع را به عنوان جرم بر شمرده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: نزاع چيست | تعريف و عناصر جرم نزاع و درگيري خياباني


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۱ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۵:۵۶:۰۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در كشور ايران قانون گذار همواره در قانون به صراحت اعلام كرده است كه افراد موظف هستند تا احوال شخصيه خود از جمله ولادت، ازدواج و طلاق را به طور رسمي ثبت كنند. حتي در صورت عدم ثبت اين وقايع در قانون براي اشخاص خاطي مجازات نيز تعيين شده است. رجوع از طلاق از اين قاعده مستثني نيست و در صورت رجوع (بازگشت) مرد به همسرش بايد اين موضوع در دفاتر رسمي ثبت گردد. زماني كه حكم طلاق جاري مي‌شود اصل بر جدايي و عدم پيوند نكاح بين طرفين است در نتيجه اگر به هم رجوع كرده باشند بايد اين موضوع ثبت گردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق

رجوع از طلاق

بر اساس ماده 1148 قانون مدني شوهر بعد از طلاق دادن همسرش مي‌تواند در مدت معيني كه عده نام دارد به زن و زندگي مشتركشان باز گردد. اين حقي است كه هيچ قرارداد و شرطي نمي‌تواند بر خلاف آن تنظيم شود و اين حق را از شوهر بگيرد.

رجوع كردن به همسر از دو طريق فعلي و كلامي امكان دارد. بر اساس ماده 1149 قانون مدني در صورتي كه مرد بخواهد رجوع كند همين كه لفظ يا كلامي را بگويد يا اينكه كاري انجام دهد كه نشان دهنده درخواست او براي رجوع به همسرش است كافي مي‌باشد و نياز به خواندن صيغه نكاح نيست. البته نيت مرد مهم است و اينكه از اين حرف يا عمل حتما بايد قصد رجوع به همسر را داشته باشد نه چيز ديگري. براي كسب اطلاعات بيشتر درباره رجوع از طلاق كليك كنيد.

عدم امكان رجوع از طلاق

در برخي از موارد امكان رجوع براي شوهر وجود ندارد. ماده 1145 قانون مدني به وضوح اين موارد را مطرح كرده است. از جمله مواردي كه امكان رجوع وجود ندارد:

1/ طلاق زن يائسه و زن قبل از نزديكي است. به دليل اينكه در اين موارد اصلا عده وجود ندارد پس نمي‌توان رجوع كرد.

2/ طلاق خلع و مبارات.

3/ بعد از سه طلاق كه بعد از سه وصلت متوالي بوده است. بايد توجه داشت كه اين سه مورد وصلت حتما بايد متوالي باشند يعني بين اين‌ها زن يا مرد با ديگري عقد نكرده باشند. همچنين اين وصلت طرفين مي‌تواند در قالب نكاح يا رجوع باشد.

علاوه بر اين موارد يك مورد ديگر هم هست كه در متن ماده نيامده است. زماني كه دادگاه حكم به طلاق را به درخواست زن داده باشد مرد ديگر نمي‌تواند رجوع كند. زيرا در اين جا زن بوده كه درخواست جدايي داده و دادگاه هم پذيرفته است.

ثبت رجوع از طلاق

اگرچه قانون گذار تشريفات نكاح را براي رجوع از طلاق الزامي نمي‌داند اما اين بدين معني نيست كه در رجوع از طلاق خواست شوهر به تنهايي كافي باشد.

شوهر براي اينكه به زن خود رجوع كند علاوه بر اينكه بايد كلامي بگويد يا عملي بكند كه نشانه تمايل او براي رجوع به زن است بعد از آن بايد رجوع به زن را ثبت كند. در هنگام ثبت كردن رجوع نياز به خواندن مجدد عقد نكاح نيست.

بر اساس ماده 20 قانون حمايت از خانواده مرد تا يك ماه پس از رجوع به زن وقت دارد تا به دفترخانه‌اي كه صورت جلسه طلاق در آن ثبت شده است مراجعه نمايد و اعلام كند كه به همسرش رجوع كرده است. سپس صورت جلسه طلاق ابطال مي‌شود و طلاق ثبت نمي‌گردد.

البته توجه به اين نكته مهم است كه رجوع بايد در زمان عده زن صورت بگيرد. اگر مرد بعد از مدت زمان عده زن به دفترخانه مراجعه كند بايد اثبات نمايد كه رجوع در زمان عده بوده ولي حالا به دلايلي بعد از پايان زمان عده براي ثبت آمده است. مهم آن است معلوم گردد زمان رجوع در هنگام عده بوده است.

براي كسب اطلاعات درباره مدت زمان رجوع بعد از طلاق كليك كنيد.

مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق

شوهر وظيفه ثبت ر‌جوع را دارد. اگر به هر دليلي رجوع كند ولي اين موضوع را ثبت نكند بر اساس ماده 49 قانون حمايت از خانواده زن مي‌تواند از او شكايت كند. دادگاه علاوه بر اينكه شوهر را ملزم به ثبت ر‌جوع مي‌كند او را به جزاي نقدي درجه پنج يعني مبلغ 80 تا 180 ميليون ريال يا حبس تعزيري درجه هفت يعني 91 روز تا 6 ماه حبس محكوم مي‌كند.

نمونه دادخواست رجوع از طلاق

اينجانب: …………………… فرزند آقاي …………………. و نام مادر خانم ………………. داراي شناسنامه شماره: ……………….. صادره از: ………………. متولد: …………. ساكن: ……………………….. با سند ازدواج شماره ………… مورخ ….. تهران كه زوجه خود بانو: …………… فرزند آقاي ……………. متولد ……. ساكن نشاني ذكر شده را طبق طلاقنامه شماره ………………… مورخ …………. تنظيمي دفتر رسمي ثبت طلاق شمارۀ ………… مطلقه كرده بودم، به موجب اين سند رسمي و بر اساس ماده 1148 قانون مدني اعلام مي‌دارم كه در زمان عده يعني در تاريخ …….. به زوجه توصيف شده خود رجوع كردم و دوباره با ايشان قصد زندگي مشترك دارم. اما به جهت عدم دسترسي به دفترخانه طلاق براي ثبت واقعه رجوع طي اين سند با امضاي زوجه و شاهدان رجوع خود از طلاق را اعلام مي‌دارم.

تاريخ

محل امضاء زوج:

محل امضاء زوجه:

محل امضاء شاهد اول:

محل امضاء شاهد دوم:

 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ثبت ر‌جوع ا‌ز طلاق پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

وظيفه ثبت رجوع از طلاق با چه كسي است ؟

شوهر. در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

تا چه زماني مهلت براي ثبت رجوع از طلاق وجود دارد ؟

تا يك ماه پس از رجوع به همسر براي ثبت فرصت وجود دارد كه در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا عدم ثبت رجوع از طلاق مجازات دارد ؟

بله. شوهر به جزاي نقدي و حبس محكوم مي‌شود كه در متن به تفصيل توضيح داده شده است.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ثبت رجوع از طلاق | مجازات عدم ثبت رجوع – نمونه دادخواست رجوع از طلاق


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۹:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

همواره در ميان احاديث امامان و كلام بزرگان بر وقف كردن تاكيد شده است و از ثواب آن سخن به ميان آمده است. حتي بسياري از بزرگان وقف را باقي الصالحات دانسته‌اند كه ثواب آن براي شخص حتي بعد از فوتش باقي مي‌ماند. در اين مطلب به بررسي مفهوم اين امر پسنديده و اركان آن از منظر حقوقي مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: وقف | تعريف اركان – ماهيت – طرفين عقد – ويژگي‌هاي اساسي – بطلان

وقف چيست ؟

در قانون مدني ماده 55 و‌قف تعريف شده است. بر اساس اين ماده و‌قف يعني خود مال حبس و منافع آن در راه خدا صرف شود. به طور مثال شخصي خانه خود را و‌قف مي‌كند. يعني اينكه به شرط حفظ و باقي ماندن خانه امكان استفاده از آن براي سكونت يا هر استفاده متعارف ديگري در جهت رضاي خدا وجود دارد.

حبس عين مال به اين معني است كه ملك از دارايي‌هاي مالك جدا شود و مالك هيچ حق تصرفي در آن نداشته باشد. با توجه به ماده 55 قانون مدني عين مال فقط قابل وقف است و كسي نمي‌تواند منفعت مالي يا دين را و‌قف كند.

اركان وقف

و‌قف داراي سه ركن اساسي است:

1/ موقوفه: مالي كه در راه خدا استفاده مي‌شود. موقوفه شخصيت حقوقي مستقل دارد به طوري كه نه متعلق به واقف است و نه موقوف عليه.

2/ واقف: شخصي كه مال خود را در راه خدا و‌قف مي‌كند.

3/ موقوف عليه: كساني كه مال براي آن‌ها و‌قف مي‌شود. آن‌ها مالك موقوفه نيستند فقط مي‌توانند از آن استفاده نمايند. اگر اين افراد متعدد باشند به ايشان موقوف عليهم گويند.

چگونگي وقف كردن مال

از نظر شرعي و حقوقي وقف نياز به ايجاب و قبول دارد. در ماده 56 قانون مدني نيز گفته شده است كه و‌قف زماني اتفاق مي‌افتد كه فرد واقف با هر لفظي كه با صراحت دلالت به و‌قف مي‌كند ايجاب را بگويد و در مقابل كساني كه به نفع آن‌ها و‌قف كرده است يا قائم مقام قانوني آن‌ها اين و‌قف را قبول كنند. در صورتي كه و‌قف فقط براي عوام باشد همين كه حاكم شرع قبول كند كافي است زيرا نمي‌توان از تك تك مردم قبول را گرفت.

ويژگي‌هاي اساسي اركان وقف

ويژگي‌هاي موقوفه

مالي كه مورد و‌قف قرار مي‌گيرد بايد داراي ويژگي‌هايي باشد از جمله:

1/ عين مال باشد: با توجه به اينكه در و‌قف عين بايد باقي باشد و استفاده از منافع است در نتيجه آنچه و‌قف مي‌شود عين مال است و نمي‌توان منافع و دين را وقف كرد.

2/ بقاي عين مال: بر اساس ماده 58 قانون مدني بايد مالي و‌قف شود كه در صورت استفاده از منافع آن عين مال باقي بماند. به طور مثال و‌قف ميوه درست نيست زيرا با نفع بردن از آن يعني خوردن آن عين و اصل آن‌ها از بين مي‌رود و تمام مي‌شود ولي وقف باغ ميوه درست است.

3/ قابل قبض باشد: به دليل اينكه يكي از شرايط اصلي در صحت و‌قف قبض مال وقفي است پس مالي كه و‌قف مي‌شود بايد قابل تسليم شدن باشد. بر اساس ماده 59 قانون مدني و‌قف در صورتي امكان دارد كه قبض صورت بگيرد. به طور مثال و‌قف كردن حيواني كه موجود نيست يا فرار كرده است درست نيست.

4/ منافع آن براي واقف باشد: شخص نمي‌تواند مالي را و‌قف كند در حالي كه عين مال متعلق به اوست ولي منافع آن براي ديگريست. زيرا آنچه در و‌قف استفاده مي‌شود منافع است.

البته بر اساس ماده 64 قانون مدني اگر مالكيت منافع به صورت موقت به شخص ديگري داده شود وقف آن صحيح مي‌باشد مانند خانه‌اي كه در اجاره ديگري براي مدت يكسال مي‌باشد. شخص مي‌تواند خانه را و‌قف كند و بعد از يكسال كه مدت اجاره تمام شد مال در راه خدا استفاده مي‌شود.

5/ مالي كه و‌قف مي‌شود هم بايد مشروعيت داشته باشد و هم بتوان از آن در جهت منافع مشروع استفاده كرد. به طور مثال شخص نمي‌تواند ابزار قمار را و‌قف كند.

ويژگي واقف

در ماده 57 قانون مدني دو ويژگي عمده براي شخصي كه مال را و‌قف كرده است بيان مي‌كند از جمله:

1/ داشتن اهليت: قطعا هر شخصي كه قصد تصرف در مالي را دارد بايد اهليت لازم از جمله عقل و بلوغ و رشد را داشته باشد.

2/ مالكيت: هر گونه تصرف در اموال فقط در صورتي امكان دارد كه فرد مالك آن مال باشد. اشخاص نمي‌توانند در اموال ديگران بدون اينكه اجازه داشته باشند تصرفاتي مانند و‌قف انجام دهند.

ويژگي موقوف عليهم

شخص يا اشخاصي كه و‌قف براي آن‌ها صورت مي‌گيرد بايد داراي ويژگي‌هاي زير باشند:

1/ موجود باشد: بر اساس ماده 69 قانون مدني نمي‌توان به نفع شخصي كه موجود نيست و مثلا مرده است مالي را و‌قف كرد. مگر اينكه در زمان استفاده از منافع موجود شود. مانند و‌قف بر شخصي كه به مسافرت دور رفته اما برخواهد گشت.

2/ معين باشد: در ماده 71 قانون مدني آمده است كه و‌قف بر مجهول صحيح نيست. به طور مثال اين درست نيست كه واقف بگويد خانه‌ام را و‌قف يكي كردم. بلكه موقوف عليه بايد مشخص باشد مثلا خانه‌ام را وقف شخص الف با مشخصات معلوم كردم.

بطلان وقف

بر اساس ماده 61 قانون مدني بعد از اينكه مالي به شكل صحيح و‌قف شد امكان برهم زدن آن وجود ندارد و نمي‌توان در آن تغييري داد. اما با توجه به اين كه در و‌قف قبض مهم است و بر اساس ماده 59 وقف فقط زماني محقق مي‌شود كه قبض صورت بگيرد. در صورتي كه قبل از قبض موقوفه، واقف بميرد و‌قف باطل مي‌شود.

سوالات متداول

و‌قف چيست ؟

و‌قف عبارت است بقاي عين مال در حالي كه از منافع آن در راه خدا استفاده مي‌شود و در مطلب به تفصيل اين نهاد حقوقي اسلامي توضيح داده شده است.

آيا و‌قف منافع درست است ؟

خير نمي‌توان منافع را و‌قف كرد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا براي شخصي كه نيست مي‌توان و‌قف كرد ؟

و‌قف براي شخصي كه وجود ندارد امكان ندارد كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص و‌قف، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون و‌قف پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: وقف | تعريف اركان – ماهيت – طرفين عقد – ويژگي‌هاي اساسي – بطلان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ دى ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۶:۱۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی