vakiel
ارائه خدمات حقوقي

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه كسي است؟ فرزندان ميوه درخت زندگي هستند. مادر و پدر وظيفه نگهداري و مراقب از اين ميوه را بر عهده دارند. قانون مدني نيز در كتاب هشتم، باب دوم از ماده 1168 تا 1179 اين قانون به موضوع حضانت و نگهداري از فرزند پرداخته است. بر اساس اين قانون نگهداري از طفل يك حق و تكليف براي والدين است. حضانت حقي است كه والدين براي نگهداري از فرزند خود در برابر سايرين دارند. از سوي ديگر تكليف نگهداري از فرزند را نيز دارند و نمي‌توانند اين تكليف را از خود ساقط كنند. والدين در برابر اعمال فرزند خود مسئول هستند. در اين مطلب به بررسي حضانت فرزند در زمان زندگي مشترك و قبل از طلاق مي‌پردازيم. براي كسب اطلاعات دقيق در مورد حضانت فرزند كليك كنيد. 

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: حضانت فرزند قبل از طلاق

حضانت فرزند قبل از طلاق

بر اساس 1168 قانون مدني نگاهداري طفل با ابوين يعني مادر و پدر كودك است. در نتيجه مي‌توان گفت كه پدر و مادر تا زماني كه طفل به سن بلوغ شرعي برد مشتركا وظيفه نگهداري از طفل را به عهده دارند. اين حقي است كه قانون به والدين داده است و فقط خود قانون است كه مي‌تواند اين حق را از آن‌ها بگيرد. اگرچه والدين از كودك نگهداري مي‌كنند اما بر اساس ماده 1175 قانون مدني در صورت وجود يك علت قانوني امكان گرفتن حضانت از پدر و مادر وجود دارد.

مصلحت و آسايش فرزند مقدم بر حق حضانت والدين است. از همين رو بر اساس ماده 41 قانون حمايت از خانواده اگر مراجع قانوني به هر طريقي متوجه شوند كه موانع حضانت فرزند وجود دارد و والدين كودك يا يكي از آن‌ها صلاحيت نگهداري از كودك را ندارند مي‌تواند در مورد حضانت كودك تصميم مقتضي را بگيرد و حضانت طفل را به شخصي كه شايستگي دارد بسپارد يا اينكه براي والدين يك ناظر تعيين نمايد.

در مقاله‌اي مفصلا به موانع حضانت كه سبب گرفتن طفل از والدين او مي‌شود پرداخته‌ايم.

عدم پذيرش حضانت فرزند

همانطور كه گفته شد بر اساس ماده 1168 قانون مدني حضانت هم حق است هم تكليف. وقتي كه قانون تكليف نگهداري از فرزند را بر عهده والدين گذاشته است اگر پدر و مادر اين تكليف را انجام ندهند قطعا با آن‌ها برخورد مي‌شود.

بر اساس ماده 1172 قانون مدني زماني كه والدين از نگهداري طفل امتناع كنند و وظيفه حضانت را انجام ندهد دادگاه در ابتدا طرفين را ملزم به نگهداري از كودك مي‌كند. اگر ملزم كردن والدين امكان نداشته باشد دادگاه حضانت را به شخص ديگري كه صلاحيت دارد مي‌دهد. اما حتي اگر حضانت به شخص ديگري سپرده شود باز هم والدين وظيفه دارند تا هزينه‌هاي فرزند را تامين كنند. هزينه‌هاي فرزند در ابتدا با پدر است در صورتي كه پدر فوت كرده باشد هزينه‌ها با مادر است.

همچنين در ماده 40 قانون حمايت از خانواده گفته شده است در صورت امتناع از نگهداري فرزند دادگاه اين حق را دارد كه تا زمان صدور و اجراي حكم، شخصي كه مسئوليت حضانت را داشته در بازداشت نگه دارد. دستور به حبس فقط زماني امكان دارد كه شخص از روي لجبازي يا بدون هيچ دليل قانوني و منطقي از نگهداري فرزند امتناع كرده باشد. اگر او به يك دليل موجه از فرزند نگهداري نكند امكان حبس كردنش وجود ندارد.

بيشتر بخوانيد : حضانت در صورت فوت پدر

مدت زمان حضانت فرزند قبل از طلاق

در رابطه با اينكه حضانت والدين نسبت به فرزند تا چه زمان است دو نظر وجود دارد. گروهي معتقد هستند كه حضانت از فرزند تا زمان بلوغ شرعي يعني در دختران 9 سال تمام و در پسران 15 سال تمام معنا دارد و بعد از آن ديگر والدين وظيفه نگهداري ندارند. گروهي ديگر معتقد هستند كه حضانت بايد تا رسيدن به سن قانوني يعني 18 سال ادامه پيدا كند.

به نظر مي‌رسد كه از جميع اين نظرات مي‌توان متوجه شد كه حضانت تا زمان بلوغ شرعي قطعا ادامه دارد و بعد از آن به وضعيت كودك بستگي دارد كه آيا رشيد شده است يا نه. در صورت عدم توانايي كودك قطعا حضانت فرزند تا 18 سالگي ادامه مي‌يابد. معمولا هيچ يك از والدين به خصوص در ايران فرزند خود را تا زماني كه توانايي مستقل شدن داشته باشد رها نمي‌كنند. فقط قانون آن‌ها را تا رسيدن فرزند به سن مشخص ملزم به مواظبت مي‌كند اما اين بدان معنا نيست كه بعد از اين سن والدين فرزند خود را رها مي‌كنند.

البته بايد به اين نكته توجه كرد كه حضانت با ولايت متفاوت است. حضانت به معناي سرپرستي و تربيت فرزند است اما ولايت حقي است براي پدر يا جد پدري كه تا رسيدن به سن قانوني براي آنان وجود دارد. ولايت شامل پرداخت نفقه و دخالت در تصميم گيري‌هاي مهم از جمله ازدواج و امور مالي مي‌باشد.

بيشتر بخوانيد : پايان حضانت فرزند

 

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند قبل از طلاق، با موسسه حقوقي وكيل دات كام تماس بگيريد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند قبل از طلاق پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

سوالات متداول

حضانت فرزند قبل از طلاق با چه كسي است ؟

حضانت فرزند مشتركا وظيفه پدر و مادر با هم است.

آيا مي‌توان حضانت را از والدين گرفت ؟

بله. دادگاه در صورتي كه لازم باشد مي‌تواند حضانت را از والدين بگيرد.

حضانت تا چه سني ادامه دارد ؟

تا رسيدن فرزند به سن بلوغ شرعي و بعد از آن بستگي به وضعيت فرزند دارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت فرزند قبل از طلاق،
موضوع:
[ ۴ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۷:۵۰:۱۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

تغيير كاربري ملك چگونه انجام مي‌شود؟ هر ملكي با هدف خاصي ساخته و استفاده مي‌گردد. كاربري ملك يعني همان استفاده‌اي كه از ملك مي‌كنيم. مثلاً بعضي از املاك براي سكونت ساخته مي‌شوند. برخي هم براي تجارت استفاده مي‌گردند. شهرداري بر اساس نوع كاربري يك ملك براي آن پروانه ساخت صادر مي‌كند. حال ممكن است فردي داراي يك ملك مسكوني باشد اما بخواهد از آن به عنوان يك ملك تجاري استفاده كند. آيا مي‌تواند بدون اجازه قانوني دست به اين تغيير كاربري بزند؟ در ادامه مقاله به تغيير كاربري ملك مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: تغيير كاربري ملك

تغيير كاربري ملك

ساختمان‌ها براي اهداف و كاربري‌هاي متفاوتي ساخته مي‌شوند كه شهرداري براي هر كاربري پروانه ساخت صادر مي‌كند. حال اگر صاحب ملك بخواهد از ملك استفاده‌اي غير از كاربري پروانه ساخت آن داشته باشد، بايد ملك را به صورت قانوني تغيير كاربري دهد. رايج‌ترين تغيير كاربردي كه در كشور ما انجام مي‌شود تغيير ملك مسكوني به تجاري است.

انواع كاربري ملك

املاك كاربري‌هاي متفاوتي دارند كه عبارت‌اند از:

  • مسكوني (كلنگي، آپارتماني، ويلايي)
  • تجاري
  • صنعتي مثل كارگاه‌ها
  • ورزشي مثل باشگاه
  • كشاورزي
  • خدمات شهري مثل دفتر پست
  • آموزشي
  • اداري – دولتي
  • خدمات عمومي
  • انبارداري
  • كاربري مختلط مثل ملكي كه هم مسكوني هم اداري است.
  • معدن
  • حمل و نقل مثل راه‌آهن
  • فرهنگي- مذهبي
  • پاركينگ
  • فضاي سبز
  • تجهيزات شهري براي تأسيسات زيربنايي شهري
  • بهداشتي- درماني
  • فاقد كاربري برخي از اراضي كاربري ندارند يا به عنوان اراضي ذخيره شهري مي‌باشند. همچنين ممكن است بر اساس طرح جامع، طرح تفصيلي و آزاد سازي نداشته باشند

اصل عدم تغيير كاربري

همان‌طور كه پيش‌تر بيان كرديم شهرداري براساس هدف ساخت از يك ساختمان براي آن ملك يا آن زمين پروانه كاربري صادر مي‌نمايد. ماده 100 قانون شهرداري مي‌گويد: «مالكين اراضي و املاك واقع در محدوده شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمراني يا تفكيك اراضي و شروع ساختمان از شهرداري پروانه اخذ نمايند…». بر اين اساس شهرداري به صورت مداوم بر ساخت و استفاده از ساختمان نظارت مي‌كند تا خلاف پروانه صادر شده در ساخت ملك و استفاده از آن عمل ننمايند. استفاده از ساختمان خلاف پروانه صادره غيرقانوني است.

براي تغيير كاربري يك ملك حتماً بايد مراحل قانوني آن طي شود. امروزه ممكن است افراد زيادي بدون گذراندن مراحل قانوني اقدام به انجام چنين تخلفي كنند. اغلب اين تخلفات استفاده از ملك مسكوني به عنوان ملك تجاري است. زيرا املاك تجاري قيمت بالاتري نسبت به ملك مسكوني دارند. در صورت انجام چنين اعمالي كميسيون ماده 100 شهرداري به اين تخلفات رسيدگي مي‌نمايد.

تغيير كاربري ملك مسكوني به تجاري

اگر ملك مسكوني بدون طي روند قانوني به عنوان ملك تجاري استفاده شود، عواقب قانوني به دنبال دارد. تبصره‌ بند 24 از ماده 55 قانون شهرداري به برخي از مواردي اشاره مي‌نمايد كه استثنائاً مي‌توان از ملك مسكوني به عنوان ملك تجاري بهره برد. اين موارد شامل:« …داير كردن دفتر وكالت و مطب و دفتر اسناد رسمي و ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسي وسيله مالك از نظر اين قانون استفاده ‌تجاري محسوب نمي‌شود.»

براي دريافت جواز كسب كليك كنيد.

مراحل تغيير كاربري ملك

براي تغيير كاربري يك ملك بايد مراحل زير انجام شود:

  1. درخواست براي تغيير كاربري ملك: متقاضي بايد با مراجعه به دفتر خدمات نوسازي، درخواستي تحت عنوان تغيير كاربري ملك و مدارك اوليه را تسليم نمايد. قيد كردن كاربري فعلي ملك و كاربري مورد تقاضا در نامه الزامي است.
  2. بازرسي كردن از محل: بازرس اطلاعات لازم را جمع آوري مي‌نمايد و شرايط فعلي ملك را با آنچه متقاضي در درخواست خود ذكر كرده مطابقت مي‌دهد. در صورت وجود تخلف ملكي متقاضي بايد ابتدا اين مانع را رفع نمايد. و در صورتي كه پهنه‌اي كه ملك در آن است، امكان ايجاد كاربري جديد را داشته باشد مجوز تغيير كاربري صادر مي‌گردد.
  3. دستور براي تهيه نقشه جديد صادر مي‌شود: دفتر نوسازي دستور براي تهيه نقشه ملك جهت ساخت با كاربري جديد صادر مي‌كند. در صورتي كه مالك ملك به اين دستور نقشه اعتراضي دارد بايد پيش از ورود به مرحله بعد اين مشكل را حل كند.
  4. مالك نقشه جديد را تهيه مي‌كند: مالك بايد طبق دستور صادر شده نقشه‌اي تهيه نمايد. مواردي كه در دستور ذكر مي‌گردد در طراحي نقشه بسيار تأثيرگذار است.مثلاً دستور نقشه، براي ساختمان تجاري فضاي پاركينگ در نظر مي‌گيرد كه بايد در طراحي ساختمان لحاظ شود.
  5. صدور پروانه كاربري جديد: نقشه تهيه شده به دفتر خدمات نوسازي تحويل داده مي‌شود. بعد از بررسي توسط كارشناسان دفتر يا تائيد مي‌شود و يا جهت اصلاح ارجاع داده مي‌شود. در نهايت پس از تائيد پروانه كاربري جديد صادر مي‌گردد.
  6. نوسازي ملك با كاربري جديد: بعد از صدور مجوز، ملك فعلي تخريب مي‌گردد. پس از آن ساختمان جديد طبق نقشه طراحي شده ساخته مي‌شود. گاهي استثنائاً ساختمان شرايط لازم را دارد و نياز به طي كردن مراحل دستور نقشه و ساخت مجدد نيست.

مدارك لازم براي تغييركاربري

  • مدارك هويتي مالك ملك
  • سند ملك
  • مشخصات كامل ملك نظير كد پستي، كروكي و…
  • تسويه عوارض شهرداري و ارائه برگه تسويه حساب
  • مجوز‌هاي لازم براي كاربري جديد از سازمان‌هاي مربوط
  • تهيه نقشه ساختمان جديد بعد از بررسي كارشناس دفاتر خدمات نوسازي

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

تغيير كاربري چيست ؟

ساختمان‌ها براي هدف و كاربري خاصي ساخته مي‌شوند كه شهرداري براي هر كاربري پروانه ساخت صادر مي‌كند. اگر مالك بخواهد از ملك استفاده‌اي غير از كاربري پروانه ساخت آن داشته باشد بايد ملك را به صورت قانوني تغيير كاربري دهد.

براي درخواست تغيير كاربري بايد به كجا مراجعه كرد ؟

متقاضي بايد با مراجعه به دفتر خدمات نوسازي، درخواستي تحت عنوان تغيير كاربري ملك را تسليم نمايد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: تغيير كاربري ملك،
موضوع:
[ ۳ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۲۷:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا از مجازات عدم تمكين زن در قانون اطلاع داريد؟ آيا زمان الزام به اجراي مجازات‌عدم تمكين زن را مي‌شناسيد؟ زن و شوهر به محض وقوع عقد در مقابل يكديگر وظايفي را بر عهده مي‌گيرند كه يكي از آثار ازدواج تمكين مي‌باشد. تمكين به معناي اطاعت از يكديگر مي‌باشد. درست است كه مرد هم بايد از زن تمكين كند ولي لغت تمكين بيشتر در مورد زن به كار برده مي‌شود. اما آيا عدم تمكين جرم است كه مجازات در بر داشته باشد؟ در ادامه به بررسي مجازات عدم تمكين زن مي‌پردازيم. 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: مجازات عدم تمكين زن

تمكين

تمكين خود به دو دسته تمكين عام و تمكين خاص تقسيم مي‌شود. تمكين عام به معناي اطاعت از همسر در زندگي مشترك و تمكين خاص به معناي تامين نيازهاي جنسي مرد مي‌باشد. براي كسب اطلاعات تكميلي در خصوص مفهوم تمكين كليك نماييد.

بيشتر بخوانيد : الزام به تمكين زن 

براي اجراي مجازات شروط وقوع عدم تمكين زن چيست؟

عدم‌تمكين به معناي انجام ندادن و عدم ايفاي هر يك از وظايف و تكاليف ميان زن و شوهر مي‌باشد. براي مثال خروج از منزل مشترك توسط زن بدون اجازه شوهر.

در اصطلاح حقوقي و فقهي به زني كه در امور كلي زندگي مشترك و روابط زناشويي از همسر خود اطاعت نكند، ناشزه مي‌گويند. عدم‌تمكين از جانب زن پيامدهايي داشته كه در ادامه توضيح مي‌دهيم.

بيشتر بخوانيد : جرم عدم تمكين 

مجازات عدم تمكين زن

لغت مجازات‌براي عدم تمكين زن درست نيست زيرا عدم‌تمكين از سوي‌زن جرم نيست تا مجازات داشته باشد و در واقع بايد گفته شود پيامدها و آثار حقوقي عدم تمكين زن چيست؟

اولين مورد اين است كه زن بدون وجود مانع مشروع و قانوني از تمكين در برابر زوج خودداري كند. اين بدين معناست كه زن بدون عذر موجه تمكين نكرده و اين امر هم براي دادگاه ثابت شود، در اين صورت حق نفقه وي ساقط خواهد شد.

دومين مورد، پس از گذشت مدتي از عدم تمكين زن بدون عذر موجه، مرد مي‌تواند به دادگاه رجوع كرده و صدور اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه خواستار شود.

سومين مورد، زن در صورت عدم‌تمكين پس از طلاق از برخي حقوق مالي خود مانند اجرت المثل ايام زوجيت و تنصيف دارايي‌هاي مرد محروم خواهد شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجازات عد‌م تمكين زن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجازات عد‌م‌تمكين‌زن پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

سوالات متداول

مجازات عدم تمكين زن چيست؟

مجازات هاي تعيين شده طي چند مرحله قابل اجرا است كه در ادامه مطلب مي توانيد آن ها را بخوانيد….


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مجازات عدم تمكين زن،
موضوع:
[ ۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۴:۲۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا نفقه بعد از طلاق بر عهده مرد بوده وبايد آن را پرداخت كند؟ پس از ازدواج و بسته شدن عقد نكاح،‌ حقوق و تكاليفي بر عهده زوجين قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال زوجه ملزم به تمكين از شوهر خود است و در مقابل زوج موظف است به زن نفقه بپردازد. بر اساس بند اول شروط عقدنامه نيز، چنانچه مردي از پرداخت نفقه به مدت شش ماه، به هر دليلي خودداري كند و امكان الزام او به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح، طلاق از شوهرش را درخواست كند. حال در اين بحث به توضيح اينكه نفقه چيست، آيا بعد از طلاق هم به زن تعلق مي‌گيرد و ضمانت اجراي عدم پرداخت آن چگونه است مي‌پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: نفقه بعد از طلاق

نفقه چيست ؟

يكي از حقوقي كه زوجه پس از بسته شدن عقد نكاح از آن بهره‌مند مي‌شود حق دريافت نفقه است. بر اساس ماده ۱۱۰۷ ق.م نفقه، نيازهاي معمول و متداول و همچنين متناسب و در شان زن است؛ مانند مسكن، لباس، غذا، اثاثيه منزل و هزينه‌هاي مربوط به بهداشت و درمان و همچنين هزينه مستخدمي كه به دليل عرف و عادت و يا به علت نقص و بيماري زن در خانه كار مي‌كند.

قانونگذار در ماده ۱۱۰۶ ق.م تنها به لزوم پرداخت نفقه در ازدواج دائم اشاره كرده است؛ بنابراين به عبارتي پرداخت نفقه در ازدواج موقتي الزامي نيست. براي آشنايي بيشتر درباره نفقه زن كليك كنيد.

پرداخت نفقه بعد از طلاق

همانطور كه در مقدمه نيز اشاره شد، پس از ازدواج، زن و مرد حقوق و تكاليف متقابلي خواهند داشت. پرداخت نفقه نيز در مقابل تمكين زن از شوهرش است؛ بنابراين بعد از طلاق و جدا‌ شدن زوجين از يكديگر و به تبع عدم تمكين زن، زوج ديگر مسئوليتي در قبال پرداخت نفقه به زن نخواهد داشت و تنها به پرداخت نفقه فرزندان خود ملزم خواهد شد.

بر اساس ماده ۱۱۰۹ ق.م مرد در دو صورت بعد از طلاق هم ملزم به پرداخت نفقه است:

۱- زن در عده طلاق رجعيه به سر برد: اگر طلاق از نوع رجعيه باشد و همچنين به علت نشوز زن نيز صورت نگرفته باشد، پرداخت نفقه تا پايان يافتن زمان عده طلاق بر عهده مرد است.

۲- باردار بودن زن: چنانچه پس از طلاق يا فسخ نكاح، زن از همسر خود باردار باشد تا زمان وضع حمل زن، پرداخت نفقه او بر عهده مرد است.

مطابق اين ماده در زمان عده فسخ نكاح و طلاق بائن و در صورت باردار نبودن زن در اين مدت، هيچ نفقه‌اي به او تعلق نخواهد گرفت.

ضمانت اجراي عدم پرداخت نفقه بعد از طلاق

در صورت عدم پرداخت نفقه ضمانت اجراها و مجازات‌هاي زير براي مرد تعيين مي‌شود:

۱- الزام و محكوم كردن زوج به پرداخت نفقه: بر اساس ماده ۱۱۱۱ ق.م در صورت استنكاف و خودداري زوج از پرداخت نفقه، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه صالح دريافت نفقه را مطالبه كند. در اين حالت دادگاه ميزان نفقه را تعيين و شوهر را به پرداخت آن ملزم مي‌كند.

۲- اجبار زوج به طلاق: چنانچه دادگاه نتواند زوج را به پرداخت نفقه محكوم كند، بر اساس ماده ۱۱۲۹ ق.م در صورتي كه مرد از پرداخت نفقه سرباز زند يا به دليل نداشتن قدرت مالي قادر به پرداخت آن نباشد، زن مي‌تواند با مراجعه به دادگاه درخواست طلاق كند و داداگاه زوج را مجبور به طلاق مي‌كند.

۳- حبس زوج: بر اساس ماده ۶۴۲ ق.م.ا چنانچه مردي با داشتن توان مالي و همچنين تمكين همسر، از پرداخت نفقه او خودداري كند، به سه ماه و يك روز تا پنج ماه حبس محكوم مي‌شود.

براي آشنايي با راه هاي مطالبه نفقه كليك كنيد.

نفقه در طلاق توافقي

با توجه به خلعي بودن طلاق توافقي، در زمان عده نفقه‌اي به زن تعلق نمي‌گيرد؛‌ اما همه چيز به توافق طرفين بستگي دارد و ممكن است زوجين توافق كنند كه پس از طلاق نيز زن نفقه دريافت كند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن بعد از طلاق، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن بعد از طلاق پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آيا بعد از طلاق هم بايد نفقه بدهم ؟

در صورتي كه طلاق از نوع رجعي باشد تا پايان عده طلاق، شما ملزم به پرداخت نفقه هستيد.

در عده طلاق بائن يا فسخ نكاح حق دريافت نفقه دارم ؟

خير، در عده فسخ نكاح و همچنين طلاق بائن نفقه‌اي به شما تعلق نمي‌گيرد.

در صورت باردار بودن از همسرم بعد از طلاق نيز حق دريافت نفقه  را دارم ؟

بله؛ تا زمان وضع حمل همسر سابق شما ملزم به پرداخت نفقه است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه بعد از طلاق،
موضوع:
[ ۱ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۵:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

دادگاه‌ها در سراسر كشور مسئوليت رسيدگي به شكايات مردم را بر عهده دارند. هر دادگاه مي‌بايست پس از طرح دعوا توسط خواهان به پرونده رسيدگي نمايد. قاضي دادگاه با كمك كارشناسان و مشاوران قضايي به تحقيق در خصوص دعوا و جمع آوري مدارك مي‌پردازد. سپس رسيدگي به دعوا ادامه مي‌يابد و حكمي در خصوص پرونده صادر مي‌شود. اما گاهي ممكن است پرونده‌اي در دادگاهي تشكيل شود و آن مرجع قضايي از يك دادگاه ديگر بخواهد كه به نيابت از او به پرونده رسيدگي كند. در اين مورد استفاده از نيابت قضايي براي دادگاه‌ها كارآمد خواهد بود كه شرايط خاص خود را دارد‌. نيابت قضايي به صورت داخلي و بين المللي انجام مي‌گيرد‌. در ادامه اين مقاله قصد داريم در خصوص نيابت قضايي داخلي توضيحات مفيد و مختصري را خدمت شما عزيزان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

نيابت قضايي داخلي از ديدگاه قانون

دادگاه‌ها وظيفه دارند كه در خصوص ادله و دعاوي مختلف تحقيق و سپس حكم مناسب را صادر نمايند. اما گاهي پيش مي‌آيد كه دادگاه نمي‌تواند به پرونده رسيدگي كند، زيرا رسيدگي بايد خارج از محدوده دادگاه انجام گيرد‌. در اين صورت دادگاه از نيابت قضايي استفاده مي‌كند. يعني از دادگاه صلاحيت دار محلي كه امكان رسيدگي به پرونده در آن وجود دارد مي‌خواهد كه رسيدگي به پرونده را به انجام برساند‌. براي مثال گاهي ممكن است در يك پرونده نياز به معاينه محلي و تحقيقات اين چنيني در شهر‌هاي ديگر باشد.

در اين صورت دادگاه نيابت دهنده از مرجع قضايي ديگر مي‌خواهد كه به نيابت از او معاينه محلي را به انجام برساند‌. به اين كار نيابت دا‌خلي گفته مي‌شود. منظور از نيابت دا‌خلي، اهداي نيابت به مراجع قضايي در داخل كشور مي‌باشد. البته استفاده از نيابت قضايي دا‌خلي مستلزم وجود برخي شرايط نيز مي‌باشد.

توصيه مي‌كنيم مقاله نيابت قضايي را مطالعه نماييد.

شرايط استفاده از نيابت قضايي داخلي توسط دادگاه‌ها

همه دادگاه‌ها مي‌توانند از نيابت قضايي دا‌خلي استفاده كنند. اما براي استفاده نمودن از اين اختيار قانوني نياز به وجود برخي شرايط مي‌باشد. در زير شرايط استفاده از نيابت قضايي دا‌خلي را شرح داده‌‌ايم:

  • براي استفاده از نيابت قضايي نبايد مباشرت دادگاهي كه رسيدگي را بر عهده مي‌گيرد شرط دعوا باشد.
  • براي استفاده از نيابت قضايي مي‌بايست شرايط به گونه‌‌اي باشد كه نياز به رسيدگي به پرونده در خارج از حوزه دادگاه باشد.

نكته: براي معتبر شناخته شدن دادگاه اجرا كننده نيابت لازم است كه اين اقدامات مورد وثوق دادگاهي كه اقدام به اهداي نيابت نموده است واقع شوند.

نحوه اجراي نيابت قضايي داخلي

ابتدا دادگاه نيابت دهنده از دادگاه نايب مي‌خواهد كه رسيدگي به پرونده را بر عهده بگيرد. سپس دادگاه نيابت دهنده مدارك و مستندات پرونده را براي دادگاه نايب ارسال مي‌كند. دادگاه نايب نيز رسيدگي به پرونده را آغاز مي‌كند. سپس اقدام به تحقيق و جمع آوري مدارك مي‌نمايد و در آخر مستندات و نتيجه تحقيقات خود را براي دادگاه نيابت دهنده ارسال مي‌كنند. در نتيجه نيابت قضايي دا‌خلي انجام مي‌گيرد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نيابت قضايي داخلي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نيابت قضا‌يي داخلي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

نيابت قضايي دا‌خلي و بين المللي چه تفاوتي با يكديگر دارند‌‌‌‌ ؟

نيابت قضايي دا‌خلي در داخل كشور و نيابت قضايي بين المللي در كشور‌هاي ديگر انجام مي‌گيرد.

اگر مباشرت دادگاه رسيدگي كننده شرط دعوا باشد امكان استفاده از نيابت قضايي وجود دارد‌‌‌‌ ؟

خير در اين صورت نمي‌توان از قرار نيابت قضايي استفاده نمود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نيابت قضايي داخلي،
موضوع:
[ ۳۰ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۵:۰۸ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

مشاوره مالياتي چيست؟ يك مشاور مالياتي هم در حوزه حسابداري و هم در حوزه مالياتي داراي تخصص، مهارت، دانش و تجربه است. همچنين مشاوره رسمي مالياتي به طور كامل با قوانين و حقوق مالياتي آشناست. در ادامه به معرفي مشاور رسمي مالياتي و برخي از وظايف آن مي‌پردازيم. اگر در اين زمينه دچار مشكل شده ايد مي‌توانيد از خدمات وكيل مالياتي استفاده كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: مشاوره مالياتي

مشاوره رسمي مالياتي

مشاوران مالياتي افرادي هستند كه وظيفه اصلي ايشان اداره اموري است كه مربوط به منابع شركت و همچنين مصارف شركت مي‌شود. به عبارتي مشاور مالياتي هزينه‌ها و مصارف مالي مورد نياز شركت را رصد و بررسي مي‌كنند. و بهترين راه‌حل را پيش روي مديران مالي شركت مي‌گذارند. نام ديگر مشاوران مالياتي وكيل مالياتي است.

قابل توجه است كه مشاوران مالياتي معمولاً افراد آموزش ديده، تحصيل كرده و باتجربه در حوزه مالياتي و حسابداري هستند. اين افراد علاوه بر تسلط به دانش حسابداري، به قوانين و حقوق مالياتي نيز آگاهي كامل دارد. علاوه بر تسلط و دانش مشاوران مالياتي در حوزه حسابداري و حقوق مالياتي نكته مهم تجربه اين افراد در اداره پرونده‌هاي مالياتي و همچنين پيگيري در مراجع قضايي است. بنابراين با اين اوصاف يك مشاوره رسمي مالياتي بايد به قوانين، آيين‌نامه‌ها و بخشنامه‌هاي مالياتي تسلط كامل داشته باشد. تا بدين طريق بتواند شركت يا سازمان مورد نظر جهت پرداخت ماليات كمتر راهنمايي كند.

خدمات مشاوران مالياتي

شركت‌هاي مالياتي يا مشاوران مالياتي به طور كلي خدمات خود را با سه روش به متقاضيان ارائه مي‌دهند. اين سه روش شامل مشاوره مقطعي، مشاوره همراه و مشاوره موردي مي‌شود.

در مشاوره مقطعي مشاور مالياتي در يك مدت زمان مشخص كه از پيش تعيين شده است. به متقاضي خدمات مشاوره مالياتي‌اش را ارائه مي‌كند.

نوع دوم يعني مشاوره همراه براي شركت‌هاي بزرگ كسب و كارهاي بزرگ قابل استفاده است. در اين روش ارائه خدمات مشاوره  مالياتي با مطالعه نمودن پرونده‌هاي مالي شركت و به صورت تلفني يا به صورت حضوري انجام مي‌گيرد. براي بهره‌گيري از روش مشاوره همراه مسئولين شركت‌ها با مشاوران مالياتي يك قرارداد مي‌بندند. بدين ترتيب مسئول شركت در هر ساعت از روز به مشاور دسترسي دارد.

روش سوم يا همان مشاوره موردي زماني به كار مي‌آيد افراد و متقاضيان به صورت خاص و به صورت موردي نيازمند استفاده از خدمات مشاوره مالياتي هستند. به عنوان مثال براي انجام كارهايي مانند تنظيم صورت‌هاي مالي اصلاح آن‌ها و يا تهيه و تنظيم اظهارنامه‌هاي ماليات بر ارزش‌افزوده مي‌توان از خدمات مشاوره موردي مشاوران مالياتي بهره برد. مشاوره موردي به صورت تلفني هم انجام مي‌گيرد.

براي دريافت خدمات مشاوره درباره اظهارنامه مالياتي كليك كنيد.

روش‌هاي پيشنهادي مشاوره مالياتي در كاهش هزينه

همان‌طور كه پيش‌تر اشاره كرديم يكي از وظايف مهم مشاوران مالياتي راهنمايي شركت‌ها و يا موديان پرداخت ماليات جهت كاهش هزينه مالياتي است. مشاوران رسمي مالياتي براي كاهش هزينه مالياتي دو راهكار دارند. اين دو راهكار شامل پشتيباني مالياتي و دادرسي مالياتي مي‌شود.

روش اول، پشتيباني مالياتي

در اين روش مشاور مالياتي به مديران شركت و يا موديان پرداخت ماليات كمك مي‌كند تا با قوانين مالياتي و تمام پيچيدگي آن آشنا گردند. مشاور مالياتي صورت‌هاي مالي شركت را به صورت شفاف تنظيم مي‌نمايد. و بدين ترتيب به دنبال روش‌هاي پرداخت ماليات كمتر مي‌گردد. علاوه بر اين‌ها مشاور مالياتي در قراردادهاي منعقد شده در شركت و شيوه پرداخت و دريافت شركت در فعاليت‌هاي خود نظارت مي‌كند. همچنين راه‌هاي استفاده كردن از معافيت‌هاي مالياتي را به مديران شركت و موديان مالياتي مي‌آموزد.

روش دوم، دادرسي مالياتي

از وظايف مشاوران مالياتي مي‌توان حل مشكلات ايجاد شده در پرونده‌هاي مالياتي موسسه‌ها و يا شركت‌ها اشاره نمود. پرونده‌ها و مشكلات مالي شركت‌ها كه در هيئت حل اختلاف و يا ساير مراجع قانوني ايجاد مي‌شود توسط مشاوران مالياتي قابل رسيدگي و حل است.

به‌عنوان مثال ممكن است صاحبان يك شركت در پايان سال مالي اظهارنامه مالياتي خود را به سازمان ماليات ارائه دهند. ممكن است بعد از دريافت برگ تشخيص به مالياتي كه به آن‌ها تعلق گرفته است اعتراض داشته باشند. در اينجا شركت و يا موسسه به مشاوران مالياتي نيازمند است. به اين جهت كه مشاوران مالياتي در مراجع قضايي حضور يابند و از اظهارنامه مالياتي شركت دفاع كنند. تا بدين صورت ماليات اضافه به شركت و موسسه تحميل نگردد.

مزيت بهره‌گيري از مشاوره مالياتي

بهره‌گيري از مشاوره مالياتي مزيت بسيار خوبي براي شركت‌ها و كسب و كارها دارد. يكي از مزيت‌هاي مشاوران مالياتي حفظ سرمايه مالي شركت است. چرا كه مشاوران مالياتي با دانش و تخصصي كه دارند از پرداخت ماليات‌هاي سنگين جلوگيري مي‌كنند. از ديگر مزيت‌هاي مشاوران مالياتي مي‌توان به مديريت سرمايه‌گذاري، برنامه‌ريزي براي كسب و كارها همچنين مشخص نمودن زمان بازنشستگي اشاره نمود. حتي مي‌توان گفت افزايش سرمايه اقداماتي مانند خريد ملك با حداقل مبلغ پرداختي با استفاده از مشاوره مالياتي امكان‌پذير خواهد بود.

تفاوت مشاور مالياتي و حسابدار چيست ؟

بايد گفت كه حسابداران تنها ثبت و محاسبات صورت‌هاي مالي شركت را انجام مي‌دهند. از طرفي انجام فعاليت‌هاي مالي روزمره شركت بر عهده حسابداران شركت مي‌باشد. به عبارتي حسابدار وظيفه دارد تا ميزان درآمد شركت و هزينه‌هاي دارايي و فروش را محاسبه نمايد و در دفاتر مربوطه ثبت نمايد. سپس با محاسبه ماليات حقوق كاركنان شركت را پرداخت كند.

بنابراين مي‌توانيم نتيجه بگيريم كه حسابدار در حوزه اصلاح هزينه‌ها و يا مصرف اشتباه درآمدها هيچ‌گونه مسئوليتي نخواهد داشت. تفاوت اصلي يك مشاور مالياتي با يك حسابدار در همين مورد مذكور است. يعني يك مشاور مالياتي ضامن سلامت مالي شركت است برخلاف حسابدار كه مسئوليتي در اين حوزه ندارد. مشاوران مالياتي موظف هستند در زمان درست راه‌حل‌ها و تصميماتي در حوزه گسترش و رشد شركت ارائه نمايند. بدين ترتيب شركت و يا موسسه را از پرداخت ماليات‌هاي سنگين نجات دهند. و يا راه‌هاي استفاده از تخلفات مالياتي را براي شركت ايجاد كنند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي و تجاري مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

مشاوران مالياتي چه اشخاصي هستند ؟

مشاور مالياتي هزينه‌ها و مصارف مالي موردنياز شركت را رصد و بررسي مي‌كنند. و بهترين راه‌حل را پيش روي مديران مالي شركت مي‌گذارند. نام ديگر مشاوران مالياتي وكيل مالياتي است.

تفاوت مشاوره مالياتي با حسابداري در چيست ؟

حسابدار در حوزه اصلاح هزينه‌ها و يا مصرف اشتباه درآمدها هيچ‌گونه مسئوليتي نخواهد داشت. اما يك مشاور مالياتي ضامن سلامت مالي شركت است.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره مالياتي،
موضوع:
[ ۲۸ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۰۸:۵۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

نفقه در دوران عقد بر عهده شوهر است؟ در ايران بر خلاف بسياري از كشورها ميان عقد ازدواج و زندگي مشترك فاصله وجود دارد. در اكثر كشورهاي مسلمان بعد از عقد نكاح طرفين زندگي مشترك خود را شروع مي‌كنند. اما در ايران در بيشتر مواقع طرفين عقد مي‌كنند اما بعد از مدتي و گاهي حتي بعد از چند سال زندگي مشترك را با هم شروع مي‌كنند. در اين مدت زن و شوهر هر كدام جدا از هم زندگي مي‌كنند. اما اين جدا بودن سبب نمي‌شود تا تكليف و وظائف خود را در مقابل يكديگر انجام ندهند. همانطور كه زن بايد از شوهر خود تمكين كند حتي اگر به سبب رسوم با شوهر خود در يك مسكن نباشد شوهر هم بايد تكاليف خود در برابر زن را انجام دهد. در اين جا به يكي از وظائف مالي شوهر يعني نفقه در دوران عقد مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: نفقه در دوران عقد

نفقه زوجه در دوران عقد

با توجه به ماده 1102 قانون مدني به محض وقوع صحيح عقد نكاح رابطه زوجيت بين طرفين ايجاد مي‌شود و طرفين بايد وظائف و تكاليف خود را انجام دهند. در نتيجه مرد موظف است تا نفقه همسر خود را حتي اگر در ايام عقد باشد بپردازد. يعني نفقه در دوران عقد بر عهده مرد بوده و خانم مي‌تواند قانونا آن را طلب كند. اما ميزان آن با توجه به نظر كارشناس تعيين مي شود كه در ادامه تمامي جوانب آن را توضيح داده ايم. براي اشنايي بيشتر با قوانين مربوط به نفقه زن كليك كنيد.

حق حبس و نفقه

زوجه كه در دوران عقد است و زندگي مشترك را با شوهر خود شروع نكرده است در صورتي كه با مرد رابطه زناشويي برقرار نكرده باشد مي‌تواند از حق حبس خود استفاده نمايد. يعني اعلام نمايد كه تا مهريه خود را دريافت نكرده است از شوهر تمكين نمي‌كند و رابطه برقرار نمي‌كند. در اين صورت باز هم به زن نفقه تعلق مي‌گيرد. يعني مرد بايد مهريه و نفقه زن را بدهد و زن هم مي‌تواند تمكين نكند البته مشروط به اينكه قبلا رابطه جنسي با شوهر نداشته باشد.

ميزان نفقه زن در دوران عقد

اگر چه اينكه زن با همسر خود مشتركا زندگي مي‌كند يا نه تاثيري در اصل پرداخت نفقه ندارد اما در تعيين ميزان آن تاثير دارد. كارشناس در كنار بررسي تمام مسائل از جمله موقعيت خانوادگي و اجتماعي زوجه، اينكه طرفين در دوران عقد هستند را هم در نظر مي‌گيرد.

عدم استحقاق نفقه در دوران عقد

در دو صورت است كه به زن نفقه تعلق نمي‌گيرد و اينكه در دوران عقد باشند يا زندگي مشترك تفاوتي ايجاد نمي‌كند. از جمله:

1/ در عقد موقت: نفقه فقط مخصوص عقد دائم است. در عقد موقت شوهر هيچ وظيفه‌اي براي پرداخت نفقه ندارد مگر اينكه بر خلاف اين امر با يكديگر توافق كرده باشند.

2/ عدم تمكين و نشوز زن: با توجه به ماده 1102 قانون مدني با صحت عقد نكاح طرفين بايد وظائف خود را كامل انجام دهند. همانطور كه مرد بايد نفقه بدهد زن هم بايد در مقابل شوهر خود تمكين كند. حتي اگر در زندگي مشترك با هم نباشند ولي زن ملزم است در صورت مهيا بودن شرايط از شوهر تمكين كند.

زن فقط در صورتي كه حق حبس داشته باشد مي‌تواند هم نفقه بگيرد و هم تمكين نكند ولي در غير اين صورت ملزم به تمكين است.

براي آشنايي با نحوه مطالبه نفقه كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه در ايام عقد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه د‌ر ايام عقد پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

نفقه زن دوران عقد با چه كسي است ؟

شوهر زن بايد مخارج او را بدهد.

ميزان نفقه زن در دوران عقد چه قدر است ؟

نفقه هر زن با توجه به موقعيت خانوادگي و اجتماعي او فرق دارد و بسته به نظر كارشناس ميزان آن تعيين مي‌شود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: نفقه در دوران عقد،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۲۷:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

امروزه براي طرح دعوا عليه افراد ديگر در مراجع قضايي نياز به انجام برخي تشريفات مي‌باشد. در مرحله اول خواهان مي‌بايست دادخواستي بر اين مبني تنظيم و به دادگاه ارائه دهد. دادگاه پس از دريافت دادخواست آن را ‌‌بررسي كرده و پرونده مورد ‌‌مطالعه كامل قرار مي‌گيرد. اما گاهي ممكن است دادخواست ارائه شده توسط خواهان در دادگاه باطل شود. در اين صورت قراري مبني بر ابطال دادخواست از طرف دادگاه مربوطه صادر مي‌شود. در ادامه قصد داريم در خصوص اعتراض به قرار ابطال دادخواست و روش‌هاي آن توضيحات مفيدي را در اختيار شما عزيزان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: اعتراض به قرار ابطال دادخواست

صدور قرار ابطال دادخواست در دادگاه

قرا‌ر ابطال دادخواست يكي قرا‌ر‌هاي قاطع صادره از طرف دادگاه‌ها مي‌باشد. هرگاه خواهان يك دعوا دادخواست خود را براي طرح دعوا به دادگاه ارائه مي‌كند، نياز است كه براي ادامه رسيدگي به پرونده اموري را به انجام برساند. چنانچه براي ادامه جريان رسيدگي به پرونده نياز به انجام اموري توسط خواهان باشد و او از اين كار امتناع نمايد، دادگاه قرا‌ر ابطال دادخواست را صادر مي‌نمايد.

صدور اين قرا‌ر به معناي باطل شدن دادخواست مي‌باشد و خواهان بايد دادخواست جديدي تنظيم نمايد. براي مثال وقتي خواهان موضوع دعوا را در دادگاه مطرح مي‌كند، قاضي جلسه‌‌اي را تعيين مي‌كند و از خواهان مي‌خواهد كه براي ارائه توضيحات در آن حضور يابد. حال اگر خواهان در اين جلسه حضور نيابد دادگاه امكان ادامه رسيدگي به پرونده را ندارد و قرا‌ر ابطال دادخواست را صادر خواهد كرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله قرار ابطال دادخواست را مطالعه نماييد.

اعتراض به قرار ابطال دادخواست

پس از صدور قرا‌ر ابطال دادخواست، خواهان مي‌بايست براي طرح دعوا مجددا دادخواست جديدي را تنظيم نمايد. اما قانونگذار امكان اعتراض به قرا‌ر ابطال دادخواست را نيز براي خواهان در نظر گرفته است. قرا‌ر ابطال دادخواست قابل اعتراض بوده و خواهان مي‌تواند اعتراض خود را با روش‌هاي مختلف بيان نمايد.

اولين روش اعتراض به اين قرا‌ر درخواست تجديد نظر خواهي مي‌باشد. در روش دوم نيز فرد مي‌تواند با فرجام خواهي از قرا‌ر صادره نسبت به آن اعتراض نمايد. در اين صورت دادگاه اعتراض او را ‌‌بررسي مي‌كند و به پرونده رسيدگي خواهد شد.

توصيه مي‌كنيم مقاله راي قابل تجديد نظر را مطالعه فرماييد.

 

شرايط درخواست اعتراض و تجديد نظر نسبت به قرار ابطال دادخواست

همانطور كه در بالا گفتيم يكي از روش‌هاي اعتراض به قرا‌ر ابطال دادخواست درخواست تجديد نظر مي‌باشد. براي ارائه اين درخواست مي‌بايست برخي شرايط را در نظر گرفت. در زير شرايط درخواست تجديد نظر نسبت قرا‌ر ابطال دادخواست را ذكر نموده‌ايم:

  • در مرحله اول براي درخواست تجديد نظر مي‌بايست اصل دعوا قابل تجديد نظر خواهي باشد.
  • از ديگر شرايط درخواست تجديد نظر نيز مي‌توان به اعتراض در مدت زمان قانوني اشاره كرد. مهلت تجديد نظر خواهي نسبت به قرا‌ر ابطال دادخواست براي افراد مقيم در ايران بيست روز مي‌باشد. افراد خارج ايران نيز تا دو ماه فرصت دارند كه درخواست تجديد نظر خود را اعلام نمايند. پس از گذشت اين مهلت امكان تجديد نظر خواهي از قرا‌ر ابطال دادخواست وجود ندارد.

توصيه مي‌كنيم مقاله فرجام خواهي را مطالعه فرماييد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص قرار ابطال دادخواست، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون قرار ابطال دادخواست پاسخ دهند.

 

سوالات متداول

آيا امكان اعتراض به قرا‌ر ابطال دادخواست وجود دارد‌‌‌ ؟

بله اعتراض به قرا‌ر ابطال دادخواست به دو شيوه فرجام خواهي و درخواست تجديد نظر امكانپذير است.

مهلت تجديد نظر خواهي از قرا‌ر ابطال دادخواست براي افراد مقيم ايران چقدر است‌‌‌ ؟

مهلت تجديد نظر خواهي از قرا‌ر ابطال دادخواست براي افراد مقيم ايران بيست روز مي‌باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۷:۵۳ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

آيا نفقه به زن شاغل تعلق مي گيرد؟ با گذشت زمان سبك زندگي انسان تغيير كرد. در گذشته فعاليت زنان فقط محدود به كارهاي مربوط به خانه داري ميشد. اما امروزه نقش اجتماعي زنان پررنگ‌تر شده است. در قديم اينكه يك زن شغلي به غير انجام دادن كارهاي خانه داشته باشد اصلا معنا نداشت اما اكنون شاهد آن هستيم كه بانوان در كارهاي مختلف ورود كرده‌اند و در عرصه سياسي و اجتماعي توانسته‌اند جايگاه خوبي پيدا كنند. اينكه يك زن شاغل باشد باعث استقلال مالي او مي‌گردد. اين استقلال مالي اما تعارضي با حقوق او در زندگي زناشويي ندارد. آنچه در اين مطلب بررسي مي‌كنيم حقوق مالي زن و به طور خاص نفقه او در صورت شاغل بودن است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: نفقه زن شاغل | ميزان نفقه زن شاغل – مخالفت مرد با شاغل بودن زن

 نفقه زن شاغل

در قانون مدني ماده 1106 به طور كلي اعلام كرده است كه مرد موظف است در عقد دائم به همسر خود نفقه بدهد. هيچ قانوني وجود ندارد كه در صورت شاغل بودن زن نفقه به او تعلق نمي‌گيرد. درآمد زن براي خود اوست و از هر راهي كه بخواهد مي‌تواند آن را خرج كند و اين موضوع سبب نمي‌شود كه مرد نفقه ندهد. پس به زن شاغل هم بايد نفقه پرداخت. حتي اگر زن به سبب شغل داراي تمكن مالي باشد باز هم نفقه به او تعلق مي‌گيرد زيرا نفقه به سبب نياز زوجه نيست بلكه وظيفه مرد است كه بايد مخارج زن را تامين كند.

براي آشنايي بيشتر درباره قوانين مربوط به نفقه زن كليك كنيد.

ميزان نفقه زن شاغل

در اينكه زن شاغل باشد و يا نباشد هيچ تفاوتي وجود ندارد. همان معيارهايي كه در رابطه با محاسبه نفقه زن خانه دار در نظر گرفته مي‌شود در مورد خانم شاغل كاربرد دارد.

در اينجا به موقعيت اجتماعي و شأن خانوادگي زوجه توجه مي‌كنند و با توجه به آن ميزان نفقه را تعيين مي‌كنند. البته قطعا اين كه شغل خانم چيست و چه درآمدي دارد در نظر كارشناسي براي تعيين ميزان نفقه تاثير مي‌گذارد ولي در اصل پرداخت نفقه اثري ندارد و مرد در هر صورت نفقه را بايد بپردازد.

براي آشنايي با نحوه محاسبه نفقه زن كليك كنيد.

مخالفت شوهر با شاغل بودن زن

اگر چه در قانون ايران هيچ محدوديت و تبعيضي در رابطه با كار كردن زن و مرد وجود ندارد اما در ماده 1117 قانون مدني به مرد اين اجازه داده شده است كه در شرايط خاصي زن را از اشتغال منع كند.

در صورتي كه شغل زن خلاف مصالح خانوادگي يا حيثيت زن يا شوهر باشد مرد مي‌تواند مانع اشتغال زن شود. البته تشخيص اين موضوع با دادگاه است. دادگاه بعد از بررسي در مورد شغل و موقعيت خانوادگي زوجين و همين طور عرف جامعه در مورد اينكه آيا اين شغل خلاف مصالح و حيثيت خانوادگي است نظر خود را ارائه مي‌دهد.

اما اينكه زن شغلي داشته باشد كه شوهر با آن مخالف است تعارضي با دادن نفقه ندارد. حتي اگر زن شغلي خلاف مصالح خانوادگي يا حيثيت خودش و شوهرش داشته باشد باز هم به او نفقه تعلق مي‌گيرد. اگر شوهر مشكلي در رابطه با شغل زن دارد در يك دعواي جدا مي‌تواند از زوجه بخواهد كه اين كار را انجام ندهد و او را از اشتغال به اين حرفه منع كند. ولي صرف اينكه مرد مخالف كار كردن باشد مانع تعلق گرفتن نفقه به زن نيست.

پس از صدور راي دادگاه به نفع مرد در خصوص منع زن از اشتغال، اگر بازهم زوجه به شغلش ادامه دهد و به مخالفت مرد گوش نكند در اينجا شوهر مي‌تواند با استناد به اين كه زن از او تمكين عام نمي‌كند و وظائف زناشويي خود را انجام نمي‌دهد نفقه زوجه را پرداخت نكند.

آيا در دوران عقد نفقه زن شاغل بر عهده شوهر است؟

خيلي اوقات مي‌بينيم خانم هاي شاغلي كه عقد كرده اند اما هنوز به منزل شوهر نرفته اند، در مورد اين كه نفقه و يا به نحوي كمك خرج شان بر عهده پدر يا همسر است، دچار مشكل مي‌شوند. از نظر قانون زن شوهر دار، چه در منزل پدر و چه در منزل همسر زندگي كند، پرداخت نفقه او بر عهده شوهر است. حتي اگر خانم شاغل باشد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن شاغل، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن شاغل پاسخ دهند.

 

 

سوالات متداول

آيا به زن شاغل هم نفقه تعلق مي‌گيرد ؟

بله اشتغال مانع گرفتن نفقه نيست.

آيا اشتغال زن در نفقه تاثير دارد ؟

بله در تعيين ميزان آن تاثير دارد ولي در اصل پرداخت كردن نفقه اثري ندارد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۰۲:۰۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

كدام زنان عده طلاق ندارند ؟ پس از انجام مراحل طلاق و جدا شدن زوجين از يكديگر، زن موظف است مدت زماني را كه در قانون تعيين شده است صبر كند و سپس براي ازدواج مجدد اقدام نمايد. به اين مدت كه زن اجازه ازدواج مجدد ندارد عده گويند؛ كه در قانون براي پيشگيري از اختلاط نسل، زمان خاصي براي آن در نظر گرفته شده است و ممكن است براي هر يك از انواع طلاق متفاوت باشد. حال به توضيح اينكه عده چيست و چه زماني رعايت آن لازم نيست و همچنين به بررسي زناني كه عده طلاق ندارند مي‌پردازيم. براي دريافت خدمات مشاوره طلاق كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.
منبع: زناني كه عده طلاق ندارند – زنان بدون عده

عده چيست ؟

بر اساس ماده ۱۱۵۰ ق.م، عده عبارت از مدتيست كه زن تا پايان آن، پس از منحل شدن عقد نكاح خود ( به دلايل مختلف )، نمي‌تواند مجددا ازدواج كند. انواع عده عبارتند از: عده طلاق، عده فسخ نكاح، عده بذل و انقضاي مدت و عده وفات.

بنابراين نگه داشتن عده الزامي است و عدم رعايت آن جرم محسوب شده و ضمانت اجرا و مجازات‌هايي را به دنبال دارد از جمله:

۱- باطل شدن نكاح و حرمت ابدي در صورت آگاه بودن زوج به در عده بودن زن.

۲- محكوميت عاقد و زن و مرد آگاه از حرمت نكاح در زمان عده به حبس تعزيري يا جزاي نقدي يا شلاق، در صورتي كه نكاح به رابطه زناشويي منجر نشده باشد.

۳- محكوميت زن و مرد، در حالي كه به حرمت نكاح در ايام عده آگاهند به سنگسار يا اعدام يا ۱۰۰ ضربه شلاق،‌ در صورتي كه اين نكاح به رابطه زناشويي منجر شده باشد.

۴- در صورت اطلاع نداشتن طرفين از حرمت نكاح و برقرار نشدن رابطه زناشويي، عقد باطل ولي موجب حرمت ابدي ميان آن دو نمي‌شود.

۵- در صورت اطلاع نداشتن طرفين از حرمت نكاح و برقرار شدن رابطه زناشويي، عقد باطل و موجب حرمت ابدي ميان آن دو مي‌شود.

عده طلاق چيست ؟

پس از منحل شدن نكاح به وسيله طلاق، زن بايد براي پيشگيري از اختلاط نسل مدت زماني را تحت عنوان عده صبر كند و پس از پايان يافتن زمان عده مي‌تواند مجددا ازدواج كند. طلاق مي‌تواند رجعي يا بائن باشد كه در طلاق رجعي نگه داشتن زمان عده الزامي است؛ اما طلاق بائن مانند طلاق يائسه و طلاق قبل از نزديكي، از احكام خاصي برخوردارند كه موجب مي‌شوند اين نوع طلاق عده نداشته باشد.

براي آشنايي با مدت زمان عده طلاق در شرايط مختلف كليك كنيد.

نكته: طلاق رجعي طلاقي است كه مرد طي مدت خاصي بعد از طلاق حق بازگشت به زندگي مشترك را دارد اما در طلاق بائن مرد چنين حقي را ندارد.

نكته: عده وفات چهار ماه و ده روز و عده طلاق سه ماه است.

زناني كه عده طلاق ندارند

مطابق ماده ۱۱۵۵ ق.م، دختر باكره و زن يائسه عده طلاق و همچنين عده فسخ نكاح ندارند؛ اما هر دو موظف به نگه داشتن عده وفات در صورت فوت همسر خود هستند.

۱- زنان يائسه عده طلاق ندارند

زنان يائسه، سن باردار شدن را گذرانده و امكان بارداري ندارند؛ بنابراين قانون و شرع در اين مورد نگران اختلاط نسل نيست و عده طلاق براي زنان يائسه مشخص نكرده است. زن يائسه تنها عده وفات دارد. عده و طي به شبهه و عده طلاق موقت نيز در خصوص ايشان منتفي است.

بنابراين تنها زماني كه زن يائسه موظف به نگه داشتن عده است، هنگام مرگ شوهرش مي‌باشد. در صورت مرگ شوهر زن بايد عده مرگ شوهر را رعايت نمايد.

۲- دختر باكره عده طلاق ندارد

چنانچه رابطه زناشويي ميان زوجين صورت نگرفته باشد امكان بارداري و اختلاط نسل نيز وجود ندارد؛ بنابراين طلاق دختر دوشيزه و باكره نيز عده ندارد. طلاق در دوران عقد نيز در صورت عدم ايجاد رابطه زناشويي، عده نخواهد داشت. دوشيزه عده وفات دارد.

۳- زوجه صغيره

مطابق شرع و نظر فقهاي اماميه و نه قانون، طلاق دختر نابالغ و دختري كه به دليل داشتن سن كم احتمال بارداري نداشته باشد، از نوع بائن و بدون عده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص زناني كه عده طلاق ندارند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون زناني كه عده طلاق ندارند پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

سوالات متداول

كدام زنان عده طلاق ندارند؟

زنان باكره و زنان يائسه عده طلاق ندارند. برخي از زنان كه شرايط بارداري را ندارند و با شوهر خود رابطه جنسي نداشته اند …. (ادامه داخل متن توضيح داده شده)

چرا برخي زنان عده طلاق ندارند؟

قانون براي جلوگيري از اختلاط نسل زنان را موظف كرده تا بعد از جدايي مدتي را الزاما براي ازدواج مجدد صبر كنند تا اگر بارداري از ازدواج قبلي رخ داده باشد بارز گردد.
منبع: زناني كه عده طلاق ندارند – زنان بدون عده


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ] [ ۱۲:۵۳:۱۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی