vakiel
ارائه خدمات حقوقي

بر اساس ماده ۸۷۵ ق.م، يكي از شرايط وراثت، زنده بودن وارث در زمان مرگ مورث است؛ بنابراين فردي كه از وارث ارث مي‌برد بايد هنگام مرگ او زنده باشد. در ادامه اين ماده مي‌خوانيم كه به جنيني كه در هنگام فوت مورث خود در رحم مادر وجود داشته باشد و نطفه او منعقد گرديده باشد، اگر زنده متولد شود ارث تعلق مي‌گيرد؛ حتي اگر بلافاصله بعد از تولد بميرد. در اين مقاله به بررسي نحوه ارث بردن جنين و شرايط آن مي‌پردازيم.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ارث جنين | سهم الارث جنين – شرايط ارث بردن حمل – نحوه تقسيم تركه با وجود جنين

ارث چيست ؟

منظور از ارث، مال يا حقي است كه پس از مرگ مورث به وارث تعلق مي‌گيرد. براي مثال فرزند وارث پدر و مادر خود است. مطابق ماده ۸۶۷ ق.م، مرگ مورث ممكن است حقيقي يا فرضي باشد. در هر صورت حكم موت صادر مي‌شود و اموال او به ارث مي‌رسند. ارث مسئله مهم و پيچيده‌اي در قانون ما به شمار مي‌رود و براي تقسيم آن بايد مطابق قوانين پيش رفت. حال مي‌خواهيم بدانيم جنيني كه در زمان مرگ مورث خود به عنوان مثال پدرش، در رحم مادر است چگونه ارث مي‌برد؟

سهم الارث جنين

همانطور كه مي‌دانيد، اهليت تمتع يعني حق دارا شدن. بر اساس ماده ۹۵۶ ق.م، اهليت تمتع و دارا شدن حق، با زنده متولد شدن انسان شروع مي‌شود و با مرگ او پايان مي‌يابد. در ماده بعد مي‌خوانيم كه جنين در رحم مادر نيز از حقوق خود متمع مي‌شود، به شرطي كه زنده به دنيا بيايد. بنابراين بر اساس مواد ۸۷۵ و ۹۵۷ ق.م، براي اينكه جنين از ارث متمتع گردد دو شرط نياز است:

۱) نطفه جنين در هنگام موت مورث بسته شده باشد.

يعني در صورتي كه نطفه جنين در زمان زنده بودن مورث ايجاد شده باشد، از مورث ارث مي‌برد. اما در اينجا اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا جنيني كه نطفه‌اش بعد از فوت پدر و به وسيله تلقيح مصنوعي بسته شده است، از پدر متوفي‌اش ارث خواهد برد يا خير؟ در اين بحث قانونگذار بر اساس عرف تصميم مي‌گيرد. چنانچه نوزاد متولد شده فرزند پدرش محسوب شود از او ارث مي‌برد؛ ولو اينكه نطفه‌اش با تلقيح مصنوعي و پس از مرگ پدر بسته شده باشد.

۲) نوزاد زنده متولد شود.

بر اساس اين شرط، زماني به نوزاد ارث تعلق مي‌گيرد كه زنده متولد شود؛ حتي اگر بلافاصله بعد از به دنيا آمدن بميرد. چنانچه نوزاد مرده به دنيا بيايد، هيچ ارثي به او تعلق نمي‌گيرد.

۳) نوزاد حاصل رابطه نامشروع نباشد.

اين شرط نيز در ماده ۸۸۴ ق.م بيان شده است؛ مطابق اين ماده فرزندي كه از رابطه نامشروع متولد شود، از پدر و مادر خود ارث نمي‌برد. اما در صورتي كه به سبب اكراه يا شبهه نتوان حرمت نكاح را براي يكي از والدين اثبات كرد، كودك فقط از آن والد ارث مي‌برد.

نحوه ارث بردن جنين

اينكه جنين چگونه ارث مي‌برد نيز به دو عامل بستگي دارد كه ماده ۸۷۸ ق.م آن را شرح داده است.

‎۱) با متولد شدن جنين ارث ساير وراث از بين برود:

چنانچه وجود نوزادي مانع ارث ديگران شود، به عنوان مثال با زنده متولد شدن جنين، ارث به خواهر و برادر مورث تعلق نگيرد، آن‌ها بايد تا زمان تولد جنين صبر كنند تا وضعيت ارث مشخص شود.

۲) تولد نوزاد، تغييري در ارث ديگران ايجاد نكند:

در صورتي كه جنين درون رحم مادر با تولد خود، مانع از ارث ديگران نشود و ساير وراث بخواهند قبل از به دنيا آمدن او ارث را تقسيم كنند، ارثي برابر ارث دو پسر براي جنين تا زمان به دنيا آمدن او كنار گذاشته مي‌شود و بقيه ارث تقسيم مي‌شود. چنانچه نوزاد مرده به دنيا بيايد، ارث او بين ساير وراث تقسيم مي‌شود. همچنين اگر نوزاد يك پسر باشد يا دختر باشد مازاد ارث به بقيه وراث مي‌رسد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث جنين، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث جنين پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ارث جنين | سهم الارث جنين – شرايط ارث بردن حمل – نحوه تقسيم تركه با وجود جنين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۴۸:۱۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

وقتي والدين از يكديگر جدا مي‌شوند طبق قانون حضانت فرزند به عهده يكي از آن‌‌‌‌ها خواهد بود. مدت حضانت توسط مادر و پدر نيز براي دختر و پسر متغير است و هر كدام بر اساس نظر قانون گذار تعيين مي‌شود. در ادامه قصد داريم توضيحاتي در خصوص حضانت دختر بعد از نه سالگي خدمتتان ارائه دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت دختر بعد از نه سالگي

حضانت به چه معناست ؟

همان طور كه در بالا گفته شد وقتي پدر و مادر از يكديگر جدا مي‌شوند قانون حضانت فرزند را به يكي از آن‌‌‌‌ها واگذار خواهد كرد. فرد سرپرست مي‌بايست از فرزند به خوبي مراقبت نمايد و نياز‌‌‌‌‌هاي عاطفي و مالي او را برطرف كند.

حضانت دختر

حضانت دختر يكي از مواردي است كه دادگاه براي آن مدت زمان خاصي را تعيين مي‌نمايد. مطابق قانون حضانت دختر از زمان تولد تا هفت سالگي او با مادر خواهد بود. اين به اين دليل است كه تا قبل از هفت سالگي دختر بيشتر به وجود مادر نياز دارد. پس از هفت سالگي نيز مطابق قانون حضانت دختر با پدر او خواهد بود و مادر موظف است كه در صورت درخواست پدر فرزند را به او تحويل دهد. پدر نيز تا سن نه سالگي دختر سرپرست او خواهد بود و موظف است كه تمام نياز‌‌‌‌‌هاي او را برطرف كند.

بعد از سن نه سالگي حضانت دختر بر عهده چه كسي است ؟

وقتي سن دختر به نه سال تمام مي‌رسد از نظر قانون او ديگر تحت حضانت هيچ كس نخواهد بود و پدر و مادر نمي‌توانند خود را به عنوان حضانت كننده قانوني او تلقي كنند. وقتي سن دختر به نه سال مي‌رسد به اين معناست كه او به سن بلوغ رسيده است و مي‌تواند فرد مورد نظر خود را از ميان والدينش انتخاب نموده و تحت حضانت پدر يا مادر قرار بگيرد. در اين صورت مي‌توان گفت كه بعد از نه سالگي دختر مي‌تواند انتخاب كند كه چه كسي سرپرست او باشد.

آيا بعد از نه سالگي پدر موظف به پرداخت نفقه دختر است ؟

با توجه به توضيحات بالا دختر پس از نه سالگي مي‌تواند سرپرست خود را انتخاب نمايد. اما مسئوليت پرداخت نفقه نيز يكي از سوالاتي است كه ممكن است براي افراد پيش بيايد كه در اين باره بايد بگوييم پدر در هر حال موظف به پرداخت نفقه فرزندش است چه با مادر زندگي كند و چه با پدر.

دادن حضانت دختر بعد از نه سالگي به فرد بي‌صلاحيت

در برخي موارد ديده شده است كه دختر نه ساله پدر يا مادرش را به عنوان سرپرست خود انتخاب مي‌كند ولي فردي كه او انتخاب كرده است در واقع صلاحيت نگهداري از او را ندارد. در صورتي كه پدر يا مادر كه دختر او را به عنوان سرپرست خود انتخاب كرده است صلاحيت قانوني نداشته باشد والد ديگر او مي‌تواند طي ارائه دادخواستي از دادگاه بخواهد كه حضانت را از او گرفته و به خودش واگذار كند.‌ البته پيروزي در اين دعوا منوط به آن است كه فرد بتواند بي‌صلاحيتي والد را طبق قانون اثبات نمايد. موانع حضانت سبب سلب حضانت از فرد بي‌كفايت مي‌گردد براي كسب اطلاع در اين خصوص كليك نماييد.

حق ملاقات با دختر بعد از نه سالگي براي والدي كه حضانت ندارد

اگر دختر يكي از والدين خود را انتخاب كند و بخواهد كه با او زندگي كند مطابق قانون والد ديگر حق ديدار با او را خواهد داشت. چنانچه سرپرست فرزند حق ديدار با فرزند را به والد ديگر ندهد فرد مي‌تواند با مراجعه به دادگاه خوا‌‌‌هان ديدار با فرزند خود شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت دختر بعد از نه سالگي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت دختر بعد از نه سالگي پاسخ دهند

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالات متداول

حضانت دختر بعد از هفت سالگي تا نه سالگي با چه كسي است ؟

با پدرش.

پس از نه سالگي نفقه دختر را چه كسي پرداخت مي‌كند ؟

پدر.

پس از نه سالگي چه كسي براي حضانت دختر اولويت دارد ؟

پس از نه سالگي دختر مي‌تواند انتخاب كند كه تحت حضانت چه كسي باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت دختر بعد از نه سالگي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۲۳:۴۷ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طلاق يك عامل آسيب زا ‌مي‌باشد كه نه تنها به زوجين آسيب وارد ‌مي‌كند بلكه براي فرزندان آن‌ها نيز مشكلاتي را به همراه خواهد داشت. قانونگذار براي اينكه بعد از طلاق آسيب كمتري به فرزندان وارد شود والدين را مكلف نموده است كه حضانت آن‌ها را به عهده بگيرند. در ادامه قصد داريم در مورد حضانت مادر بعد از فوت پدر توضيحاتي را ارائه نماييم، با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد حضانت فرزند كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت بعد از فوت پدر

حضانت مادر و پدر از فرزند يعني چه ؟

حضانت مادر و پدر از فرزند به اين معني است كه آن‌ها موظف هستند نياز‌هاي فرزند را برطرف نمايند و ‌او را در رفاه قرار دهند. طبق قانون يكي از والدين براي حضانت فرزند انتخاب ‌مي‌شود و او وظيفه خواهد داشت كه فرزند را در سلامت كامل روحي و جسمي نگهداري كند و از او به خوبي مراقبت نمايد.

حضانت مادر بعد از فوت پدر

همانطور كه مي‌دانيد حضانت فرزندان تا هفت سالگي آن‌ها با مادر خواهد بود و پس از هفت سالگي به پدر واگذار ‌مي‌شود. اما اگر پدر كه سرپرست فرزند است فوت كند طبق قانون حضانت فرزند با مادر خواهد بود. مادر در‌ اين خصوص ‌مي‌بايست با مراجعه به دادگاه حضانت فرزند را دريافت نمايد. اگر دادگاه مادر را به عنوان شخص صالح بپذيرد حضانت فرزند را به او خواهد داد.

در چه صورتي ممكن است حضانت بعد از فوت پدر به جد پدري فرزند برسد ؟

در برخي موارد نيز قانونگذار حضانت را پس از فوت پدر به مادر فرزند واگذار ‌نمي‌كند و‌ اين مورد دلايل خاص خود را دارد. چنانچه مادر داراي صلاحيت اخلاقي نباشد پدربزرگ ‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه طي دادخواستي مبني بر عدم صلاحيت مادر خواستار واگذاري حضانت نوه خود شود. در ‌اين مورد دادگاه حضانت را از مادر سلب نموده و به پدربزرگ فرزند واگذار خواهد كرد.

پس از فوت پدر و رسيدن حضانت به مادر پرداخت كننده نفقه چه كسي خواهد بود ؟

چنانچه پدر فوت كند و حضانت فرزند به مادر برسد پرداخت نفقه فرزند به عهده پدربزرگ ( جد پدري) او خواهد بود. اما اگر پدربزرگ داراي وضعيت مالي خوبي نباشد دادگاه او را ملزم به پرداخت نفقه ‌نمي‌داند. همچنين اگر فرزند داراي شرايط مالي خوبي باشد نمي‌تواند از پدربزرگ خود درخواست نفقه كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند بعد از فوت پدر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند بعد از فوت پدر پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سولات متدوال

پس از فوت پدر حضانت فرزند با چه كسي خواهد بود ؟

با مادرش.

در چه صورت پس از فوت پدر حضانت فرزند به مادر واگذار ‌نمي‌شود ؟

در صورت عدم صلاحيت مادر.

پرداخت نفقه فرزند پس از فوت پدر به عهده كيست ؟

به عهده پدربزرگ، البته در برخي موارد اين گونه نيست كه در

مقاله شرح داده‌ايم.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت بعد از فوت پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت بعد از فوت پدر،
موضوع:
[ ۸ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۲:۲۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

پدر و مادر اولين افرادي هستند كه دادگاه حضانت فرزند را به آن‌ها محول مي‌كند. هر كدام از آن‌ها كه صلاحيت بيشتري داشته باشند از طرف دادگاه به عنوان سرپرست فرزند انتخاب خواهند شد. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در مورد حضانت فرزند بعد از فوت پدر و مادر در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت فرزند بعد از فوت والدين

حضانت فرزند بعد از فوت مادر

چنانچه سرپرست فرزند از دنيا برود دادگاه حضانت او را به شخص ديگري واگذار مي‌كند. براي مثال اگر پدر كه سرپرست فرزند است فوت كند دادگاه حضانت او را به مادرش واگذار خواهد كرد.

در چه صورت بعد از فوت يكي از والدين حضانت به والد ديگر واگذار نمي‌شود ؟

در برخي موارد نيز بعد فوت يكي از والدين حضانت فرزند به والد ديگر سپرده نمي‌شود. براي مثال اگر پدر فوت كند و مادر از لحاظ اخلاقي صلاحيت نگهداري از فرزند را نداشته باشد حضانت فرزند به او واگذار نخواهد شد.

حضانت فرزند بعد از فوت هر دو والدين

در برخي موارد نيز هر دو والدين فوت مي‌كنند و دادگاه مي‌بايست حضانت فرزند را به شخص ديگري واگذار كند. طبق قانون پس از فوت والدين در درجه اول حضانت فرزند با جد پدري او خواهد بود. جد پدري يعني پدربزرگ كودك كه پس از فوت پدر و مادر مي‌بايست حضانت فرزند را به عهده بگيرد.

اما اگر پدربزرگ پدري‌ فرزند نيز در قيد حيات نباشد حضانت كودك به نزديك‌ترين خويشاوندان او خواهد رسيد. براي مثال در صورتي كه پدربزرگ مادري فرزند در قيد حيات باشد حضانت فرزند با او خواهد بود و در غير اين صورت نيز حضانت او به دايي، خاله و… واگذار خواهد شد.

تكليف حضانت فرزند بعد از فوت والدين و عدم حضور خويشاوندان چيست ؟

در برخي موارد نيز ديده شده است كه پس از فوت پدر و مادر و عدم وجود خويشاونداني كه حضانت فرزند را به عهده بگيرند دادگاه فرزند را به بهزيستي منتقل مي‌نمايد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت فرزند بعد ا‌ز فوت پدر و مادر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت فرزند بعد ا‌ز فوت پدر و مادر پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالات متداول

در صورت فوت پدر حضانت فرزند با چه كسي خواهد بود ؟

در صورت فوت پدر حضانت فرزند با مادر او خواهد بود.

اگر هردو والدين فوت كنند چه كسي حضانت كودك را به عهده مي‌گيرد ؟

جد پدري.

در صورتي كه جد پدري فوت كرده باشد و خويشاوندي براي تقبل حضانت فرزند وجود نداشته باشد تكليف چيست ؟

طبق نظر دادگاه فرزند به بهزيستي منتقل مي‌شود.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت فرزند بعد از فوت والدين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۱:۳۹:۱۱ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

سهم ارث همسر چقدر است ؟ همان طور كه‌‌‌‌‌‌‌ همه ما ‌‌‌‌‌‌‌مي‌دانيم ارث يكي از حقوق قانوني افراد به شمار ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رود و پس از فوت فرد مورث به آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تعلق خواهد يافت. افراد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند از اشخاص مختلفي ارث ببرند و ميزان ارث نيز با توجه به نسبت آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها معين ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه قصد داريم در مورد ارث همسر توضيحات مختصري را خدمتتان ارائه نماييم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: ارث همسر | ميزان ارث زوج و زوجه – شرايط دريافت ارث زوجين

آيا همسر ارث مي‌برد ؟

مطابق قانون زن پس از مرگ‌‌‌‌‌‌‌ شوهرش ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند بخشي از اموال او را به ارث ببرد و مرد نيز پس از فوت همسر خود بخشي از اموال او را به ارث خواهد برد. اما‌‌‌‌‌‌‌ نكته‌اي كه در اينجا وجود دارد اين است كه مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند بيشتر از زن ارث ببرد و ميزان ارثي كه به مرد پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ زن تعلق ‌‌‌‌‌‌‌مي‌گيرد بيشتر از ميزان ارثي است كه به زن پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ شوهرش تعلق خواهد گرفت.

ميزان ارث زوجه | ارث همسر

پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ مرد در صورتي كه‌‌‌‌‌‌‌ همسرش باردار باشد يا مرد فرزند داشته باشد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك هشتم‌‌‌‌‌‌‌ اموال او را به ارث ببرد و در صورت عدم وجود فرزند نيز يك چهارم اموال مرد به او ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رسد. چنانچه مرد داراي دو زن باشد اگر زنان‌‌‌‌‌‌‌ او داراي فرزند باشند يك هشتم اموال مرد ميان آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها تقسيم‌‌‌‌‌‌‌ خواهد شد اما‌‌‌‌‌‌‌ اگر فرزند نداشته باشند دادگاه يك چهارم اموال را ميانشان‌‌‌‌‌‌‌ تقسيم ‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند.

ميزان ارث زوج

در صورتي كه زن فوت كند اگر داراي فرزند باشد مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك چهارم اموال به جا مانده از او را به ارث ببرد اما اگر زن فرزندي نداشته باشند پس از فوت زن يك دوم اموال او به مرد مي‌رسد.

فوت مرد يا زن قبل از تقسيم اموال همسر

در بعضي از موارد ديده شده است كه مرد يا زن كه همسرشان فوت كرده است قبل از اينكه ارث خود را از اموال آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها دريافت كنند فوت ‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايند كه در اين صورت سهم ارث آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها از بين نخواهد رفت و طبق قانون وارثين آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند ارثشان را دريافت كنند.

براي دريافت ارث زوج و زوجه چگونه بايد عمل كرد ؟

زن و شوهر براي دريافت ارث خود از اموال همسر فوت شده‌شان ‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست ابتدا با توافق وارثين ديگر گواهي انحصار وراثت دريافت كنند تا دادگاه ارث را تقسيم كند. اما اگر وارثين‌‌‌‌‌‌‌ ديگر با اين‌‌‌‌‌‌‌ كار مخالفت كنند زن يا مرد ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند به دادگاه مراجعه كند و ارث خود را از اموال همسر فوت شده خود مطالبه كند كه در اين صورت دادگاه ارث به جا‌‌‌‌‌‌‌ مانده را توقيف ‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد و سهم ارث او را پرداخت خواهد كرد.

دادگاه با توجه به شرايط زن يا مرد اموال را به فروش ‌‌‌‌‌‌‌مي‌رساند تا ارث آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها را پرداخت كند و يا اينكه به مقدار ارثي كه حق آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاست از عين‌‌‌‌‌‌‌ اموال همسرشان به آن‌‌‌‌‌‌‌‌ها داده ‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

مركز وكيل دات كام آماده است تا به سوالات شما عزيزان در خصوص ارث پاسخ گويد. از بهترين خدمات اين مركز ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان به حل انواع پرونده‌‌‌‌‌‌‌‌هاي حقوقي و ارائه مشاوره حضوري و تلفني اشاره نمود. شما ‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد با مراجعه به سايت وكيل دات كام مشاوره تلفني حقوقي دريافت كنيد و حل پرونده حقوقي خود را تسريع بخشيد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث همسر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث همسر پاسخ دهند.

سوالات متداول

پس از فوت‌‌‌‌‌‌‌ همسر زن بيشتر از مرد ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد يا مرد بيشتر از زن ؟

طبق قانون مرد بيشتر ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد.

ميزان ارثي كه مرد پس از فوت زن و با داشتن فرزند از اموال‌‌‌‌‌‌‌ او ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد چقدر است ؟

يك چهارم كل اموال زن را به ارث‌‌‌‌‌‌‌ خواهد برد.

زن پس از فوت مرد اگر فرزندي نداشته باشد چقدر ارث ‌‌‌‌‌‌‌مي‌برد ؟

در صورت عدم وجود فرزند زن ‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند يك چهارم اموال مرد را به ارث ببرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: ارث همسر | ميزان ارث زوج و زوجه – شرايط دريافت ارث زوجين


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۱۴:۳۵ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

زماني را تصور كنيد كه شخصي مسئوليت اداري بر عهده دارد، اصل كار بر اين اساس ‌‌مي‌باشد كه خودش امور مربوطه را انجام بدهد، اما امكان دارد گاهي شرايطي پيش بيايد كه خودش اين توانايي را نداشته باشد. در اين شرايط قانون گذار موردي با نام كفالت اداري را پيش بيني نموده است تا اجراي امور اداري متوقف نگردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: كفالت اداري | تعريف و تفاوت كفالت اداري با تفويض اختيار

تعريف كفالت اداري

ابتدا تعريف مفهوم كفيل ضروري به نظر مي‌رسد.

كفيل فردي ‌‌مي‌باشد كه به صورت موقت، اختياراتي ‌‌‌را كه يك مقام اداري دارا ‌‌مي‌باشد بر عهده ‌‌مي‌گيرد و در واقع تمام آن امور به وي واگذار ‌‌مي‌شود.

با توجه به تعريف فوق ‌‌مي‌توان گفت كه كفالت با چيزي مانند تفويض اختيار تفاوت زيادي دارد و معناي آن‌‌‌‌‌ها نيز با هم متفاوت ‌‌مي‌باشد.

كفالت اداري از ابزارهاي موجود در حقوق اداري ‌‌مي‌باشد كه مورد استفاده قرار ‌‌مي‌گيرد.

اگر بخواهيم اصولي اين مورد را بررسي نماييم، لازم است بگوييم كه كفالت اداري در واقع در غياب آن فرد و يا متصدي اصلي مقام مذكور، مطرح مي‌گردد.

اين مورد مربوط به زماني ‌‌مي‌باشد كه متصدي اصلي پست مورد نظر، بنابر دلايلي همچون بيماري، فوت، استعفا و يا بسياري موارد ديگر، قادر به انجام امور محوله خويش نمي‌باشد.

در اين شرايط است كه به موجب قانون براي وي كفيل انتخاب ‌‌مي‌نمايند و بر اساس قانون تما‌‌مي وظايف آن فرد و يا مقام اصلي به اين فرد كفيل واگذار ‌‌مي‌شود.

بنابراين همان طور كه متوجه شديد كفيل اداري فردي ‌‌مي‌باشد كه در غياب و نبود متصدي اصلي امور اداري، به صورت موقت اختياراتي را كه وي بر عهده داشته است انجام ‌‌مي‌دهد.

يك نمونه از كفالت اداري نام ببريد ؟

در قانون اساسي جمهوري اسلا‌‌مي ايران به موجب اصل يكصد و سي و يكم آن، يكي از نمونه‌‌‌‌‌هاي كفالت اداري به اين صورت بيان شده است كه در صورتي كه رييس جمهور مملكت براي مدتي بيش از دو ماه نتواند بر اثر مواردي همچون فوت، استعفا، عزل، بيماري و يا غيبت خود را در جلسات حاضر نمايد و امور را به دست بگيرد، با موافقت رهبر كشور، معاون اول رييس جمهور تما‌‌مي اختيارات و مسئوليت‌‌‌‌‌هايي را كه بر گردن وي ‌‌مي‌باشد بر عهده ‌‌مي‌گيرد.

در مواردي كه مدت رياست جمهوري رئيس جمهور قبلي پايان يافته اما هنوز رئيس جمهور جديد به دلايلي زمام امور را به دست نگرفته نيز معاون اول او به انجام امور مي‌پردازد.

بر طبق موارد اعلام شده در بالا و در واقع به حكم قانون، معاون اول شخص رييس جمهور، به عنوان كفيل رييس جمهور شناخته ‌‌مي‌شود و امور را انجام خواهد داد.

تفويض اختيار چه معنايي دارد ؟

زماني را در نظر بگيريد كه فردي به عنوان وزير يك كشور به فعاليت ‌‌مي‌پردازد.

آيا به نظر شما اين فرد ‌‌مي‌تواند خودش به تنهايي تما‌‌مي امور را بر عهده بگيرد؟ در واقع بايد اين را پذيرفت كه انجام كليه امور اجرايي توسط يك فرد غير ممكن است.

هر چه موقعيت سياسي و اداري يك فرد بالاتر برود، وظايفي كه بر عهده دارد هم بيشتر خواهد شد.

بر اساس مواردي كه بيان شد لازم است تا فردي در اين ميان باشد كه بتواند برخي اختيارات مقامات عالي رتبه در مملكت را بر عهده بگيرد تا آن افراد عالي رتبه بتوانند فارع از تما‌‌مي امور جزئي و مسائل نه چندان مهم، به بررسي بيشتر و حل موارد و مسائل مهم در مملكت بپردازند.

در هنگام تفويض اختيار توجه به اين نكته بسيار مهم ‌‌مي‌باشد كه فرد تنها ‌‌مي‌تواند بخشي از اختياراتش را به فرد ديگري واگذار نمايد زيرا اگر كل اختياراتش را مورد واگذاري به فردي ديگر قرار بدهد، در اصل به عنوان استعفاي وي تلقي خواهد شد.

همچنين آن دسته از اختياراتي كه اساسي ‌‌مي‌باشند و وابسته به خود شخص و مقام اداري هستند قابليت تفويض را ندارند.

مثلا فرض كنيد رئيس جمهور ادار‌‌‌‌‌ه امور كشور را به فرد ديگري تفويض نمايد كه اين مورد عملا امكان پذير‌‌‌ نمي‌باشد و رئيس جمهور حق انجام اين كار را ندارد.

همين مورد در رابطه با نمايندگان مجلس شوراي اسلا‌‌مي هم صدق ‌‌مي‌نمايد. ايشان نمي‌توانند قانون گذاري در مجلس را به شخص ديگري تفويض نمايند تا وي به جاي آن‌‌‌‌‌ها اين امر را انجام بدهد.

مورد آخري كه ‌‌مي‌توانيم در مورد تفويض اختيار بيان نماييم اين است كه اين امر ‌‌مي‌بايست به صورت كتبي صورت بگيرد، زيرا در اصل صلاحيت فرد غير اداري افزايش پيدا ‌‌مي‌كند و بايد به صورت كتبي اعمال شود تا بر همان اساس امور را بر عهده بگيرد.

تفاوتي كه ميان كفالت اداري با تفويض اختيار وجود دارد چه چيزي ‌‌مي‌باشد ؟

به همان شكلي كه در مورد كفالت اداري سخن‌‌‌‌‌هايي بيان كرديم و آن را برايتان توضيح داديم، لازم است بگوييم كه مورد ديگري بر اساس قانون وجود دارد كه در آن همانند كفالت اداري، امورات شخص و يا مقا‌‌مي بر عهد‌‌‌‌‌ه فرد ديگري قرار ‌‌مي‌گيرد كه به آن تفويض اختيار گفته ‌‌مي‌شود.

شايان ذكر است كه كفالت اداري با حكم قانون به وجود ‌‌مي‌آيد و تما‌‌مي جوانب و شرايط آن در متن قانون پيش بيني شده است و مو به مو رعايت ‌‌مي‌شود.

اما در مورد تفويض اختيار، اين مقام بالاتر است كه اين امر را انجام ‌‌مي‌دهد و بر اساس رأي و نظر وي ‌‌مي‌باشد و اراد‌‌‌‌‌ه مقام بالاتر در اين امر دخيل است.

مورد ديگري كه ‌‌مي‌توانيم به عنوان تفاوت ميان تفويض اختيار و كفالت اداري بيان كنيم اين است كه در تفويض اختيار تما‌‌مي وظايف فرد واگذار‌‌‌ نمي‌شود و بنابر صلاحديد مقام بالاتر تنها بخش از آن وظايف و اختيارات قابليت واگذاري را دارا هستند.

اين مورد در رابطه با كفالت اداري صدق نمي‌كند و در مورد اين نوع از واگذاري اختيارات، تما‌‌مي وظايف و اختياراتي كه فرد متصدي اصلي بر عهده دارد به شخص كفيل واگذار ‌‌مي‌گردد و مسئوليت انجام تما‌‌مي آن امور را نيز بر عهده خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص كفالت اداري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون كفالت اداري پاسخ دهند.

سوالات متداول

كفالت اداري چيست ؟

كفالت اداري به معناي واگذاري اختيارات يك مقام ‌‌‌رسمي مي‌باشد كه با توجه به شرايط خاصي به فرد ديگري داده ‌‌مي‌شود.

در چه صورتي به جاي يك مقام رسمي، كفيل قرار ‌‌مي‌دهند ؟

كفيل در صورت وجود مواردي مانند فوت، بيماري، استعفا و يا موارد ديگري كه براي مقام ‌‌‌رسمي به وجود ‌‌مي‌آيد، انتخاب مي‌گردد.

كفالت اداري به چه صورتي ايجاد ‌‌مي‌شود ؟

در كفالت اداري فرد كفيل تما‌‌مي اختيارات و وظايف مقام اصلي را به صورت موقت دريافت ‌‌مي‌نمايد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: كفالت اداري | تعريف و تفاوت كفالت اداري با تفويض اختيار


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۳۳:۲۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

ازدواج و فرزندآوري امري مقدس است كه بسيار به آن توصيه شده است. متاسفانه امروزه ازدواج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي زيادي وجود دارند كه به طلاق ختم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و در‌ اين ميان فرزندان آسيب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي زيادي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بينند. قانونگذار پس از طلاق پدر و مادر از يكديگر يكي از آن‌ها را موظف ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند كه حضانت فرزند را به عهده بگيرد. سرپرست ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند فرزند را در خانه خود ساكن كند و با او زندگي كند. اما در برخي موارد نيز حضانت از پدر يا ماد‌ر سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. در ادامه قصد داريم توضيحات مختصري را درباره سلب حضانت فرزند از مادر بيان كنيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: سلب حضانت مادر | شرايط سلب حضانت فرزند از مادر – اثبات عدم صلاحيت مادر

حضانت فرزند به چه معناست و پس از طلاق حضانت با كدام يك از والدين خواهد بود ؟

حضانت فرزند به‌ اين معناست كه پدر يا مادر مسئول نگهداري از فرزند خود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شوند و موظف هستند كه نيازهاي تربيتي و پرورشي او را برطرف نمايند. فرد سرپرست ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست شخص صالحي باشد و دادگاه صلاحيت او را تاييد كند تا حضانت فرزند را به او واگذار كند. حضانت فرزند پس از طلاق به مادر واگذار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. مادر موظف است كه دختر و پسر را تا هفت سالگي تحت حضانت خود قرار دهد و پس از آن نيز حضانت فرزندان به عهده پدر خواهد بود.

شرايط سلب حضانت از مادر

همان طور كه گفته شد دادگاه براي حضانت فرزند شخصي صالح را انتخاب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند، سرپرست فرزند مي‌بايست صلاح او را بخواهد و در صورتي كه با حضانت او مصلحت فرزند به خطر بيفتد حضانت از او سلب خواهد شد. با توجه به‌ اينكه حضانت فرزند اول به ما‌در سپرده ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود دادگاه در صورت وجود شرايطي حضانت را از او سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند. شرايطي كه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند حضانت ما‌در از فرزند خود را سلب نمايند به شرح زير ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشند:

ازدواج با فرد ديگر

مطابق ماده ۱۱۷۰ قانون مدني چنانچه ماد‌ر پس از طلاق با شخص ديگري ازدواج كند دادگاه حضانت فرزند را از او سلب خواهد كرد و او موظف است كه فرزند را به پدرش تحويل دهد.

جنون و ديوانگي

طبق ماده ۱۱۷۰ قانون مدني اگر ماد‌ر دچار جنون و ديوانگي شده باشد و در سلامت عقلي نباشد حضانت او به مصلحت فرزند نيست و حضانت از او سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود.

  • در ماده ۱۱۷۳ قانون مدني آمده است كه اگر در مدت حضانت مادر فرزند از تربيت اخلاقي خوبي بهره‌مند نباشد و يا از نظر جسماني در سلامت كامل به سر نبرد حضانت از ما‌در سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود و قانونگذار موظف است كه حضانت‌ فرزند را به شخص صالحي واگذار نمايد.

اعتياد

چنانچه ماد‌ر داراي اعتياد به مواد مخدر، قمار و مشروبات الكلي باشد و‌ اين اعتياد او به فرزند زيان برساند حضا‌نت از او سلب شده و به پدرش واگذار خواهد شد.

فساد اخلاقي

چنانچه ما‌د‌ر داراي فساد اخلاقي و فحشا باشد پدر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه و اثبات‌ اين مورد حضانت را از او سلب كند.

ابتلا به بيماري رواني

اگر ما‌در به بيماري‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاي رواني مبتلا گردد و بيماري او باعث آسيب به فرزندش شود ديگر حضانت او به مصلحت فرزند نخواهد بود و دادگاه حضانت را از او سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌نمايد.

سوء استفاده از فرزند | سلب حضانت از مادر

اگر مادر در مدت حضانتش از فرزند هرگونه سوء استفاده‌اي كند حضانت از او گرفته خواهد شد. براي مثال اگر ما‌در فرزند را مجبور كند كه به فروش مواد مخدر بپردازد حضانت او به صلاح كودك نيست و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست سلب حضا‌نت شود.

دعواي سلب حضانت فرزند از مادر

براي سلب حضا‌نت از ما‌در ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌بايست يكي از دلايل بالا موجود باشد. براي مثال اگر ما‌در دچار بيماري رواني باشد و كودك را بيش از حد كتك بزند پدر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با مراجعه به دادگاه حضا‌نت را از او سلب كند. چنانچه رد و آثار ضرب روي بدن كودك ديده شود ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان از پزشكي قانوني نيز نامه‌اي مبني بر كتك خوردن نامتعارف فرزند دريافت كرده و با تحويل آن به دادگاه خواهان سلب حضانت ما‌در شد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سلب حضانت از مادر، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سلب حضانت از مادر پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالات متداول

آيا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان حضانت را از مادر سلب كرد ؟

بله در صورتي كه حضانت او به صلاح فرزند نباشد دادگاه حضانت را سلب خواهد كرد.

اگر مادر دچار بيماري رواني باشد حضانت از او سلب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود ؟

بله

پس از سلب حضانت از مادر چه كسي سرپرست فرزند خواهد بود ؟

بله

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: سلب حضانت مادر | شرايط سلب حضانت فرزند از مادر – اثبات عدم صلاحيت مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۴۵:۵۴ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

طبق قانون والديني كه از يكديگر جدا ‌‌‌مي‌شوند موظف هستند كه حضانت فرزندان خود را در سنين مختلف به عهده بگيرند. پدر و مادر عهده دار حضانت فرزند خواهند بود و ‌‌‌مي‌بايست از او مراقبت نموده و به او رسيدگي كنند. در ادامه قصد داريم توضيحات كاملي را در خصوص حضانت پدر معتاد در اختيارتان قرار دهيم و شما را با قوانين حضانت بيشتر آشنا كنيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت پدر معتاد

حضانت پدر

مطابق قانون پدر موظف است كه حضانت فرزندان را خود را به عهده بگيرد. پدر موظف است كه دختر را از سن هفت سالگي تا نه سالگي و پسر را از سن هفت سالگي تا پانزده سالگي تحت حضانت خود قرار دهد. حضانت پدر به اين معناست كه او موظف است تمام نياز‌‌‌‌هاي فرزندان را از جمله خوراك، پوشاك و مسكن برطرف نمايد و آن‌‌‌‌‌ها را در رفاه قرار دهد.

پس از سن بلوغ فرزند يعني نه و پانزده سال چنانچه فرزند پدر را براي حضانت برگزيند حضانت فرزندانش با او خواهد بود.

آيا حضانت براي پدر معتاد امكان پذير است ؟

طبق قانون يكي از مواردي كه حضانت را از والدين سلب ‌‌‌مي‌نمايد اعتياد آن‌ها است. چنانچه پدر داراي ا‌عتياد باشد نيز ‌‌‌مي‌بايست حضانت از او سلب شود اما در برخي موارد نيز سلب حضانت از پدر معتا‌د اتفاق ‌‌‌‌نمي‌افتد. براي مثال در بعضي از موارد ديده شده است كه پدر معتا‌د با وجود اعتياد خود هيچگونه زياني به فرزندش وارد نكرده است و يا اينكه مادر داراي خصوصياتي است كه ‌‌‌‌نمي‌توان فرزند را به او سپرد كه در ‌‌‌‌‌‌اين صورت سلب حضانت از پدر معتا‌د صورت ‌‌‌‌نمي‌گيرد.

حضانت ‌‌‌‌دائمي پدر معتاد

يكي از سوالاتي كه ممكن است براي افراد پيش بيايد اين است كه آيا پدر معتاد ‌‌‌مي‌تواند فرزند را به صورت ‌‌‌‌دائمي حضانت كند كه در‌‌‌‌‌‌ اين باره بايد بگوييم چنانچه شرايط فرزند به گونه‌‌‌‌‌‌اي باشد كه قانون تشخيص دهد پدر معتا‌د او صالح‌ترين سرپرست براي كودك است پدر ‌‌‌مي‌تواند حضانت ‌‌‌‌دائمي فرزند خود را نيز دريافت كند. اما‌‌‌‌‌‌ اين مورد به بررسي دادگاه و تصميم او بستگي دارد.

در چه مواردي حضانت از پدر معتاد سلب ‌‌‌مي‌شود ؟

در مواردي كه حضانت پدر معتا‌د باعث آسيب به فرزند شود و يا مصلحت او را به خطر بيندازد قانون حضانت را از پدر سلب ‌‌‌مي‌نمايد. براي مثال اگر پدر فرزند را مجبور به فروش يا جابه‌جايي مواد مخدر كند و يا مصرف مواد روانگردان توسط او در محيط خانه باعث بيمار شدن فرزند شود و… حضانت او ديگر به صلاح فرزند نخواهد بود.

در صورتي كه حضانت از پدر معتاد سلب شود و مادر نيز فرزند را نپذيرد تكليف چيست ؟

در صورتي كه حضانت پدر معتا‌د باعث آسيب به فرزند شود و دادگاه حضانت را از او سلب كند در صورتي كه مادر نيز پذيراي حضانت كودك نباشد در صورت نبود قوم و خويشي كه كودك را بپذيرند دادگاه او را به بهزيستي منتقل ‌‌‌مي‌كند. اما‌‌‌‌‌ اين در صورتي است كه اعتياد پدر باعث آسيب به فرزند شده باشد و اين مورد براي دادگاه اثبات گردد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت پدر معتاد، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت پدر معتاد پاسخ دهند.

سوالات متداول

آيا پدر معتاد نيز ‌‌‌مي‌تواند حضانت فرزند خود را به عهده بگيرد ؟

بله در صورتي كه شرايط فرزند‌‌‌‌‌‌ اينگونه اقتضا كند و پدر نيز آسيبي به او نرساند امكان پذير خواهد بود.

آيا ‌‌‌مي‌توان حضانت را از پدر معتاد سلب نمود ؟

بله مطابق ماده ۱۰۷۳ قانون مدني چنانچه اعتياد پدر آسيبي به فرزند وارد نمايد حضانت او سلب خواهد شد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت پدر معتاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حضانت پدر معتاد،
موضوع:
[ ۳ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۱۱:۵۰:۵۰ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

حضانت دائم چه شرايطي دارد؟ در دين اسلام به فرزند آوري بسيار توصيه شده است و اين كار در واقع يك امر مقدس به شمار ‌مي‌رود. فرزند نتيجه ازدواج زوجين ‌مي‌باشد كه ‌مي‌بايست از او به خوبي نگهداري و مراقبت نمايند. اما در ازدواج‌هايي كه به طلاق ختم ‌مي‌شوند ‌مي‌بايست يكي از والدين مسئوليت نگهداري از فرزند را به عهده بگيرد و هر دو والدين قادر به نگهداري از فرزند به صورت همزمان نخواهند بود. در ادامه قصد داريم توضيحاتي را در مورد حضانت دائم و نگهداري ‌‌دائمي فرزند در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: حضانت دائم | نحوه گرفتن حضانت دائمي فرزند دختر و پسر از پدر يا مادر

حضانت به چه عملي گفته ‌مي‌شود ؟

حضانت كردن به معناي مراقبت و تامين نيازهاي فرزند ‌مي‌باشد. فرد ‌‌سرپرست ‌مي‌بايست نياز‌‌هاي فرزند خود را مانند خوراك و پوشاك برطرف نمايد و از او در برابر آسيب‌‌هاي اجتماعي، خطرات و… حفاظت نمايد. سرپرست كودك ‌مي‌بايست بسيار صالح باشد و حضانت او به صلاح فرزند باشد.

آيا ‌مي‌توان فرزند را به صورت ‌‌دائم تحت حضانت خود قرار داد ؟

همان طور كه مي‌دانيد حضانت فرزند تا سن هفت سالگي با مادر است و پس از سن هفت سالگي نيز به پدر واگذار ‌مي‌شود. اما‌ در برخي موارد ديده شده است كه زوجين تمايل دارند كه فرزند خود را به صورت ‌‌دائمي حضانت كنند. در اين باره بايد بگوييم كه حضانت فرزند به صورت ‌‌دايمي نيز امكان پذير ‌مي‌باشد ولي براي حضانت ‌‌دائمي مي‌بايست يكي از شرايط زير فراهم باشد:

توافق بر سر حضانت دائم

زوجين ‌مي‌توانند به صورت توافقي حضانت ‌‌دائمي فرزند خود را به عهده بگيرند. براي مثال مادر ‌مي‌تواند در حين طلاق از پدر بخواهد كه در قبال بخشش مهريه خود پدر نيز حضانت دائمي فرزند را به او بدهد.

چنانچه پدر با اين شرط موافقت كند دادگاه حضانت فرزند را براي هميشه به مادر واگذار ‌مي‌كند. البته حضانت تا زماني با مادر خواهد بود كه او صلاح كودك را بخواهد و حضانتش از نظر قانون به مصلحت فرزندش باشد، در غير اين صورت حضانت ‌‌دائمي نبوده و به پدر واگذار خواهد شد.

عدم پذيرش فرزند و مصلحت او | حضانت دائم

چنانچه حضانت كودك با يكي از والدين باشد اما حضانت او به صلاح فرزند نباشد دادگاه حضانت را به والد ديگر واگذار ‌مي‌كند. براي مثال اگر مادر داراي اعتياد باشد و نتواند اعتياد خود را ترك كند‌ يا در صورت سالم بودن از پذيرش حضانت فرزندش خودداري كند پدر ‌مي‌تواند حضانت ‌‌دائمي فرزند خود را دريافت نمايد.

در هر صورت بهتر است والدين حضانت ‌‌دائمي فرزند خود را به صورت توافق با يكديگر دريافت كنند. اما توافق آن‌‌ها نمي‌تواند حضانت ‌‌دائمي را تضمين نمايد و چنانچه ‌‌سرپرست ‌‌دائمي شخص صالحي نباشد دادگاه حضانت را سلب ‌مي‌كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص حضانت دائم، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون حضانت دائم پاسخ دهند.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

سوالات متدوال

آيا ‌مي‌توان در قبال بخشش مهريه حضانت ‌‌دائم فرزند را دريافت كرد ؟

بله

دريافت حضانت ‌‌دائمي در صورت صالح نبودن يكي از والدين امكان پذيز است ؟

بله اگر يكي از والدين مصلحت فرزند را به خطر بيندازد حضانت فرزند به صورت ‌‌دائمي به والد ديگرش داده خواهد شد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: حضانت دائم | نحوه گرفتن حضانت دائمي فرزند دختر و پسر از پدر يا مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۹:۳۹:۵۲ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]

در دنياي امروز تجارت يك امر پيچيده و دشوار است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ديگر تجارت امروز مانند قبل به يك خريد و فروش ساده ختم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌شود بلكه داراي اصول و پيچيدگي‌هايي است كه اگر اشخاص به آن آگاه نباشند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌توانند در دنياي تجارت دوام بياورند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. از همين رو بسياري از افراد كه داراي سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه كلان هستند اما تجربه كافي در مورد تجارت ندارند ترجيح ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهند كه سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه خود را به تاجران ماهر و باتجربه بسپارند تا با سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آن‌ها كار كنند و از‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين طريق سود ببرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين نوع قرارداد بين طرفين در اصطلاح حقوقي مضاربه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گويند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع: مضاربه | تعريف قرارداد مضاربه – اركان – ويژگي‌ها – اسباب فسخ عقد

قرارداد مضاربه چيست ؟

ريشه مضاربه ضرب است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. الضرب في الارض به معني سير و سفر كردن در زمين است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. وجه تسميه مضاربه از ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين جهت است كه شخصي كه عامل ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد براي معامله كردن و تحصيل سود در زمين به فعاليت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌پردازد و تلاش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در قديم يكي از راه‌هاي كسب سود سفرهاي تجارتي بوده است به همين دليل به اين عمل مضاربه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌گويند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

در اصطلاح فقها مضاربه عقدي است كه به موجب آن شخصي با سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه شخص ديگر تجارت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند و سود حاصل از آن بين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آن‌ها تقسيم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

در قانون مدني يك فصل كامل به مضاربه پرداخته شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. براي دريافتن تعريف حقوقي مضاربه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توان به ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 546 قانون مدني رجوع كرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بر اساس اين ماده مضاربه عقدي است كه در آن شخصي به ديگري سرمايه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي را ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد به شرط اينكه با آن تجارت كند و در سود آن با هم شريك شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. براي آشنايي بيشتر با انواع عقد و قراداد ها كليك كنيد.

اركان عقد مضاربه

در انتهاي ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 546 قانون مدني براي عقد مضاربه دو ركن اصلي را مشخص كرده است يكي مضارب و ديگري مالك‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ولي علاوه بر آن چه در ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين ماده آمده است يك ركن ديگر وجود دارد كه به آن راس المال مي‌گويند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

مالك‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: شخصي كه صاحب سرمايه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌باشد و پول خود را به مضارب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

مضارب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: يا نام ديگر او عامل شخصي است كه با سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه مالك تجارت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

راس المال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: سرمايه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي كه مالك به مضارب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد تا با آن كار كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين سرمايه بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 547 بايد وجه نقد باشد چه ارز خارجي و چه پول رايج ايران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما منافع يا كالا مانند ماشين و‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌… جزو وجه نقد نيستند و اين قرارداد ديگر عقد مضاربه نيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

ويژگي‌هاي مضاربه

ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 550 قانون مدني مضاربه را عقدي جايز ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌داند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. هر يك از طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند در هر زمان كه بخواهد عقد را فسخ كند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. حتي مدت دار بودن مضاربه هم سبب ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌شود تا عقد لازم باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به طور مثال طرفين در قرارداد مضاربه شرط مي‌كنند كه تا 6 ماه اعتبار داشته باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. تا قبل از پايان شش ماه هر يك از طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند مضاربه را برهم بزنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

شما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد قبل از انعقاد مضاربه با وكلاي وكيل دات كام مشورت نماييد تا از ضررهاي احتمالي جلوگيري نماييد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

مدت زمان مضاربه

شرط زمان در حين عقد مضاربه لازم ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. يعني طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند براي يك مدت محدود مثلا يكسال با هم عقد ببندند يا اين كه زمان تعيين نكنند و به طور نامحدود عقد را منعقد نمايند و هر زمان كه بخواهند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند عقد را فسخ كنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

اگر مضاربه مدت دار باشد بعد از به پايان رسيدن مدت زمان قرارداد شخص ديگر حق ندارد با سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه مالك كار بكند مگر اينكه از مالك اجاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه جديد بگيرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

مشاركت در سود و ضرر

مضاربه از عقود مشاركتي است يعني اينكه طرفين هم مالك و هم مضارب در سود و ضرر با هم شريك هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اگر شخص مالك به قصد سود بردن سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه خود را در اختيار مضارب قرار ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد به اين معني نيست كه در ضرر شريك نباشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به هر دليلي اگر مضارب ضرر كند مالك هم به نسبت خود در ضرر شريك است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 558 قانون مدني اين كه توافق كنند ضرري به مالك تعلق نگيرد باطل است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

ميزان سهم از سود

قانون گذار ميزان سهم هر طرف از سود را حصه ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌نامد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. طرفين بايد در ضمن عقد مضاربه با هم توافق كنند كه ميزان سهم هر طرف چه قدر است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 549 قانون مدني سود بايد يا از قبل تعيين شده باشد يا اگر از قبل تعيين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌كنند بايد ميزان سود در عرف مشخص باشد به طوري كه سكوت در مورد ميزان آن به معناي رجوع طرفين به مقدار عرفي آن باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. سود به شكل نسبتي از كل مشخص ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. مثلا به ميزان دو سوم از كل سود براي مالك است و يك سوم براي مضارب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

توافقات باطل در مورد سود مضاربه

اگرچه طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند با هم در مورد چگونگي تقسيم سود توافق كنند ولي قطعا برخي از توافقات باطل هستند از جمله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌:

1/ توافق در مورد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اين كه كل سود به مالك يا مضارب برسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. سود بايد تقسيم شود و يك نفر نمي‌تواند مالك كل سود باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اگر تعيين كنند كه همه سود به مالك برسد ديگر عقد مضاربه نيست و بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 557 قانون مدني مانند اين است كه مالك فردي را اجير كرده باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اين جا فرد مستحق اجرت المثل است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

2/ بايد سهم هر طرف از سود به شكل كسري از كل سود باشد مانند يك چهارم و تعيين يك مبلغ ثابت و مشخص درست نيست و باعث بطلان عقد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود. مانند اين كه يكي از طرفين بگويد سهمش ماهي يك ميليون تومان كه اين درست نيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

3/ تضمين اصل سود يا ميزان سود مالك باطل است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. با توجه به اينكه بازار و معامله داراي فراز و نشيب است تضمين رسيدن به سود قطعي باطل است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

4/ بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 558 قانون مدني توافق در مورد اينكه مضارب فقط مسئول ضرر و كاهش سرمايه باشد باطل است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. زيرا همان طور كه در ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 556 قانون مدني آمده است مضارب امين سرمايه است نه ضامن سرمايه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اي كه به او سپرده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

مسئول بودن مضارب

اگرچه هم مالك و هم مضارب هر دو در سود و ضرر معامله شريك هستند اما بدين معنا نيست كه مضارب هر كاري كه بخواهد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌تواند با سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه مالك بكند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. در ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 555 قانون مدني به صراحت گفته شده است كه تجارت بايد معمول و متعارف بلد يعني مطابق موقعيت شهري و زمان باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. به عبارت ديگر مضارب مسئول است كه فعاليت تجاري معقول در حد عرف داشته باشد به طور مثال اين اصلا متعارف و معمول نيست كه در منطقه كويري حوضچه ماهي تاسيس نمايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

در صورتي كه ضامن با تعدي و تفريط سبب از بين رفتن سرمايه شود مانند اينكه سرمايه را در كاري كه بلد نيست يا تجارتي مي‌داند ضرر دارد سرمايه گذاري كند قطعا مسئول جبران خسارت مالك است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما اگر فعاليت تجاري متعارف كرده باشد و عمل او بر اساس عرف تجاري يا آن فعاليتي كه مالك ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌خواسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، باشد اما به دليل مشكلات بازار، سرمايه از دست برود مسئول نيست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

فسخ شدن مضاربه

همان طور كه در ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 550 قانون مدني ذكر شده است مضاربه عقد لاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي است كه طرفين هر زمان بخواهند ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند آن را فسخ كنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما در ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 551 قانون مدني چهار مورد مطرح شده است كه اگر اتفاق بيفتد مضاربه منفسخ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود:

1/ در صورت فوت يا جنون يا سفه احد طرفين‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: در واقع زماني كه طرفين اهليت خود را از دست ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. البته فوت يكي از طرفين زماني سبب فسخ است كه مضاربه براي زمان حيات انشا شده باشد وگرنه وصيت به مضاربه صحيح است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

2/ مفلس شدن مالك‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌: ناتواني مالي مالك باعث فسخ است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

3/ تلف شدن تمام سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه و سود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. زيرا وقتي سرمايه از بين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌رود در اين صورت ديگر موضوعي باقي ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نمي‌ماند كه بخواهند بر اساس آن تجارت كنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. همچنين وقتي ديگر فعاليت سود نداشته باشد برخلاف اقتضاي عقد است و سبب بطلان عقد ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

4/ عدم امكان انجام تجارتي كه منظور طرفين بوده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. گاهي طرفين توافق ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌كنند بر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اينكه مضارب تجارت خاصي را انجام دهد اما به دلايلي مثلا نبود كالا ديگر امكان انجام دادن آن وجود ندارد كه در اين صورت قرارداد فسخ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

شما ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانيد براي دريافت اطلاعات بيشتر و دريافت پاسخ سوالات خود از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مضاربه، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مضاربه پاسخ دهند.

سوالات متداول

مضاربه چيست ؟

عقدي كه در آن شخصي سرما‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌يه خود را به ديگري ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌دهد تا با آن كار كند و در سود با وي شريك شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

چگونه مضاربه را فسخ كنيم ؟

بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 550 قانون مدني مضاربه عقدي جايز است و هر يك از طرفين ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مي‌توانند آن را برهم بزنند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

در مضاربه طرفين در ضرر هم شريك هستند ؟

بله اگرچه قصد مالك سود بردن است ولي در ضرر كردن هم با مضارب شريك است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

چه زماني مضارب مسئول جبران خسارت است ؟

بر اساس ماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه 556 قانون مدني مضارب در صورت تعدي و تفريط ضامن است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

ميزان سود در قرارداد مضاربه چه قدر است ؟

ميزان سود طرفين بر اساس توافق قبلي است كه بايد به صورت كسري نسبت به كل سود باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: مضاربه | تعريف قرارداد مضاربه – اركان – ويژگي‌ها – اسباب فسخ عقد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ اسفند ۱۴۰۱ ] [ ۰۶:۲۷:۳۶ ] [ vakiel ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : ---
دیروز : ---
افراد آنلاین : ---
همه : ---
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی